Safet Sušić - Pape

Wisey
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Wisey » 02 nov 2014, 18:49

Virtu4l je napisao/la: Definitivno se to ne može upoređivati, ali to opet nije garancija uspjeha.
Ništa nije garancija u ovoj igri, ali smatram da su u Savezu morali napraviti rez i krenuti u novu eru sa novim selektorom i da se trebalo makar pokušati pričati s Vahom. Kao što za reprezentaciju trebaju igrati najbolji igrači tako je treba voditi i najbolji trener.

Od pljuvanja i vrijeđanja Sušića neće se dobiti ništa, jer iznad njega uvijek postoji neko ko donosi odluke i kome on odgovara. Ako su oni zadovoljni onda zašto bih se ja nervirao ili nekom psovao? Pratio sam reprezentaciju, išao na utakmice dok sam bio u mogućnosti, al evo nisam se odavno ravnodušnije osjećao prema cijeloj situaciji.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 02 nov 2014, 18:53

I sad su tu ovi poltroncici bez privatnog zivota i ambicijama da privlace paznju udisuci gasove iz analnog otvora primitivnog traktoriste iz Zavidovica.

Smrdi na ovoj temi, s gas maskom je treba otvarati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 02 nov 2014, 19:22

Virtu4l je napisao/la:Vaha bi prošao isto kao Ćiro i Pape, tako će proći svaki naredni, pa makar se zvao Jose Mourinho ili Pep Guardiola.
Naravno samo sto bi Vahu kritikovale Papetove guzne muhe a ne ljudi koji se imalo razumiju u fudbal

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 02 nov 2014, 21:05

Ajax je napisao/la:
HariTz je napisao/la: Vaha je po meni bolje rješenje i normalno da će morati biti masno plaćen da bi bio doveden. Mislim da će on kad tad doći na selektorsko mjesto, samo je pitanje vremena, a i naravno novca.
Vaha NIKAD nece doci ( sto zna i Juventusovac ) a pare potrebne za njegov angazman su dobrim dijelom potrosene na Papeta i ne radi se samo o parama. Vaha je jasno rekao na nasu zalost da se nevidi u reprezentaciji. Ovaj covjek kroz kritiku Vahe pokusava da opravda Papeta. Pri tome koristi samo jedan mali dio trenutno neuspjesne karijere Vahe a namjerno zaboravlja veci jako uspjesan dio karijere Vahe. Vahina karijera nisu samo sporovi ( iako je i tu bio uspjesan prvi put ) a Pepetova karijera jesu samo sporovi i to je velika razlika.
Odlicno primjeceno. Uzima jedan nereprezentativan uzorak i pokusava ga okvalifikovati kao reprezentativan i bitan za dobijanje argumenta. Klasicni retoricki trik i spin. Ne mogu da vjerujem da se ovoliko prostora potrosi da se pokusava dokazati da je 2 i 2 zapravo 4. Ali eto vrijeme ce pokazati, a tad ce biti kasno. Kad bude 2/12 a pape bude u Parizu jeo srneca od otpremnine...
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 nov 2014, 21:05

Hendo je napisao/la:Evo ga vec planira da spakuje kofere i ode iz Trabzona. Bajevic takodjer malo malo pa ode iz kluba i to usred utakmice. Hvala Bogu pa nam Mostarac nije trener. :-)
slika
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 02 nov 2014, 21:06

@HariTz...Pape je radio prve 4 godine za sicu...to mi svi znamo i platu mu niko nije spominjao sve do neki dan...kada je novi ugovor izbio na vidjelo...i to danas svakome smeta..

2014 WC:
Safet Susic, Bosnia and Herzegovina — $352,470(sa bonusima)
Vahid Halilhodžić, Algeria — $1,007,070
Sabri Lamouchi, Ivory Coast — $1,037,450
Fabio Capello, Russia — $11,235,210(i dalje trener Rusije,a njihove rezultate na SP znamo svi)

2010 WC:
19. Vahid Halilhodzic, Ivory Coast : 505.000 €
27. Rabah Saadane, Algeria : 245.000 €
Ovdje da vidite koliko su Vahu vise platili u odnosu na prijasnjeg trenera Alzira(tri puta vise)..eto da se zna..
245k eura je oko 306k $$$

Vahid Halilhodžić officially in Trabzon, the monthly salary 140,000 euros(racunajte koliko za godinu)

Ne mogu se sloziti sa tobom da je Pape bio dobro placen prve cetiri godine..mogu se sloziti da je bio,za nase uslove fino placen ali nikako dobro..o necemu vecem ne treba ni pricati...a evo i ovo...samo da uporedite..

World cup coaches 2014
Salaries as a miltiple of country's per capita income:
Lamouchi(Ivory) 795
Halilhodzic(Algeria) 179
Susic(Bosnia) 74
Sabri Lamouchi, who makes 795 times as much as the average person in the Ivory Coast.

Vaha jeste najbolje rijesenje za nasu repku...ali covjek nece nikada doci(to su moje predpostavke)..ja da mogu,dao bi mu Papetovu platu(danasnju) bez razmisljanja...doveo bi ga vec danas,ne sutra..

@Consiglie...Ja nisam ni poceo stavljati Vahu i Papeta u istu recenicu...de malo,podsjetite se kako je to pocelo,ko je poceo porediti Vahu sa Papetom...mjesecima to radite...u to vrijeme vam nisam nista htjeo pisati(razloge sam naveo u prijasnjem postu) ali vi opet uzimajte sto vam pase,da bi rasprava bila konstruktivna... :hmmmmm:
Sada,kada sam odlucio da sve saspem,nije vam po volji...zao mi je..
Znam da je sve ovo GLUPOST...ali istinita GLUPOST...

I Vaha i Ciro su bolji treneri od Papeta...nikada nisam rekao da nisu...medjutim,uvijek cu reci...Ciro je zbog svog ega isao pobijediti Spaniju,a nije igrace ocistio od kartona protiv Estonije...da bi u prvoj tekmi protiv Portugala trojica fasovali zute i preskocili drugu tekmu...to je ISTINA,koja neke boli..
Uvijek cu reci,Vaha voli pare vise nego samog sebe... :salut:

@Mirza...ti uporan i uporan sa time...daj nesto demantuj...ovako se vrtis na istom mjestu...ali eto..ja sam bolestan... :crazy:
Te informacije svako moze naci...ali necete...ne odgovaraju vam...kako ste nasli Papetove sporove...tome se nasladjujete..imali ste Slovacku,pa se nasladjivali...imali ste Nigeriju,pa se nasladjivali...evo,imate i Kipra,pa se nasladjujete...prikocite malo.. :stop:
Svaka pobjeda/plasman Papeta je : puka sreca,individualna kvaliteta,bla bla bla
Svaka pobjeda/plasman Vahe je : genijalnost sa nikakvim igracima... :hmmmmm: Meni se cini,da sam argumentovao da to i nije bas tako... ;)

Sve sto vam pase,pronadjete i nasladjujete se time...de,da vidimo malo i drugu stranu medalje...neka bude sve posteno.. ;)

Ne zelim da opravdavam Papeta poslije Nigerije,prvi sam ga kritikovao,kako je uradio nesto najgore sto sam ikada vidio..isto tako protiv Kipra(njega sam licno optuzio za poraz)..mislim da nemam potrebu vise objasnjavati..
Kada sam prognozirao rezultate SP...optimisticki sam dodijelio pobjede repki protiv Argentine i Irana..protiv Nigerije sam tipao X...zbog cega??
Vi nam konstantno predstavljate,i predstavljali ste Nigeriju kao kantu od ekipe...iz kojih razloga??

Ima samo jedna prica o Nigeriji,a ona glasi ovako:

2013 Africa Cup of Nations Champions - NIGERIJA---4-2-0(11:4)

Prema tome...drugi puta kad pocnete uporedjivati Papeta i Vahu,sporove,plate,Nigeriju...samo da se sjetite ovih zadnjih nekoliko postova sto sam napisao.. ;)

Jos samo fali,da kazete,kako to nikada niste poredili,da sam sve JA poceo...tada cu poceti vjerovati kako sam sve to sanjao :kafa:

PS.Za one koji ne znaju...kritika NIJE isto kao vrijedjanje...kritika je realnost,vrijedjanje nesto sasvim drugo..
Pojedinci nikada nece nauciti...vrijedjanje je oblik ne znanja,nista drugo...to sto su neki umislili da je cool...do njih je.. :mrgreen: :wave:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 02 nov 2014, 21:26

Kakve su sanse da sve to "potkrijepis" i odgovarajucim stripom ?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 21:35

Mada ne volim odgovarati na ovolika pisma ipak bi naveo samo par kratkih cinjenica:

1) Pape je zavrsio karijere u sporovima sa otkazima a Vaha jos nije dobio otkaz tako da je ( na zalost naseg Juventusovca i velike manjine iskrenih navijaca kojoj on sigurno pripada ) moguce da Vaha jos uvijek preokrene rezultate u svoju korist iako ga igranje na dva fronta liga i europa liga ( gdje igra uspjesno pobjedio 2 od 3 utakmice ) opterecuje jer nama potreban igracki kvalitet za igrati na dva fronta uspijesno.
2) Niko normalan nije uporedio Papeta sa Vahom tako da cak i ako bi Vaha naprimjer osvojio Tursko prvenstvo niko ga nebi uporedio sa Papetom jer nije njegov razred. Samo osoba opterecena sa Papetom kao ti misli da bi se neki uspjesi Vahe u Turskom prvenstu jedva docekali da se iskoriste kao kritika Papetu :facepalm:
3) Realtivni (NE)uspjesi ( mada je Vaha bio itekako uspjesan u Trabzonu prvi put ) u sporovima su jedine dvije zajednicke tacke Papeta i Vaha u trenerskoj karijeri.
4) A sta cemo sa Vahinim uspjesima koje Pape nema. Sa malim Lillom iz druge lige do lige prvaka. Pa PSG pa planetarni uspijeh sa malim Alzirom zasto tu ne poredis sa Papetom Vahu. Ne ti poredis samo jedan mali dio njihovih karijera selektivno.
5) Pod Vahom NIKAD nebi igrali bez pravih krilnih igraca ili bez bekova. Sigurno bi igrali moderan fudbal. To protiv Nigerije, Kipra i vecim dijelom protiv Walesa nismo igrali.

Znaci jako si opterecen sa Papetom puno vise od vecine koja ga ovdje opravdano kritikuje. Ovo je odgovor na prvo pismo na ovo druge nema nikakve potreba nista ni napisati.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 nov 2014, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 02 nov 2014, 21:41

bvb je napisao/la:Kakve su sanse da sve to "potkrijepis" i odgovarajucim stripom ?
Kakve su vama sanse da demantujete ovo napisano??
Kakve su vam sanse da odgovorite na neka od mojih pitanja sa kakvim takvim argumentima??
Kakve su vam sanse da ne uzimate iz konteksta i odgovarate sta vam pase??

Vi mene pitajte sta hocete,ja sam sposoban i odgovorit cu na svako pitanje,bez upucenih uvreda,provokacija,nebuloza prema bilo kome... ;)

Kad ovo rijesite,bice i strip... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 02 nov 2014, 21:50

Juventinisimo je napisao/la:
bvb je napisao/la:Kakve su sanse da sve to "potkrijepis" i odgovarajucim stripom ?
Kakve su vam sanse da odgovorite na neka od mojih pitanja sa kakvim takvim argumentima??

Vi mene pitajte sta hocete,ja sam sposoban i odgovorit cu na svako pitanje,bez upucenih uvreda,provokacija,nebuloza prema bilo kome... ;)

Nije problem buraz, daj neko konkretno pitanje ili da ja izdvojim jedno. Niko ne kaze da je nesto sto si napisao netacno, ali je skoro potpuno nerelevantno. Kao sto si uzeo Vahida za primjer, isto tako si mogao uzeti bilo kojeg drugog trenera koji trenutno ima lose rezultate. Povezivanje preko spor-ova je smijesno i valjda bi trebalo da znas zasto su se ovdje spominjali sporovi i, kao sto rekoh prije, prica o sporovima samo dodatno podsjeca na Safetovo iskustvo u istim. Sta bi bilo da Vaha trenira Genclerbirligi, da li bi onda isto pisao ?
Mozes ti napisati milion postova sa nekim cinjenicama i traziti da te neko pobije, ali u cemu je fazon.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 02 nov 2014, 21:52

Ajax je napisao/la:Mada ne volim odgovarati na ovolika pisma ipak bi naveo samo par kratkih cinjenica:

1) Pape je zavrsio karijere u sporovima sa otkazima a Vaha jos nije dobio otkaz tako da je ( na zalost naseg Juventusovca i velike manjine iskrenih navijaca kojoj on sigurno pripada ) moguce da Vaha jos uvijek preokrene rezultate u svoju korist iako ga igranje na dva fronta liga i europa liga ( gdje igra uspjesno pobjedio 2 od 3 utakmice ) opterecuje jer nama potreban igracki kvalitet za igrati na dva fronta uspijesno.
2) Niko normalan nije uporedio Papeta sa Vahom tako da cak i ako bi Vaha naprimjer osvojio Tursko prvenstvo niko ga nebi uporedio sa Papetom jer nije njegov razred. Samo osoba opterecena sa Papetom kao ti misli da bi se neki uspjesi Vahe u Turskom prvenstu jedva docekali da se iskoriste kao kritika Papetu :facepalm:
3) Realtivni (NE)uspjesi ( mada je Vaha bio itekako uspjesan u Trabzonu prvi put ) u sporovima su jedine dvije zajednicke tacke Papeta i Vaha u trenerskoj karijeri.
4) A sta cemo sa Vahinim uspjesima koje Pape nema. Sa malim Lillom iz druge lige do lige prvaka. Pa PSG pa planetarni uspijeh sa malim Alzirom zasto tu ne poredis sa Papetom Vahu. Ne ti poredis samo jedan mali dio njihovih karijera selektivno.
5) Pod Vahom NIKAD nebi igrali bez pravih krilnih igraca ili bez bekova. Sigurno bi igrali moderan fudbal. To protiv Nigerije, Kipra i vecim dijelom protiv Walesa nismo igrali.

Znaci jako si opterecen sa Papetom puno vise od vecine koja ga ovdje opravdano kritikuje. Ovo je odgovor na prvo pismo na ovo druge nema nikakve potreba nista ni napisati.
Vaha(tesko bilo koji trener) nece nikada oborit Papetov rekord u Turskoj ligi ...................... 12 poraza za redom
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 02 nov 2014, 22:03

Juventinisimo je napisao/la:

Da bi nesto demantovali, trebamo to procitati..s obzirom da si napisao roman koji se ne moze citati, pravolinijski je i nezanimljiv, imam par pitanja, ali da kratko odgovoris ako je moguce:

1.da li tebi SS ostavlja dojam inteligentne osobe(inteligencija je bitna za njegovu funkciju).
2.da li se radi o nepotizmu u slucaju TSS, i ostali?
3.da li je zadovoljavajuci start kvalifikacija
4.kako ocjenjujes njegove taktike, nacin vodjenja repke, skautiranje, analiziranje protivnika, i odnose prema javnosti i medijima

Hvala.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 22:07

Juventinisimo,ti druže ako ovo pišeš za 0 KM,fkt mi te žao :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 22:09

@Velez nemoj ga sad nece meni odgovorit :D Mogu ti ja odgovoriti ta cetiri pitanja umjesto njega jer njegov odgovor je ocekivan i predvidljiv.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 22:11

Samo naprijed Juventinisimo :bih: :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 nov 2014, 22:16

Virtu4l je napisao/la:Samo naprijed Juventinisimo :bih: :bih:
Daleko cemo dogurati sa takvim patriotom koji u svemu vidi neopravdane napade a ne zapita se dali i u kojoj mjeri je to mozda opravdano. Brani covjeka ko da mu je rod nekakav i u svemu trazi neke greske. Sve sto reda radi kao prizna dvije greske selektora koje je nemoguce ne vidjeti i zato je kao objektivan. yes, yes
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 nov 2014, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 22:18

Virtu4l je napisao/la:Samo naprijed Juventinisimo :bih: :bih:
Ti mali :shh: :shh: :shh: :shh: :shh: :shh:

slika
:wave:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 nov 2014, 22:19

Tom i Jerry :rol: :lol:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2014, 22:20

Nerminovic je napisao/la:Tom i Jerry :rol: :lol:
Jesi li prosuo? :tralala:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 02 nov 2014, 22:22

Nerminoviću,znaš li ti da je Virto propustio gradski derbi jer je otišao na more u Gradačac :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.