@HariTz...Pape je radio prve 4 godine za sicu...to mi svi znamo i platu mu niko nije spominjao sve do neki dan...kada je novi ugovor izbio na vidjelo...i to danas svakome smeta..
2014 WC:
Safet Susic, Bosnia and Herzegovina — $352,470(sa bonusima)
Vahid Halilhodžić, Algeria — $1,007,070
Sabri Lamouchi, Ivory Coast — $1,037,450
Fabio Capello, Russia — $11,235,210(i dalje trener Rusije,a njihove rezultate na SP znamo svi)
2010 WC:
19. Vahid Halilhodzic, Ivory Coast : 505.000 €
27. Rabah Saadane, Algeria : 245.000 €
Ovdje da vidite koliko su Vahu vise platili u odnosu na prijasnjeg trenera Alzira(tri puta vise)..eto da se zna..
245k eura je oko 306k $$$
Vahid Halilhodžić officially in Trabzon, the monthly salary 140,000 euros(racunajte koliko za godinu)
Ne mogu se sloziti sa tobom da je Pape bio
dobro placen prve cetiri godine..mogu se sloziti da je bio,za nase uslove fino placen ali nikako dobro..o necemu vecem ne treba ni pricati...a evo i ovo...samo da uporedite..
World cup coaches 2014
Salaries as a miltiple of country's per capita income:
Lamouchi(Ivory) 795
Halilhodzic(Algeria) 179
Susic(Bosnia) 74
Sabri Lamouchi, who
makes 795 times as much as the
average person in the Ivory Coast.
Vaha jeste najbolje rijesenje za nasu repku...ali covjek nece nikada doci(to su moje predpostavke)..ja da mogu,dao bi mu Papetovu platu(danasnju) bez razmisljanja...doveo bi ga vec danas,ne sutra..
@Consiglie...
Ja nisam ni poceo stavljati Vahu i Papeta u istu recenicu...de malo,podsjetite se kako je to pocelo,ko je poceo porediti Vahu sa Papetom...mjesecima to radite...u to vrijeme vam nisam nista htjeo pisati(razloge sam naveo u prijasnjem postu) ali vi opet uzimajte sto vam pase,da bi rasprava bila konstruktivna...
Sada,kada sam odlucio da sve saspem,nije vam po volji...zao mi je..
Znam da je sve ovo GLUPOST...ali istinita GLUPOST...
I Vaha i Ciro su bolji treneri od Papeta...nikada nisam rekao da nisu...medjutim,uvijek cu reci...Ciro je zbog svog ega isao pobijediti Spaniju,a nije igrace ocistio od kartona protiv Estonije...da bi u prvoj tekmi protiv Portugala trojica fasovali zute i preskocili drugu tekmu...to je ISTINA,koja neke boli..
Uvijek cu reci,Vaha voli pare vise nego samog sebe...
@Mirza...ti uporan i uporan sa time...daj nesto demantuj...ovako se vrtis na istom mjestu...ali eto..ja sam
bolestan...
Te informacije svako moze naci...ali necete...ne odgovaraju vam...kako ste nasli Papetove sporove...tome se nasladjujete..imali ste Slovacku,pa se nasladjivali...imali ste Nigeriju,pa se nasladjivali...evo,imate i Kipra,pa se nasladjujete...prikocite malo..
Svaka pobjeda/plasman Papeta je : puka sreca,individualna kvaliteta,bla bla bla
Svaka pobjeda/plasman Vahe je :
genijalnost sa nikakvim igracima...

Meni se cini,da sam argumentovao da to i nije bas tako...
Sve sto vam pase,pronadjete i nasladjujete se time...de,da vidimo malo i drugu stranu medalje...neka bude sve posteno..
Ne zelim da opravdavam Papeta poslije Nigerije,prvi sam ga kritikovao,kako je uradio nesto najgore sto sam ikada vidio..isto tako protiv Kipra(njega sam licno optuzio za poraz)..mislim da nemam potrebu vise objasnjavati..
Kada sam prognozirao rezultate SP...optimisticki sam dodijelio pobjede repki protiv Argentine i Irana..protiv Nigerije sam tipao X...zbog cega??
Vi nam konstantno predstavljate,i predstavljali ste Nigeriju kao kantu od ekipe...iz kojih razloga??
Ima samo jedna prica o Nigeriji,a ona glasi ovako:
2013 Africa Cup of Nations Champions - NIGERIJA---4-2-0(11:4)
Prema tome...drugi puta kad pocnete uporedjivati Papeta i Vahu,sporove,plate,Nigeriju...samo da se sjetite ovih zadnjih nekoliko postova sto sam napisao..
Jos samo fali,da kazete,kako to nikada niste poredili,da sam sve
JA poceo...tada cu poceti vjerovati kako sam sve to sanjao
PS.Za one koji ne znaju...kritika NIJE isto kao vrijedjanje...kritika je realnost,vrijedjanje nesto sasvim drugo..
Pojedinci nikada nece nauciti...vrijedjanje je oblik ne znanja,nista drugo...to sto su neki umislili da je
cool...do njih je..