Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BordoArmy88
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 nov 2014, 02:19

thekoplegend je napisao/la:Najbolji telefon koji se moze kupiti za nekih 600 KM ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nexus 5 :kralj:

[youtube][/youtube]

LETI!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 nov 2014, 03:06

Nokia u buducnosti ipak ne misli praviti mobitele. Kaze direktor Rajeev Suri.
Znaci, da se ne nadamo.

Inace, tek 2016 Nokia moze praviti mobitele (ima pravo), ali nije potpuno jasno da li u narednih 10 godina ima pravo koristiti ime Nokia za te mobitele.
Ocigledno da je vise nebitno jer ljudi ne misle ni pokusavati.

(ili je ovo izjava njihovog direktora samo da bi se pokrenula prica oko toga, marketing... ali sumnjam)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 16 nov 2014, 08:50

Ultra fun tarifa. To je to sto govoris nije naj broj. Promijeni tarifu u "ultra" samo i bit ce ti normalno. Naj brojev nemaju veze s tom potrosnjom prema dr.

Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 nov 2014, 09:29

SamoZeljo je napisao/la:Nokia u buducnosti ipak ne misli praviti mobitele. Kaze direktor Rajeev Suri.
Znaci, da se ne nadamo.

Inace, tek 2016 Nokia moze praviti mobitele (ima pravo), ali nije potpuno jasno da li u narednih 10 godina ima pravo koristiti ime Nokia za te mobitele.

(ili je ovo izjava njihovog direktora samo da bi se pokrenula prica oko toga, marketing... ali sumnjam)
sto nam nisi dao izvor usput?

http://www.nokiapoweruser.com/2014/11/1 ... -products/" onclick="window.open(this.href);return false;

;)

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 nov 2014, 12:37

Jel iko ovde uplaćivo na paypal direkt iz banke npr otiđem u banku i dadnem lovu a oni uplate na pp račun i da li može tako bez kred. kartice?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 nov 2014, 14:14

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Nokia u buducnosti ipak ne misli praviti mobitele. Kaze direktor Rajeev Suri.
Znaci, da se ne nadamo.

sto nam nisi dao izvor usput?

http://www.nokiapoweruser.com/2014/11/1 ... -products/" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
Ne nadaj se ni da će se 2016. vratiti!
Suri today made it clear that Nokia has no plans to return to smartphones.

After licensing out their smartphone patents and turning over all of their star employees to Microsoft, Nokia is now barren of nearly all of their mobile res.ources!!

Earlier today in a London analyst meeting Nokia CEO Rajeev Suri outlined Nokia's future business strategy. It includes Nokia's further development of its HERE Maps, Networks, and Technologies divisions, which have already returned the company to profitability.

However, Suri noted that although Nokia may license out their brand in the future, they are not considering a return to direct consumer handsets. As noted in an excellent analysis by ZDNet's Jo Best:

"We are not looking to a direct consumer return to handsets per se," he said, but added that the Nokia "brand will return to the consumer world" through licensing deals in the longer term."

So yes, Nokia as a brand may live on in many forms, including set-top boxes, digital cameras, and maybe even smartphones, but not directly as Nokia-manufactured devices.

As mentioned earlier, the notion a CEO would steer his company back into a field in which they just left due to the division effectively failing would be a terrible idea. There would be too much risk in capital for the company whereas licensing the Nokia brand is a much safer and risk adverse endeavor to pursue.

In other words, let it go. There will be no more Nokia-developed smartphones.
http://www.windowscentral.com/do-not-lo ... e-business" onclick="window.open(this.href);return false;

Šteta, RIP NOKIA (mobilni)! kuknjava

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 nov 2014, 15:39

vratice se oni, samo nece biti kao prije, tj morace se preko drugog proizvoditi

nokiji nije toliko presudio wp, koliko elopova tvrdoglavost da se probije na americko trziste, a zapostavili evropu,a nokia je bila glavna u evropi

rano je jos govoriti naravno, al u dvije godine se sve promjeni, imaju fore da razmisle dobro svakako

Sent from my Nokia 909

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 nov 2014, 16:29

DesimaL je napisao/la:Da li je neko imao slican problem.

Trenutno imam HTC 500 i nikako se ne puni preko noci.Tj najvise sto se napuni je oko 2 do 3 posto baterije.A preko dana je sve uredu.
Visca el Barça ! Mes que un club !

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 16 nov 2014, 16:48

adisice je napisao/la:Jel iko ovde uplaćivo na paypal direkt iz banke npr otiđem u banku i dadnem lovu a oni uplate na pp račun i da li može tako bez kred. kartice?
Ne mozes ti na PayPal racun uplacivati iz nase zemlje, no ako uplatis na racun u banci koji je povezan s PayPalom, to ti je isto kao da si uplatio na PayPal, pa mozes s njim platiti sta hoces, ovdje je PP samo prenosilac novca sa banke na racun prodavaca

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 16 nov 2014, 17:08

Ne igram inace igre za ove androide i to ali svima preporucujem dream league soccer, dzeko kao kapiten i sibaj

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 nov 2014, 17:44

xaves je napisao/la:Ne igram inace igre za ove androide i to ali svima preporucujem dream league soccer, dzeko kao kapiten i sibaj
Meni FIFA UT zakon:

http://lh6.ggpht.com/VNtFgtpvn9o_GJqVp0 ... aw=h900-rw" onclick="window.open(this.href);return false;

https://play.google.com/store/apps/deta ... fifa15_row" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbup:

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 16 nov 2014, 18:28

BordoArmy88 je napisao/la:
xaves je napisao/la:Ne igram inace igre za ove androide i to ali svima preporucujem dream league soccer, dzeko kao kapiten i sibaj
Meni FIFA UT zakon:

http://lh6.ggpht.com/VNtFgtpvn9o_GJqVp0 ... aw=h900-rw" onclick="window.open(this.href);return false;

https://play.google.com/store/apps/deta ... fifa15_row" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbup:
To nijee upitno da je fifa bolja ma i da je rf bolji, ali jednostavno za ove malo slabije androide ovaj je taman, s obzirom da uzima 100njak megabajta

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 nov 2014, 12:20

Nokia N1 tablet

" onclick="window.open(this.href);return false;

Sent from my Nokia 909

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 nov 2014, 12:43

DesimaL je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Da li je neko imao slican problem.

Trenutno imam HTC 500 i nikako se ne puni preko noci.Tj najvise sto se napuni je oko 2 do 3 posto baterije.A preko dana je sve uredu.
Jesam ja bas jucer...i vec jednom prije toga...naime, jucer dok sam bio na poslu, prikljucim ga na punjac i pise sve lijepo da se puni, ali ne moze preko 5% ...kad sam dosao kuci, uzeo sestrin punjac od samsunga, sve ok..ali poceo mi je ici na qrac, i displej me cesto zeza, tako da, pokusacu da ga se rijesim sto prije..

PS. HTC je iz telekoma logicno, zato i zajebaje :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 nov 2014, 16:26

kako sliku sa kompa prebaciti na mobitel?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 nov 2014, 16:28

Nakon što nisam uspio naći Nexus 7, odlučio sam uzeti Samsung Galaxy Tab 4 7 inča i mogu reći da sam prezadovoljan.Preporuka za one koji razmišljaju o tabletu.

filip13 je napisao/la:kako sliku sa kompa prebaciti na mobitel?
Bluetooth.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 18 nov 2014, 16:31

BordoArmy88 je napisao/la:
thekoplegend je napisao/la:Najbolji telefon koji se moze kupiti za nekih 600 KM ?

Nexus 5 :kralj:

[youtube][/youtube]

LETI!
Mozes na grbavici uzeti za 600 km Samsung galaxy s4 ako preferiras uopste samsung.

Samo ne znam kako se zove ona radnja :hmmmmm:
04.10.2009 !!

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 nov 2014, 18:49

Saurman je napisao/la:Nakon što nisam uspio naći Nexus 7, odlučio sam uzeti Samsung Galaxy Tab 4 7 inča i mogu reći da sam prezadovoljan.Preporuka za one koji razmišljaju o tabletu.

Bluetooth.

nemam bluetooth

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 18 nov 2014, 19:10

QUARESMA 18<<< je napisao/la:vratice se oni, samo nece biti kao prije, tj morace se preko drugog proizvoditi

nokiji nije toliko presudio wp, koliko elopova tvrdoglavost da se probije na americko trziste, a zapostavili evropu,a nokia je bila glavna u evropi

rano je jos govoriti naravno, al u dvije godine se sve promjeni, imaju fore da razmisle dobro svakako

Sent from my Nokia 909
Bila je Nokia glavna do pojave Smartphonea, a onda je poceo pad. Tvrdoglavost ih je kostala.
Bojkotovali su touchscreen i vjerovali da to nije OK i gurali los operativni sistem. Da mi je rahmetli nana bila vlasnica Nokie, ja bi onda odustao od onih mini cigli sa tastaturom na izvlacenje i od loseg Symbiana.

Nema Nokia vise ljudi a i para je manje da bi se mogli vratiti. Cijela mobilna divizija je presla u Microsoft. Ti radnici su sada radnici Microsofta.
Marketing je cudo, a za to cudo treba imati pare. Pored toga sada je konkurencija veoma jaka. Evo ni Samsung koji je sada gigant ne moze vise da se nosi sa konkurencijom, a imaju i najjaci marketing.
Nokia ima jos samo malo imena, koje i nije vise veliko kao sto je bilo. Nece vise skoro niko zbog nostalgije kupovati Nokiu a rastu djeca koja je nikad nisu ni imala.

Nokia + Android bi bio moj prvi izbor, ono cemu sma se nadao ali kako vrijeme odmice.... Gube i kod mene kao i kod svakoga.
Da se sada vrate, samo cijenom bi me mogli privuci. Jer ta nova Niokia bi pocela od nule. Samo je ime ostalo, a pitanje je imaju li ga pravo koristiti u narednih 10 godina poslije 2016. Jer nije ni to jasno. Pravo da prave mobitele ce imati ali ime Nokia na tim mobitelima bi jos 10 godina moglo biti zabranjeno.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 nov 2014, 19:18

filip13 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Nakon što nisam uspio naći Nexus 7, odlučio sam uzeti Samsung Galaxy Tab 4 7 inča i mogu reći da sam prezadovoljan.Preporuka za one koji razmišljaju o tabletu.

Bluetooth.

nemam bluetooth
prikopcaj ga preko usb kabla i kopiraj, isto ko kad kopiras sa mobitela na pc ti je to ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 41 gost.