Olimpik Sarajevo

anonimni
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 01:52

TMmanija2012 je napisao/la:Ko ce iko normalan navijati za Olimpic u ovom trenutku..pa valjda od malih nogu biras svoj klub i navijas za njega..npr ja do danas navijao za Zelju ,a sutra Olimpic..jedina sansa da sad neka mladja djeca pocnu simpatisati Olimpic pa za neki par godina postanu neka grupa.Nemam nista protiv Olimpica,al Zeljo je moja prava i jedina ljubav :)
imaš likova s ove teme, imaš osoba koje nisu iz Sarajeva i nisu opterećene ni FKŽ-om ni sarajevom, no dobro, ako šta bude, biće zanimljivo vidjeti, ako ne, valjda će Olimpic preživjeti i dalje bez navijača :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 01:56

Ja svrljam po ovom gradu..jos nikog nisam cuo da navija za Olimpic..osim rodbine igraca i zaposlenika.Tesko to da uspije..mogu pokusati dijeljenjem djabe sezonskih ulaznica,al svako u gradu ima svoj klub il je FKŽ il je FKS.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 01:58

nisam takve ni ja vidio :D al' pretpostavljam da ih ima, ne kontam kako su onda pokušali praviti grupu prije 2 godine, a da sad ne mogu ? a Boga mi ja znam i ove što ne navijaju ni za fks ni za FKŽ :D

Kapiten Blue Traina

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 jul 2012, 02:00

TMmanija2012 je napisao/la:Ja svrljam po ovom gradu..jos nikog nisam cuo da navija za Olimpic..osim rodbine igraca i zaposlenika.Tesko to da uspije..mogu pokusati dijeljenjem djabe sezonskih ulaznica,al svako u gradu ima svoj klub il je FKŽ il je FKS.
Evo ja sam simpatizer Olimpica i u čemu je problem? ;) Ima nas još desetak na ovom forumu.I meni se sviđa ideja da se postavi barem jedan transparent na tribini za početak. :)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 02:03

anonimni je napisao/la:nisam takve ni ja vidio :D al' pretpostavljam da ih ima, ne kontam kako su onda pokušali praviti grupu prije 2 godine, a da sad ne mogu ? a Boga mi ja znam i ove što ne navijaju ni za fks ni za FKŽ :D
Ja licno volim nekad otic na Otoku pogledat tekmu,al da navijam nemogu.Ma dobro ima u gradu navijaca drugih klubova,al su manjina prema Zeljovcima ili pitarima.Znam da ima dosta Rodjenih ili onih tipa Barsa,Real ,Man ovaj onaj.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 02:06

Mancini je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Ja svrljam po ovom gradu..jos nikog nisam cuo da navija za Olimpic..osim rodbine igraca i zaposlenika.Tesko to da uspije..mogu pokusati dijeljenjem djabe sezonskih ulaznica,al svako u gradu ima svoj klub il je FKŽ il je FKS.
Evo ja sam simpatizer Olimpica i u čemu je problem? ;) Ima nas još desetak na ovom forumu.I meni se sviđa ideja da se postavi barem jedan transparent na tribini za početak. :)
Sve je to nista,ako nema makar stotinjak momak..budi realan.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 02:08

TMmanija2012 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:nisam takve ni ja vidio :D al' pretpostavljam da ih ima, ne kontam kako su onda pokušali praviti grupu prije 2 godine, a da sad ne mogu ? a Boga mi ja znam i ove što ne navijaju ni za fks ni za FKŽ :D
Ja licno volim nekad otic na Otoku pogledat tekmu,al da navijam nemogu.Ma dobro ima u gradu navijaca drugih klubova,al su manjina prema Zeljovcima ili pitarima.Znam da ima dosta Rodjenih ili onih tipa Barsa,Real ,Man ovaj onaj.
mislio sam i na te i na neutralne, one što vole pogledat' dobar fudbal, al' ne navijaju ni za koga, ne vole ovu ligu itd. ja doduše nikad nisam bio na stadionu :mrgreen: al' sam gled'o meč protiv Širokog jesenas na TV-u i nekako mi se tamo atmosfera čini opuštenom... :D

Kapiten Blue Traina

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 02:12

anonimni je napisao/la:
mislio sam i na te i na neutralne, one što vole pogledat' dobar fudbal, al' ne navijaju ni za koga, ne vole ovu ligu itd. ja doduše nikad nisam bio na stadionu :mrgreen: al' sam gled'o meč protiv Širokog jesenas na TV-u i nekako mi se tamo atmosfera čini opuštenom... :D
Ovi navijaci stranih klubova docice ako bi Olimpic kupio Messija i C.Ronalda..smizle su to zesce :lol:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 09 jul 2012, 02:14

i ja sam jedan od takvih, al' ne bih navijao za Olimpik taman da Gracić dovede cijeli Arsenal :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 02:17

To ti govorim ako si rodjen ili zivis u ovom gradu imas dvije opcije PLAVA meni plaho draga ili bordo ..Olimpic mozda neke nove generacije,al tesko nedaju ocevi :lol:

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 09 jul 2012, 02:20

Mancini je napisao/la:
Sve je to nista,ako nema makar stotinjak momak..budi realan.
I prvi transaprent je nesto ;)

Naravno da ih ne mora biti stotinjak, kako ti kazes, niko ovdje ne prica o ultras grupi, nego o grupi koja je vise "fan klub" i manjoj ekipici ljudi koja ce davati podrsku klubu koji simpatise. Niti bi ih ko smatrao konkurentim od strane TM i HZ niti bi ih ko dirao, jer je to skroz druga prica od ove koju mi furamo.

Ja bih apelovao da ne kacite onaj trans koji vec imate, jer ono je antipropaganda za bilo koga ko bi vam se eventualno prikljucio :mrgreen: . Skontajte nesto novo, onako efektno i drugacije (sjetite se samo koliko su sarene stolice na Otoci privukle paznje, svi su pricali o tome), i mozda bas to kacenje transparenta bude inicijalna kapisla da se nesto pokrene.

Ja vjerujem da se vrlo brzo, za par domacih utakmica, moze skupiti iza tog transparenta 20 tak momaka, koji bi barem povremeno u toku utakmice mogli poceti sa podrskom tipa "Olimpik, Olimpik" i sl.

A to je vec prvi korak, i to veliki prvi korak ;)

Kasnije se, vremenom, sve moze izdogovarati i dodatno organizovati medju vama :geek: .

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 02:23

Cinimi se prije 2 godine bila je mala grupica od 5-6 momaka..ma daj jbt raja cirkuzala s njima na stadionu.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 jul 2012, 12:18

S obzirom kakva je olimpic tvorevina sumnjam da ce oni imati svoje navijace jos dugo u buducnosti. Jos uvijek su oni mladi... Nije to isto kad ti imas 12 godina i nafuras se navijam za olimpik ili kad ti babo prenese tu ljubav prema Zeljeznicaru ili sarajevu npr...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 12:25

Olimpicu jedino historija fali, a u ostalim sferama, koje čine napredak za neki fudbalski tim su u istom rangu k'o i Željo, a ispred Sarajeva, ako ćemo realno, njima samo fale navijači da budu rame uz rame sa dvojicom starije braće
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 jul 2012, 12:49

fale im i uspjesi da budu ispred i Želje i saraj'va, ipak smo tu bolji od njih i jedni i drugi ;) njima su najveći uspjesi 5. mjesto u ligi i polufinale kupa BiH, ipak ;)

Kapiten Blue Traina

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 13:17

Da, upravo to sam i rekao, njima samo fali historija, uspijesi, a sve u klubu i oko njega po priloženom, čini mi se, funkcioniše kako treba, i to mi je veoma drago vidjeti

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 jul 2012, 13:18

tako već može :D

Kapiten Blue Traina

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 13:22

anonimni je napisao/la:tako već može :D
Ma ne diram ja u ikone Saraj'va :lol: , al ipak je lijepo vidjeti, da neki klub opstaje u Premijer ligi bez navijača, fino radi, ima solidan stadion, za kojeg se priča da će se proširivati, uglavnom, jedna lijepa nogometna priča 8-)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 11 jul 2012, 13:26

u onu bordo ikonu slobodno diraj, ne branim ti :lol: mogu oni bez navijača, samo je pitanje do kad, doduše, možda neke nove generacije počnu navijati za vukove, nikad ne znaš, a i trebali bi nekad izać' u Evropu, ne vidim kako se Graciću isplati ulagati pare u "rupu bez dna", bar zasad, jer ne vjerujem da on ima neku zaradu od Olimpica

Kapiten Blue Traina

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 13:35

Ne znam niti ja kako mu se isplati ulagati, al sigurno je da mu se isplati, jer da nije tako, nebi bio dosljedan u svojoj " politici " upravljanja klubom,
Olimpic je pokupio iz ovih manjih klubova sve što je valjalo, igrači su se zaletili, vidjeli ima nekog hajra od rada uprave na čelu sa Gracićem, pa sve to na neki način izgleda kompaktno
A što kažeš, možda počnu dobijati navijače, to bih zaista volio vidjeti, sada imaju na tekmama samo simpatizere, one neutralne navijače, koji dođu samo radi nogometa da ga pogledaju, bez pritiska i povika, na kakve su naviknuti na Grbavici i Koševu, to je neka razlika,
A i ljudi ostali, koji dođu samo radi nogometa, vide da se nešto fino oko Olimpica dešava, pa dođu da ne propuste neku lijepu priču, nešto normalno, čega danas fali u našoj svakodnevnici 8-)
Meni su oni odmah iza Veleža u Premijer ligi :D
Eto vas i pitara tamo, ja vam sudija neću biti :lol:

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.