Mislim da to nije moguče. Edin ima ja mislim 195 cm, tako da sigurno ima preko 90 kg.Željovac je napisao/la: Prema oficijelnoj stranici Bundeslige obojica imaju po 80 kg.
Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Vedad Ibisevic
Može neko prevest?Ralf Rangnick:
''Ich bin sehr glücklich über das Auftreten meiner Mannschaft. Sie hat sich für den Aufwand selbst belohnt, davor kann man nur den Hut ziehen. Nach dem 1:0 hätten wir sicherlich das eine oder andere Tor nachlegen können, aber nach der Pause haben wir ja noch weitere Treffer nachlegen können.
Vedos Leistung war klasse, er hat genau das gemacht, was wir von ihm verlangt haben. Man merkt ihm an, dass er zurück in die Mannschaft will.''
Za Vedu kaze da je bio klasa, i da je uradio sve sta se je od njega trazilo. Moze se na njemu primjetiti da hoce da se vrati nazad u ekipu.yup je napisao/la:Može neko prevest?Ralf Rangnick:
''Ich bin sehr glücklich über das Auftreten meiner Mannschaft. Sie hat sich für den Aufwand selbst belohnt, davor kann man nur den Hut ziehen. Nach dem 1:0 hätten wir sicherlich das eine oder andere Tor nachlegen können, aber nach der Pause haben wir ja noch weitere Treffer nachlegen können.
Vedos Leistung war klasse, er hat genau das gemacht, was wir von ihm verlangt haben. Man merkt ihm an, dass er zurück in die Mannschaft will.''
Jako sam sretan o nastupu moje ekipe. Oni su se za svoje zalaganje sami nagradili, skidam kapu nad njima. Poslije 1:0 smo morali sigurno jedan ili vise golova dati, ali smo nakon poluvremena zabili te golove.yup je napisao/la:Može neko prevest?Ralf Rangnick:
Vedin nastup je bio odlican, on je tacno radio sta sam od njega ocekivao. Primjecujem na njemu, da hoce da se vrati u ekipu.
Vedad dobio ocjenu 7.5 (goal.com) i proglasen igracom utakmice.
Kicker, s druge strane, kaže da Džeko ima 84 kg. Visok je 192 cm, 3 više od Ibiševića.yup je napisao/la:Mislim da to nije moguče. Edin ima ja mislim 195 cm, tako da sigurno ima preko 90 kg.Željovac je napisao/la: Prema oficijelnoj stranici Bundeslige obojica imaju po 80 kg.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Kako god pogledamo mi bi trebali igrati sa jednim napadacem.
Vedo moze igrati kad igra Lulic kao lijevo krilo i kad Mujdza probije po desnoj strani. Vedo je brzi neg Dzeko, i bolje se pomjera(bez lopte) znaci samo uleti i zabije gol. Dzeko, moze sve sam da uradi. Dzeko je znao po dva tri Slovaka nositi na ledjima. Vedo to ne moze al zato vedo ima svoje svrhe kao sto se moze vidjeti u ovom videu, i tu je njemu malo ravnih..
Vedo moze igrati kad igra Lulic kao lijevo krilo i kad Mujdza probije po desnoj strani. Vedo je brzi neg Dzeko, i bolje se pomjera(bez lopte) znaci samo uleti i zabije gol. Dzeko, moze sve sam da uradi. Dzeko je znao po dva tri Slovaka nositi na ledjima. Vedo to ne moze al zato vedo ima svoje svrhe kao sto se moze vidjeti u ovom videu, i tu je njemu malo ravnih..
Sto se tice njihove brzine, mislim da su tu negdje, samo mi se Ibisevic cini nesto "laksi" na nogama, tj, leprsaviji... Sto se tice ovog boldiranog, to se apsolutno ne slazem i ne mozes tako gledati stvari. Evo, uzecu ti za primjer Hoffenheim, koji igra sa tri napadaca i svoju igru upravo bazira na jakom presingu tokom veceg dijela utakmice upravo na zadnju liniju. Kod njih sva tri napadaca moraju trcati, bez izuzetka. Dzeko i njegovo kretanje po terenu se ne bi apsolutno nikako uklapalo u ovu filozofiju i to bi odmah predstavljalo problem za ostatak ekipe. Dakle, ovisno o taktici kompletog tima mozemo tvrditi da je bolje jedno ili drugo, no nikako da je jedno nikako ne valja, a drugo stalno valja. Ja ti garantujem da Dzeko sa svojim hodanjem nece proci u Premier League, cisto zbog toga sto mu to tempo utakmice ne dozvoljava. Dzeko mora nauciti da se vise krece po terenu u momentima kada protivnik ima loptu, da vise sudjeluje u defanzivnoj igri jer u suprotnom ispasta ostatak ekipe. Ne trazi naravno niko od njega da trci ko Rooney, ali malo vise radijusa kretanja i volje ne bi bilo na odmet.Željovac je napisao/la:Prema oficijelnoj stranici Bundeslige obojica imaju po 80 kg.kimbo je napisao/la:Hm ... ne vjerujem da je Dzeko brzi, pogotovo ne kraci sprintevi od 30-ak metara ! Ali se Dzeko ne moze porediti sa Vedadovom frekvencijom trcanja , znaci covjek od 90 kila je gotov poslije spriinta od 50 metara uz promjene pravca trcanja . Treba mu barem 2,3 minute da stoji dok ne dodje sebi ... Dok je Vedo kao sat , ne staje !!!!
Dzeko , Misimovic na jednoj Pjanic ,Ibisevic na drugoj strani .... Velika razlika ... uglavnom zanimljiva pitanjaaaa![]()
Jedino ću se složiti da Vedad više trči, ali u konačnici je neuporedivo manje koristan od Džeke, koji vrlo često hoda, za što koristi svaku priliku. Znači, Edin se ne troši toliko ne presing, ali kad se mora zaganjati, zaganja. A da ne govorim koliko je koristan i energičan sa loptom u nogama. Za te stvari i čuva snagu. Vedad, nažalost, nije toliko jak sa lotpom da bi čuvao snagu za neke prodore i proigravanja. Gubi previše lopti. Doduše, i tu je nekad savršen. Ne zna se nikad sa njim. Pojam je za oscilaciju nakon one povrede.
Sto se tice tehnike, preglednosti igre i osjecaja za gol, tu su ova dva igraca podjednaka. Vedo ima nevjerovatan pregled igre za napadaca, bas kao i Dzeko. Ko god je gledao vise - dakle, ne jednu ili dvije - utakmica Hoffenheima, zna o cemu pricam. Ima odlican pas, odlicno uposljava svoje saigrace i nije sebican. Ima odlican prijem lopte, ima sjajan dribling, usudjujem se reci bolji nego Dzeko, ali...
Vedad nema tu odlucnost, nema to samopouzdanje i agresivnost. Ne koristi svoje tijelo u igri, igra premekano itd. To su njegovi problemi, a on ima potencijal jednog klasnog napadaca.
Dzeko npr krece u dribling jednostavno, pokusava da lomi protivnika jednostavnim trzajima tijela npr. iz kuka, jednostavnim ali izuzetno efektivnim fintama. Kad gurne loptu pored protivnickog igraca tako da mu je ovaj ne moze odmah presjeci, iskoristi svoju fizicku konstituciju da mu protivnicki igrac vise ne moze primirisati lopti.
Jedino u cemu je Dzeko bas bolji od Ibija je sut, te igra sa obje noge. Tu mu Vedo ne moze primirisati.
Vedo s druge strane ima nesto istancaniju tehniku driblanja, sa mnogo vise osjecaja i elegancije. Ima recimo fantasticno biciklo i jos neke finte, ali covjek jednostavno ne zna da ih iskoristi, ili bolje receno, previse komplikuje. Najcesce mu se desi da ima potez viska. Naivno krece na protivnika i cesto se zabija u istog. No, to su stvari koje se daju popraviti jer on ima fantastican osjecaj za loptu, dobro je kontrolise, ali kao sto rekoh, najcesce me podsjeca na nekog srednjoskolca koji se vodi principom: nisi prosao igraca ako mu nisi bacio biciklo ili nesto (to ti je ko kad bi poredio kod nas u srednjoj skoli onog Sadata i s druge strane Osmana, prvi je tu uvijek nesto zadivljavao s potezima, a ovaj drugi je bez previse sminkanja jednako efikasno, ako ne i efikasnije, prolazio pored igraca). Znaci, Ibi cesto pelja, fintira, pa se zabije u igraca i ispadne budala. To je mnogo puta za njega rekao i Ragnick, i nadam se da ce Ibi nekada i u tom segmentu igre sazrijeti, jer ga takav pristup igri koci da napravi mnogo, mnogo vise...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Principatus
- Kontakt:
Dzeko mi inace djeluje veoma robustan, nemogu sebi zamisliti da je laksi od Ibisevica. To je jedna velika sreca i za nas, sto Dzeku koliko god da ga tucu, a Slovaci su ga na kraju mogli samo tako zaustaviti, da je covjek cvrst i tesko ga povrijediti, nije sklon tome. Tesko je ocjeniti ko je brzi, Vedad nekad djeluje nenormalno brz, to jest brzo krene sa 0 na 100, dok Dzeko ima korake da sa 2-3 predje pola igralista. 
Ibisevic pri drugom golu trci prema publici i pokazuje misice, kao da hoce da kaze, da je fizicki 100% spreman. Klupa mu je izgleda godila, poradio je na sebi, samo da ostane tako, jer mu fali ponovo na kontinuitetu. Danas je bila jasna razlika spram proslim utakmicama, samo steta sto od pocetka nije bilo dobrih lopti, i to je kao sto sam rekao Hoffenheimov problem. Ba je dobar, ali je peglao suvise loptu, i to u nekoliko situacija gdje se Vedo vec namjestao dobro. Napadaci u Hoffenheim jedni drugima moraju stvoriti situaciju ili ponekad se Beck probije. Rudy nije los, ali to nije to, Salihaga mora mnogo u defenzivi da radi. Danas inace ponovo golovi u Vedadovom stilu, on se zna postaviti, treba mu neko sa ubitacnim pasom. Pjanic bi sada Hoffenheimu dosao dobro, taman tamo cami na klupi, u ovu mladu ekipu bi pasao. No nekako razvijam antipatije prema Hoffenheimu, to jest navijacima.
[youtube][/youtube]

Ibisevic pri drugom golu trci prema publici i pokazuje misice, kao da hoce da kaze, da je fizicki 100% spreman. Klupa mu je izgleda godila, poradio je na sebi, samo da ostane tako, jer mu fali ponovo na kontinuitetu. Danas je bila jasna razlika spram proslim utakmicama, samo steta sto od pocetka nije bilo dobrih lopti, i to je kao sto sam rekao Hoffenheimov problem. Ba je dobar, ali je peglao suvise loptu, i to u nekoliko situacija gdje se Vedo vec namjestao dobro. Napadaci u Hoffenheim jedni drugima moraju stvoriti situaciju ili ponekad se Beck probije. Rudy nije los, ali to nije to, Salihaga mora mnogo u defenzivi da radi. Danas inace ponovo golovi u Vedadovom stilu, on se zna postaviti, treba mu neko sa ubitacnim pasom. Pjanic bi sada Hoffenheimu dosao dobro, taman tamo cami na klupi, u ovu mladu ekipu bi pasao. No nekako razvijam antipatije prema Hoffenheimu, to jest navijacima.

[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma kakvi njih dvojica isto kila , koji je znalac naveo te podatke samo da mi je znati . Dzeko je barem 10 cm veci od Vede ... a proporcijma su tu negdje mislim ako Dzeko nije i krupnije gradjen .... barem 10 kila razlike ....Željovac je napisao/la:Prema oficijelnoj stranici Bundeslige obojica imaju po 80 kg.kimbo je napisao/la:Hm ... ne vjerujem da je Dzeko brzi, pogotovo ne kraci sprintevi od 30-ak metara ! Ali se Dzeko ne moze porediti sa Vedadovom frekvencijom trcanja , znaci covjek od 90 kila je gotov poslije spriinta od 50 metara uz promjene pravca trcanja . Treba mu barem 2,3 minute da stoji dok ne dodje sebi ... Dok je Vedo kao sat , ne staje !!!!
Dzeko , Misimovic na jednoj Pjanic ,Ibisevic na drugoj strani .... Velika razlika ... uglavnom zanimljiva pitanjaaaa![]()
Jedino ću se složiti da Vedad više trči, ali u konačnici je neuporedivo manje koristan od Džeke, koji vrlo često hoda, za što koristi svaku priliku. Znači, Edin se ne troši toliko ne presing, ali kad se mora zaganjati, zaganja. A da ne govorim koliko je koristan i energičan sa loptom u nogama. Za te stvari i čuva snagu. Vedad, nažalost, nije toliko jak sa lotpom da bi čuvao snagu za neke prodore i proigravanja. Gubi previše lopti. Doduše, i tu je nekad savršen. Ne zna se nikad sa njim. Pojam je za oscilaciju nakon one povrede.
Evo googlam i stvarno svugdje navedena tezina Dzeke 80 .... nema sanse ..... Ista konstitucija kao Ibrahimovic a Ibrahimovic ima najmanje 92 kila ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
@Principatus
Ba, Obasi, Carlos Eduardo - to su igraci koji su nenormalno egocentricni i ja se divim Ragnicku kako je on to uspio u prvoj onoj sezoni da poslozi da igraju onako maestralno. Jednostavno su mljeli sve pred sobom. No, ocigledno je slava udarila u glavu i svako je onda poceo da svira svoju pjesmu.
Dobro, CE je otisao, sad su tu ova dvojica, ali kao sto si i napisao, Vedo nerijetko ima problema da ga njegovi saigraci ne uposljavaju kada je jako dobro otvoren, jer prije svega Obasi i Ba uvijek peljaju s loptom do iznemoglosti. To su po meni igraci fenomenalnih fizickih predispozicija, ali bez mnogo osjecaja za timsku igru.
Ba, Obasi, Carlos Eduardo - to su igraci koji su nenormalno egocentricni i ja se divim Ragnicku kako je on to uspio u prvoj onoj sezoni da poslozi da igraju onako maestralno. Jednostavno su mljeli sve pred sobom. No, ocigledno je slava udarila u glavu i svako je onda poceo da svira svoju pjesmu.
Dobro, CE je otisao, sad su tu ova dvojica, ali kao sto si i napisao, Vedo nerijetko ima problema da ga njegovi saigraci ne uposljavaju kada je jako dobro otvoren, jer prije svega Obasi i Ba uvijek peljaju s loptom do iznemoglosti. To su po meni igraci fenomenalnih fizickih predispozicija, ali bez mnogo osjecaja za timsku igru.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 21 nov 2010, 01:13, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Principatus je napisao/la:Dzeko mi inace djeluje veoma robustan, nemogu sebi zamisliti da je laksi od Ibisevica. To je jedna velika sreca i za nas, sto Dzeku koliko god da ga tucu, a Slovaci su ga na kraju mogli samo tako zaustaviti, da je covjek cvrst i tesko ga povrijediti, nije sklon tome. Tesko je ocjeniti ko je brzi, Vedad nekad djeluje nenormalno brz, to jest brzo krene sa 0 na 100, dok Dzeko ima korake da sa 2-3 predje pola igralista.
[youtube][/youtube]
Jos komentator rece Doppelpack & Sixpack

@ kimbo
cini ti se, Vedo je 3-4 cm nizi od Dzeke, ne vise... Vedo je koliko se sjecam 188cm
cini ti se, Vedo je 3-4 cm nizi od Dzeke, ne vise... Vedo je koliko se sjecam 188cm
Vedo odigrao dosta dobru utakmicu. Cestitke...
Doppelpack & Sixpack

Prvi put se javljam na ovoj temi, ali je redovno pratim.
Simptomatično je koliko kontradiktornosti ima kad je u pitanju Vedad Ibišević!?
Ne znam zašto je tako (momak nije niti iz jednog bh. kluba) a osporaviti njegove kvalitete - stvarno je čudno, ili neki si umišljaju 'poveliku' stručnost.
Vedad je igračina, specifična po stilu igre i to je dokazano, priznato..igra u jednoj od najjačih liga...Ko bi nama ugodio???
Šta je čudno da i najbolji imaju krizu u igri, budu u slaboj formi? Bitno je da je to prolazno a upravo Vedo to dokazuje, već nekoliko puta.
Ipak pišem najviše zbog čestih poređenja Džeke i Ibiševića.
Ljudi moji njih dvojicu nikad ne treba porediti (osim onih statističara) jer su to dva potpuno različita tipa napadača, i po igri i po konstituciji. Pokazali su da mogu igrati u tandemu, i to odlično, ako je cijela postavka ekipe kako treba.
Zaista je besmisleno porediti njih dvojicu, još im i centimetre i kilograme porede! Velahavle.
Džeko je izuzetan napadač, ali i Ibišević je klasa na svoj način. Budimo sretni što ih imamo.
Ne znam zašto je tako (momak nije niti iz jednog bh. kluba) a osporaviti njegove kvalitete - stvarno je čudno, ili neki si umišljaju 'poveliku' stručnost.
Vedad je igračina, specifična po stilu igre i to je dokazano, priznato..igra u jednoj od najjačih liga...Ko bi nama ugodio???
Šta je čudno da i najbolji imaju krizu u igri, budu u slaboj formi? Bitno je da je to prolazno a upravo Vedo to dokazuje, već nekoliko puta.
Ljudi moji njih dvojicu nikad ne treba porediti (osim onih statističara) jer su to dva potpuno različita tipa napadača, i po igri i po konstituciji. Pokazali su da mogu igrati u tandemu, i to odlično, ako je cijela postavka ekipe kako treba.
Zaista je besmisleno porediti njih dvojicu, još im i centimetre i kilograme porede! Velahavle.

Džeko je izuzetan napadač, ali i Ibišević je klasa na svoj način. Budimo sretni što ih imamo.
Bosno moja poharana....
Bravo, a kao sto neko iznad rece, nadajmo se bitci za golgetera izmedju Ede i Vede 

Zasto ne porediti , imamo specificnu situaciju za nasu repku da po prvih puta imamo po dvije tri alternative na par pozicija u timu. Vrlo je bitno porediti igrace ! Slabe i jace strane , ovo je meni super diskusija ne u smislu da imam svog favorita a svi ostali ne valjaju. Jednostavno slatke muke ! Svaka situacija u kojoj se neki od igraca smatra bogom i nezamjenjivim ne valja po repku. Zato je ova zdrava konkurencija super i vodi nas na finalna takmicenja.Trigger je napisao/la:Prvi put se javljam na ovoj temi, ali je redovno pratim.
Zaista je besmisleno porediti njih dvojicu, još im i centimetre i kilograme porede! Velahavle.![]()
U principu nedostatak kriticne mase za neku hajmo reci poluprofesionalnu diskusiju u kojoj se mjeri svaki igrac : od fizike do broja pretrcanih kilometara do takticke discipline i mentalne stabilnosti nas i dovodi do sme srzi iznalazenja rjesenja.
Zalosno je da ovakve rasprave i diskusije ne mozes naci u Bosanskim novinskim kolumnama nego pisu o nekim tracevima koje su culi u kafanam gdje ide Dzeko po stoti puut ....

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Zašto da, porediti!?kimbo je napisao/la:....Zasto ne porediti , imamo specificnu situaciju za nasu repku da po prvih puta imamo po dvije tri alternative na par pozicija u timu. Vrlo je bitno porediti igrace ! Slabe i jace strane , ovo je meni super diskusija ne u smislu da imam svog favorita a svi ostali ne valjaju. Jednostavno slatke muke ! Svaka situacija u kojoj se neki od igraca smatra bogom i nezamjenjivim ne valja po repku. Zato je ova zdrava konkurencija super i vodi nas na finalna takmicenja.
U principu nedostatak kriticne mase za neku hajmo reci poluprofesionalnu diskusiju u kojoj se mjeri svaki igrac : od fizike do broja pretrcanih kilometara do takticke discipline i mentalne stabilnosti nas i dovodi do sme srzi iznalazenja rjesenja.
Zalosno je da ovakve rasprave i diskusije ne mozes naci u Bosanskim novinskim kolumnama nego pisu o nekim tracevima koje su culi u kafanam gdje ide Dzeko po stoti puut ....![]()
Dobrim dijelom se slažem se nekim tvojim stavovima, ali dozvoli da imam i druugačije poglede.
Kad sam rekao da ih ne treba porediti nisam mislio da ih ne treba vrijednovati i "klasificirati", svakog ponaosob.
To treba uraditi (koristeći sve potrebne i dokazane metode) sa svakim igračem i tada se dobije 'slika' s kim i s čim raspolaže, npr. reprezentacija.
Dobar stručnjak će onda znati to mudro iskoristiti i prema prilici i potrebi. Tu dolazi onda 'dilema, slatka' - da li igrati sa jednim, dva ili tri napadača, kojim veznjacima, kojim odbrambenim, kojim golmanom, ovisno koja taktička postavka će biti...itd.
U tom slučaju je mnogo lakše kad imaš detaljno (kako i sam navodiš) vrijednovane i 'klasificirane' igrače, jer možeš praviti mnogo pravih 'kombinacije' na terenu.
Znači, u onom bitnom mi pričamo o istom, možda na različit način.
Ja sam svoje 'primjedbe' stavio upravo što mnoge diskusije počinju i završavaju sa nečijim 'favoritima', pa i nipodaštavanjem i stvarno nejasnim i nesvrsishodnim poređenjima samo nečijih centimetara i kilograma!
Uostalom, u sportu su danas uobičajena antropološka mjerenja sportista, psihološki profil, pa tako i fubalera i u ozbiljnim klubovima, repkama, menadžerskim agencijama postoji podebel 'dosije' o svako igraču sa svim podacima koje i sam navodiš, i još mnogo više - čak i do same intime i privatnosti pojedinca.
Voluntaristički pristup vlada samo u zemljama (savezima, klubovima) gdje stručnjaci i "stručnjaci" sve baziraju na nekoj svojoj 'procjeni', ukusu i slično, a među takve spada i naš fudbal, Savez, klubovi...
Evo ti primjer, banalan - na ovom forumu imaš više saznanja i podataka o našim klincima koji igraju u inostranstvu nego što ijedan naš stručnjak ili funkcioner zna!
U svemu ostalom se slažem s tvojim napisanim, a pogotovo sa zadnjom rečenicom.
Eto, i zbog ovog smatra da Džeku i Ibiševića ne treba porediti na način na koji se to ovdje, pretežno, radi - navijački, prema nečijem ukusu i slično.
Pisati o njihovim karakteristikama, kvalitetu, formi, pitanju kad i da li trebaju da igraju zajedno ili zasebno...to poštujem i uvažavam. Sve ostalo - besmisleno, trivijalno.
Pozz
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 21 nov 2010, 02:26, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
@Trigger
Svaka cast !
Svaka cast !