Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

redbull93
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la redbull93 » 26 avg 2020, 19:55

BlaiseMatuidi je napisao/la:
26 avg 2020, 19:36
Ako radis direktno za DHL, kazu ok je. Ali ako radis za firmu koja te sourca dhl-u, onda ces poginut od norme.
Samo direktno za dhl, nikakave te lijeve firme. I cuo sam isto da je hermes i amazon los haos, tako od toga bjezati.

Kad sam tek dolazio ovamo, trebao sam za dhl doci raditi, al eto zavrsio sam na skroz drugom zanimanju. Tako da sam se bas raspitivao sve o tome.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 avg 2020, 21:19

Jbo majku pre 6 sedmica produzio vizu, nema jos kartice
Inace do 4 sedmice sam cekao do sad maksimalno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 avg 2020, 23:59

Dobio zustimmung sad ladno bolovanje do oktobra. Dijagnoza: Überforderungssyndrom :mrgreen:

Kakva su vasa iskustva s bolovanjima u Njemackoj?
Dok sam radio u Bosni u jednoj firmi lakse bilo otkaz dobiti nego bolovanje znaci morao si bas da budeš skršen da ti napiše par dana dok je gore nekako dosta za lakse dobiti, bas me zanima dokle li ce to tako...

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 27 avg 2020, 01:33

Sheyi je napisao/la:
26 avg 2020, 23:59
Dobio zustimmung sad ladno bolovanje do oktobra. Dijagnoza: Überforderungssyndrom :mrgreen:

Kakva su vasa iskustva s bolovanjima u Njemackoj?
Dok sam radio u Bosni u jednoj firmi lakse bilo otkaz dobiti nego bolovanje znaci morao si bas da budeš skršen da ti napiše par dana dok je gore nekako dosta za lakse dobiti, bas me zanima dokle li ce to tako...
Najjace mi je za psihu.
Kazes da ti je posao u posljednje vrijeme jako stresan, da ne mozes spavat. Lagano 3 sedmice bolovanja. :mrgreen:
Kod nasih doktora ovdje odes i zatrazis bolovanje u zavisnosti koliko ti treba. :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 27 avg 2020, 11:01

Moze, samo potpisi da me neces pravno goniti kad te razbijem za to hinjsko podjebavanje.
Mislio sam na pomoc ljudima kojima treba nesto prevesti, prenijeti, nazvati, useliti/iseliti, papire rijesiti, cak i ako im treba smjestaj, kontakt za posao i sl.

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 27 avg 2020, 11:10

Halo, pilot, smiri se malo. :mrgreen:

Respekt za nudjenje pomoci. :salut:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 27 avg 2020, 12:00

Koliko me je nasih ovdje nazigulo, ne smijem se ni prisjećati, al hajde uvijek poslije kiše sunce. Treba samo okrenut ploču, čini dobro, zamijeni te pakaše, budi dobar i nemaš brige

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 27 avg 2020, 15:16

Supci su nasi, al eto ja imam par ovih sa kojima se drzim zajedno, jedan drugom bas letimo da pomognemo. Nedavno procitao sam jedan post na fb o tome bas, evo pronasao sam ga.
Kazem uvijek bjezi od nasih, ali ne nuzno, jer je svako nas los, nego vecinom Nijemci drze nase u firmama kao mamac, da privuku nase, uz neku sitnu naknadu! Zasto da privuku nase, jer znaju da im u tim uslovima slabo koji Nijemac hoce raditi!
Prije se govorilo, da se ide u Njemacku cistiti ulice!
Jeste vi ikad vidili, da neko nas cisti ulicu, ili radi kao smetlja!
Niste, nisam ni ja, jer je to gospodski posao i dobro placen. Sjedi Turko u kamionletu i voza se trotoarom, mete ulicu, prsce i cisti. Unutra klimatizirano, boli ga dzon. Komunalac, nemoze mu niko nista. Ima jeftin stan, a placa solidna. Kad je nesto grublje ili krupnije, izadje, metlicom pomete u lopaticu, taj proces zajedno sa cigarom traje pola sata, malo predahne u kamionletu i vec je vrijeme za rucak.
Turke su skontale gdje malo raditi, a puni primati!
Turke jedni druge ubacuju.Radio sam ovde sa dvojicom Kurda/Turcina 5 godina kao student, 3 u noci, u po bjela radnog dana, trebam nesto, zovem Gökhana, Serkana, Serdara tu su za 20 minuta, ne pitaju sta treba i zasto. Imaju neku elementarnu cast u sebi. Bire se od samog rodjenja u Njemackoj za svije JA. Znaju da su drugaciji i to im je Nijemac dao do znanja. I skontali su, da samo slogom protiv mnogobrojnijeg Svabe mogi izac na kraj. Pun ih je BMW, pun ih je Aerodrom na setackim poslovima, a ti Jugo lomi ledja, zakidaj jedan drugog, uzmi mu djetetu iz usta. Pomazite jedni drugom, ne zavidite, ne lihvarite, vratit ce vam se prije ili kasnije! Trebat ce i vama usluga, a 50 eur se brzo potrosi!
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 avg 2020, 20:33

Koja su gov.na ovdje u Auslanderbehorde u Göppingenu.

Znaci godisnji trebam imat u petak i kontl spucat za Bosnu.
Eh belaj sto mi viza nije gotova. Zovem za Fiktionbescheinigung jer se ovo s vizom oduzilo.
Niko se ne javlja od proslog petka do neki dan. Javi se neka kuja i kaze da su joj kolege na godisnjem i bolovanju pa nema se kad javljat, i da nema slobodnog termina da mi sredi taj blesavi papir, da zoven kuju broj 2 kad dodje sa bolovanja. Danas js dosla kuja broj 2 sa bolovanja koja je inace zaduzena za mene jer su podijeljeni po abecedi. Od pocetnog slova A pa do lupam G kod jedne kuje, pa dalje kod druge itd.

Zovem od jutros 20x niko se ne javlja. U toku sedmice sam se cuo i sa opstinom. Zena zapisala moj broj i proslijedila kao da mi pomogne.
Odlazim danas poslije posla u rathaus jer ne znam vise kome se obratit a dani prolaze.
Na infopultu objasnim situaciju, kaze da ose se raspitat sa ovim radnicima kad cujem tamo spominju moje prezime. Ja kontam dal sam joj uospte rekao prezime kak zna ko sam, kad eto ti te sa jos jednom gospodjom koja pita jesi li ti taj, reko taj sam.. Zena se iznenadila kaze meni su rekli da imas u ponedjeljak termin, reko meni su rekli da zovem u ponedjeljak, a hvala bogu kak se javljaju, dzaba cu zvat. I poce ona zvat vidi i ona da se ne javlja kujurina, zena se iznenadila kako lose rade svoj posal kujurine. Na kraju im napisala mail da mi daju termin do srijede te da ce mi proslijedit odmah sta su joj odgovorili i da ce se potrudit da odem na godisnji.

Logicno ova u rathausu je zena 40+ godina i radi svoj posao korektno a ove kujurine su djevojke do 30 godina, neodgovorne i zalw aw kako stalno zvoni telefon. Pa gdje nece zvonit. Ja sam sam zvao 20x. Da se kuja javila, 19 poziva bi vec manje bilo.

Uglavnom pizdarije, ono sto trebas rijesit jednim telefonskim pozivom, ja sam digao i opstinu na noge

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 27 avg 2020, 20:42

Halo ba, jalijaš, nemoj nam tako javno sramotit drzavu. Ovdje je sve med i mlijeko. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 avg 2020, 21:11

BlaiseMatuidi je napisao/la:
27 avg 2020, 20:42
Halo ba, jalijaš, nemoj nam tako javno sramotit drzavu. Ovdje je sve med i mlijeko. :mrgreen:
sreca je sto u firmi mogu uvijek pomjerit godisnji, cak bi poslovodji bolje leglo da odem sedmicu poslije al mn ide na qrac sto se covjek ovdje zbog sitnica mora izyebat.

Hvala Bogu pa znam jezik, ja ne znam kako oni zive sto ne znaju sklopit 2 recenice.

I halalte na pravopisnim greskama gore, ne da mi se popravljat :D

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 28 avg 2020, 15:15

Jedno pitanje za vas u dijaspori:
- jel vozite i gore bezobrazno i bez postovanja pravila yebem vas sve u po usta seljackih nekulturnih idiotskih?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 28 avg 2020, 15:17

Jesu li počeli dijelit termine? :)
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 28 avg 2020, 15:18

Sage je napisao/la:
28 avg 2020, 15:15
- jel vozite i gore bezobrazno i bez postovanja pravila yebem vas sve u po usta seljackih nekulturnih idiotskih?
Kako kad, nekada platim kaznu a nekada se izvucem. Uglavnom doda se malo gasa i bude ubacivanja, ali to svi rade
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 28 avg 2020, 15:22

forza_juve je napisao/la:
28 avg 2020, 15:18
Sage je napisao/la:
Kako kad, nekada platim kaznu a nekada se izvucem. Uglavnom doda se malo gasa i bude ubacivanja, ali to svi rade
Vozite qurac moj! Gore izazivajte udese i ubijajte ljude
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 28 avg 2020, 15:26

Sage je napisao/la:
28 avg 2020, 15:22
forza_juve je napisao/la:
28 avg 2020, 15:18
Sage je napisao/la:
Vozite qurac moj! Gore izazivajte udese i ubijajte ljude
Izazivaju udese i gore ljudi, evo jucer je moticiklista nastradao ni kriv ni duzan. Ima toga svugdje samo sto je BiH mala kazna i lako se izvuces od prekrsaja. Pa evo ona Sunita za ubistvo dobila 3 i po godine, wta onda ocekujes za prekrsaj
Neki dan od zene auto mi razbili na parkingu, sve otislo, retrovizor, blatobran,vrata i na kraju ujeo vuk ovcu. Nit se zna ko je nit ista. Ogranicenje u toj ulici 30
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2020, 16:02

Sage je napisao/la:
:rol: :rol:

Sage majstor :thumbup: :thumbup:

Ja sam se neki dan iznenadio kad momak sa svicarskim tablama ne htjede djetetu stati na pjesackom, nego samo doda gas. Znam da je tamo oko 500 franaka kazna ako ne stanes na pjesackom ;)
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 28 avg 2020, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2020, 16:12

Neki dan sam imao napad cringea kad žena sa austrijskim tablama u relativno hladnim uslovima otvorila prozor i pustila Kemala Malovčića.

Sad bez zezancije pitanje. Nikada o ovome nisam razmišljao. Kakve su kazne u Njemačkoj kada praviš veliku buku prevoznim sredstvom, ne mislim samo na muziku?

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 avg 2020, 16:15

ASD je napisao/la:
28 avg 2020, 16:12
Neki dan sam imao napad cringea kad žena sa austrijskim tablama u relativno hladnim uslovima otvorila prozor i pustila Kemala Malovčića.

Sad bez zezancije pitanje. Nikada o ovome nisam razmišljao. Kakve su kazne u Njemačkoj kada praviš veliku buku prevoznim sredstvom, ne mislim samo na muziku?
Ne znam za skripu guma, al za muziku nikakve. Turci prozore otvore i puste onu svoju seljadiju, tako i albanci isto, ima i pokoji balkanac. Kad ih vidim na semaforu pljunuo bi ih. Inace njemacka policija je blaga, jedino sistem kad te ufati, sjebe te totalno. Al policija qurcina obicna, mozes ovdje vozat 10 godina bez vozacke niko te nece pitat nista, al ce te ufatit slucajno onu 11tu godinu i najebat ces sve ove godine.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 avg 2020, 16:19

redbull93 je napisao/la:
28 avg 2020, 16:15
ASD je napisao/la:
28 avg 2020, 16:12

Ne znam za skripu guma, al za muziku nikakve. Turci prozore otvore i puste onu svoju seljadiju, tako i albanci isto, ima i pokoji balkanac. Kad ih vidim na semaforu pljunuo bi ih. Inace njemacka policija je blaga, jedino sistem kad te ufati, sjebe te totalno. Al policija qurcina obicna, mozes ovdje vozat 10 godina bez vozacke niko te nece pitat nista, al ce te ufatit slucajno onu 11tu godinu i najebat ces sve ove godine.
Ma znam, upoznat sam ja s njihovom policijom. Ali eto o ovome neki dan pričam s rajom i niko nije bio upućen.
Škripa guma motordžija u centru grada je nešto što me lično najviše nervira.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 5 gostiju.