Ja sam poturčeni srbin, a prađed mi se zvao Miloš.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja sam poturčeni srbin, a prađed mi se zvao Miloš.
I see what you did there, you sneaky devil.feniksptica je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:54Al zasto potreba za laganjem u svemu.
Nije nas bilo puno, al sto nas je bilo odlucni smo u toj namjeri za tu ideju i to je to. Budite nekad musko.
Ko Brnabic.
Sto ti nisi bio?Kristijan je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:39Valjda si nekad bio ispred Boske...ako nisi onda dodjes i vidis koliki je prostorakisarajevo92 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:32da je veca brojka RTRS bi prvi to snimio iz zraka a ja uzalud vracao unazad trazeci neki snimak iz zraka i nisam nasao, sve neki close up kadrovi
Preko 30k sigurno...Mozda i preko 35k sto jeza radni dan fenomenalna brojka za cijeli region
I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.Centre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:12Najveća koncentracija inteligencije na jednom mjestu, koja je formirala najveće svjetske kompanije. Onda dodje balija i kaže Ameri glup narod. Svaka čast.![]()
Jesi li se lično uvjerio u to, il' si čuo od nekog'?19vendetta87 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:09I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.Centre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:12Najveća koncentracija inteligencije na jednom mjestu, koja je formirala najveće svjetske kompanije. Onda dodje balija i kaže Ameri glup narod. Svaka čast.![]()
Sto je najjace, omladina lupa takve gluposti, a ne neki neobrazovani matorci
Nije tesko naci video aneketa na ulicama USACentre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:21Jesi li se lično uvjerio u to, il' si čuo od nekog'?19vendetta87 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:09I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.Centre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:12Najveća koncentracija inteligencije na jednom mjestu, koja je formirala najveće svjetske kompanije. Onda dodje balija i kaže Ameri glup narod. Svaka čast.![]()
19vendetta87 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:09I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.Centre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:12Najveća koncentracija inteligencije na jednom mjestu, koja je formirala najveće svjetske kompanije. Onda dodje balija i kaže Ameri glup narod. Svaka čast.![]()
Pa ko nam je kriv sto smo ucili na siroko nepotrebne stvari. Ovdje u skolama ljudi hladno digitron i laptope, mi racunali sinuse kosinuse, procente, sve na suho.avenija je napisao/la: ↑18 apr 2024, 20:55Još veći degenerici su u Americi, gledam na tiktok uličnu anketu i pitaju ih koji je glavni grad Velike Britanije, od 10 Amerikanaca 1 je pogodio a ostali su govorili, Glavni grad Britanije je, Evropa, Albanija, Pariz, Engleska, Arsenal i slicno.
Mene drkalo 4 godine da znam visinu Kavkaza, glavni grad Zambije, površinu Afrike i slicno
numanumaye22 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:43Preuzeli smo propali jugoslavenski obrazovni sistem koji se nije apdejtovao nikako pa imas to sto imas. Koji qurac imas sto znas bolje francusku revoluciju od francuza?
Kod nas je sve pomalo, u SADu ono što odabereš u High sc to i učiš. Ako griješim ispravi me.alemsa je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:2919vendetta87 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:09I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.Centre forward je napisao/la: ↑18 apr 2024, 21:12Najveća koncentracija inteligencije na jednom mjestu, koja je formirala najveće svjetske kompanije. Onda dodje balija i kaže Ameri glup narod. Svaka čast.![]()
I Hrvati glupi na osnovu ovog? Ameri opcenito ne znaju geografiju jer ih ne interesuje i jer je drugaciji sistem obrazovanja. Iz mog iskustva u BiH je obrazovanje cisto pamcenje, znaci bubanje gradiva, zapamtit, ustati da odgovaras itd. Dok je u Usa vise critical thinking and deeper understanding, a manje da zapamtis cijelo poglavlje Aleksandra Velikog. Zato su im quizovi skoro svaki dan, a nikad ne ustajes da odgovaras.
A i realno o geografiji i oni mogu reci koliko ljudi van Usa znaju naci Montanu ili Wyoming, Rhode Island na mapi, zna naci Ameriku kao i Amer Rusiju/Kinu. No, otom potom.
I jos bi dodao da imamo premalo prakse, dok je u zapadnim zemljama i americi 80 % praksa svugdje. Ljudi zavrse fakultete i ne znaju posao, ne znaju raditi. Kako i bi kad nikad nisu radili niti se susreli s tim tokom skolovanja i studiranja? Ovdje djeca od 18-19 godina dolaze na praksu u firme.Finn je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:45numanumaye22 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:43Preuzeli smo propali jugoslavenski obrazovni sistem koji se nije apdejtovao nikako pa imas to sto imas. Koji qurac imas sto znas bolje francusku revoluciju od francuza?Ubijaju te u pojam od malena nepotrebnim informacijama pa izgoriš čim izađeš iz srednje škole.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.