Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Nemoj da genrealizujes, ali nikad u zivotu. Inace se pravis ko si ko ti ovdje, al nije tu u redu da genrealizujes. Kao prvo ko si ti da tako pljujes po dijaspori ? Odkud ti znas da nema ljudi/momaka u toj dijaspori koji su vise dali mozda i od tebe, zato druze nije u redu. Ako ti je mozda neki dijasporac uradio nekad nesto, to je drugi par carapa, al pljuvati po svima redom, nikako nije u redu.Consigliere je napisao/la:Gdje pise da ja imam nesto protiv njih? Nigdje.
Druga je stvar kad sebi uzmu za pravo da rade nesto jadno kao skandiranje nasem najboljem igracu da napusti igru!
E, tada ih mrzim kao nikog!
Imali smo bukvalno istu situaciju u Zenici kontra slovaka. Zvizduci, naravno. Skandiranje, recimo: Pjanicu napolje? Nikada u zivotu.
Eh, sad drugo, da ti nije dijapsoraca bilo, jos bi ti gled'o Ilja, Usketa kako ti se krevelje iz loza. Zna se ko je pokrenuo lavinu, dok su se neki sminkeri ismijavala, ali se sad svi kite cvijecem k'o oni su ih istjerali.
Iz licnog iskustva znam, sto od rodbine, sto od komsiluka, meni licno se govorilo kad bi dosao dole da gledam tekmu, kazu: "ja, jesi i ti lud zbog koga dolazis i dajete tolike pare. Nasi igraci su **** od igre"
Da se razumijemo, to su bila vremena kad nismo bili tada jaki, kad smo od Belgije izgubili 4-1, mi dosli na Kosevo da gledamo Litvaniju ( Bola eurogol dao) .
I sta bi ja sad trebao, da kazem kako narod u BIH ne voli repku ili su neki glory hunteri i samo navijaju za istu kad ide dobro, samo zato sto je par ljudi u to vrijeme imalo takvo misljenje. NIkad u zivotu, ne bih to pomislio a kamoli rekao, zato i ti nemoj nikad da generalizujes. U svakom zitu ima kukolja, pa tako i kod nas, jal' u dijaspori jal' kod domacih.
Hasanu se u Zenici svasta izgovaralo, zvizdalo..najmiliji su mu se spominjali, znaci od domacih, ne sa one tribine gdje su dijapsorci..... dok je u San Marinu ispracen ovacijama i to gle cuda od dijasporaca.
A, to sto je nas nabolji igrac dozivio u Austriji, sam je kriv za to. Zasluzio je. Nek shvati, da nikad ne moze biti veci od repke. Prosto ko pasulj !!!!!Nek se preispita gdje je pogrijesio, pa mozda mu se nece isto ponavljati.
Ako branis njegovo ponasanje i zalaganje u toj tekmi, onda no coment.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Svaka cast, lik je maksimalno nadrk*n.Adinjo je napisao/la:Nemoj da genrealizujes, ali nikad u zivotu. Inace se pravis ko si ko ti ovdje, al nije tu u redu da genrealizujes. Kao prvo ko si ti da tako pljujes po dijaspori ? Odkud ti znas da nema ljudi/momaka u toj dijaspori koji su vise dali mozda i od tebe, zato druze nije u redu. Ako ti je mozda neki dijasporac uradio nekad nesto, to je drugi par carapa, al pljuvati po svima redom, nikako nije u redu.Consigliere je napisao/la:Gdje pise da ja imam nesto protiv njih? Nigdje.
Druga je stvar kad sebi uzmu za pravo da rade nesto jadno kao skandiranje nasem najboljem igracu da napusti igru!
E, tada ih mrzim kao nikog!
Imali smo bukvalno istu situaciju u Zenici kontra slovaka. Zvizduci, naravno. Skandiranje, recimo: Pjanicu napolje? Nikada u zivotu.
Eh, sad drugo, da ti nije dijapsoraca bilo, jos bi ti gled'o Ilja, Usketa kako ti se krevelje iz loza. Zna se ko je pokrenuo lavinu, dok su se neki sminkeri ismijavala, ali se sad svi kite cvijecem k'o oni su ih istjerali.
Iz licnog iskustva znam, sto od rodbine, sto od komsiluka, meni licno se govorilo kad bi dosao dole da gledam tekmu, kazu: "ja, jesi i ti lud zbog koga dolazis i dajete tolike pare. Nasi igraci su **** od igre"
Da se razumijemo, to su bila vremena kad nismo bili tada jaki, kad smo od Belgije izgubili 4-1, mi dosli na Kosevo da gledamo Litvaniju ( Bola eurogol dao) .
I sta bi ja sad trebao, da kazem kako narod u BIH ne voli repku ili su neki glory hunteri i samo navijaju za istu kad ide dobro, samo zato sto je par ljudi u to vrijeme imalo takvo misljenje. NIkad u zivotu, ne bih to pomislio a kamoli rekao, zato i ti nemoj nikad da generalizujes. U svakom zitu ima kukolja, pa tako i kod nas, jal' u dijaspori jal' kod domacih.
Hasanu se u Zenici svasta izgovaralo, zvizdalo..najmiliji su mu se spominjali, znaci od domacih, ne sa one tribine gdje su dijapsorci..... dok je u San Marinu ispracen ovacijama i to gle cuda od dijasporaca.
A, to sto je nas nabolji igrac dozivio u Austriji, sam je kriv za to. Zasluzio je. Nek shvati, da nikad ne moze biti veci od repke. Prosto ko pasulj !!!!!Nek se preispita gdje je pogrijesio, pa mozda mu se nece isto ponavljati.
Ako branis njegovo ponasanje i zalaganje u toj tekmi, onda no coment.
- Consigliere
- Kontakt:
Ja ga branim od neosnovanog napada sa tribina od strane ljudi koji Edinu Dzeki, kako da se kulturno izrazim.... ah, da - samo mogu popusiti qurac.Adinjo je napisao/la: Ako branis njegovo ponasanje i zalaganje u toj tekmi, onda no coment.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Ja sam cuo da je Dzeko napucao Kolasinca loptom u glavu i reko mu,nemoj mi se kofrcit da ti te zvalje ne razvalim,ja sam ovdje glavni ako ti se ne svidja razguli u Njemacku.Od tada Kolasinac ne smije pisnuti i samo suti.
Provjereno,iz prve ruke,insajderi,izvor pouzdan,blizak reprezentaciji.
Klošar.
Seo ni medicinku ne bi osjetio a kamoli brazukudrummer je napisao/la:Ja sam cuo da je Dzeko napucao Kolasinca loptom u glavu i reko mu,nemoj mi se kofrcit da ti te zvalje ne razvalim,ja sam ovdje glavni ako ti se ne svidja razguli u Njemacku.Od tada Kolasinac ne smije pisnuti i samo suti.
FORZA MARŠAL !!!
- legenda reala
- Kontakt:
drummer je napisao/la:Ja sam cuo da je Dzeko napucao Kolasinca loptom u glavu i reko mu,nemoj mi se kofrcit da ti te zvalje ne razvalim,ja sam ovdje glavni ako ti se ne svidja razguli u Njemacku.Od tada Kolasinac ne smije pisnuti i samo suti.

pa da ga Seo udavi, Edin je pizda, kao da bi on to smio reći
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
hodža je napisao/la:Seo ni medicinku ne bi osjetio a kamoli brazukudrummer je napisao/la:Ja sam cuo da je Dzeko napucao Kolasinca loptom u glavu i reko mu,nemoj mi se kofrcit da ti te zvalje ne razvalim,ja sam ovdje glavni ako ti se ne svidja razguli u Njemacku.Od tada Kolasinac ne smije pisnuti i samo suti.

Re: Odg: Edin Džeko
jaohodža je napisao/la:Seo ni medicinku ne bi osjetio a kamoli brazukudrummer je napisao/la:Ja sam cuo da je Dzeko napucao Kolasinca loptom u glavu i reko mu,nemoj mi se kofrcit da ti te zvalje ne razvalim,ja sam ovdje glavni ako ti se ne svidja razguli u Njemacku.Od tada Kolasinac ne smije pisnuti i samo suti.

da niste malo pretjerali, haj da je prijetio hajroviću il nekom sličnom, al čuj seadu, pa rušiljende džeke za doručak jede

-
- Kontakt:
Prilog FTV-a o repki..Emisija Mreža
" onclick="window.open(this.href);return false;
Tako je...pogotovo sto su to prijateljske utakmice...i sigurno je imao razlog zasto se nije trudio...Consigliere je napisao/la:@Neutal, ti imas pravo da ga kritikujes kad god hoces, jer je ovo slobodan medij, a ti svakako imas pravo i to ti niko ne moze zabranit.
Ja, sa druge strane, kad bi krenuo da pisem nesto lose o njemu, recimo pretrcao je 5 km, a mi ocekivali 7.... zaustavio bi se jer bi mi kroz glavu prosla sva njegova 33 gola za reprezentaciju, asistencija Vedadu, zastava nase zemlje na proslavama titula u dalekoj Njemackoj i dalekoj Engleskoj, njegove humanitarne akcije, jednostavna i skromna narav i za kraj suze u Kaunasu, a moje u punoj kafani... Tada bi vjerovatno, prije razbio kompjuter nego nastavio.
A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
dosao mu takav period, i sta sad...bice bolje...i zasto da se trudi, zbog safeta koji se.re na svakom koraku...zamisli ti igraas s nekim igracima vec nekoliko ciklusa, a safet ti dovodi neke na probu za koje znas da su duplo losiji od starosjedioca...mislim...ne bih ni ja igrao u tom slucaju, da budem iskren....
a trebas biti budala pa da pomislis da ce se na SP-u vuci po terenu...SP je sam po sebi motiv, ne treba ti veci...i siguran sam da ce svi igraci davati svoj maksimum...
i takodjer mi je nenormalno drago sto je 'nako odgovorio navijacima...jer to nije samo tada...nego uvijek mu psuju i kritkuju ga maltene...sjecam se protiv rumunije na bilinom polju...i njemu i vedadu su psovali...sreca pa dadose golove...ovi fanovi na citijevom forumu su dzeku zamrzili upravo zbog nasih sero.nja koji i tamo provociraju, bas kao sto to i ovdje cine...
Samo naprijed Edine...
Zasto siris ovo smece?samozeljo1987 je napisao/la:Prilog FTV-a o repki..Emisija Mreža
Dovoljno je vidjet kakavi dusmani stoje iza ovog. Avdo Avdic, lik koji je studirao 15 g. i Budimirov dojebnik, i onaj svinjoliki Nedim Hasic, "novinar" Slobodne Herceg-Bosne.
Otkud im pravo da koriste javni servis da lijece svoje komplekse, ne znam. Treba prestat hranit ove parazite iz Sivog doma - bojkotom tzv pretplate.
KRATKO JASNO:vrebac86 je napisao/la:Consigliere je napisao/la:@Neutal, ti imas pravo da ga kritikujes kad god hoces, jer je ovo slobodan medij, a ti svakako imas pravo i to ti niko ne moze zabranit.
Ja, sa druge strane, kad bi krenuo da pisem nesto lose o njemu, recimo pretrcao je 5 km, a mi ocekivali 7.... zaustavio bi se jer bi mi kroz glavu prosla sva njegova 33 gola za reprezentaciju, asistencija Vedadu, zastava nase zemlje na proslavama titula u dalekoj Njemackoj i dalekoj Engleskoj, njegove humanitarne akcije, jednostavna i skromna narav i za kraj suze u Kaunasu, a moje u punoj kafani... Tada bi vjerovatno, prije razbio kompjuter nego nastavio.
A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
A nisi pomislio da je pola one dijaspore odbranilo Bosnu pa tek onda otislo! Kao sto Spaha izjavi , takav im je posao da moraju i da trpe zvizduke! Kako moze onako protiv Barce doslovno jesti travu na terenu koliko se je trudio i borio a protiv Egipta nije ni potrcao kako treba! Care ljudi ostavljaju zivote zbog ove repke, sutra sam ja mozda to (vracaju se sa cipra, nedaj boze) i sad da nemam pravo na onakvu sramotnu predstavu zvizdati???
zato sto je ono barcelona, camp nou, i liga prvaka, a ovo ovamo egipat, insbruk, i prijateljska...

mi njemu treba da budemo podrska i onda kada ga ne ide...svi mi vidimo kad lose odigra, nije niko corav...
fazon je sto mnogi pretjeruju u svojoj kritici...
a zapravo, onako kako pises, to govori kakav si covjek, kakav ti je karakter...da li si pozitivan i optimista, ili negativan i pesimista...to kazu i psiholozi, i pedagozi...i ko sve ne...
ja cu i u najgorem insanu pokusati naci jednu lijepu osobinu, i na njega gledati kroz nju...osim ako je to nemoguce...a i za to razlozi postoje...
zato sam uvijek branio, nazalost, morao braniti od nasih "zlocinaca" i SPAHICA, I DZEKU, I MISKETA, I PJANICA, I KOGA SVE NE...jer je za mene nepojmljivo da sitnice sruse ili nadvladaju sve ono veliko i pozitivno sto su ti pojedinci uradili za nasu drzavu...
cesto se vratim na primjer:
pomognes insanu 100 puta, i samo jednom ne...nevaljas mu...okrece ti ledja...itd.
e takvi su ovi nasi forumasi, vecina...negativni, nezahvalni, DJUBRAD...

- Juventinisimo
- Kontakt:
Prijatelju nema potrebe za "podjebavanjem"...to znam i ja ali sam operisan od toga...svjestan sam ja da smo mi balkanci prvaci svijeta u podjebavanju..SamoZeljo je napisao/la: Znas ko je OGRANICEN covjek? Onaj ko misli da se nije desilo ono sto on nije vidio i sto ne zna.
Sa nasom reprezentacijom su i ranije putovali oni koji nisu ni reprezentativci a ni uposlenici saveza. Bilo je i novinara i clanova familije i svega. To sto ti ne znas ne znaci da se nije desilo. Zato ne pametuj kad ne znas.
Dalje, nemoj me gledati kao navijaca Zelje ili Sarajeva. Ovdje iskljucivo diskutujem o Dzeki koji ne igra u Zelji nego u reprezentaciji BiH. Najgori su mi ovi koji nesto umisle ili izmisle pa na osnovu toga pametuju.
Jadno je to kad ti moj nick uzimas kao najveci argument za diskutovanje.
Evo, ako se ne sjecas ili ne znas. U avionu iz Slovacke je bilo mnogo zena. Neke od njih se dobro vide, neke samo cuju, ali je bilo svega. Samo sto to nikom nije smetalo. Mislis bas da je Edin jedini? Skoro uvijek nam je u avionu bilo svega i skoro uvijek je krcat. Pa sta? treba sad na Dzeki da se kola lome kao i kad se samo njemu zvizdalo a ostali bili nista bolji od njega?
Svakako sam protiv bilo kakvog mjesanja u rad reprezentacije ali ja u prevozu (samo prevozu) ne vidim nista lose. Nema veze da li je Dzeko ili neko drugi. Mislis da bi meni smetalo da je Papetova zena ili majka bila u avionu? Ne glupiraj se i ne pametuj kad nema razloga za to.
Meni je zaista zao sto neke TV kuce u BiH posluju u minusu i zaduzuju se da bi otisli da prate nasu repku. Konkretno FACE TV je imala i ja mislim da jos uvijek ima finansijskih problema ali su isli da snimaju. Bijedna smo mi drzava, ovoga ce uvijek biti. Bilo je i prije Dzeke a bice i poslije Dzeke.
EDIT: Evo video dokaz.
[youtube][/youtube]
To "pametovanje","glupiranje","umisljanje" zadrzi za nekoga drugoga..ako ne mozes prihvatiti ISTINU do tebe je..
Gore sam fino objasnio zasto je Dzeko i zasto ce Dzeko uvijek biti prvi na udaru kritike...ako ti nije jasno,ja crtati necu..
Ne vidis nista lose sto "familija" ide sa ekipom...pa moraces to malo dublje analizirati pa ces i sam skontati...tako isto i hotele i igranke po hotelima..to ne donosi nista dobro..od samo jedne male iskrice se napravi pozar kojeg je tesko ugasiti..
Zbog toga NIKOME nema mjesta u avionu,autobusu,hotelu i zdravo...to ne donosi nista dobro i kad tad,iskrica se upali..
Dzekin otac nema pravo da prigovara Susicu..ima Dzeko ali ne njegov otac...zao mi je ali tako je..
Zamisli samo atmosferu ako se tim istim avionom vracaju kuci Susic,Dzekin otac...ne valja..zamisli ih sutra da zajedno opet podju negdje...ne valja..tmurna atmosfera ne ide u prilog nikome.
Ovaj video sam pogledao..ne valja...sve je fino kad se pobijedi a vidjeli smo svi kako je to kad krene naopako..stvari u repki treba da rasciste strucni stab i igraci,sami sa sobom.Treba realno sve sagledati i odluciti..
Ako se sjecas prije kad smo gubili svi smo govorili "sta ce ovi/oni sa repkom zajedno"...zar nismo?? ili je to ipak opet moje pametovanje..
Repka treba pri okupljanju da bude izolovana od svih..tu i tamo poneko izlazenje pred javnost..intervju i tako to..ne tefericima..kaficima..i ostalim sranjima...to nije ni P od profesionalizma...a to nam najvise treba..talenat smo uvijek imali,samo ponasanje NIKADA....
Dodjosmo do naseg sna kojeg smo svi snivali i evo sada ga treba rasturiti na proste faktore..
Spaha kaze"selektor je izgubio kompas"..meni u prevodu kaze "selektora treba otjerati jer je sve ovo dopustio"..to me navodi do jos jednog prevoda "da je Pape nekoga iz nekih razloga otjerao jos prije onda bi on bio opet selektor bez kompasa"...
Da je Pape stroziji opet nebi valjalo..zamisli posalje Dzeku ili Spahu kuci..

Ako necemo zamjeriti repki na igri u "prijateljskoj" slazem se ali zasto se onda zamjeri Susicu na nepozivanju Ibricica na istoj toj "prijateljskoj"???? Meni logike nema da igrac pita selektora zasto...
Kod nas je logika ovako....Dzeki se ne svidja Hajrovic i njega treba izbaciti(izgleda da su ona nagadjanja tacna sto se tice Dzekinog kasnjenja,volio bi da nisu i da je sve u redu)..Koja ono utakmica bi i koliko je nam je vazna bila??
Sutra novi selektor i voli vise Hajrovica e onda treba izbaciti Dzeku???? ili ovog/onog..dokle da idemo sa tim djecijim razmisljanjem ???
Dok nam tim ne bude brat do brata,tesko ce nam biti...nismo mi neka velesila..ovdje nesto ne stima ima vec neko vrijeme..nije problem dosao sa Egiptom..iskrica je upaljena prije Egipta...nismo bili(svi mi) sposobni ugasiti je na vrijeme...sada vec vatra gori..
Prijatelju kad budes odgovarao(ako budes),prvo procitaj moje prijasnje postove na ovu temu(moje pametovanje) i malo analiziraj i siguran sam da ces doci do moje poente...na zalost atmosfera je narusena i samo se nadam da ce biti bolje do Brazila(poznavajuci nas,male su sanse)..na zalost..
Tvoj nick mi nije ni najmanji problem..ali vidim da na temi Safet Susic-Pape pljujes na njega kao da je najveci neprijatelj nase zemlje..
Pozicija selektora je nudjena i drugima..Mesa,ne moze "trenutno"..Vaha je "zauzet"...mala plata..bolestan..izgovora kao u prici a prici nikad kraja..

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Dzekina familija u hotelu, selektorova familija na terenu 

@Amar Đeko
Džeko bolji i važniji igrač u reprezentaciji od Pjanića? Slabo pratiš fudbal.
Što si pisao esej koji nema veze sa raspravom?
Napisao sam da je sadašnji Džeko u mnogo slabijoj formi nego onaj Džeko iz Wolfsburg-a. Jesam li tu išta pogriješio?
Džeko bolji i važniji igrač u reprezentaciji od Pjanića? Slabo pratiš fudbal.
Što si pisao esej koji nema veze sa raspravom?
Napisao sam da je sadašnji Džeko u mnogo slabijoj formi nego onaj Džeko iz Wolfsburg-a. Jesam li tu išta pogriješio?

Trenutno korisnika/ca: Ledara, miguelramos i 17 gostiju.