BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

mirsad993
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la mirsad993 » 04 apr 2018, 10:46

https://www.kl.ix.ba/sport/tenis/herbal ... /180402003
Evo ga sad ce ko Djoković :mrgreen: :mrgreen: jos i vegan da postane i da nađe sebi nekog gurua i tamam :rol:
Malo šale nego imamo li kakve šanse da se plasiramo u playoff?
Kližan vjerovatno prvi njihov igrač igra toplo-hladno u zadnje vrijeme ima nekih pobjeda uglavnom ako bude igrao kako zna bojim se da Damir mora biti na extra nivou da ga dobije a za Mirzu da ne pričam. Kližan je nesšto tipa Paire-a tj nisu dobri u vugla :mrgreen: ali ako ih pro.sere mogu svakog dobiti.
Eh sad drugi igrač mi je velika dilema dal će biti Martin ili Kovalik jer s obzirom da je šljaka u pitanju nešto ne vjerujem baš da će Lacko igrati. Obojica su bila u katastrofalnim formama i nekim povredama ali su klasični šljakaši i u zadnjih mjesec su upisali neku pobjedu baš na šljaci što znači da su već prešli na istu. Malu prednost dajem Kovaliku (prije mjesec na šljaci dobio Eliasa i Belluci-a sljedeći dan ispao od malo poznatog Španca Herrere) da će igrati ali koncentrisani Damir bi to morao riješiti bez obzira dok Mirzi opet ne dajem neke velike šanse.
Bitno je i to što se sad igra na 2 seta što ipak malo podiže Mirzi šanse ali ih isto tako smanjuje Damiru i nezz dal se igra drugi dan dubl pa singlovi u nedjelju ili su uveli kao kod žena 4 singla pa onda dubl ako bude bilo potrebe
U svakom slučaju prognoziram odluku u dublu a volio bih da Damir igra u dublu za nas sa Mirzom jer je pokazao da i tu može a da ne pričam da je najbolji na mreži od svih naših plus što je šljaka pa njegov slab servis neće biti toliko izražajan ili barem ne bi trebao biti a za njih će igrati vjerovatno Kližan/Kovalik koji su prošle sedmice i igrali zajedno na jednom challengeru u Španiji gdje su izgubili u finalu što im je ja mislim bila i priprema za Davis Cup

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 14:11

Molio bih upucenije od mene , da objasne sta DC daje dobrog TS BiH , a pogotovo igracima ?
Razumijem popularizacija tenisa (zahvaljujuci BHT1. gledat ce prenos 1000-2000. ljudi- znam da su plakali i molili da se gleda Robin Haase).Koliko sam razumio mi smo medju 32 zemlje svijeta , sa mogucnoscu ulaska medju 16.(playoff). Da je fudbal bilo bi 10-ne mil.$ .Jasno nije nogomet .Da je do TS BiH (nemocni, ali su zaljubljenici u tenis)tesko bi nasli sredstva za sve ove DC-meceve .Prosle godine protiv Holandije , teniseri propustise pripreme za sljaku(Damir otkazao ATP-Maroko 10-ak hilj.$-sad ne , ali tad mu je to puno znacilo), ali ove je ok(ujedno i pripreme za sljaku).Tad je to Damiru mozda i upropastilo sezonu sljake(izmedju ostalog).Znam da teniseri koji ne igraju DC ne mogu na OI , iako imaju zadovolj. ranking .Dobra stvar i mozda krucijalna , da neko od vas mladjih roditelja(koji su fin. dobrostojeci), odvede dijete ili djecu na tenisko igraliste .Hvala ,ako bude odgovora (slabo me citete,a i nemate sta iskreno).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 apr 2018, 14:13

U petak idu 2 singl meča pa u subotu prvo dubl i poslije dubla singl. Isto kao i do sad samo sad se dva dana igra i u dva seta se igra.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 14:23

Slovaci ocito stagniraju , niko ispod 20 godina u TOP 400 , ali imaju 25 registrovanih tenisera na ATP listi . Lacko ide u Hjuston (hard)tako da on nece sigurno igrati .Ako se nasi nisu zadali u slatki zivot(a i ako su - halal im i prosto bilo).Niti jedan klub nije nesto puno ulozio u njih (kao recimo(F)(N)K , RK ,Kosarkaski K.....). Ja sam optimista , ali bih dao pobjedu u DC za Mirzin opstanak u TOP100 ( 16.4.). Pozdrav.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 apr 2018, 14:44

Samozdravlje je napisao/la:Molio bih upucenije od mene , da objasne sta DC daje dobrog TS BiH , a pogotovo igracima ?
Razumijem popularizacija tenisa (zahvaljujuci BHT1. gledat ce prenos 1000-2000. ljudi- znam da su plakali i molili da se gleda Robin Haase).Koliko sam razumio mi smo medju 32 zemlje svijeta , sa mogucnoscu ulaska medju 16.(playoff). Da je fudbal bilo bi 10-ne mil.$ .Jasno nije nogomet .Da je do TS BiH (nemocni, ali su zaljubljenici u tenis)tesko bi nasli sredstva za sve ove DC-meceve .Prosle godine protiv Holandije , teniseri propustise pripreme za sljaku(Damir otkazao ATP-Maroko 10-ak hilj.$-sad ne , ali tad mu je to puno znacilo), ali ove je ok(ujedno i pripreme za sljaku).Tad je to Damiru mozda i upropastilo sezonu sljake(izmedju ostalog).Znam da teniseri koji ne igraju DC ne mogu na OI , iako imaju zadovolj. ranking .Dobra stvar i mozda krucijalna , da neko od vas mladjih roditelja(koji su fin. dobrostojeci), odvede dijete ili djecu na tenisko igraliste .Hvala ,ako bude odgovora (slabo me citete,a i nemate sta iskreno).
Tebe je fakat tesko komentarisati, imas stavove koje postujem i sa kojim se ne slazem pa ne vidim razlog za diskusiju i prepirku.
Igracima donosi mogucnost igranja za domovinu, pa tako jedan Federel, Nadal, Cilic, Djokovic uzivaju igrati pod svojom zastavom. Nasi su hvala Bogu na tom nivou da su uspjeli uci u top100 i egizstencija im ne ovisi o tome, tako da ovdje igraju rastereceno a moze im podici samopouzdanje jer Mirza u DC igra pakleno. Tako da, ko hoce igra, a ovi nasi igraju za razliku od Setkica koji svaki put ispusi u prvom kolu CH kada je DC (ove godine nije nista ni prijavio u tom terminu). :bih: :bih: :bih:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 04 apr 2018, 14:59

A otkud Slovacima 6 igrača u rosteru, nigdje veze, evo sad i ovog Zelenaya koji je de facto najbolji dubl igrač od svih 10 ovdje samo što izlazi iz povrede pa se nadam da neće igrati

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 15:29

Ma salim se @bhsport .Citali ili ne , nebitno (al bas-vjeruj mi). Ja pratim ovu temu , jer pisete pristojno i argumentovano , a i vodi Vas patriotizam(sto je lijepo-po meni , a za neke je to glupost).Na ovoj temi nema ili malo ima vulgarnosti , za razliku od ostalih sportskih foruma i pforuma .Zato sam imao veliku zelju da budem dio ove teniske BH-price. :bih: :bih: :bih:
Mislim da se Setkara naljutio radi DC-meca u Mostaru (opravdano ili ne , ne znam). Setkicu nek je sretno(radujem se svakoj njegovoj pobjedi,na bilo kojem nivou, a da bi dobro dosao prije 3-4 god. bi,ali bez narusavanja atmosfere).Za Setkica je ovo gotova prica .Setkic je pobjedom nad Lackom pomogao Basicu (naravno da je pobjedio radi sebe-fali mu bodova za kvale RG) Ovi nasi Musketiri su vrh , a krasi ih prijateljstvo,sarm,nevjerovatna borbenost i neki lijepi patriotizam , a na kraju i individualni uspjeh . Jos jednom bitno mi je da ja imam cast citati ovdje pametne ,mlade BH ljude. :njanjanja: :clap: :salut:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 15:36

Unofficialpage je napisao/la:U petak idu 2 singl meča pa u subotu prvo dubl i poslije dubla singl. Isto kao i do sad samo sad se dva dana igra i u dva seta se igra.
To je bas olaksavajuce za nastavak igara na ATP turnirima . Znaci nedelja slobodna.Vjerovatno Damir i Mirza u utorak ATP Maroco . Puno bolje nego proslih godina.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 15:44

mirsad993 je napisao/la:A otkud Slovacima 6 igrača u rosteru, nigdje veze, evo sad i ovog Zelenaya koji je de facto najbolji dubl igrač od svih 10 ovdje samo što izlazi iz povrede pa se nadam da neće igrati
Vjerovatno pripreme (kao u fudbalu,pozvano 25 , a 18 na teren i klupu).Bude li 10-15 BHF-a , nasi ce sve uciniti(dati 101%)da dobiju .Mislim da je i ovo uspjeh , malo srece(Poljaci)i puno srca i eto nas tu gdje smo . :bih: :bih: :bih:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 apr 2018, 21:07

Dal ce nasi igrati u ovim zutim majcama domaceg proizvodjaca no.1 Danas je damir objavio story na instagramu :ljepota:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 22:57

esprit24 je napisao/la:Dal ce nasi igrati u ovim zutim majcama domaceg proizvodjaca no.1 Danas je damir objavio story na instagramu :ljepota:
Daj brate da i ja vidim to , proslijedi (nisam na DM)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 apr 2018, 23:21

:think:
Samozdravlje je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Dal ce nasi igrati u ovim zutim majcama domaceg proizvodjaca no.1 Danas je damir objavio story na instagramu :ljepota:
Daj brate da i ja vidim to , proslijedi (nisam na DM)
Nisam nesto vjest sa tom tehnikom, de nek neko objavi od ovih malo strucnijih :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2018, 23:29

Razumijem @esprit24 , hvala na razumjevanju . Kako sincina (javi nekad usput) . :thumbup: :wave:

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 05 apr 2018, 02:41

slika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2018, 11:10

Ovdje se bolje vidi

slika

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2018, 11:18

Sta u slucaju da prodjemo Poljake?
Sa kim igramo i gdje idemo?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 05 apr 2018, 11:21

bhsport je napisao/la:Sta u slucaju da prodjemo Poljake?
Sa kim igramo i gdje idemo?
Slovake :). Ukoliko prodjemo igramo sa nekom drzavom koja je ispala u prvom kolu svjetske grupe. Ne znam kako se tacno odredjuje domacin.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2018, 11:41

Čini mi se da je Tomo rekao da smo mi domaćini tad. Koliko ja znam između dvije selekcije se pprvo gleda jel bilo mečeva ranije i koje tad bio domaćin i onda ide koje tad bio gost sad je domaćin a ako nije bilo mečeva ranije ide žrijeb.

Damir Dzumhur!!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2018, 11:59

slika

Damir Dzumhur!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 apr 2018, 13:02

Čekajte, prošle godine protiv Holandije je isto bila ova faza takmičenja kao protiv Slovaka sutra i prekosutra?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.