Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
@Consi
Svako ga gleda u City-u, 500+ minuta je bio bez gola. Niko ne iznosi kvazi zaključke nego piše onako kako jest. Nije na nivou na kojem je nekad bio i to je činjenica, drugo je što od "ljubavi" prema nekim igračima ljudi ne žele vidjeti realnost.
Ništa, treba hitno mijenjati Ustvav BiH i od sada je Edin Džeko naš Kim Jong-un!
Neka se niko ne usudi napisati slučajno kritiku na ovoj temi jer će automatski postati mrzitelj Bosne i Hercegovine, Džeke, reprezentacije, oba entiteta i distrikta Brčko!
Svako ga gleda u City-u, 500+ minuta je bio bez gola. Niko ne iznosi kvazi zaključke nego piše onako kako jest. Nije na nivou na kojem je nekad bio i to je činjenica, drugo je što od "ljubavi" prema nekim igračima ljudi ne žele vidjeti realnost.
Ništa, treba hitno mijenjati Ustvav BiH i od sada je Edin Džeko naš Kim Jong-un!
Neka se niko ne usudi napisati slučajno kritiku na ovoj temi jer će automatski postati mrzitelj Bosne i Hercegovine, Džeke, reprezentacije, oba entiteta i distrikta Brčko!
Jeb.iga, mora se uvaliti u klan.Goalgetter je napisao/la:
Joj ovog Anela, kao da je navijac, pa svrsava na Dzeku redovno.

-
- Kontakt:
Neutral nedaj da te iko uzrujava. Oni koji se prljavo suprotstavljaju tvom stavu, nisu vrijedni ni citanja. A ti nemoj padati u vatru zbog nji, jer ces i ti sa njima letiti. Nego bez frustracije iznosi svoj stav i nemoj ga mijenjati u gore.Neutral je napisao/la:@Consi
Interesantno Noah i Dzeko su dosta slicni, obadvojica na izgled smotani, ali su sami vrh u svojim sportovima.
To je baš zanimljivo. Kritiku je nemoguće uputiti, pa makar je potkrijepio sa svim potrebnim argumentima, automatski mrziš, ljubomoran si, itd...Neutral je napisao/la:Neka se niko ne usudi napisati slučajno kritiku na ovoj temi jer će automatski postati mrzitelj Bosne i Hercegovine, Džeke, reprezentacije, oba entiteta i distrikta Brčko!
Ima i neukusnih komentara, ali njih je veoma malo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Apoteke su jos otvorene tako da se sedativi mogu na vrijeme obezbjediti.
Molim jedno pakovanje na ftv,ja castim.
Molim jedno pakovanje na ftv,ja castim.
Znaci kad se treba zvizdati onda je Edin personifikacija ili prevedeno na nas on je veci od reprezentacije, zato se samo njemu i zvizdi. A kad Edin voda familiju po okupljanjima, e onda on na to nema pravo jer niko nije veci od reprezentacije.bosnas_ je napisao/la:upravo to! Citav stadion mu je zvizdao jer je odigrao skandalozno lose,citava ekipa,ali njemu se zvizdalo jer je on personifikacija ove reprezentacije. Svaki igrac na svijetu odigra lose,i to ne treba sad nekoga pogadjati,sve je to sport... ali obaveza svih reprezentativaca je da sacuvaju dostojanstvo,kulturno ponasanje,i da utjese navijace kojima BIH mnogo znaci! Edin je puno uradio za ovu drzavu,i to svako normalan cijeni,postuje,respektuje,ali ljude pogadja kad se neko ne ponasa onako kako se to od njega ocekuje.. Nije vise vazno ko je kriv,moramo vratiti familijarnu atmosferu u ekipu,i tako smo jaci 150 %! do sad je nase najjace oruzje bilo zajednistvo i navijaci,bez toga mi se nikad ne bi kvalifikovali na neko veliko takmicenje,i svi trebaju biti oprezni kad se atmosfera narusava... dusmani to jedva docekaju! Glavu gore,idemo dalje,i u Brazilu idemo do finala!sanelmasetic je napisao/la:Netrebamo se vracati na Egipat, dobio je zvizduke, zasluzeno, nadajmo se da ce naucit
nesto iz toga i da ce sljedeci put dres natopit znojem, to je jedino sto trazimo...
Pa sto se onda samo njemu zvizdi? Ako je on personifikacija na terenu, onda treba da bude poersonifikacija i van terena. Drugim rijecima ima pravo da radi sta hoce.
Malo smo neparavedni. Kad nam odgovara onda ga stavljamo u isti rang sa citavom reprezentacijom, a kad ne odgovara pljujemo jer se nekim postupcima van terena on stavlja u isti rang sa citavom reprezentacijom.
- Consigliere
- Kontakt:
@Neutal, ti imas pravo da ga kritikujes kad god hoces, jer je ovo slobodan medij, a ti svakako imas pravo i to ti niko ne moze zabranit.
Ja, sa druge strane, kad bi krenuo da pisem nesto lose o njemu, recimo pretrcao je 5 km, a mi ocekivali 7.... zaustavio bi se jer bi mi kroz glavu prosla sva njegova 33 gola za reprezentaciju, asistencija Vedadu, zastava nase zemlje na proslavama titula u dalekoj Njemackoj i dalekoj Engleskoj, njegove humanitarne akcije, jednostavna i skromna narav i za kraj suze u Kaunasu, a moje u punoj kafani... Tada bi vjerovatno, prije razbio kompjuter nego nastavio.
A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
Ja, sa druge strane, kad bi krenuo da pisem nesto lose o njemu, recimo pretrcao je 5 km, a mi ocekivali 7.... zaustavio bi se jer bi mi kroz glavu prosla sva njegova 33 gola za reprezentaciju, asistencija Vedadu, zastava nase zemlje na proslavama titula u dalekoj Njemackoj i dalekoj Engleskoj, njegove humanitarne akcije, jednostavna i skromna narav i za kraj suze u Kaunasu, a moje u punoj kafani... Tada bi vjerovatno, prije razbio kompjuter nego nastavio.
A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Hvala mu za reklamu naše države ali ja gledam isključivo teren. Igrači će dolaziti i odlaziti ali reprezentacija će biti i dalje tu. Otišao je Sergej Barbarez, Elvir Bolić, Mirsad Hibić, Hasan Salihadmižić, Elvir Baljić a opet je BiH tu.
Nikad neću dizati jednog igrača iznad cijelog tima, zvao se Edin Džeko ili Avdija Vršajević.
Nikad neću dizati jednog igrača iznad cijelog tima, zvao se Edin Džeko ili Avdija Vršajević.
Dobro da se zapitas da li si normalan kad u istu recenicu stavljas ta dva prezimena.
Ne treba da nosa zastave , reklamira BH i prsi se Bosanstvom , samo neka se ponasa profesionalno kad dolazi na okupljanja i neka daje svoj maksimum na terenu.
Dal trazimo puno ???
Dal trazimo puno ???
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Dobili ste i previse. 33 gola, 7 godina bez propustenog meca u reprezentaciji itd...
-
- Kontakt:
Consigliere je napisao/la: A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
- el-fighter
- Kontakt:
Bravo Edine!! Pelegrini mu je dao sansu ispred Negreda i Dzeko je to iskoristio. Da je postigao gol i onda kada je imao 1 na 1 situaciju to bi bilo odlicno.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
-
- Kontakt:
Bravo !Consigliere je napisao/la:A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
@Neutral ti stvarno nisi nacisto sam sa sobom.
Znaci zanemarujes sve sto je Edin ucinio/cini za ovu zemlju, kazes gledas samo teren.
Uredu, onda mozemo samo i to gledati. Najbolji strijelac reprezentacije ikada sa 27 godina je argument koji si ti lagano preskocio.
Ako je tako mozemo i o ovim kvalifikacijama pricati, valjda ces njih gledati, ne znam sta ce ti pasati ako to nece.
Nas najbolji strijelac u ovim kvalifikacijama. Igrac koji je u direktnom okrsaju za 1. mjesto sam rijesio Grke, jer istini za volju, ni tu utakmicu nismo igrali nista specijalno, ali takva je utakmica bila, tvrda sa malo kvalitetnih prilika. Da li je mozda "tvoj prvi napadac reprezentacije" se ukazao i rijesio tu utakmicu ?
Da se razumijemo, nemam nista protiv Vedada, sigurno mi je medju drazim igracima reprezentacije jer gine na terenu za drzavni dres, ali realno, vaznost Vedada za reprezentaciju se ne moze porediti sa vaznosti Dzeke.
Dalje, Litvanija. Najbitnija utakmica u historiji reprezentacije, koju smo dobili opet zahvaljujuci Edinu. Da, njemu jer ono je njegov gol, Vedad je samo podmetnuo nogu i smjestio loptu u mrezu nakon Edinovog prodora i asistencije.
Dakle kad je najbitnije Edin je tu, od pocetka njegove karijere u reprezentaciji on je taj koji nas nosi, pogotovo u vaznim utakmicama (Belgija, Rumunija, Belgija, Francuska, Grcka, Litvanija itd. itd.).
Sto se tice Egipta, njegovo ponasanje ne odobravam jer je neprofesionalno sto on sebi nikako nije smio dopustiti. Međutim, razumijem njegovu frustraciju. To ti je lijepo @Consigliere objasnio, nema potrebe za dodatnim objasnjavanjem.
Na kraju krajeva, iako povrijedjen trazio je da igra (Pjanić je isto mogao, ali nije i ne zamjeram mu jer ni ne treba) sto dovoljno govori koliko mu znaci reprezentacija.
Edin je najbolje sto je ova reprezentacija imala/ima/imace jos dugi niz godina.
Zato, i ja ti toplo preporucam, prije nego iduci put krenes sa kritikama o njegovim igrama za reprezentaciju, dobro razmisli, sta i kako, jer ocigledno svasta ti moze stati pod kapu, i zaboravljas mnoge stvari. Stvari koje se ne smiju zaboraviti.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
E vakat mu je da propusti koji.Mozambik je napisao/la:Dobili ste i previse. 33 gola, 7 godina bez propustenog meca u reprezentaciji itd...
-
- Kontakt:
Ništa ni dodati ni oduzeti . +1Amar Dzeko je napisao/la:Bravo !Consigliere je napisao/la:A, sto se tice Innsbrucka, meni je cak porast'o u ocima sto se suprostavio iskompleksiranim dijasaporcima, koji misle da su vece patriote zasto sto kupe ulaznicu i odu gledati utakmicu, nego mi koji smo odbranili ovu zemlju i prezivjeli rat, ukljucujuci i Dzeku.
Eto...
@Neutral ti stvarno nisi nacisto sam sa sobom.
Znaci zanemarujes sve sto je Edin ucinio/cini za ovu zemlju, kazes gledas samo teren.
Uredu, onda mozemo samo i to gledati. Najbolji strijelac reprezentacije ikada sa 27 godina je argument koji si ti lagano preskocio.
Ako je tako mozemo i o ovim kvalifikacijama pricati, valjda ces njih gledati, ne znam sta ce ti pasati ako to nece.
Nas najbolji strijelac u ovim kvalifikacijama. Igrac koji je u direktnom okrsaju za 1. mjesto sam rijesio Grke, jer istini za volju, ni tu utakmicu nismo igrali nista specijalno, ali takva je utakmica bila, tvrda sa malo kvalitetnih prilika. Da li je mozda "tvoj prvi napadac reprezentacije" se ukazao i rijesio tu utakmicu ?
Da se razumijemo, nemam nista protiv Vedada, sigurno mi je medju drazim igracima reprezentacije jer gine na terenu za drzavni dres, ali realno, vaznost Vedada za reprezentaciju se ne moze porediti sa vaznosti Dzeke.
Dalje, Litvanija. Najbitnija utakmica u historiji reprezentacije, koju smo dobili opet zahvaljujuci Edinu. Da, njemu jer ono je njegov gol, Vedad je samo podmetnuo nogu i smjestio loptu u mrezu nakon Edinovog prodora i asistencije.
Dakle kad je najbitnije Edin je tu, od pocetka njegove karijere u reprezentaciji on je taj koji nas nosi, pogotovo u vaznim utakmicama (Belgija, Rumunija, Belgija, Francuska, Grcka, Litvanija itd. itd.).
Sto se tice Egipta, njegovo ponasanje ne odobravam jer je neprofesionalno sto on sebi nikako nije smio dopustiti. Međutim, razumijem njegovu frustraciju. To ti je lijepo @Consigliere objasnio, nema potrebe za dodatnim objasnjavanjem.
Na kraju krajeva, iako povrijedjen trazio je da igra (Pjanić je isto mogao, ali nije i ne zamjeram mu jer ni ne treba) sto dovoljno govori koliko mu znaci reprezentacija.
Edin je najbolje sto je ova reprezentacija imala/ima/imace jos dugi niz godina.
Zato, i ja ti toplo preporucam, prije nego iduci put krenes sa kritikama o njegovim igrama za reprezentaciju, dobro razmisli, sta i kako, jer ocigledno svasta ti moze stati pod kapu, i zaboravljas mnoge stvari. Stvari koje se ne smiju zaboraviti.
Consigliere je napisao/la:@Neutal, ti imas pravo da ga kritikujes kad god hoces, jer je ovo slobodan medij, a ti svakako imas pravo i to ti niko ne moze zabranit.
Eto...
A nisi pomislio da je pola one dijaspore odbranilo Bosnu pa tek onda otislo! Kao sto Spaha izjavi , takav im je posao da moraju i da trpe zvizduke! Kako moze onako protiv Barce doslovno jesti travu na terenu koliko se je trudio i borio a protiv Egipta nije ni potrcao kako treba! Care ljudi ostavljaju zivote zbog ove repke, sutra sam ja mozda to (vracaju se sa cipra, nedaj boze) i sad da nemam pravo na onakvu sramotnu predstavu zvizdati???
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- Juventinisimo
- Kontakt:
"GOLEMO" Boga mi...sve u svemu za tebe je dijaspora kriva za sveConsigliere je napisao/la:
Eto...

Dijasporci,niza ljudska bica(ne kao TI) su skinuli onaj nakardni savez..rezultate svi znamo..
Takvim kao TI ne valja Hajrovic koji je izabrao BIH a ne valja Boga mi ni Tankovic koji je izabrao Sweden.
Takvim kao TI ne valja dijasporac(nize ljudsko bice) od nekih 45-50 godina koji je protjeran,ne valja ni onaj koji je prezivio logor a Boga mi ne valja ni onaj od 20tak godina koji je trebao odbaciti materinu sisu i uzeti pusku u ruke da bude takav kao TI..
Dijasporci se organizovali prije 15tak godina i poceli zbog "mrznje" pratiti i podrzavati BIH repku(fudbal,kosarka,odbojka) po cijelom svijetu..Naravno da je to "upalo" u oci takvim kao TI....to je nedopustimo takvim kao TI da je nesto nase,bosansko a da vrijedi....
Ipak i "niza ljudska bica" imaju kakvu takvu vrijednost...da ih takvi kao TI pljuju na svakom koraku,uz kafu naravno..
Sacekacemo jos malo...trebalo bi da nadodje koja losa partija Hajrovica ili Kolasinca...onda uz kafu,takvi kao TI "opletite" o onom dijasporcu sto ih dovede u repku..
Zalosno,jadno,bijedno od takvih kao TI...takvih kao TI sto nas dijelite na ovakve ili onakve...

Meni se u stomaku sve prevrne zbog takvih kao TI...
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Nije igro protiv Poljske.Chuckie je napisao/la:E vakat mu je da propusti koji.Mozambik je napisao/la:Dobili ste i previse. 33 gola, 7 godina bez propustenog meca u reprezentaciji itd...
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Izuzev Dzeka svi ostali prvotimci su iz dijaspore i ne znam ko normalan moze imati nesto protiv tih ljudi, koji su spletom okolnosti otisli u tudjinu ili se jednostavno tamo rodili. Na kraju krajeva pola Sarajeva su neciji dijasporci ovaj prosli rat je tome dobro pridonio a za naseg Dzeksona samo jedno najbolje sto je Bosna dala od 90 naovamo u sportu a mozda i najbolje svih vremena.