Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlCapitano » 04 sep 2013, 23:44

Šta je onda sa utakmicom Italije protiv Španije u 3-5-2 formaciji, ili protiv Njemačke na Euru gdje su talijani u potpunosti dominirali? :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 sep 2013, 23:55

pa jel se igra Spanije/Barcelone (jer isto je to) bazira na krilima :roll: oni bukvalno k'o telad napadaju kroz sredinu bolan, Silva je nomilano krilo k'o i Miske kod nas. Krilo kad izlistavas formacije prije tekme na grafiku, ali koje ne pridje ni na 15 metara od aut linije ni jednom tokom tekme. Iniesta takodjer. Svaki napad osim donekle Pedra im se bazira kroz sredinu. Kad je usao Navas na kupu konfederacija, pa Navas desno skroz, cini mi se Pedro lijevo i nastupili su problemi za 3-5-2, do tad prnut nisu mogli.

tu imas samo opasne bekovi koji izigravaju krila ali njih pokrivaju i preuzimaju ti bocni igraci i realno ti igraci nisu opasni 1 na 1 kao Ronaldo ili Bale, Roben, Riberi pa se to moze pokriti. Dok protiv Reala imas beka i krilo koji napadaju naseg jednog igraca na strani, pa onda stoper mora pomagat i ostaju 1 na 1 sto oni najvise vole. Ne mozes Ronalda ostavit 1 na 1 ni s kim, nije u Barzagljiju problem- ne moze ga niko 1 na 1 cuvat. A to se desava u 3-5-2 jer mu drugi stoper ne moze pomoc, onda Benzema ostade sam..objasnjavao sam to skoro kako hoda, kako u 3-5-2 nema ko pomoc na opasnim krilima dok kod 4-3-3 ili bilo koje formacije sa 4 pozadi moguca je pomoc bez da ostane visak igraca.
Protiv ekipa kao sto su barca/spanija i treba igrati 3-5-2 , nikako ne znaju protiv toga. Dok protiv Reala i Bajerna mora 4 nazad. Njihova krila ne smiju ostajati 1 na 1, u Italiji nasi mogu branit to jer nabrajali smo igrace koji mogu preci Barzu i Kijelinija i sjetili se maksimalno 3-4 u cijeloj ligi a ovdje ides na ekipu koja u prvih 11 ima 3-4 takva koje moras duplati.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 04 sep 2013, 23:58

Nego zna li iko kad bi mogli vidjeti Španca na djelu? :)
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 05 sep 2013, 00:53

Bravo care, objasnio ! 3-5-2 jeste za Seriu A super, ali za LP i velike klubove potrebna je drugačija taktika i u većini slučajeva se gleda fizička spremnost igrača i to na kraju bude presudno.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 05 sep 2013, 00:59

Veliki magovi ss.ba foruma i dalje potcjenjuju Antonio Contea i njegov rad!

Vratite nam Delnerija i Ranijerija i 4-4-2 sistem!
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 sep 2013, 01:03

Bravo, možete aplicirati već sad za Conteovu poziciju. Obavezno pošaljite i citate ovih stručnih elaborata, čitava politika trenerskog posla je sažeta u njima, a Conte ima peh što evo u 2 godine nije skontao da 3-5-2 ne funkcioniše, jbg...

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 sep 2013, 09:17

Pa nije ovo igrica da se igraci striktno drze pozicija koje im pisu na papiru to si vec rekao. Gdje si onda smjetio citavu vezu i potencijalno jednog napadaca(Teveza) u tom svemu ? U fazi odbrane fakticki imas 7-8 igraca i tu nikako ne moze bit manjak u vidu pokrivanja terena. Jedino u cemu se slazem jeste da ne treba biti jednodimenzionalan i osloniti se samo na 3-5-2.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 05 sep 2013, 10:50

Conte najbolje zna šta radi, al' ne bi bilo loše da proba u napadu malo sa Sebom.. Dobili bi više brzine u igri na lijevoj strani, a uz to Seba zna dobro i opaliti iz slobodnjaka. Ako ne, onda nek pusti momka u Parmu, Đenovu ili sl. ekipe u kojima bi imao minutažu...
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 12:08

al kako vi to pametno, ako nas nedo bog Real razje.e k'o Bajern i ovdje neko kaze "vidis da vam se govorilo da ne ide ta taktika", bice "eto ti i ne navijas za Juventus, radujes se porazu ekipe bla bla", a ako pobijedi Juve "Eto nemate vi pojma, ovo je genijalno itd itd"- dakle pokrili sve solucije hehehe :D ko vas ne zna :D

za IlCapitana donekle razumijem, ne sjeca se zadnjeg masovnog koristenja 3-5-2 u svijetu fudbala i kako i zasto je prevazidjena jer ko sto je i sam rekao gleda Juve/vjerovatno ifudbal od 2002/03 a to je ipak bilo nekih 5-6 godina prije..a ostali haman ni oni ne gledaju fudbal od prije :D
offtopic pa zato je s tobom tesko i nerazumno i diskutovat o Maroti, transferima, grande Juveu-zato sto se i ne sjecas ni jednog osim onog 2005/06 a on bas i nije bio grande u evropi :D , i ne znas koja je to moc bila 96., a i 2002...al vjerovatno tek poceo pa zelen da skontas fudbal na pravi nacin.

kako god posto se nikad necemo usaglasiti, nemamo tim da nam se najjace ekipe prilagodjavaju jos uvijek kao nekad..trebamo se mi ponekad prilagoditi i treba imati 2 formacije od kojih protiv nekih bolje ide 3-5-2, protiv nekih bolje ide 4 pozadi. A zavrsavali smo mi 7. i sa vecim igracima i sa najvecim menadzerima tak da nemoj ba vise ni Del Nerija :D al je haman i to bilo prije pracenja fudbala.

Pitar85
Kontakt:

Post Postao/la Pitar85 » 05 sep 2013, 13:01

Da se sačuvam sličnih komentara, navijam za Juve od 1995. godine.
Cak nije prvi klub za kojeg sam navijao, prvi je bio PSG, iskljucivo zbog, meni tada fascinantnog golmana, Bernarda Lame. Mislim da sam zbog njega i postao golman na terminima i sl.
No, ubrzo ugledah Del Piera i ostalo je historija.

Misljenja sam da otkako pratim Juventus, ne mogu se sjetiti da smo ikada leprsavije igrali. Ne kazem pod tim da su ovo najbolji igraci koje smo imali, mislim na elegantni i prefinjeni stil igre, zelju, motiv, zalaganje. Prosto vidim kako svi pucaju od zelje.
Sad, imaju dva razloga koji mogu biti kontra ovom mom stavu. Prvi je, a mozda i najvjerovatniji, to je da nekada Seria A i ova sadasnja, ipak nisu isti nivo i Juvetu je puno lakse igrati protiv ovakvih ekipa, nego protiv ekipa iz nekadasnje Serie A.

Drugi (e ovo moze biti smijesno), je donekle opticka varka :mrgreen:
Naime, na prijasnjim stadionima meni lično se igra činila suhoparnom, ne tako lepršavom. Da li je to zbog neprivlačnosti stadiona, atletske staze, slabe tadašnje rezolucije, ili konstante neke magle u to vrijeme.
Dok na nasem sadasnjem stadionu, sve mi nekako sija i bljesti, sve se nekako cini ljepsim.
Znam da je malo glupo, ali eto.
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Juventus... Pratim ja i ostalo, ali njih volim, za njih navijam

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 sep 2013, 13:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:al kako vi to pametno, ako nas nedo bog Real razje.e k'o Bajern i ovdje neko kaze "vidis da vam se govorilo da ne ide ta taktika", bice "eto ti i ne navijas za Juventus, radujes se porazu ekipe bla bla", a ako pobijedi Juve "Eto nemate vi pojma, ovo je genijalno itd itd"- dakle pokrili sve solucije hehehe :D ko vas ne zna :D

za IlCapitana donekle razumijem, ne sjeca se zadnjeg masovnog koristenja 3-5-2 u svijetu fudbala i kako i zasto je prevazidjena jer ko sto je i sam rekao gleda Juve/vjerovatno ifudbal od 2002/03 a to je ipak bilo nekih 5-6 godina prije..a ostali haman ni oni ne gledaju fudbal od prije :D
offtopic pa zato je s tobom tesko i nerazumno i diskutovat o Maroti, transferima, grande Juveu-zato sto se i ne sjecas ni jednog osim onog 2005/06 a on bas i nije bio grande u evropi :D , i ne znas koja je to moc bila 96., a i 2002...al vjerovatno tek poceo pa zelen da skontas fudbal na pravi nacin.

kako god posto se nikad necemo usaglasiti, nemamo tim da nam se najjace ekipe prilagodjavaju jos uvijek kao nekad..trebamo se mi ponekad prilagoditi i treba imati 2 formacije od kojih protiv nekih bolje ide 3-5-2, protiv nekih bolje ide 4 pozadi. A zavrsavali smo mi 7. i sa vecim igracima i sa najvecim menadzerima tak da nemoj ba vise ni Del Nerija :D al je haman i to bilo prije pracenja fudbala.
Ostavi se ti prozivanja drugih konstantno, to što sam ja 2003. počeo navijati za Juventus ne znači da nisam upoznat sa onim što je bilo ranije. Fudbal ne moram razumjeti(a razumijem ga sigurno bolje od tebe i tvojih elaborata taktičkih), ali bar imam obraza da ne pametujem i pokušavam ispasti pametan postom od 2-3 paragrafa u kojem pokušavam sve taktičke zamisli pojednostaviti tako da izgleda da to može svaka budala. Ako ništa, zaključke ne donosim nakon jedne ili dvije utakmice sa daleko najjačim timom u Evropi u tom trenutku.

Opet ti kažem, pošalji Conteu svoje analize, siguran sam da će istog trena odustati od neracionalne, jednodimenzionalne i zastarjele 3-5-2, ipak nikakve rezultate ne donosi.

Svaka formacija ima svoje slabosti i rupe, da nije tako svi bi koristili jednu te istu formaciju, taktiku, i svaka utakmica bi završavala 0-0. Conte je više puta rekao da su formacije samo brojevi, puno su bitnije neke druge stvari. Eto ti Barcelone sa famoznom 4-3-3 pa ih Bayern napuni duplo gore nego nas sa patetičnom 3-5-2. Ovoj ekipi i Conteu je samo potrebno iskustvo, ne možeš se prvi put susretati sa nečim i očekivati da sve ide kao podmazano.

Uzmimo za primjer prošlogdišnje tri jake utakmice u Evropi protiv Chelsea, Shakhtara i Bayerna. Sve tri ekipe imaju prejaka krila i itekako ih koriste. U prve dvije utakmice protiv Chelsea i Shakhtara ekipa je izgledala izgubljeno poprilično, par bljeskova kao i protiv Bayerna u Minhenu, ali ništa značajno. Druge dvije utakmice protiv istih ekipa, oni su potučeni do koljena, Chelsea i taktički i rezultatski, Shakhtar taktički. Protiv ukrajinaca smo opet vidjeli najveću boljku tadašnjeg Juventusa; napad.

Bayern je jednostavno bio prejak, savršen sistem sa igračima gladnim uspjeha jednostavno je tutnjao Evropom i nije bilo načina da ih se zaustavi. I opet, prvu utakmicu smo bili katastrofalni, nije ni druga bila puno bolja, ali je bilo bolje. Više šansi smo napravili i puno bolje čuvali loptu naprijed što je davalo priliku odbrani i veznom redu da izađu iz Buffonovog krila i odigraju koju akciju.

Dakle, formacije jesu samo brojevi, brojevi koji jako malo znače, a to je vidio svako ko je htio vidjeti i ne donosi zaključke nakon jedne utakmice na osnovu zafrkavanja od strane jarana. 3-5-2 je dosadna, a opet igramo najljepši nogomet u Juventusovoj historiji, 9 golova ove sezone, sve ljepši od ljepšeg uz potpunu dominaciju. Razlog tome? Iskustvo i bolji napadači. Koliko samo znači kada imaš dvojicu naprijed koji u svakom trenutku loptu mogu zadržati 3-4 sekunde dok se ne priključe ostali saigrači i oslobode presinga. U kupu prošle godine je to bilo glavno oružje Petkovića. Igrao je jak presing i imali smo jako puno problema u iznošenju lopte. Opet je to probao u superkupu, pa malo slabije izraženo i u ligi, popio je osam golova.

Tako da, ne brini se ti ni za moju mladost, ni za to da ću se ja izvlačiti na ovaj ili onaj način ako/kada nešto krene po zlu. Ako se to, ne daj Bože, desi, siguran sam da će to Conte prvi uočiti i poduzeti mjere da se nešto promjeni, ne trebaju mu sigurno stručne analize forumaša sa Balkana.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 05 sep 2013, 13:47

Lippi sa Juventusom je koristio i 3-5-2 pa svasta osvajao.

By the way najljepsu fucu Juve je igrao pod Conteom i to sa 4-3-3 formacijom. Ona deranja na pocetku Conteovog mandata. :D

Jos da dodam, formacija ne moze biti prevazidjena, takva je bila prica i za Catenaccio stil pa Chelsea osvoji LP na jbenoj Alianz Areni.Jah prevazidjeno :o :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 14:31

opet izvlacis kako tebi odgovara.. ja sam cak rekao da treba koristit 3-5-2 kad pogoduje i imat spremne modifikacije kad ne pogoduje, a ne da je treba skroz odbaciti tako da...Jedan ferguson pa ima 3 modifikacije, za Wigan u gostima, Celzi u gostima i Real u gostima...ne smijemo biti jednodimenzionalna ekipa, takvi ne prolaze dobro. protiv Bajerna se vidjelo da ne prolazi 3-5-2, a mi nismo imali spremne alternative- u tome je problem bio. Da smo mi pokusali nesto drugo pa ljudi nas opet razbili, boze moj kapa do poda i ovako i onako, a ne ostali smo nedoreceni.
Konte ce biti veliki trener, ali ni on nije bezgresan ko sto ga predstavljas. zato sam ja namjerno rekao zavrsavali smo mi i prije 7. sa 2 trenera TRENUTNO 3 klase iznad Kontea.

a sto se tice foruma, osnovna misija istog je da covjek iznese svoj stav, misljenje, analizu, diskusiju, ponudi sta pametno i cuje sta pametno- ako ne onda fulas smisao foruma, blogova itd itd..
EnzoFerrari je napisao/la:Lippi sa Juventusom je koristio i 3-5-2 pa svasta osvajao.

By the way najljepsu fucu Juve je igrao pod Conteom i to sa 4-3-3 formacijom. Ona deranja na pocetku Conteovog mandata. :D

Jos da dodam, formacija ne moze biti prevazidjena, takva je bila prica i za Catenaccio stil pa Chelsea osvoji LP na jbenoj Alianz Areni.Jah prevazidjeno :o :D
ma Lipi je modifikovao sve i svasta u prvom mandatu i zato je taj Juve i bio najveci( mada tad su svi igrali manje vise sa 3 nazad).
Ali opet u drugom mandatu 2002/03 i on je do finala dosao sa 4-4-2 modifikacijama, i tad je imao modifikaciju klasicne 4-4-2 i romba sa Nedvedom naprijed kako je iznenadio Real.
Inace taj Juve 95,96, 97 je bio najveci i najjaci . Ni dan danas u modernoj Ligi Sampiona niko nije 3x za redom igrao finale LP. Dominacija i unistavanje svih kako u Italiji tako i u Evropi(samo sto smo uvijek bili qrceve srece)..Onda ide po ljepoti igre Konteov Juve sa 4-3-3, tu se slazem.. ono je stvarno bila dominacija i unistavanje svih protivnika u Italiji.
Onaj iz 2002 je imao veliko rivalstvo sa Milanom ,ostali nisu bili dorasli,i nabio bi sadasnji Juve glat 2 ili 3-0 ( tadasnji Milan bi se sa sadasnjim igrao kao sa pro patrijom) i tu nisu mogle biti dobre utakmice..jednostavno previse kvaliteta na jednom mjestu....
2006 je bila sigurnost i lakoca u pobjedjivanju u Italiji kao sto je i sad, nije bilo neke igre ali se lagano pobjedjivalo. u evropi se nije moglo jer vec su stvari pocele da se mijenjaju.

ali svaki od tih velikih momenata Juventusa kojih se mi sjecamo je imao par mogucih modifikacija, nije bio jednodimenzionalan i o tome se radi ovdje. Ako smatra da je najbolja drzi se 3-5-2, al pripremi alternative kad ne ide. Naucit ce to i Konte vremenom, mlad je on jos uvijek i ako ostane u Juventusu pred njim je puno toga, ali ko sto rekoh daleko je od bezgresnog. Lipi pa pogrijesi :D

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 sep 2013, 14:44

ultrasstyle_tz je napisao/la:al kako vi to pametno, ako nas nedo bog Real razje.e k'o Bajern i ovdje neko kaze "vidis da vam se govorilo da ne ide ta taktika", bice "eto ti i ne navijas za Juventus, radujes se porazu ekipe bla bla", a ako pobijedi Juve "Eto nemate vi pojma, ovo je genijalno itd itd"- dakle pokrili sve solucije hehehe :D ko vas ne zna :D

Vala bude li tako ja cu prvi najvecim fontom napisati da su upravu a sad da popustimo malo sa ovim formacijama, svakako sta god mi ovdje napisali Conte nas vjerovatno ne cita :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 sep 2013, 14:47

Trequartista je napisao/la:Veliki magovi ss.ba foruma i dalje potcjenjuju Antonio Contea i njegov rad!

Vratite nam Delnerija i Ranijerija i 4-4-2 sistem!
tako je, in Ranko we trust.. koji ce nam qrac liga prvaka ako ne mozemo pobjediti Bayerna? bolje da se vrati Zakeroni pa da igramo samo nasu ligu (y)

ultrassytyle, nakon sto svoj doktorat posaljes Conteu, predlazem ti da odes i malo na temu Barce pa da i njima i njihovom treneru kazes kako ce ubuduce igrati, jer ako kontaju sa Messijem, Iniestom, Xavijem igrati protiv Bayerna opet ce popusiti 10 golova..

samo nikad te ne pitah ultrasstyle, gdje li si bio na ovoj temi za vrijeme Ranijerija, Zakeronija i Ferrara :roll:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 sep 2013, 15:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:opet izvlacis kako tebi odgovara.. ja sam cak rekao da treba koristit 3-5-2 kad pogoduje i imat spremne modifikacije kad ne pogoduje, a ne da je treba skroz odbaciti tako da...Jedan ferguson pa ima 3 modifikacije, za Wigan u gostima, Celzi u gostima i Real u gostima...ne smijemo biti jednodimenzionalna ekipa, takvi ne prolaze dobro. protiv Bajerna se vidjelo da ne prolazi 3-5-2, a mi nismo imali spremne alternative- u tome je problem bio. Da smo mi pokusali nesto drugo pa ljudi nas opet razbili, boze moj kapa do poda i ovako i onako, a ne ostali smo nedoreceni.
Konte ce biti veliki trener, ali ni on nije bezgresan ko sto ga predstavljas. zato sam ja namjerno rekao zavrsavali smo mi i prije 7. sa 2 trenera TRENUTNO 3 klase iznad Kontea.

a sto se tice foruma, osnovna misija istog je da covjek iznese svoj stav, misljenje, analizu, diskusiju, ponudi sta pametno i cuje sta pametno- ako ne onda fulas smisao foruma, blogova itd itd..
Opet ti o formacijama. Ponavljam po 100-ti put, 3-5-2 nije uvijek ista 3-5-2, to što se brojčano na terenu nije niša promjenilo ne znači da se u igri ništa ne mijenja, dao sam ti primjere, vidjelo se i u toj utakmici sa Bayernom puno promjena u uzvratu, ali jbg, ljudi su bili prejaki, čak i kad nešto promijeniš to ti ne garantuje da će rezultat biti bolji, jasno k'o dan.

I ko je to Bgt 3 klase iznad Contea? Zaccheroni, Ranieri, Del Neri, Ferrara? :roll:

Inače, Conte dao intervju za neki švicarski magazin onaj dan u Nyonu:
Conte: "Mi Italijani se ne trebamo plašiti ekonomskih razlika koje nas odvajaju od od največih klubova na kontinentu. Moramo im se pridružiti (Evropskoj eliti) sa našom taktičkom organizacijom, našim mentalitetom i željom za iznenađenjem. Prošle godine smo igrali (u Ligi Prvaka) bez da smo znali šta da očekujemo, sada imamo više iskustva. Trebamo otvoriti takmičenje (LP) na pravi način, pokušati da se približimo najboljima, iako znamo da će to biti teško."
Conte o Platinijevom predavanju trofeja LP Juventusu prije isteka njegove vladavine u Uefi: "Ne zna se, možda i produži svoj ostanak (sa Uefom)."
Conte o 3-5-2: "Iznenađen sam da me čak i neke kolege pitaju hoću li napustiti 3-5-2 formaciju. Vidjeli smo u Americi da je Everton igrao sa trojicom nazad, ponekad čak i Barselona i Bayern igraju tako. Uvijek mislim da sve zavisi od igrača koje imaš na raspolaganju. Ja sam fan 4-2-4 formacije, ali u Juveu moramo igrati sistemom koji najbolje leži timu. Naša igra se gradi iz odbrane, brzim odigravanjem. Rizično? Kada radite na treninzima rizik se smanjuje."
Conte: "Pirlo je neuporediv, on je jedinstven i teško ga je zamjeniti. U njegovom odsustvu, Pogba može igrati njegovu ulogu, ali sa drugačijim karakteristikama. Sa Kakom Milan je postao jači protivnik. Ne zaboravimo da su u drugom dijelu prošle sezone osvojili mnogo bodova. Milan je doveo Kaku i Matrija a u januaru su doveli i Balotellija. Imaju sve uslove da se bore za Scudetto. Inter je već apsorbovao defanzivne koncepte svog trenera, Mazzarrija, spremni su. Napoli se prošle sezone naslanjao na Cavanija i Hamsika, sada su sa više novca od prodaje njihovog napadača poboljšali čitavu ekipu. Hamsik konstantno napreduje. Ako Ozil vrijedi 50 miliona, koliko onda vrijedi Hamsik?"
Conte o Baleu: "Neke brojke naduvaju tržište i vode do pretjeranih procjena, ali ne znam šta da kažem, Bale je jak igrač. Vidjejćemo kako će se pokazati, jer oznaka od 100 miliona bi mogla biti teret za njega, ali on je veliki potencijal. Ali opet, prodajom Higuaina i Ozila, Real Madrid može priuštiti toliki novac."
Conte: "Tevez je povećao naš kvalitet, odlično se uklopio u naš sistem igre a takođe je donio entuzijazam sa sobom. Njegovo ponašanje u svlačionici? Čuo sam svakakve priče, ali naprotiv, on je sjajan momak, ponizan i veoma vrijedan. Najbolji bi ga opisao kao izuzetnom osobom."
Conte o Juventinima u Azzurrima: "Njihove igre? To je rezultat Prandellijevog rada, tako da zasluge ide njemu i igračima, ne meni."
Conte: "U Juveu mi pokušavamo da kreiramo strukturu, nešto što će uticati i na budućnost. Da bi nastavili pobjeđivati morate nastaviti napredovati."
Conte o problemima u Calciu: "Tu su još mnogi problemi izvan rasizma. Kad smo pobjedili Celtic njihovi navijači su nam aplaudirali. Hoćemo li mi ikad to uraditi?"

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 sep 2013, 15:24

Lucescu: "La Juve arriverà in finale di Champions"

Ne urekao se Mircea.
slika

slika
:|

Tuttosport se igra sa formacijom budućnosti, naravno da je teško očekivati ovako nešto, ali sam presretan ako nekolicina ovih već od naredne sezone bude tu.
slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 sep 2013, 16:08

IlCapitano je napisao/la: I ko je to Bgt 3 klase iznad Contea? Zaccheroni, Ranieri, Del Neri, Ferrara? :roll:
Lipi i Andjeloti al davno je to bilo :D

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 sep 2013, 17:10

Jbt da čovjek ne povjeruje, Conte uzeo 2 Scudeta,dogurao u LP do maksimuma (ako se uzme u obzir od koga ste ispali),igra jako dopadljiv futbal i onda se neko (i to navijač Juventusa) nadje da kritikuje njegovu formaciju :shock: Dajte ga nama. Pa Mou je s Interom igrao 4-3-3 protiv Barce pa je to vise licilo na 10-0-0. Pa i ta 3-5-2 može izgledati i kao 5-3-2 a može i kao 3-3-4.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 05 sep 2013, 17:15

muxa je napisao/la:Jbt da čovjek ne povjeruje, Conte uzeo 2 Scudeta,dogurao u LP do maksimuma (ako se uzme u obzir od koga ste ispali),igra jako dopadljiv futbal i onda se neko (i to navijač Juventusa) nadje da kritikuje njegovu formaciju :shock: Dajte ga nama. Pa Mou je s Interom igrao 4-3-3 protiv Barce pa je to vise licilo na 10-0-0. Pa i ta 3-5-2 može izgledati i kao 5-3-2 a može i kao 3-3-4.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

Nemoj da vam Contea dajemo jer vecina milanista se jezi na 3-5-2 formaciju tako kazu zastraila :lol: ;)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.