IlCapitano je napisao/la:Gdje ima ona slika sa platama svih naših igrača?
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
http://www.tsmplug.com/football/juventu ... ries-2014/" onclick="window.open(this.href);return false;IlCapitano je napisao/la:IlCapitano je napisao/la:Gdje ima ona slika sa platama svih naših igrača?
Imaš tu detalje o platama.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- IlCapitano
- Kontakt:
Godišnjica smrti Gaetana Sciree
Gaetano Scirea, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, poginuo je na današnji dan prije tačno 24 godine.
Scirea je za Juventus nastupao 14 sezona kao igrač i kratko je radio u menadžmentu kluba. Jedan je od najboljih talijanskih fudbalera ikada.
Gaetano je zaista dao ogroman doprinos Juventusu. Odigrao je 552 utakmice (rekord koji je kasnije 'srušio' samo Alessandro Del Piero), postigao je 32 gola što je odličan učinak za jednog stopera koji je mogao igrati i na poziciji defanzivnog veznog igrača.
Ono što je također impresivno je to što nikada u karijeri nije dobio crveni karton iako je igrao kao zadnji čovjek u odbrani. Scirea je jednostavno bio klasa, čovjek koji je postavio kriterijume po kojima su se ostali igrači na njegovoj poziciji ugledali.
Sa Juventusom je osvojio mnoštvo trofeja. Sedam scudetta, dva Kupa Italije, jedan Kup prvaka, jedan Interkontinentalni kup, jedan Evropski superkup, jedan Kup pobjednika kupova i jedan Kup UEFA-e. Na Svjetskom prvenstvu 1982. godine je bio ključni talijanski igrač u ekipi Enza Bearzota, a u ekipi je bio sa mnoštvom saigrača iz Juventusa
Gaetano Scirea, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, poginuo je na današnji dan prije tačno 24 godine.
Scirea je za Juventus nastupao 14 sezona kao igrač i kratko je radio u menadžmentu kluba. Jedan je od najboljih talijanskih fudbalera ikada.
Gaetano je zaista dao ogroman doprinos Juventusu. Odigrao je 552 utakmice (rekord koji je kasnije 'srušio' samo Alessandro Del Piero), postigao je 32 gola što je odličan učinak za jednog stopera koji je mogao igrati i na poziciji defanzivnog veznog igrača.
Ono što je također impresivno je to što nikada u karijeri nije dobio crveni karton iako je igrao kao zadnji čovjek u odbrani. Scirea je jednostavno bio klasa, čovjek koji je postavio kriterijume po kojima su se ostali igrači na njegovoj poziciji ugledali.
Sa Juventusom je osvojio mnoštvo trofeja. Sedam scudetta, dva Kupa Italije, jedan Kup prvaka, jedan Interkontinentalni kup, jedan Evropski superkup, jedan Kup pobjednika kupova i jedan Kup UEFA-e. Na Svjetskom prvenstvu 1982. godine je bio ključni talijanski igrač u ekipi Enza Bearzota, a u ekipi je bio sa mnoštvom saigrača iz Juventusa
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- HeavensWonder
- Kontakt:
Davno sam negdje pročitao... U Juventusu kada se kaže legenda misli se na Del Piera, kada se kaže predsjednik to je Gianni Agnelli, ali kada se kaže Capitano, ime mu je Gaetano Scirea !
Grazie per tutto, Capitano !
Grazie per tutto, Capitano !
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Da, da. veliki Gaetano, jedan od najboljih defanzivaca svih vremena, po mnogima, dosta sam čitao o njemu i pogledao isječaka, prerana smrt nažalost.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Vidal,Isla i ASA vracaju se u nedelju sa reprezentativnog okupljanja jer oni igraju samo u petak kvalifikacionu utakmicu
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Eh, ima li sad kakav izvjestaj, o svim transferima ukljucujuci i Primaveru
A i plate su se mijenjale kod nekih ja msm, pa da to izracunamo i vidimo gdje smo, sta smo

A i plate su se mijenjale kod nekih ja msm, pa da to izracunamo i vidimo gdje smo, sta smo

★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
http://www.tuttojuve.com/primo-piano/an ... uve-154568" onclick="window.open(this.href);return false;caseres je napisao/la:Eh, ima li sad kakav izvjestaj, o svim transferima ukljucujuci i Primaveru![]()
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Prijavljeni igraci za LP 2013-2014
Buffon
Chiellini
Caceres
Ogbonna
Pogba
Pepe
Marchisio
Vucinic
Tevez
De Ceglie
Giovinco
Peluso
Llorente
Barzagli
Bonucci
Padoin
Pirlo
Asamoah
Vidal
Lichtsteiner
Quagliarella
Storari
Isla
Rubinho
Buffon
Chiellini
Caceres
Ogbonna
Pogba
Pepe
Marchisio
Vucinic
Tevez
De Ceglie
Giovinco
Peluso
Llorente
Barzagli
Bonucci
Padoin
Pirlo
Asamoah
Vidal
Lichtsteiner
Quagliarella
Storari
Isla
Rubinho
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dvije sedmice, nadam se da će se Barza oporaviti, treba nam sada, kažu da je povreda nazgodna, stalno se vraća, valjda će biti sve ok, čovjek je imao zamor materijala, vjerovatno jedan on najkorištenijih igrača u Evropi, zato je i bio ispod nivoa na kupu Konfederacija.
Konačno da Gio odradi mirno ovu pauzu sa Conteom, od kada to samo čekam, baš kao i Llorente, njima je ovo došlo samo tako.
EDIT: Kako su samo popravili kvalitet klipova na zvaničnom youtube kanalu, fenomenalan mix uvoda, highlightsa i intervjua i konačno HD kvalitet.
[youtube][/youtube]
Konačno da Gio odradi mirno ovu pauzu sa Conteom, od kada to samo čekam, baš kao i Llorente, njima je ovo došlo samo tako.

EDIT: Kako su samo popravili kvalitet klipova na zvaničnom youtube kanalu, fenomenalan mix uvoda, highlightsa i intervjua i konačno HD kvalitet.

[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Realu zabijaYucca je napisao/la:Prijavljeni igraci za LP 2013-2014
Buffon
Chiellini
Caceres
Ogbonna
Pogba
Pepe
Marchisio
Vucinic
Tevez
De Ceglie
Giovinco
Peluso
Llorente
Barzagli
Bonucci
Padoin
Pirlo
Asamoah
Vidal
Lichtsteiner
Quagliarella
Storari
Isla
Rubinho

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Pogba je napisao/la:Dvije sedmice, nadam se da će se Barza oporaviti, treba nam sada, kažu da je povreda nazgodna, stalno se vraća, valjda će biti sve ok, čovjek je imao zamor materijala, vjerovatno jedan on najkorištenijih igrača u Evropi, zato je i bio ispod nivoa na kupu Konfederacija.
EDIT: Kako su samo popravili kvalitet klipova na zvaničnom youtube kanalu, fenomenalan mix uvoda, highlightsa i intervjua i konačno HD kvalitet.![]()
[youtube][/youtube]
Ko je ovaj desni na 0:41 sunce mu ****

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Iskreno,meni je zao sto Kolarov nije dosao u Juve..Prvo,mislim da se radi o dobrom lijevom beku,drugo tu smo po meni mozda i najslabiji i bio bi pravo pojacanje..Pisalo se,spekulisalo ali eto izgleda sve je to bilo bez pokrica.. 

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- Contentissimo
- Kontakt:
Ocjena za mercato je 8, a da je dosao jos taj LB bila bi cista 10-ka...sve u svemu prezadovoljan sam, najbitnije je da smo uspjeli zadrzati na okupu sve nase najbolje igrace, a pojacanja poput Teveza, Nanda i Angela su za svaki respekt...neki ce reci moglo je i bolje, ali uvijek ima i druga strana medalje...dakle moglo je i gore...Izgleda da je Radja odgodjen do januara, a ako je to istina onda ce on biti savrsen upgrade na ionako savrsen vezni red...
Fino alla fine
Fino alla fine
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
- L'Avvocato
- Kontakt:
Dao bi i ja osmicu ... ali ne mogu. Jeste, pojacali smo se bas na pozicijama gdje nam je trebalo, ali mi nedovodjenje lijevog beka bode oci kad god vidim da se Asamoa pati na toj poziciji. Umjesto da smo to rijesili, ne bi morali traziti back-up soluciju u veznom redu, jer bi Asa to odradio savrseno. Ubili bi dvije muhe jednim udarcem, sto se kaze.
Ovako od mene ide ocjena 7.
Pored toga, mislim da smo trebali dovesti jos jednog krilnog igraca, pa da se nekad u kombinaciji sa Giovincom, Vucinicem, Tevezom, Quagliarellom i Llorenteom odigra i 4-3-3 ... cisto radi elementa iznenadjenja. Jer bice utakmica kao i prethodnih sezona, kada nam protivnik slozi bunker, i lopta ne moze u gol.
Ovako od mene ide ocjena 7.
Pored toga, mislim da smo trebali dovesti jos jednog krilnog igraca, pa da se nekad u kombinaciji sa Giovincom, Vucinicem, Tevezom, Quagliarellom i Llorenteom odigra i 4-3-3 ... cisto radi elementa iznenadjenja. Jer bice utakmica kao i prethodnih sezona, kada nam protivnik slozi bunker, i lopta ne moze u gol.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
- HeavensWonder
- Kontakt:
Ma ovo je super ! Pa prošle godine od Bayerna smo najviše prodora i imali po desnoj strani gdje je bio Lichtsteiner i Vidal mu pomagao. Sjećam se da ih je Ribery vrtio ko zvečku. Lijeva strana jeste loša, ali nikada nije toliko zakazala kao napad recimo i silne propuštene prilike. Zato će sada Marotta da ganja lijevu stranu na januarskom prelaznom roku... Zato moja ocjena ostaje 8, s tim da ukoliko dovedu u narednim rokovima bilo koga, a ne lijevo krilo i beka, automatski 5ica !
nervozan decko, ima predcas u 13:10 treba ga shvatiti
inace sto se tice merkata ja bih dao dosta veliku ocjenu.. iako to nije novost, ali treba se uvijek prisjetiti da smo jedni od rijetkih, ako ne i jedini, koji jednostavno ne gube svoje vazne igrace.. ne samo da nismo nikoga izgubili, vec nijedan igrac nije ni pomislio da ide negdje drugo, a odolili smo unosnim ponudama za Vidala i Marchisija..
druga stvar, doveli smo najperspektivnijeg stopera Italije, a i šire, taman kada Barzu vec sustize umor, tako da cemo u rotaciji imati 4 fantasticna stopera, a Caceresa da uleti gdje god treba
napad nam je skripio i doveli smo adekvatno pojacanje u Tevezu, i besplatno smo doveli Llorentea.. ruku na srce, svi smo svjesni da nemamo 40 miliona za neku baju od napadaca, a Tevez sigurno spada medju te baje samo sto "ima problema sa ponasanjem".. problemi sa ponasanjem kod Contea?
zao mi je Matrija, vazda mi je drag igrac bio.. i on i Fabio, al zelje su jedne, realnost je drugo.. iskreno mislim da je bolje sto smo Fabia zadrzali, nego da smo doveli nekog drugog polovnjaka a la Borielo, ili Gilu koji je ipak u godinama ( ne osporavam kvalitet (y) ).. Fabio je igrao vrhunski samo 6 mjeseci i jednu noc u Juventusu, tako da se jos uvijek nadam da cu gledati Fabia prije povrede i Fabia iz Londona..
sve u svemu, tim je ostao skoro identican, pojacali smo se na par pozicija gdje je trebalo.. sad vec imamo i veoma kvalitetne rotacije u vidu Ogbonne, Pogbe i Llorentea, a ne da nam Padoin ili Peluso budu prve zamjene.. postujem ih i solidni su igraci, ali ne kao prve izmjena.. ocjena 8,5 (y)
edit: i ne treba zaboraviti koliko je klubova u evropi, pa i Italiji promjenilo svoje stucnjake
inace sto se tice merkata ja bih dao dosta veliku ocjenu.. iako to nije novost, ali treba se uvijek prisjetiti da smo jedni od rijetkih, ako ne i jedini, koji jednostavno ne gube svoje vazne igrace.. ne samo da nismo nikoga izgubili, vec nijedan igrac nije ni pomislio da ide negdje drugo, a odolili smo unosnim ponudama za Vidala i Marchisija..
druga stvar, doveli smo najperspektivnijeg stopera Italije, a i šire, taman kada Barzu vec sustize umor, tako da cemo u rotaciji imati 4 fantasticna stopera, a Caceresa da uleti gdje god treba

napad nam je skripio i doveli smo adekvatno pojacanje u Tevezu, i besplatno smo doveli Llorentea.. ruku na srce, svi smo svjesni da nemamo 40 miliona za neku baju od napadaca, a Tevez sigurno spada medju te baje samo sto "ima problema sa ponasanjem".. problemi sa ponasanjem kod Contea?

zao mi je Matrija, vazda mi je drag igrac bio.. i on i Fabio, al zelje su jedne, realnost je drugo.. iskreno mislim da je bolje sto smo Fabia zadrzali, nego da smo doveli nekog drugog polovnjaka a la Borielo, ili Gilu koji je ipak u godinama ( ne osporavam kvalitet (y) ).. Fabio je igrao vrhunski samo 6 mjeseci i jednu noc u Juventusu, tako da se jos uvijek nadam da cu gledati Fabia prije povrede i Fabia iz Londona..
sve u svemu, tim je ostao skoro identican, pojacali smo se na par pozicija gdje je trebalo.. sad vec imamo i veoma kvalitetne rotacije u vidu Ogbonne, Pogbe i Llorentea, a ne da nam Padoin ili Peluso budu prve zamjene.. postujem ih i solidni su igraci, ali ne kao prve izmjena.. ocjena 8,5 (y)
edit: i ne treba zaboraviti koliko je klubova u evropi, pa i Italiji promjenilo svoje stucnjake
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- HeavensWonder
- Kontakt:
Nemojte se raspravljati s likom i tako ćete ga otjerati. Ignorance kills trolls !
Samo mi nije jasno zašto nismo tražili Immobilea nazad umjesto Gilardina. Taj momak je ginuo kako bi pokazao upravi Juventusa da je dobar napadač, još je naša škola i onda mi tražimo neke polovnjake. Gilardino je svjetska klasa i to stoji naredne 2 godine, dok je Immobile uz pravog trenera ( Conte) svijetla budućnost, a to nama treba.

Samo mi nije jasno zašto nismo tražili Immobilea nazad umjesto Gilardina. Taj momak je ginuo kako bi pokazao upravi Juventusa da je dobar napadač, još je naša škola i onda mi tražimo neke polovnjake. Gilardino je svjetska klasa i to stoji naredne 2 godine, dok je Immobile uz pravog trenera ( Conte) svijetla budućnost, a to nama treba.
Pozz ljudi
I prije sam imao naloge, admini gasili, ja se vracao i tako
Sto se tice mercata, zadovoljan sam, moglo je i bolje, ali i gore, kad se samo sjetimo da smo polovnjake i krampe dovodili, predstavljali ih kao vazan dio projekta, a ustvari, ispalo je da popunjavaju roster i da smo tu da ih udomimo, jadnike. Sad je ovo ciljan mercato, pa moram biti zadovoljan.
Jos da je Kvaljarela otisao, bilo bi to super. Nisam njegov fan, jednostavno. Ponajvise jer ce Llorente tu da trpi, kako stvari stoje. Conte ga, zasad, ne voli, ne znam zasto.
Ja se u podmladak necu mijesati u vasa razmisljanja, jer ih zaista ne pratim, pratim prvi tim Juveta.
Btw, da se zna, Djovinka organski ne podnosim, kloc
I prije sam imao naloge, admini gasili, ja se vracao i tako

Sto se tice mercata, zadovoljan sam, moglo je i bolje, ali i gore, kad se samo sjetimo da smo polovnjake i krampe dovodili, predstavljali ih kao vazan dio projekta, a ustvari, ispalo je da popunjavaju roster i da smo tu da ih udomimo, jadnike. Sad je ovo ciljan mercato, pa moram biti zadovoljan.
Jos da je Kvaljarela otisao, bilo bi to super. Nisam njegov fan, jednostavno. Ponajvise jer ce Llorente tu da trpi, kako stvari stoje. Conte ga, zasad, ne voli, ne znam zasto.
Ja se u podmladak necu mijesati u vasa razmisljanja, jer ih zaista ne pratim, pratim prvi tim Juveta.
Btw, da se zna, Djovinka organski ne podnosim, kloc
Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Juventus... Pratim ja i ostalo, ali njih volim, za njih navijam
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.