Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Desole
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Desole » 10 sep 2013, 01:38

Nisam ga poredio sa Sagnom vec kritike na racun jedno odnosno drugog. A de mi reci prema tim tvojim skalama kvalitete gdje se defanzivno nalazi Mertesacker?

P.S. Da se unaprijed razumijemo meni su gotovo svi igraci dragi tako i Per. Tako da ovo pitanje nema nikakve veze s tim, i nemoj mi samo pisati kao repliku da Kos i Per funkcionisu skupa bolje. :)

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 10 sep 2013, 01:45

Ne znam ko je iz ekipe govorio i gdje sam pročitao al' Vermaelen kažu je najveća radilica u Arsenalu. Prvi dolazi a zadnji odlazi sa treninga. :mrgreen:

Jako dugo ga nisam gledao. I zaboravio sam kako igra. Za mene će on imati svjež start kad se ponovo vrati. Kad god se bude nametnuo u prvih 11 od tada nadalje ću mu suditi, jer fakat sve čega se sjećam je jako mutno. :)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 01:48

Mertesaker je bolji u pozicioniranju, mnogo bolji, u prvoj sezoni je Vermaelen imao bolju igru glavom dok sad poslije povrede mi se cini da nije tako jer smo primili par golova zbog njegove lose igre glavom. Vermaelen ima bolji klizeci zato sto je brzi, ali Per teze ispada jer je pametniji. Per je i pouzdaniji jer ne ostavlja prostor iza sebe zato sto je sporiji igrac. Fizicka igra na strani Vermaelena.

Per da je brzi igrac bio bi jedan od najboljih stopera na svijetu. Igru cita mozda i najbolje od svih. To se najbolje vidi u brzini EPL-a, a skoro da se ne vidi da je Per toliko spor.

Ja bih u svakom trenutku stavio Pera ispred Vermaelena.

@Rockefeller Da te podsjetim: Dodavanje Robinu, uzasna partija protiv Bayerna i Milana u dvije utakmice u koje je kriv za bar tri gola, ako ne i cetiri. Tri veoma bitne utakmice u kojima je Veremaelen dobro podbacio.
Celik!3,2,2.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 01:50

Per je odličan igrač za timove koji ne igraju tako ofanzivan fudbal. On nije za stil u Elf-a, a Arsenal gaji sličan ofanzivni fudbal. Upravo mu fali ta brzina.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 02:07

Neutral je napisao/la:Per je odličan igrač za timove koji ne igraju tako ofanzivan fudbal. On nije za stil u Elf-a, a Arsenal gaji sličan ofanzivni fudbal. Upravo mu fali ta brzina.
Ne bih se slozio sa tobom, bar ne za Arsenal. U Arsenalu ima puno igraca koje povuce lopta, dok je Per suprotan igrac. Njeg nece povuci i gotovo uvijek ostaje nazad. A pozicioniranje mu omogucava da ne ispada tako lahko 1v1.

[youtube][/youtube]

Obrati paznju koliko lopti uzme na presretanje. Ne znam da ima igrac koji tako cesto uzima takve lopte. On se ne upusta u neke ekstra lijepe klizece( kao Kos recimo) on igra dosta sigurno bez komplikacija. Na prvu uzima loptu jer zna da ne moze stici igraca ako ga prodje.

Osim toga Arsenal je uvijek imao problema sa kornerima i ubacivanjima, sad to nije slucaj. Doduse ima i do golmana, Wojo je mnogo sigurniji od Almunije, ali i do Pere. Visina i koristi u EPL-u.

edit: Gledam ja na 2.26 ovaj start protiv Tottenhama i poznat mi i gledam sad datum kad je video uradjen kad juli 2013 kad mi pade na pamet, pa slican start imao i ove godine.
slika
Celik!3,2,2.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 10 sep 2013, 02:13

Mislim da ne govoris istinu, da je blistao u tim partijama definitivno nije, ali direktni krivac od tih 7 golova mozda da je za 1, i to onaj kada se je okliznuo (ako me sjecanje dobro sluzi, a provjerit' cu i na yt). Inace je jako nezahvalno govoriti o ucinku igraca kada cijela ekipa podbaci. Pogotovo u takvim utakmicama gdje nasa ofanziva nije vrsila kvalitetan presing.

Per s obzirom na visinu i nema toliko dominantnu skok igru i spor je, dobro se pozicionira i trenutno profitira od Koss-ove pokretljivosti. Ima i jedan i drugih svojih prednosti i mana, ja sam za to da onaj koji zasluzi igra, ali definitivno previse se kritikuje covjek.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 02:18

Protiv Milana: Jednom se okliznuo, i jednom ga je Ibrahimovic hladno prebacio gdje je ovaj morao glavom skinuti loptu. Da je tu Per bio ne bi bio gol.

Protiv Bayerna: Okliznuo se na lijevom beku sto je njim omogucilo da daju gol.

A i ne kritikovao se prosle godine kriv za 6 golova(statistika).

Kos i Per su idealan par. Tv je dobar back-up. Ako se ko povrijedi on ce uletiti, u suprotnom sumnjam da ce izbaciti nekog iz prve postave. Tada bi nam dva stopera bila preniska za EPL.
Celik!3,2,2.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 10 sep 2013, 02:20

Ma ako ko ima sigurno mjesto u prvih 11 onda to treba biti Mertesacker. :)

Vidjećemo. Odbrana je mjesto gdje treba najmanje rotirati igrače. Dokle god traje ovakva igra odbrane ja ne bih Vermaelena ubaciv'o. Ako Koscielny popusti ili se ozlijedi onda. I ako Thomas uspije zadržati mjesto u prvih XI tim bolje za njega i neka igra dok ne ispadne iz forme.

Za Mertesackera sumnjam da će kad ispadat iz forme. On nije igrač koji igra kao Koscielny ili Vermaelen* ali je u stanju svaku utakmicu od 38 odigrati na istom nivou. :mrgreen:

A i treba nam radi visine. On, Giroud i Jenky kad su u igri ja se osjećam sigurnije kad protivnik izvodi kornere.

*Cannavara sam ispravio u Koscielny i Vermaelen. Čisto da bi se dobila jasnija slika. :mrgreen:

slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 10 sep 2013, 02:34

Ako se odnosi na pogodak za 3:0 onda to nije Vermaelenova greska vec Koscielny-a.

Kao sto rekoh svi imaju svoje kvalitete, Vermaelen je u takvoj situaciji da mora traziti/cekati gresku drugih, a sve dok Per i Koscielny obavljaju posao kako treba ja sam zadovoljan. No kritike treba racionalizirati.

Zna li se kad' ce biti objavljen novi sponzor dresova?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 sep 2013, 03:00

Imao je i Per gresaka. Nedavno su ga Sneijder i Drogba izigrali samo tako. Naravno da je to vise do kvaliteta spomenutih igraca ali Per nije uspio uraditi nista.
Ona serija dobrih rezultata krajem prosle sezone protiv slabijih protivnika kad je cijeli tim igrao (rezultatski) dobro je mnoge zavarala. Daleko od toga da pokusavam umanjiti kvalitete Pera ali, Vermaelen u formi je bolji.
Meni se bas svidja sto nije statican, sto zna igrati lopte i brzi je, zna zapoceti dobru akciju. Mozda je Per stabilniji i mirniji i mozda je to bolje ali ako Arsenal (opet) zeli igrati svoju igru, Vermaelen je bolje rjesenje.

Vermaelen iz sezone 2011/2012 i Kos iz sezone 2012/2013 bi bilo sasvim dovoljno. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 03:47

Per je visok ali nije brz. U duelima na širem prostoru je pravo tanak. On je majstor za postavljanje, jak u zračnim duelima ali sam i dalje ubjeđen da bi recimo bio briljantan u sistemu Chelsea.

Niko ne umanjuje njegove kvalitete. Da nije dobar ne bi igrao u Arsenalu i ne bi imao skoro 100 nastupa za Elf a nije napunio ni 30 godina.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 sep 2013, 11:48

igraće onaj koji je bolji i ko je u boljoj formi. Wenger se opekao momački protiv čelzija prvu utakmicu kad je ostavio pera na klupi a stavio vermelena da igra. Odma su pale krititike zašto je promijenjena odbrana koja je do tad primila samo jedan gol. a i odbrana je napredovala sveukupno, bould je tu ljudi :D.

Sjetimo se naših prijašnjih odbrana, tragikomedija.. ove godine je to sigurnije, barem zasad
Vođa zna.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 sep 2013, 11:58

Jednostavno, Verlmaelen je bolji igrac kad je u formi. Mertesacker nije nikad na vrhunskom nivou, al je zato konstantniji i uvijek znas sta mozes ocekivati od njega.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 13:35

Greivis je napisao/la:Jednostavno, Verlmaelen je bolji igrac kad je u formi. Mertesacker nije nikad na vrhunskom nivou, al je zato konstantniji i uvijek znas sta mozes ocekivati od njega.
Mertesacker je bolji sa Kosom, a to je veoma bitna cinjenica.
Celik!3,2,2.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 sep 2013, 13:46

Mertesacker je (po meni barem) na svojoj poziciji nesto kao Busquets u barci, nije agilan ni brz al to nadoknadjuje svojom skok igrom i svojim citanjem igre.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 sep 2013, 14:03

Mertea ce svaki iole brzi igrac da pregazi, jednostavno prespor je lik, Kos ga dobro pokriva. Dobro on cita, ali dzaba kad telo ne prati svaki put, spor je, kada je 1 na 1 sa igracem, hvatanje za glavu, koliko ima kvaliteta, toliko i mana, sreca pa je Kos poludeo i pokriva sve zivo.

Vermaelen daleko jaci igrac kada je u formi, a kada je to bilo, vise se i ne secam, dzaba kad je od stakla lik.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 10 sep 2013, 14:18

Vermalen dok je u formi je najbolji stoper Arsenala. Žao mi je što su ga povrede izbacile sa terena i nadam se da će se vratit jaci nego ikad

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 sep 2013, 14:20

Osim ako nekim cudom ne proradi tandem Kos-Verma, jos dugo cemo gledat Peru u ekipi.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 sep 2013, 14:30

[youtube][/youtube]

što bi se reklo, a šta tek sa loptom zna :mrgreen:
Vođa zna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 15:13

Durden je napisao/la:Vermalen dok je u formi je najbolji stoper Arsenala. Žao mi je što su ga povrede izbacile sa terena i nadam se da će se vratit jaci nego ikad
Ovo sto si napisao je glupost, skoro pa ko ova Paradajzova. Vermaelen u formi nije bolji od Kosa, Kos je klasa iznad.

@Paradajz gledaj malo utakmice pa komentarisi. Kad ga je zadnji put pretrcao igrac? Koliko se to puta desilo u sezoni? Nije vise od pet puta.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.