RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la TaRgEt_ » 24 maj 2010, 20:49

apple je napisao/la:Tuzlaci: ovo vam je osveta za `87

Sala mala, ovakvih startova ima mali milion u svijetu fudbala, igrom slucaja desio se i vama. Fin gest vaseg kluba da tom momku ponudite novi ugovor.

Nego stari mi neki dan rece, on cesto bivao u Tz poslom prije rata i kaze redovno vidjao kocije na ulici :mrgreen:

Osveta hmmm 8-) 8-) nego sta ima lose protiv kocija , majke ti :P 8-)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 24 maj 2010, 22:27

apple je napisao/la:Tuzlaci: ovo vam je osveta za `87

Sala mala, ovakvih startova ima mali milion u svijetu fudbala, igrom slucaja desio se i vama. Fin gest vaseg kluba da tom momku ponudite novi ugovor.

Nego stari mi neki dan rece, on cesto bivao u Tz poslom prije rata i kaze redovno vidjao kocije na ulici :mrgreen:
stari ti prije rata bio u TZ i prica ti to neki dan :o :o :shock: :shock: :D :D ..i sta kaze jos...jel vidzo kakve zmajeve osim kocija :D :D ....buraz,nemoj da se ljutis al stari ti je po svoj prilici bio il napusen il pijan :D :D ....jos bi ti se nagovorio svasta nesto al mi neda moja mostarka...ko vi mostarci :mrgreen: :mrgreen: ..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

helmet
Kontakt:

Post Postao/la helmet » 24 maj 2010, 22:43

Niko kao mi. :P :P :P
... mi ne biramo, mi smo izabrani...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 25 maj 2010, 08:14

Cunami, ja vjerujem da i Tana tako razmislja sasvim sigurno. Bojim se samo hoce li uspjeti jer kako vidimo, godinama se obraca onima koji mogu pomoci ali bez koristi. Ima tu par ljudi koji bi i htjeli pomoci, ali vidjecemo sve u skorije vrijeme. Sto se tice ove sezone, zadovoljan sam extra bez obzira na sve.
MostaracVelezovac u potpunosti se slazem za RA. Mada i dalje mislim da su najbolja navijacka grupa BiH i nisu kao ostale patent navijacke grupe zavisne od rezultata svojih klubova, koje egzistiraju po principu toplo-hladno, ruse svoje stadione, bojkotoju zbog svacega itd.., isto mislim da su uradili gresku ovim bojkotom, kad su trebali biti uz upravu, okrenuli su im ledja. A ruku na srce, Velez i nije imao bolji rezultat godinama, ali eto podlegli smo svi nekako nekom pritisku sa pocetka i euforiji. Istina, bilo je obecano svasta i od svakoga, ali uvijek treba racunati, kako sezona bude odmicala, da ce se tako i ti sto obecavaju, polako odmicati. Na kraju sezone ostaju oni sto ga stvarno vole, a oni sebi NISU SMJELI dopustiti taj luksuz da nisu medju njima.
Sve u svemu, ima ljudi koji bi pomogli, samo im svi skupa moramo otvoriti sirom vrata....I opet da kazem, najbitnije je da vec ulazimo u sezonu sa kakvim takvim dobrim igrackim kadrom sto vec godinama nismo imali....

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 maj 2010, 10:18

Carina ja se s tobom slažem. Treba hladne glave razmisliti o svemu i već nakon sutrašnje utakmice početi razmišljati o novoj sezoni. Samo da napomenem da su željini navijači nakon utakmice u nedjelju navečer proslavljajući titulu napravili "havariju" ispred BBI. Nema šta najbolji navijači u državi.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 25 maj 2010, 15:53

I ja isto mislim da su ovim bojkotom pojedinci odmogli klubu a ne pomogli ali bilo je sta je bilo i necu da ulazim u temu tog bojkota ali vec sutra,po zavrsteku utakmice,treba pocet razmisljat sta i kako za iducu sezonu.
Cujem neke price po gradu kako bi se i Dzuba mogo vratit u klub ali,ko god da dodje nek brate napravi plan nekakav rada,pa ne se i ta evropa stavi u taj plan ali u roku 3-4 godine a ne da nam obecavaju titulu a na kraju nista od toga.Mene samo interesuje ko ce biti trener i ko ce od trenutnih igraca u prvom timu ostat.
Koliko cujem po gradu od pojedinaca,u klub bi se trebali vratit ljudi koji mogu napravit dobru radnu grupu i donjet novcanu stabilnost klubu ali sa vecinom domacih igraca a to i Tana stalno ponavlja gdje god daje izjave i to ja podrzavam jer meni smeta kad Velezu kroje sudbinu igraci koji nisu iz Mostara.
Ne moze nama neki ljudi sa strane govorit da vole Velez vise od nas a nisu iz Mostara ali Velez od njih napravi ime i oni odose a klub osta.Primjeri su samo Seslija i Ibrak i hvala im na svemu sto su uradili za Velez ali da je ijedan domaci trener imao uslove kakve je imao Seslija citavu sezonu,ustvari,dvije sezone i Ibrak prvu polusezonu,bili bi isti rezultati ili cak mozda bolji ali nama ne valja niko iz Mostara a valjaju nam sa strane.
To za mene nije Velez jer ja pamtim Velez od prije rata i zelim ga takvog opet gledat ...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 maj 2010, 18:37

Evo nam idealne sanse da Envera Marica dobijemo za trenera :D Mozda sam ja sanjar, ustvari jesam, zato sam Barbareza spominjao kao prvu zelju nakon ostavke Ibrakovica, ali evo Mara nam se vraca u grad, pa barem jednu-dvije sezone kada bi pristao voditi tim, to bi bilo ludo, predobro. Sta zelim reci, Enveru niti je do para niti je do slave, zamoliti covjeka kao istinsku legendu kluba da pomogne svojim prisustvom ako nista, ja bih poginuo za loptom da me Mara trenira, halo, Mara :D

Posto od sna, naravno nece biti nista, trener ce biti neko ko nas je vec vodio, to sam skoro pa siguran, mada ne mogu pretpostaviti ko tacno, to mi je malo krivo, isti nam ljudi defiliraju kroz klub evo vec 15 godina, a nigdje nista. Nemam nista protiv domacih snaga, naprotiv, da se razumijemo, ali ne znam ko bi mogao kvalitetno voditi Velez od ljudi koji su trenutno tu.

Evo nam dugog ljeta, svi zasukajmo rukave, ideje na stol, a sto je vaznije, dajmo i sebe ako treba, od foruma nema nista. :) Pozdrav vam Rođeni!
Support Velez, It's logical! ★

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 25 maj 2010, 19:30

Moje misljenje je da od Mare nema nista jer covijek ce se vratit ali posvetit malo familiji a to bi bilo predobro da Mara bude trener ali cisto sumnjam.Ustvari,nekako sam siguran.
Ima Tana,Avdo i dat im sansu i priliku i uslove ko prije njih sa strane pa da vidimo

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 25 maj 2010, 21:59

Mislim da je Mara sit fudbala za narednih 150 godina ! Volio bih da pogrijesim.Velez ce morati trenirati neko sa "strane",ne vjerujem da ce neko iz Mostara u ovoj situaciji sjesti na trenersku klupu/stolicu.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 25 maj 2010, 23:49

Joj ljudi, jel ja vama smijem ispricati svoj san uopste :P

Ratko Ninkovic ili Stepanovic, niko treci, barem sto se mene tice, ali eto..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 maj 2010, 09:20

Ima li iko sliku Vrapcica al kompletnog stadiona. Cujem da je sve ljepsi i ljepsi. Mozda je i sreca sto niste na "brijegu" jer je rugoba od stadiona!
Hajde ako ima neko neka je postavi. Al cijelog stadiona! :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 maj 2010, 09:31

Pa ja sam prije,otprilike 2 mjeseca napisao kako je Mostar za ovih nekoliko godina proguto ljudi i da skoro,vise niko nema doci u Velez na bilo kakvu funkciju.Proslo je trenera nasih dosta,direktora,predsjednika a Mostar je mala sredina.Ponavljam,ja sam i uvijek cu biti za to,da se postavi domaci trener pa nek ponovo bude neko ko je vec bio ali da mu uprava obezbjedi uslove koje je imao Seslija 2 sezone ili Ibrakovic prvu polusezonu pa da vidimo rezultat.Svaki trener sa strane ne voli Velez nego dodje da se afirmise i samo zahtjeva lovu neku za igrace kao sto je bio slucaj sa Ibrakovicem a klub nema i kad mu ne dovedes igraca a krene lose,odmah pocne prica kako nije nikog doveo jer klub nema para.Boli njih briga za Velez,bilo tu,vodili veliki klub i otisli a Velez ih stvorio kao i nekoliko trenutnih igraca.Pojacat upravu i postavit domaceg trenera,moja zelja i moj san za,nadam se,uspjesan Velez

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 26 maj 2010, 09:57

Bola samo opušteno, jedan klub jedan grad Velež Mostar. Ko nije zadovoljan eno mu komšija, eno mu Želje i Sarajeva ili neka se odmakne od Veleža, neka zapali nešto i neka sanja, bujrum svima jer kad odu svi ostajemo samo mi a onda smo najjači :D
A moje mišljenje je da je iduće godine dobitna kombinacija : Džuba Tana Nikšić Jazo i koliko toliko Mara. I ovi naši "bojkot boysi - RA" :D I bićemo i dalje jedan jedini mostarski na Neretvi rođen našom pjesmom vođen. ;)

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 26 maj 2010, 10:05

Ma nek se vrate ljudi koji mogu pomoci Velezu ali nek bude realno a ne da nesto obecavaju pa ako ne uspiju da se sve razidje.Nek se jos malo stabilizuje klub jer mora a ako dodje Dzuba i Niksic,mislim da ce biti dobro,jos bolje ali opet ponavljam,vise domacih igraca i domaci trener jer je to formula za uspijeh.Bit ce para,bit ce dobrih igraca i mislim da mozemo jos bolje rezultate imati

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 maj 2010, 13:58

Velezu trebaju mladi ljudi na pozicijama, a Mostar je prepun omladine na birou, sa zavrsenim fakultetima, akademski obrazovanih, oni ce sve uraditi da se pokazu, .. Ja bih vise volio da nam pet tek diplomiranih ekonimista, pravnika, lupam bla bla dodje sada na polusezoni na pozicije nego da budemo prvaci drzave pa da ispadnemo kao Modrica.

Ja nisam clan Red Army navijacke skupine, mislim osjecam se dijelom Veleza a samim time i RA, i nemam pravo govoriti u njihovo ime, ali sam neki dan pricao sa drugovima, bilo bi odlicno ukoliko bi se njih danas pojavilo 1000 iza gola i na taj nacin podrzali klub, a istovremeno trazili da se igracki kadar ne rasipa, tj. odmah u kost, na prvu. Ili neki od slijedecih treninga, ili nesto tim povodom napraviti, rasucemo se ljudi, bice nam opet apatija u redovima i onih 300 bolesnika na utakmicama, to ne zelimo nikako...

Edit: Ne polusezoni, izmedju sezona, :? :lol:

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 maj 2010, 14:29

Ne bi se slozio. Nama ne trebaju mladji ljudi sa biroa. Nama treba ovako par strucnih ljudi i dosta bandita koji znaju dovuci pare u klub tj, koji se snalaze u plivanju kroz ovaj kriminal kako kroz drzavu tako i kroz savez. I dat ljudima procenat. Ko je to nesto postigao radom u BiH a pogotovo u fudbalu ? Ko je to naprimjer loptom pobijedio Travnika, Slobodu ili slicne na strani? Bodovi i pobjede se pisu, cak ako igras i sa 12 igraca ili jednim koja nema pravo nastupa( slucaj Gavaric ) u BiH mozes pobijediti. Opet ti banditi znaju menadjere vani i mogu isto tako progurati igrace vani, tj, dati im priliku. Jer slabo ce se ko pokazati u BiH gdje je 80% svega namjesteno. Ne osporavam rezultate drugih ekipa, daleko od toga, jer jednostavno drukcije ne mogu. A dodju do cilja, i imaju rezultate, a naprave i par igraca iz svoje skole koje probiju vani. Nama niko nije kriv osim nas samih. I ovu jadnu upravu koju imamo godinama i koja nam namice koliko toliko para objesili bi da nestane koja hiljada iz kase. I odakle ta kasa i te pare u njoj nikoga ne interesuje. Jok, eto daju ljudi i sakom i kapom, jedva cekaju da odnesu koju milju u Velez. Ma oni bi ljudi samo nase glasove na izborima, oni bi samo tendere, to sto nas predvodi u ovom Mostaru ne bi dusmaninu pozelio da ga vodi a ne nekom drugom. Da se lova ne donese, a ovo malo uprave je donese, ne bi ni u trecoj ligi igrali.I jos dugo ce se igrati po ovim i slicnim pravilima kako u Mostaru tako i u BiH. Mi ljudi moramo dovesti par ljudi koje zanima samo novac i koji ga znaju donijeti. I sa par strucnih ljudi sto se lopte tice, nece biti zime. Inace, uzimajuci u obzir organizaciju i "bandite" prvih pet sest ekipa na tabeli, neke bolje rezultate od ovogodisnjeg, mozemo samo sanjati. I da Ronaldinha dovedemo, ova liga bi ga unistila za deset dana.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 maj 2010, 14:35

Bravo druze. Ja se slazem sa svime i volim cuti svacije misljenje u vezi Veleza, ali si zaboravio jedno, imamo bandite, koje zanima SAMO NOVAC, a nemamo rezultat, i sta cemo sad? Shvatam ja poentu tvoga posta, i ja opet spas vidim u RA, oni imaju potencijal da budu najbolja "firma" na prostoru kantona a Boga mi i drzave, samo su mi pasivni previse u zadnje vrijeme, ti ljudi mogu da okrenu naopako sve. Zasto se niko nije imenovao u bojkotu, zasto se nisu imenovali ti banditi, koji tavore vec koliko i koliko. To me boli...

Svi danas na utakmicu, bice prosjek godina oko 19, po svim najavama, pa podrzimo djecu!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 maj 2010, 14:50

Ma nemamo mi nekih bandita toliko jakih koje bi ja volio tu da vidim. Ove koje imamo znam da imaju zelju ali nisu sposobni za vise. I zbog toga izostaje rezultat. A za RA se potpuno slazem. Oni imaju uslove za sve. Pogotovo sad ova nova ekipa. Licno ja, bi volio da se angazuju sto posto, da naprave jednu manju snaznu ekipu, i da nedaju nikom "unutra". Pa cak ni ostatku RA. Normalno, neka i sebe nadju, jer za to treba i odvojit i vremena a znam sigurno i dosta rada. Za vrlo kratko vrijeme bi stekli moc, da mogu mjenjati te "bandite" kako hoce. Ali, bojim se, da i ti i ja znamo kakav je Mostar i nasi sokaci...A opet sa druge strane, ako ti sokaci vide da se radi prava ozbiljna stvar, skocili bi svi iste sekunde.
Na kraju kao i ti, uzdam se samo u njih.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 maj 2010, 14:59

Mogli bismo o ovome do jacije :lol: Toliko je stvari koje bi nenormalno uradile na imidzu i kluba i navijaca, ali niko ih ne zeli sagledati kao moguce opcije, sve se zavrsava na nekoj ideji. Stoga sam ja spominjao mladju raju na pozicijama, ne mora to biti svako mjesto popunjeno takvima, ali par ih sigurno nece naskoditi, entuzijazma nema nigdje za lijeka, a to bi sa njima, vjerujem doslo.
carina je napisao/la:...A opet sa druge strane, ako ti sokaci vide da se radi prava ozbiljna stvar, skocili bi svi iste sekunde.
Najvaznije od svega sam izdvojio. Prestali smo disati zajedno, zato jesmo tu gdje jesmo.

Danas ce ga zabiti Kodro, pa Osmanagic, pa Dzafic, pa Djordje Savic za Modricu, pa opet Dzafic i tako ce se otici....na poluvrijeme :mrgreen:

Rođeni!

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 26 maj 2010, 15:17

Da li bi mi neko znao reći kakve ugovore sada imaju Džafić i Osmanagić? Unaprijed zahvaljujem :)
Željo - My first love!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.