Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 15:51

Salih1984 je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:Sušić?
Ko god priziva ovog klauna nije dobre glave.
Muslin je extra rjesenje,samo da li bi nas savez njemu ponudio posao to je pitanje :kafa:
Mi nemamo vremena za extra rješenja, nama sad treba šok rješenje.
S obzirom da nam je reprezentacija mahalska klapa, mahalaš poput Morža uopće ne bi bio loše rješenje.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 okt 2019, 15:52

Madal je napisao/la: Pa za studio i analize ti treba neko ko se razumije u to, a ne nužno veliko igracko ime. Presmijesno poređenje.
Sve i da njegove analize imaju glavu i rep, a ne samo dokazivanje pred tv-ekranima nekog kvazi znanja - obicni gledalac reprezentacije i fudbala zeli jednostavne analize i jednostavnu diskusiju pred utakmicu, a ne ono preseravanje oko nekih formacija koje su prica za malu djecu.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 15:52

JonSnow je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
Muslin je extra rjesenje,samo da li bi nas savez njemu ponudio posao to je pitanje :kafa:
S obzirom da nam je reprezentacija mahalska klapa, mahalaš poput Morža uopće ne bi bio loše rješenje.
Sanse su ravne nuli da amar sada prihvati da bude selektor malo smo zakasnili :kafa:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 15:55

Ništa nismo zakasnili, jer on nije čovjek za smjenu generacija i zato tad potpuno opravdano nije izabran.
Sad je druga priča.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 16:00

JonSnow je napisao/la:Ništa nismo zakasnili, jer on nije čovjek za smjenu generacija i zato tad potpuno opravdano nije izabran.
Sad je druga priča.
A ako ne bude prihvatio osim?

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 16:02

Salih1984 je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:Ništa nismo zakasnili, jer on nije čovjek za smjenu generacija i zato tad potpuno opravdano nije izabran.
Sad je druga priča.
A ako ne bude prihvatio osim?
Ne znam, treba nam sad neki je.bivjetar.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 16:04

Jes da ima 84 godine,ali bilo bi fora kad bi doveli ciru bar za baraz :rol: :rol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 okt 2019, 16:04

Moze Vinko, nek ubaci i par tih momaka iz mlade repke i forsira, od ovih svakako nea nista.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 okt 2019, 16:06

Amar Osim je Guardiola za onog žutog levata. Bio je to oduvijek, i prije 5 i prije 10 godina, pa i onda kada su birali selektora BiH. Kada su bila samo dva kandidata.
Miske je doveo žutog levata, išao u ZG da ga moli da preuzme, i sad treba da malo položi račune, šta i kako dalje.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 okt 2019, 16:07

JonSnow je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
Ma to bi bila druga vrsta cirkusa, on bi na silu izigravao neki jalijaski autoritet, neke svoje tripove...ne bi valjalo. Neka morža na Grbavici, nek im trofeje donosi.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 okt 2019, 16:09

Pa svaka reprezentacija ima bar 2-3 legende koje idu medju trenere. Evo cak i Srbija ima Savu, Krstajica itd.

Nasi idu na Pokerstars ili medju pjevace. Ne znam ni jednog sto je ozbiljno polagao za trenera. Hebe im se nakon karijere.

Mislim na ovaj posljeratni period. Ne na one koji su igrali protiv Osmanskog carstva

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 16 okt 2019, 16:12

Što Hadžibegić ne zakuha sa Kosovom ko Tumbaković, sad bi nas uvelio vodio ka drugom mjestu u grupi al eto.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 16:29

Tekashi je napisao/la:Je li otisao?
za 7 dana je sjednica tada ce biti odluka

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 16 okt 2019, 16:31

Napokon si došao tobe što se tiče golmana.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 okt 2019, 16:32

Salih1984 je napisao/la:
Zasto je za 7 dana? Mislim, sta imaju toliko cekati? :wtf:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 16 okt 2019, 16:34

Vucevich je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
Zasto je za 7 dana? Mislim, sta imaju toliko cekati? :wtf:
Treba izanalizirat rezultate. :lol:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 okt 2019, 17:05

Novinar Sale Ibrulj:
Dvije utakmice u četiri dana za neke od njih predstavljaju nepremostivu prepreku s fizičke strane. Pogotovo za one koji u nogama ove sezone imaju više nastupa za reprezentaciju nego za vlastite klubove. Ili još više za one koji moraju raditi i svoj i tuđi posao, pokrivajući nedostatke i neznanje suigrača. Bilo je očito da je Finska i fizički i emotivno potrošila dobar komad ekipe, ali to Prosinečki nije detektirao pa je na teren u Ateni poslao gotovo identičnu momčad koja je od početka bila za korak sporija.
Prosinečki je ponovio Finsku, a ‘t Schip sve ono što Finska nije. Uvidio je da se Sarić i Cimirot boje lopte kao zmija nogu, te da je Prosinečki s njima, zapravo, gurnuo Pjanića pod autobus; dovoljno mu je bilo staviti čovjeka na leđa i ugasiti ga. Grčka je tako prepustila loptu Erminu Bičakčiću i Adnanu Kovačeviću koji, kad nisu mogli doći do Pjanića ,nisu ni znali što s njom, pa je igra BiH podsjećala na onaj maleni kartonski i poprilično dosadni fliper. Bekovi su ipak nastavili igrati visoko i rijetko se vraćati, ali je Grčka koristila taj prostor i razvlačila dva stopera ubijajući ih fizički i psihički; stvarajući šanse kako nisu ni Lihtenštajnu, ni Armeniji. Međutim, oni su toliko kvalitetom loši da su se više puta spetljali,nego što su uspjeli napraviti nešto ozbiljno, pa je BiH na kraju morala zabiti sama sebi, čisto da potvrdi da je lošija.

Čak ni na 1-1 i s nekakvom prividnom inicijativom, BiH niti u jednom trenutku nije izgledala kao da je u kontroli ili da zna što želi i što točno radi.
Istina je dakako negdje između; kada je individualni kvalitet u pitanju, ova Bosna i Hercegovina nije na nivou na kakvom je znala biti proteklih godina, ali je i dalje na nivou koji bi morao prevagnuti u utakmicama s jednako ili više limitiranim rivalima kakvi Finska, Armenija i Grčka, realno i bez pogovora, definitivno jesu
Naravno, ogroman dio odgovornosti snose igrači, oni su ti koji su na terenu i koji su ovaj ciklus odigrali ispod svakog očekivanog nivoa. Naravno, ovo je nogomet, a u nogometu za igru momčadi odgovara trener, u ovom slučaju, izbornik i krivnja Roberta Prosinečkog je ogromna i on treba snositi posljedice. Pogubio se i jasno je, čak je i sam to valjda nesvjesno priznao, da nema pojma što radi
Najveći krivci su oni koji upravljaju nogometom u BiH, a okupljaju se oko Izvršnog odbora Nogometnog saveza na čijem čelu je Elvedin Dino Begić. Oni su ti koji su bili tu i kada je upropašten ciklus kvalifikacija za Francusku, onda i kada je uništena prilika da se zaigra Rusiji, a i sada su tu kada je propao kvalifikacijski ciklus za Euro 2020, a šansa postoji samo zbog cirkusa kojeg su osmislili još veći cirkusanti od njih. Oni su ti koji donose odluke, koji biraju trenere i koji odbijaju ostavke.
Ozbiljan trener neće preuzeti BiH, ne u ovakvoj situaciiji, i danas je Bosna i Hercegovina u novoj pat poziciji iz koje nitko ne zna kako se izvući i što sljedeće uraditi. I da, nogomet je takav, sutra se može desiti čudo, s Prosinečkim ili s nekim trećim, rezultat može doći, ali i ako dođe — sada je barem to i budali jasno — kao što je došao jednom, može biti samo posljedica sretnih i spretnih okolnosti i izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Jer nogometom u BiH, od najnižih do najviših struktura, upravljaju ljudi koji godinama ponavljaju iste pogreške i za njih apsolutno nikome ne odgovaraju, usput čekajući na drugačiji rezultat. I nitko ih i ne poziva na odgovornost, valjda se nadajući da će jednog dana, same od sebe, eto, biti bolje.

A definicija takve budalaštine i gluposti mora biti ponavljanje istih stvari i očekivanje drugačijeg rezultata.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 okt 2019, 18:03

Znaci Krmak ostaje , stvarno je djon , najveca bruka ikad ove repke pregazile nas tri ispodprosjecne repke i sad ce jos i Baraz ujebat , nista on ne trazi ne gleda igrace za rupe koje nam fale samo dupe landara po zagrebu a mogao je ako nista sa Dilaverom sjest , takticki je toliko naivan da je to za plakat , cuj igramo posjed sa dva halfa sa dvije ljeve , dva ne tako daleko PL igraca i Pjanicem , Hoce da igra pritisak al nisu uvjezbali uopste izlaske kako prve tako druge inije. Ovdje bi iole pametan trener odma krenuo sa gradjejem tima na principu svi trce branimo go i igramo polukontre kontre, posebno u gostima jer napad iole ima nekog kvaliteta i ko iz brzee kontre bi bili opasni al sacuvat go i trka broj 1 , kakav posjed jebote saric i cimirot ti u vezi. Tak sigurno ne bi doslo do ove kataklizme , problem je takodje sto on nema plan B , nema covjek nista osim floskula , nije motivator , flegman pravi. covjek nista nije radio osim dolazio na tekme. Nema sanse , sanse da mi prodjemo baraz sa ovim stanjem. Ja se slazem da je sad tesko naci trenera zato bi posao dao dokazanom Vinku Marinkovicu i vjerujem da bi ga bolje radio u ove sljedece dvije i barazu. Sramota je da neda ostavku nakon 3 mozda najvece pljuske koje smo dobili od ispodprosjexnih repki , zato ni ona Pjaniceva da smo osrednji ne stoji ,Lulic sto je rekao je nista sta se dogadja pood ovim selektorom.Kako ga nije stid trazit opravdanja u Hodzicu. Ako ne ode veci je djon od onih nasih sto smo ih morali motkom tjerat , pa Baka je trenercina za njega al bi ja isao jednom na prodesionalnost i rad a to je Vinko barem po meni dosad pokazao
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 okt 2019, 18:59

Amarinho je napisao/la:
Madal je napisao/la: Pa za studio i analize ti treba neko ko se razumije u to, a ne nužno veliko igracko ime. Presmijesno poređenje.
Sve i da njegove analize imaju glavu i rep, a ne samo dokazivanje pred tv-ekranima nekog kvazi znanja - obicni gledalac reprezentacije i fudbala zeli jednostavne analize i jednostavnu diskusiju pred utakmicu, a ne ono preseravanje oko nekih formacija koje su prica za malu djecu.
Jednostavno mi je smiješno da se bunis sto je prestrucan za svoju poziciju. On je svoj hljeb zaradio tim poslom ali tebi su to priče za malu djecu. Na kraju krajeva odmah sam napisao da ga ni ja ne slušam samo mi je smiješan tvoj komentar. Slika i prilika našeg mentaliteta i razmišljanja. "ta ce on meni neke formacije
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.