SaltCityAttack je napisao/la:ma kakvi care daleko od toga...da on nije dobar nebi bio u NBA, ali naravno da pricamo kako je bolji od Noaha stvarno nema smisla...ti si opet neko sa kim covjek moze i pricat, ali dodje onaj anonimus alfa i njemu noah se ne svidja jer ima ruzan sut

... zbog toga je njemu Noah los, a ono sto on pruza na parketu to njega boli briga..ebe se mene kako ko suta, daj ti care meni igraj odbranu dadni 10-15p ushvati 12-13 skokova ja sam prezadovoljan, a to sto ti ruzno sutas stvarno me ne interesuje... ali eto imas i takvih kao alfaaminu i slicni...i jos jendom ponavljam ne zelimda neko cita izmejdu redova i da iz nasih postova izvlaci rijeci koje mi ne pisemo...to da je Noah najbolji i Rose naravno.
ma dobro pusti te spike "ruzno suta"... po tome matrix ne bi mogao igrati ni u nasoj trecoj ligi
po mom misljenju noah je precijenjen igrac, jednostavno iz razloga sto je u odlicnoj ekipi ove sezone (pogledaj ga na pocetku karijere kakav je bio a kakav je bio krstic)...
chicago igra najbolju odbranu (po mom misljenju bolju i od bostona) i odatle mu 10+ skokova, a i covjek zna igrati odbranu, sto jest jest, u napadu nije on meni nista posebno, ne zna sam napraviti nista vec zivi od asista i upravo zato ove sezone igra odlicno jer je rose nezaustavljiv i cini ekipu 30% boljom, pa i samog noaha.
noah je meni malo bolja verzija varejaoa, nekako su mi isti... odbrana, skoka, borbenost, energija i u napadu zive od zicera.
sa duge strane krstic je sasvim prosjecan defanzivac, a sto se napada tice vidi se da je iz ex-yu jer samo igraci sa ovih prostora (i sssr-a) igraju mozgom (naravno ima i amerikanaca, ali rijetko)... covjek u napadu ima toliki arsenal oruzja da je to nevjerovatno... zna i sa niskog i sa visokog posta, i sa poludistance, odlicno se krece u napadu... da je imalo bolji defanzivac bio bi medju top 5 centara
jbg, mozemo mi do sutra naglabati, ti mislis da je noah bolji jer ga gledas u ovom sistemu, dobro ustimanom gdje se zna "ko kosi a ko vodu nosi" i gdje je on u sluzbi ekipe i to radi odlicno.
ali ja pricam o individualnim kvalitetima igraca.
istina je da krstic ne bi mogao u ovoj filozofiji chicaga nista napraviti, ali bi recimo u phooenixu imao sigurno 15+10 prosjek
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"