NBA Playoff 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adnan24
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2011

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 02:28

KK_Bosna je napisao/la: jesi li ikad cuo za izraz "taktika"? da li mozda razmisljas da krle ne igra zato sto je rivers procijenio da mu u ovoj seriji ne treba igrac njegovih karakteristika?

Vjerovatno je do taktike to sto ne igra uopste od povratka Shaqa ali cinjenica je dok su svi zdravi Krstic ce imati najmanju minutazu od svih navedenih igraca bez obzira na taktiku i protivnika.

I ne znam zasto forsiras tu pricu da je on "igrac" samo zato sto igra u Bostonu...uvijek je bilo promasaja(ne kazem da je Krstic) i losih igraca u svim ekipama...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:32

adnan24 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: jesi li ikad cuo za izraz "taktika"? da li mozda razmisljas da krle ne igra zato sto je rivers procijenio da mu u ovoj seriji ne treba igrac njegovih karakteristika?

Vjerovatno je do taktike to sto ne igra uopste od povratka Shaqa ali cinjenica je dok su svi zdravi Krstic ce imati najmanju minutazu od svih navedenih igraca bez obzira na taktiku i protivnika.

I ne znam zasto forsiras tu pricu da je on "igrac" samo zato sto igra u Bostonu...uvijek je bilo promasaja(ne kazem da je Krstic) i losih igraca u svim ekipama...

imace najmanju minutazu zato sto su ovi igraci duze od njega. krstic je kvalitetom daleko ispred davisa, pa i sadasnjeg shaqa.

gledaj, boston je mogao uzeti mohameda koji ima slicnu platu kao krstic, zasto ga nisu uzeli?

po vasoj prici krstic je u OKC, jednoj od najboljih ekipa, bio samo drvo?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2011, 02:33

ma njega sam spomeno samo zato sto si rekao da smo mi strucnjaci i td..pa kakav cu ja biti strucnjak na forumu i ovdje voditi polemiku ko je bolji nigdje veze...samo sam zelio reci da nikad nije niko ovdje rekao da je Rose najbolji, a posebno ja nisam i to je to.

Sam si care rekao da su trade Perkinsa jer nije zelio ugovor kakav su oni mu nudoli jeli tako?.. pa naravno da ce ga trade za nesto, a vjeruj mi da im je potreban Green jer treba neko igrat sa klupe brate....pa naravno nisu mogli trade Perkinsa za nekog drugog, a voljeli bi oni da jesu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:35

SaltCityAttack je napisao/la:ma njega sam spomeno samo zato sto si rekao da smo mi strucnjaci i td..pa kakav cu ja biti strucnjak na forumu i ovdje voditi polemiku ko je bolji nigdje veze...samo sam zelio reci da nikad nije niko ovdje rekao da je Rose najbolji, a posebno ja nisam i to je to.

Sam si care rekao da su trade Perkinsa jer nije zelio ugovor kakav su oni mu nudoli jeli tako?.. pa naravno da ce ga trade za nesto, a vjeruj mi da im je potreban Green jer treba neko igrat sa klupe brate....pa naravno nisu mogli trade Perkinsa za nekog drugog, a voljeli bi oni da jesu

daj mi logiku kojom se odricu startnog centra za rezervno krilo koje ce im igrati 10 minuta. molim te :?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 02:37

KK_Bosna je napisao/la:

imace najmanju minutazu zato sto su ovi igraci duze od njega. krstic je kvalitetom daleko ispred davisa, pa i sadasnjeg shaqa.

gledaj, boston je mogao uzeti mohameda koji ima slicnu platu kao krstic, zasto ga nisu uzeli?

Mislim da je Krstic dosta los odbrambeni igrac za NBA prilike i da zato Davies igra mnogo vise...cisto zbog misica.Da igraju u nekom europskom klubu Krstic bi bio daleko ispred ali ipak trenutno su u NBA i stvari stoje tako...

Da je bio drvo nije...daleko od toga...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2011, 02:40

KK_Bosna je napisao/la:

eh ebiga sad pa ne mozes poredit Mohameda penzijonera sa Krsticem...sad idemo iz krajnosti u krajnost ...jos sad treba reci da je i on bolji od Noaha :)...eh onda bi ostali sami na forumu, jer vjerovatno nebi niko od navijaca Bullsa ni pisao vise, a pojavili bi se oni anonimusi koji kad kad napisu neku glupost ebiga.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:41

adnan24 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Mislim da je Krstic dosta los odbrambeni igrac za NBA prilike i da zato Davies igra mnogo vise...cisto zbog misica.Da igraju u nekom europskom klubu Krstic bi bio daleko ispred ali ipak trenutno su u NBA i stvari stoje tako...

Da je bio drvo nije...daleko od toga...
dirk je kriminalan odbrambeni igrac, pa je superstar.

nash je superkriminalan odbrambeni igrac, pa je superstar.

parker je ultrasuperkriminalan odbrambeni igrac, pa je superstar.

cinjenica je da je krstic poslije shaqa i KG-a najvolji napadac medju PF/C bostona, a na istoku su bolji jos howard i bosh (ako sam koga zaboravio, halalite, 3 su sata)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:43

SaltCityAttack je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

eh ebiga sad pa ne mozes poredit Mohameda penzijonera sa Krsticem...sad idemo iz krajnosti u krajnost ...jos sad treba reci da je i on bolji od Noaha :)...eh onda bi ostali sami na forumu, jer vjerovatno nebi niko od navijaca Bullsa ni pisao vise, a pojavili bi se oni anonimusi koji kad kad napisu neku glupost ebiga.
pa vec kad predstavljas krstica kao "fillera" u tom tradeu, onda su mogli i mohameda uzeti, svejedno im...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 maj 2011, 02:44

ma Krstic je za mene sirovina (znaci moje misljenje) 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 02:47

KK_Bosna je napisao/la:

cinjenica je da je krstic poslije shaqa i KG-a najvolji napadac medju PF/C bostona, a na istoku su bolji jos howard i bosh (ako sam koga zaboravio, halalite, 3 su sata)
Dirk je jednog Gasola u djep stavio i to u 4 utakmice i po meni uopste nije toliko los u odbrani...
Nash i Parker jesu losi ali na toj poziciji se moze nesto i sakriti jednom dobrom kolektivnom odbranom i slicno...na centarskoj poziciji je to mnogo bolnije za timove i na kraju krajeva zato Krstic i ne igra trenutno. On da igra odbranu kao Davies igrao bi bar 15 minuta veceras.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:48

L-Train je napisao/la:ma Krstic je za mene sirovina (znaci moje misljenje) 8-)
posteno i to postujem :D

za mene su igraci tioa varejao sirovine, ali ima ih sto ga vole. :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 02:50

adnan24 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Dirk je jednog Gasola u djep stavio i to u 4 utakmice i po meni uopste nije toliko los u odbrani...
Nash i Parker jesu losi ali na toj poziciji se moze nesto i sakriti jednom dobrom kolektivnom odbranom i slicno...na centarskoj poziciji je to mnogo bolnije za timove i na kraju krajeva zato Krstic i ne igra trenutno. On da igra odbranu kao Davies igrao bi bar 15 minuta veceras.
dirk nije nikoga stavio u dzep, vec je gasol izgubljen u prostoru i vremenu. onda ga je i carl landry stavio u dzep?
dobra kolektivna odbrana i phoenix? reci da se zajebavas...

daj mi samo reci onda zasto ga je boston doveo ako je on beskoristan igrac?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2011, 02:53

KK_Bosna je napisao/la:
pa vec kad predstavljas krstica kao "fillera" u tom tradeu, onda su mogli i mohameda uzeti, svejedno im...
ma kakvi care daleko od toga...da on nije dobar nebi bio u NBA, ali naravno da pricamo kako je bolji od Noaha stvarno nema smisla...ti si opet neko sa kim covjek moze i pricat, ali dodje onaj anonimus alfa i njemu noah se ne svidja jer ima ruzan sut :)... zbog toga je njemu Noah los, a ono sto on pruza na parketu to njega boli briga..ebe se mene kako ko suta, daj ti care meni igraj odbranu dadni 10-15p ushvati 12-13 skokova ja sam prezadovoljan, a to sto ti ruzno sutas stvarno me ne interesuje... ali eto imas i takvih kao alfaaminu i slicni...i jos jendom ponavljam ne zelimda neko cita izmejdu redova i da iz nasih postova izvlaci rijeci koje mi ne pisemo...to da je Noah najbolji i Rose naravno.
Ja sam cak prosle godine rekao da jedino Rosa bi trade za Jamesa ili Duranta, ali sad kazem da ga nebi nikad trade nizakog, pa cak i James ili Durant...to ne znaci da je on bolji od njih, ali ipak nebi ga dao,jer je on sasvim dovoljan za nas, jer je jednostavan...naravno i Durant je slican njemu, barem nije onako napuhan i td
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 10 maj 2011, 02:54

KK_Bosna je napisao/la:
L-Train je napisao/la:ma Krstic je za mene sirovina (znaci moje misljenje) 8-)
posteno i to postujem :D

za mene su igraci tioa varejao sirovine, ali ima ih sto ga vole. :D
eh takvi kao sto su Varejao vise su mesari,ono idu na konstantno provociranje protivnika i konstantno udaraju protivnicke igrace :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 02:55

KK_Bosna je napisao/la:
dirk nije nikoga stavio u dzep, vec je gasol izgubljen u prostoru i vremenu. onda ga je i carl landry stavio u dzep?
dobra kolektivna odbrana i phoenix? reci da se zajebavas...

daj mi samo reci onda zasto ga je boston doveo ako je on beskoristan igrac?

Dobro...ima dosta i do Gasola ali opet kazem,meni Dirk nikad nije bio los u defanzivi :?

Sunsi su uvijek bili tim kojima je cilj bio dati poen vise a ne primiti poen manje i zato je njima Nash bio perfektan u tom sistemu...pitanje je da li npr. ovom Bostonu mogao znaciti kao tim Sunsima dok s druge strane Celticsi su defanzivna ekipa i zato Krstic trenutno nema mjesta.

Na tvoje pitanje nemam odgovor...evo ove dvije utakmice su najvaznije za Boston u citavoj sezoni a on nije dobio ni minute...znaci da im je toliko potreban nije,bez obzira na neke takticke varijante

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 03:02

SaltCityAttack je napisao/la:ma kakvi care daleko od toga...da on nije dobar nebi bio u NBA, ali naravno da pricamo kako je bolji od Noaha stvarno nema smisla...ti si opet neko sa kim covjek moze i pricat, ali dodje onaj anonimus alfa i njemu noah se ne svidja jer ima ruzan sut :)... zbog toga je njemu Noah los, a ono sto on pruza na parketu to njega boli briga..ebe se mene kako ko suta, daj ti care meni igraj odbranu dadni 10-15p ushvati 12-13 skokova ja sam prezadovoljan, a to sto ti ruzno sutas stvarno me ne interesuje... ali eto imas i takvih kao alfaaminu i slicni...i jos jendom ponavljam ne zelimda neko cita izmejdu redova i da iz nasih postova izvlaci rijeci koje mi ne pisemo...to da je Noah najbolji i Rose naravno.
ma dobro pusti te spike "ruzno suta"... po tome matrix ne bi mogao igrati ni u nasoj trecoj ligi :D

po mom misljenju noah je precijenjen igrac, jednostavno iz razloga sto je u odlicnoj ekipi ove sezone (pogledaj ga na pocetku karijere kakav je bio a kakav je bio krstic)...

chicago igra najbolju odbranu (po mom misljenju bolju i od bostona) i odatle mu 10+ skokova, a i covjek zna igrati odbranu, sto jest jest, u napadu nije on meni nista posebno, ne zna sam napraviti nista vec zivi od asista i upravo zato ove sezone igra odlicno jer je rose nezaustavljiv i cini ekipu 30% boljom, pa i samog noaha.

noah je meni malo bolja verzija varejaoa, nekako su mi isti... odbrana, skoka, borbenost, energija i u napadu zive od zicera.

sa duge strane krstic je sasvim prosjecan defanzivac, a sto se napada tice vidi se da je iz ex-yu jer samo igraci sa ovih prostora (i sssr-a) igraju mozgom (naravno ima i amerikanaca, ali rijetko)... covjek u napadu ima toliki arsenal oruzja da je to nevjerovatno... zna i sa niskog i sa visokog posta, i sa poludistance, odlicno se krece u napadu... da je imalo bolji defanzivac bio bi medju top 5 centara

jbg, mozemo mi do sutra naglabati, ti mislis da je noah bolji jer ga gledas u ovom sistemu, dobro ustimanom gdje se zna "ko kosi a ko vodu nosi" i gdje je on u sluzbi ekipe i to radi odlicno.

ali ja pricam o individualnim kvalitetima igraca.

istina je da krstic ne bi mogao u ovoj filozofiji chicaga nista napraviti, ali bi recimo u phooenixu imao sigurno 15+10 prosjek

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2011, 03:04

adnan24 je napisao/la:Sunsi su uvijek bili tim kojima je cilj bio dati poen vise a ne primiti poen manje i zato je njima Nash bio perfektan u tom sistemu...pitanje je da li npr. ovom Bostonu mogao znaciti kao tim Sunsima dok s druge strane Celticsi su defanzivna ekipa i zato Krstic trenutno nema mjesta.
eh upravo sam sada to napisao u ovom duzem postu iznad...

noah je idealan za chicagovu taktiku, ali sigurno bi bio prosjek u sunsima

s druge strane krsticu ne odgovaraju defanzivno orjentisane ekipe, njemu bi sunsi odgovarali itekako...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 03:11

KK_Bosna je napisao/la: eh upravo sam sada to napisao u ovom duzem postu iznad...

noah je idealan za chicagovu taktiku, ali sigurno bi bio prosjek u sunsima

s druge strane krsticu ne odgovaraju defanzivno orjentisane ekipe, njemu bi sunsi odgovarali itekako...

To se slazem 100%...sve zavisi od tima jer su 2 dosta razlicita igraca.

Krstic je individualno bolji igrac ali Noah je mnogo zahvalniji i radi dosta dobrih stvari koje se ne vide kroz statistiku a sad ko sta voli je stvar izbora ili na kraju krajeva i same potrebe u timu...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2011, 03:18

Noah je prve dvije sezone se ukloptio sa Tomasom i lose odigrao, ali nakon toga on je bio vise nego dobar..pa serijja protiv bostonaa ga je preporodila brate i od tad je on drugi igrac...slazem se d aje na pocetku bio los, ali slabo ko je bio dobar na samom pocetku, jer ipak on nije bio u kategoriji tih igraca, koji ce na samom pocektu napraviti karijeru...danas je on nesto drugo i za nas je idealan...kazem ti samo par igraca dolazi u obzir da dodju u zamjenu za njega..ovo mislim na igrace na njegovoj poziciji....meni bi ga danas bilo zao trade, jer nije zasluzio da ga se odreknemo...pruza najvise od svih, najvise se bori i svi su zadovoljni onim sto on daje za ekipu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 maj 2011, 03:32

ej ebi se Rondo sta profula :(...kostat ce ih ovo, ali nadam se da ce opet Allen donjeti prevagu na stranu Bostona :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.