storm_raider je napisao/la:Za 2 godine mozda i to samo ako popravi sut. Ovako da bude neki specijalista, igrac zadatka i da se fokusira samo na te brze ruke pri prvoj liniji dodavanja, ne bi valjalo ni za njega ni za reprezentaciju.
Takodjer i ja poznajem Nihada cijeli zivot, njegovog starijeg brata jos bolje, ali i dan - danas zalim za jednim Majstoricem i Nadanom.
Majstoric je bio bolji od Nihada i veci talenat, iako je 89 godiste cini mi se, ali mu je Hajric pomjerio slezenu na treningu i od tada se decko vise kosarkom ozbiljnije nije bavio. Nadan... nekada top 5 kadeta u Americi, dosao u Sarajevo da zavrsi skolu (5. Gimnazija), Muhu rasturao na svakom treningu. Jaka odbrana, fenomenalan ulaz, inteligencija vrhunska (generalno pametan decko - sada magistar ekonomije), ali dosadila mu kosarka tek tako.
Moram se nadovezati na ovaj tvoj post. Nadana poznajem vec nekih 15-ak godina, igrali smo zajedno u zenickom Kenguru. Nevjerovatan talenat, mogao je da trpa 3 godine starijim momcima 40 koseva! Ono sto zelim da kazem, i cega mi je posebno zao, je sto u tim godinama izmedju 98-04 nismo imali ni blizu uslove i organizaciju kao danas, a imali smo nevjerovatne talente u Čeliku, Kenguru, Bosni, Slobodi, Findo Doboj, Borac, itd... prvo nije bilo organizovane lige na nivou BiH, drugo mladje drzavne selekcije gotovo da nisu postojale. Treca stvar, u prvim timovima tadasnjih ekipa jos uvijek su igrali iskusni igraci, jugoslovenska skola na zalasku karijere, pa se nije previse vjerovalo i davalo sanse juniorima. Pa mi smo jedan Ulker, sampione Turske u svom uzrastu koji je u kadetske i juniorske ekipe dovodio igrace iz drugih drzava, rasturali po 30 razlike. Da ne govorim o silnim osvojenim turnirima sirom Evrope. Da je tad bilo drugacije, ubijedjen sam da bi sada imali jos bar 10-ak vrhunskih igraca u najboljim godinama 24-28. Ne kazem da je danas dobro stanje (svjedoci smo propadanja velikih klubova), ali nekako je sve pristupacnije, lakse se promovisu i primijete talenti. Malo sam odlutao od teme.. Djedovic je sinoc bio jako dobar, polako izrasta u pravog vodju ekipe. Drago mi je sto mu problemi sa rukom nisu uticali na formu.