samosarajvo je napisao/la:Da si ti na zezanciju od netrualnog (na fazon jel te to vec prpa ufatila) odgovorio zezancijom ne bi doslo do svega toga.
Inace ubuduce pisi manje postove sa manje statistike i glupog filozofiranja.
I ne vezano za to, ne znam sta si ti ocekivao da ce raja sa ss.BA foruma gotiviti Novaka na bilo koji nacin, makar bio najbolji ikad,najsimpaticniji,najljepsi,najelegantniji i sta sve vec ne naj...ako jesi zaj.ebo si se
I ne znam kakva je to logika da je manja razlika izmedju Rafe i Novaka nego izmedju Federera i Rafe?
U ukupnom broju osvojenih turnira je veca razlika izmedju Rafe i Feda nego Rafe i Novaka, kao i u broju slemova (Rafa > Novak za 5,Roger > Rafa za 6 tj razlika je 1) to se slazem ali uracunaj Nadalu zlato sa Olimpijade, DC, 21 masters, pozitivan omjer i sa jednim i sa drugim te cinjenicu da Novak jos uvijek nije kompletirao sva 4 GS-a i skontas da je Rafa blizi Rogeru nego Novak njemu, barem je to jasno kao dan.
Mislim ako se uopste ove stvari mogu porediti i mjeriti...
ne bih se bas slozio:
slemovi:
fed 17
rafa 11 (-6)
nole 6 (-5)
marej 1 (-5)
WTF + (OI): WTF ima duzu tradiciju od OI i znacajniji je od mastersa dosta. donosi do 1500p, mastersi 1000 a OI 750p. znacaj WTF-a je bar koliko i OI a ti ga nisi ni pomenuo... mada to sto rafa nema ni 1 a fed ima 6 a nole 2 mozda je malcice uticalo na tvoju amneziju!
fed 6 (zlato u dublu)
rafa 0 (+ zlato) (-6 (+1))
nole 2 (+ bronza) (+2 (-1))
marej 0 (+ zlato) (-2 (+1))
mastersi:
fed 21
rafa 21 (0)
nole 13 (-8)
marej 8 (-5)
YE#1: takodjer vrlo znacajna kategorija. koliko je ko godina bio ATP sampion, nesto sto si takodjer zaboravio!
fed 5
rafa 2 (-3)
nole 2 (na dobrom putu za 3. znaci pozitivna 0)
marej 0 (-2)
sedmice na vrhu: isto vrlo znacajno kada se prica o najboljim ikada, koliko je ko proveo na apsolutnom tronu!
fed 302
rafa 102 (skoro trostruko manje u procentima oko 66% manje)
nole zagarantovanih i matematicki 80+ (znaci nesto malo manje, ca 20% ali vrlo vjerovatno da ce tamo oko oktobra i prestici rafu ako ne bude nekih povreda)
marej 0 (-najmanje 80)
ovi MM turnicici, koje nole uopste vise ni ne igra, nemaju po meni neki pretjeran znacaj. to je rezervisano za igrace tipa cilic, gaske itd... kada se raspravlja o njima... kada se raspravlja o apsolutnim sampionima i igracima koji su ili ce naci mjesto u listi najboljih svih vremena onda se tu najvise gleda na slemove, WTF, masterse, YE#1 i sedmice na vrhu! OI su se ozbiljno poocele igrati tek u posljednjih par ciklusa a DC je ipak timsko takmicenje (poput rodjerovog zlata sa OI za koje nije on sam zasluzan). ali ipak dakako da imaju znacaj, veci naravno od MM turnira ali ne kao slemovi i WTF po mom misljenju. niti kao YE#1!
tako da ako nole ne moze sa rafom u istu recenicu i te kako stoji da rafa ne moze sa fedom niti marej sa noletom! ali... ne bi to trebala biti tema ovdje!