BH klubovi u Europi 23/24

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la MortemHz » 30 jun 2023, 23:15

19vendetta87 je napisao/la:
30 jun 2023, 23:09
ASD je napisao/la:
30 jun 2023, 22:48
Puno moderniji način shvatanja fudbala.

Budućnost ima sigurno veći budžet od Breidablika. Tu su Pavlovski, Grbić, koji bi u Breidabliku bili najveća imena.
Vidi se i tehnika kod igrača Budućnosti.

Međutim, igrači Budućnosti su puno sporiji, što pri sprintu, što pri oslobađanju lopte. Plus za razliku od Islanđana, ne liče na fudbalere. Što je rezultat bolje discipline i samog shvatanja sporta.
Pa taj Breidablik je i prosle sezone izbacio Buducnost, nije nikakvo cudo sto su to ponovili, jedino rezultat djeluje nerealno
Najgora liga u Europi poslije San Marina.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 jun 2023, 23:28

ASD je napisao/la:

Budućnost ima sigurno veći budžet od Breidablika. Tu su Pavlovski, Grbić, koji bi u Breidabliku bili najveća imena.

Međutim, igrači Budućnosti su puno sporiji, što pri sprintu, što pri oslobađanju lopte. Plus za razliku od Islanđana, ne liče na fudbalere. Što je rezultat bolje discipline i samog shvatanja sporta.
da ti je Island blizi nego CG i Ex Yu opcenito da li bi i dalje tvrdio da bi ta dva pokemona bili najveca imena u Breidabliku?
Don't believe the hype.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 30 jun 2023, 23:37

akisarajevo92 je napisao/la:
30 jun 2023, 23:28
ASD je napisao/la:

da ti je Island blizi nego CG i Ex Yu opcenito da li bi i dalje tvrdio da bi ta dva pokemona bili najveca imena u Breidabliku?
Da.
Pavlovski je bio strašan talenat, kapiten one generacije Srbije što je uzela evropsko prvenstvo do 19 godina. Potpisao za Porto poslije toga.

Petar Grbić ostvario transfer za Olympiakos. Odigrao jako puno mečeva za Partizan, kao i za selekciju Crne Gore.

Ko ima reputaciju u Breidabliku? ikakvu?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jul 2023, 00:30

Jos se ja cudim sto je na Buducnost kvota bila skoro 5. Definitivno u top 5 najgorih liga Evrope.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 01 jul 2023, 01:00

Budućnost je, godinama unazad, ispadala od: Breiðablik 2 puta, HB Tórshavn, HJK, Sarajevo. Oni su čak nekog znali i proći. Ali,ostali crnogorski klubovi su ispadali od Drite s Kosova, Laci iz Albanije više puta, B36 Tórshavn s Farskih Ostrva, Progrès Niederkorn iz Luksemburga itd. Prednjači Sutjeska, koja je uspjela ispasti od: KI Klasvika s Farskih Ostrva, Borca, Linfielda, Alashkerta itd.

Jedino uspiju izbaciti klubove iz Andore kad ih dobiju (i to nekad dotjeraju do penala), a Farani su im recimo pencilin. Igrali su 4-5 puta i svaki put ispali.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 01 jul 2023, 10:46

ASD je napisao/la:
Klasični Crnogorci :D
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 01 jul 2023, 11:17

Ide li sad Buducnost u konferencijsku ligu ili su ispali skroz iz europe ??? Zna li neko ?
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 01 jul 2023, 11:26

mikimaus je napisao/la:
01 jul 2023, 11:17
Ide li sad Buducnost u konferencijsku ligu ili su ispali skroz iz europe ??? Zna li neko ?
Ide.Igraće protiv poraženog iz meča Žalgiris vs Struga u drugom pretkolu.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 01 jul 2023, 11:31

Čini se da su ovi Crnogorci čak i od nas gori, mislio sam da smo bara-bara s tim da imamo par klubova koji bi razvalili bilo koji njihov. Ali jasno je da su gori od toga. Sad je stvar u tome da sve te države, pa i Crna Gora, opet imaju uspjehe u nekom sportu. Mi nemamo ni u jednom. Zamisli 2023. godina, a država ti nema uspjeh ni u jednom sportu, to smo samo mi uspjeli.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 01 jul 2023, 22:20

i Makedonci su propali, mao bolji od Crnogoraca. nakon ove sezone mogli bi biti i gori od njih.

Grgurplinski
Kontakt:

Post Postao/la Grgurplinski » 01 jul 2023, 22:57

Lewy21 je napisao/la:
01 jul 2023, 11:31
Čini se da su ovi Crnogorci čak i od nas gori, mislio sam da smo bara-bara s tim da imamo par klubova koji bi razvalili bilo koji njihov. Ali jasno je da su gori od toga. Sad je stvar u tome da sve te države, pa i Crna Gora, opet imaju uspjehe u nekom sportu. Mi nemamo ni u jednom. Zamisli 2023. godina, a država ti nema uspjeh ni u jednom sportu, to smo samo mi uspjeli.
A sjedeća odbojka?

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 02 jul 2023, 15:49

Pitanje nevezano za temu, msm djelimicno jeste citam sad ovaj clanak koji su timovi vec izabrali LP, pa mi zapara oci da je Caz izborila, a da Dinamo mora igrati kvalifikacije i to cini mi se od 2 pretkola. Ima li neko ko mi moze objasniti na osnovu cega je ova apsurdna odluka donesena, jer nmg da skontam da je CZ od rata pa na ovamo u bilo cemu uspjesnija od Dinama i da zasluzuje grupnu fazu a Dinamo ne? Hvala unaprijed
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 02 jul 2023, 16:18

nekoIzMostara je napisao/la:
02 jul 2023, 15:49
Pitanje nevezano za temu, msm djelimicno jeste citam sad ovaj clanak koji su timovi vec izabrali LP, pa mi zapara oci da je Caz izborila, a da Dinamo mora igrati kvalifikacije i to cini mi se od 2 pretkola. Ima li neko ko mi moze objasniti na osnovu cega je ova apsurdna odluka donesena, jer nmg da skontam da je CZ od rata pa na ovamo u bilo cemu uspjesnija od Dinama i da zasluzuje grupnu fazu a Dinamo ne? Hvala unaprijed
Pozdrav. Srbija je u nacionalnom koeficijentu ispred Hrvatske. Srbija je 11, a Hrvatska 19. Nadam se da sam ti riješio nedoumice.
1921!

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 02 jul 2023, 16:38

Stvar je u sistemu bodovanja UEFA koji je generalno loš i već odavno treba promjene. Nije stvar u tome što je Srbija ispred Hrvatske, nego što su obje lige često nerealno visoko, isključivo zasnovano na rezultatima 1-2 kluba.

Hrvati plaćaju danak činjenici da apsolutno niko godinama ne igra u Evropi ništa osim Dinama. Od sezone 18/19, Rijeka je jednom dogurala do grupa, ali dva puta ispali na prvoj prepreci. Ostalo u Play offu, što je ok. Ali, ništa specijalno. Hajduku je u tom periodu vrhunac bilo proći jednog protivnika, a čak ni to nisu uspjeli svaki put (Gzira, Tobol). Ni Osijek nije prošao više od jednog protivnika također u ovom periodu, a tri puta su ispali odmah u prvom duelu. Lokomotiva je samo gubila u Evropi. I to je to. Dakle, u posljednjih 5 godina, Hajduk je izbacio 3 protivnika, Osijek 2 protivnika, Rijeka 5 protivnika (jednom grupna faza) i Lokomotiva 0 protivnika. Poređenja radi, Sarajevo je izbacilo 3 protivnika (nisu igrali Evropu uvijek kao ovi gore), a Zrinjski 7 protivnika (isto nisu igrali Evropu svaki put), Velež 2 protivnika itd.

S druge strane, ni srbijanski klubovi nisu puno bolji, ali tu je Partizan. U ovom periodu, Partizan je 3 puta igrao grupe, jednom čak i prošao. I tu je ta razlika. Ostali klubovi iz Srbije su užas svakako. Čukarički uvijek prođe jednu prepreku, pa ispadne. Vojvodina je za sve ovo vrijeme izbacila samo Panevėžys iz Litvanije, Radnički nekakve hudnike s Malte, TSC Moldavce. Helem, Zvezda i Partizan su prosto bolji od Dinama samog.

Ali generalno, jasno je da je ovaj sistem besmislen, jer jedna ekipa bilda koeficijent (kod Srbije čak i ok, jer dvije). Ali eto, bolje jedna nego nijedna :D Bez obzira, iznimno je teško zadržati tu poziciju ako liga nema stvarni kvalitet, jer se u kvalifikacijama nabija državni koeficijent sitnim pobjedama.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 03 jul 2023, 10:05

Ko prenosi evropske utamice nasih klubova Arena.??????

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 jul 2023, 14:07

zaostrog je napisao/la:
02 jul 2023, 16:38
Stvar je u sistemu bodovanja UEFA koji je generalno loš i već odavno treba promjene. Nije stvar u tome što je Srbija ispred Hrvatske, nego što su obje lige često nerealno visoko, isključivo zasnovano na rezultatima 1-2 kluba.

Hrvati plaćaju danak činjenici da apsolutno niko godinama ne igra u Evropi ništa osim Dinama. Od sezone 18/19, Rijeka je jednom dogurala do grupa, ali dva puta ispali na prvoj prepreci. Ostalo u Play offu, što je ok. Ali, ništa specijalno. Hajduku je u tom periodu vrhunac bilo proći jednog protivnika, a čak ni to nisu uspjeli svaki put (Gzira, Tobol). Ni Osijek nije prošao više od jednog protivnika također u ovom periodu, a tri puta su ispali odmah u prvom duelu. Lokomotiva je samo gubila u Evropi. I to je to. Dakle, u posljednjih 5 godina, Hajduk je izbacio 3 protivnika, Osijek 2 protivnika, Rijeka 5 protivnika (jednom grupna faza) i Lokomotiva 0 protivnika. Poređenja radi, Sarajevo je izbacilo 3 protivnika (nisu igrali Evropu uvijek kao ovi gore), a Zrinjski 7 protivnika (isto nisu igrali Evropu svaki put), Velež 2 protivnika itd.

S druge strane, ni srbijanski klubovi nisu puno bolji, ali tu je Partizan. U ovom periodu, Partizan je 3 puta igrao grupe, jednom čak i prošao. I tu je ta razlika. Ostali klubovi iz Srbije su užas svakako. Čukarički uvijek prođe jednu prepreku, pa ispadne. Vojvodina je za sve ovo vrijeme izbacila samo Panevėžys iz Litvanije, Radnički nekakve hudnike s Malte, TSC Moldavce. Helem, Zvezda i Partizan su prosto bolji od Dinama samog.

Ali generalno, jasno je da je ovaj sistem besmislen, jer jedna ekipa bilda koeficijent (kod Srbije čak i ok, jer dvije). Ali eto, bolje jedna nego nijedna :D Bez obzira, iznimno je teško zadržati tu poziciju ako liga nema stvarni kvalitet, jer se u kvalifikacijama nabija državni koeficijent sitnim pobjedama.
Meni je i ovo bodovanje bezveze.

Isto dobiješ bodova ako pobijediš u kvalifikacijama ekipu iz San Marina ili Juventus ili ako u grupi pobijediš Reala ili Barselonu.

Treba staviti da se za pobjedu u prvom kolu dobije bod, u drugom 2, u grupi pobjeda da bude 5 bodova...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 jul 2023, 14:14

Već su napisali da Dinamo igra sam za čitavu ligu, a ovamo imaš CZ i Partizan.

Plus što Dinamo uglavnom igra jedno pretkolo i 6 utakmica u grupi sa jakim protivnicima, a ovamo Partizan igra kvalifikacije KL i tamo nabija bodove jer pobjedjuje slabije protivnike.

Npr. Dinamo igra protiv Celzija, Reala i Sahtora i ostvari 2 pobjede, a Partizan igra sa Hamrunom sa Malte i Zalgirisom iz Litvanije i ostvari 4 pobjede. Plus što i u grupi KL dobiju slabije protivnike, pa i u grupi redovno pobjeđuju...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 jul 2023, 01:15

Srbiju ćemo tek sad vidjeti s 5 ekipa i kad Zvezde nema kvalifikacije, već samo grupnu fazu LP. Imala je i Hrvatska jedne sezone 5 timova, pa su se brzo vratili na 4. Teško je to održavati.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 jul 2023, 17:37

Mokes je napisao/la:
04 jul 2023, 01:15
Srbiju ćemo tek sad vidjeti s 5 ekipa i kad Zvezde nema kvalifikacije, već samo grupnu fazu LP. Imala je i Hrvatska jedne sezone 5 timova, pa su se brzo vratili na 4. Teško je to održavati.
Kako Zvezda ide direktno a Dinamo ne?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jul 2023, 18:30

H8Z7 je napisao/la:
04 jul 2023, 17:37
Mokes je napisao/la:
04 jul 2023, 01:15
Kako Zvezda ide direktno a Dinamo ne?
slika

Mora vise klubova ucestvovati i praviti neke razultate u Europi da bi Hrvatska imala direktnog ucesnika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.