Amir Hadziahmetovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Amir Hadziahmetovic
Tahirovic - Krunic - Varesanovic (bio bi Huseinbasic da nije levat)
ovo treba da je vezni trio, kakav je takav je, najoptimalnije.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
- Kontakt:
Treba standardnog igraca Besiktasa zamjeniti sa rotacijskim igracem turskog drugoligasa.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:30Tahirovic - Krunic - Varesanovic (bio bi Huseinbasic da nije levat)
Taj momak nije štof za reprezentaciju.
Porediti njega i Krunića je neozbiljno. Na stranu činjenica da Krunić ne daje maksimum.
Siguran sam da bi ga davao, kad bi osjetio trenerski kvalitetan rad.
Porediti njega i Krunića je neozbiljno. Na stranu činjenica da Krunić ne daje maksimum.
Siguran sam da bi ga davao, kad bi osjetio trenerski kvalitetan rad.
- gegenpressing
- Kontakt:
E moj klocu,za ove sve skupa je Medo Iniesta lično.
Yebo te b.g b.gov ko ima pristup internetu

Brohra ribo se...
.
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 12 sep 2023, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Bio je i Višća glavni igrač prvaka Turske, pa je bio **** u reprezentaciji.zeljovolimte je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:38Treba standardnog igraca Besiktasa zamjeniti sa rotacijskim igracem turskog drugoligasa.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:30Tahirovic - Krunic - Varesanovic (bio bi Huseinbasic da nije levat)
TL je kikiriki liga bez realnih parametara kvaliteta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
Kao i kod Visce kad su ga gurali kao nekog Wingera nismo nista dobili. Tad vam je Hebibovic bio bolji od Visce, a Dulja od Lulica. Sad je Dal ili Djokanovic bolji od Amira, a nece nikad doci na Amirov nivo.JonSnow je napisao/la: ↑12 sep 2023, 17:28Bio je i Višća glavni igrač prvaka Turske, pa je bio **** u reprezentaciji.zeljovolimte je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:38Treba standardnog igraca Besiktasa zamjeniti sa rotacijskim igracem turskog drugoligasa.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 sep 2023, 12:30Tahirovic - Krunic - Varesanovic (bio bi Huseinbasic da nije levat)
Amir nije 10ka.
Ako je u Besiktasu dpl zasto nije kod nas?
Kome to "vam" ?zeljovolimte je napisao/la: ↑13 sep 2023, 17:54Kao i kod Visce kad su ga gurali kao nekog Wingera nismo nista dobili. Tad vam je Hebibovic bio bolji od Visce, a Dulja od Lulica. Sad je Dal ili Djokanovic bolji od Amira, a nece nikad doci na Amirov nivo.JonSnow je napisao/la: ↑12 sep 2023, 17:28Bio je i Višća glavni igrač prvaka Turske, pa je bio **** u reprezentaciji.zeljovolimte je napisao/la: ↑12 sep 2023, 15:38
Treba standardnog igraca Besiktasa zamjeniti sa rotacijskim igracem turskog drugoligasa.
Amir nije 10ka.
Višća nije imao ukupno 3 dobre partije u dresu reprezentacije, a način na koji je igrao nema veze s pozicijom nego s (ne)znanjem i manjkom kvaliteta.
Lulić, s druge strane, je bio zvijer od igrača za sve koji su pogledali više od 2 utakmice u životu.
Al džaba ja to pišem, jer ti gledaš sve kroz klupske naočale.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ma kakav Visca. Ja se sjecam 2 dobre utakmice. Protiv Izraela u Zenici kad smo dobili 3-1 i prijateljska protiv Juzne Koreje u Koreji. Ne postoji igrac u reprezentaciji koji se vise uzdizao, a manje dao za njuJonSnow je napisao/la: ↑13 sep 2023, 18:02Kome to "vam" ?zeljovolimte je napisao/la: ↑13 sep 2023, 17:54Kao i kod Visce kad su ga gurali kao nekog Wingera nismo nista dobili. Tad vam je Hebibovic bio bolji od Visce, a Dulja od Lulica. Sad je Dal ili Djokanovic bolji od Amira, a nece nikad doci na Amirov nivo.
Amir nije 10ka.
Višća nije imao ukupno 3 dobre partije u dresu reprezentacije, a način na koji je igrao nema veze s pozicijom nego s (ne)znanjem i manjkom kvaliteta.
Lulić, s druge strane, je bio zvijer od igrača za sve koji su pogledali više od 2 utakmice u životu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Visca je tolika sisa od igraca da se nije mogo nosit sa kritikom i podvio rep ko kakva qujica
naprijed rejal
Hadziahmetovic nije 10tka niti ce to ikada biti.. klasicni defanzivni vezni- deep lying playmaker I to odlican ali samo na toj poziciji.. isto vazi I za tahirovica.. samo jedan moze na teren u isto vrijeme osim ako se branimo I igramo protiv protivnika koji ce imati 65-70 posto posjed..
- Goalgetter
- Kontakt:
On kao tip veznjaka nema sta traziti u zadnjoj trecini terena. To vazi za vecinu nasih veznjaka, Tahirovic, Krunic, Pjanic, Cimirot, Prcic, pogledati samo njihovu heat map u klubovima i samo ce se reci zasto ne funkcionise kad igraju trojica od njih zajedno na terenu.
O opasnosti po gol da ne pricamo:
Cimirot 43 utakmice 0 golova
Hadziahmetovic 27 utakmica 0 golova
Tahirovic 6 utakmica 0 golova
Rade Krunic 31 utakmica 4 gola
Prcic 17 utakmica 0 golova
Pjanic u svom prime-u je imao solidne brojke, ali je i igro dosta ofanzivno, ostali veznjaci nazalost ne predstavljaju nikakvu opasnost po gol.
Adi Nalic je u ovom sada kadru sto je bio jedini ofanzivno orijentisan veznjak, samo sto nesto ne vjerujem u njegove kvalitete, protiv Lichtensteina je totalno podbacio.
Pjanic u svom prime-u je imao solidne brojke, ali je i igro dosta ofanzivno, ostali veznjaci nazalost ne predstavljaju nikakvu opasnost po gol.
Adi Nalic je u ovom sada kadru sto je bio jedini ofanzivno orijentisan veznjak, samo sto nesto ne vjerujem u njegove kvalitete, protiv Lichtensteina je totalno podbacio.
Zato sam ja mislio da ce Hamulic se uklopit u taj fazon ofanzivni vezni i poluspica da mijenja tog treceg u veznom redu a bio bi iza Dzeke sa dodatkom dva bocna Dedic i ili Gazibegovic ali nazalost tootalno je podbacio u VitesseuGoalgetter je napisao/la: ↑14 sep 2023, 14:49On kao tip veznjaka nema sta traziti u zadnjoj trecini terena. To vazi za vecinu nasih veznjaka, Tahirovic, Krunic, Pjanic, Cimirot, Prcic, pogledati samo njihovu heat map u klubovima i samo ce se reci zasto ne funkcionise kad igraju trojica od njih zajedno na terenu.
-
- Kontakt:
Defanzivni vezni i deep lying playmaker nije isto. Pirlo je klasičan deep lying playmaker, jedan od najboljih u historiji a uvijek je igrao pored Gattusa, koji je klasični defanzivni vezni, jedan od najboljih u historiji Milana.gruezi je napisao/la: ↑14 sep 2023, 00:47Hadziahmetovic nije 10tka niti ce to ikada biti.. klasicni defanzivni vezni- deep lying playmaker I to odlican ali samo na toj poziciji.. isto vazi I za tahirovica.. samo jedan moze na teren u isto vrijeme osim ako se branimo I igramo protiv protivnika koji ce imati 65-70 posto posjed..
I Pjanić je u Juventusu transformisan u deep-lying playmakera, a pored njega je uvijek igrao neko defanzivniji.
Mogu na papiru Tahirović kao najdefanzivniji i Amir pored njega kao deep lying play igrati, ali je očito da Hadžiahmetoviću ili fali kvaliteta da to obavlja na zadovoljavajućem nivou, ili ima instrukcije da ne igra takvu ulogu. Prije da fali malo kvaliteta.
Pjanić, Hadžiahmetović i Prcić bi barem na papiru trebali imati istu ulogu kreativnog duboko postavljenog veznjaka koji diktira tempo, Tahirović i Cimirot bi trebali biti defanzivni razbijači, a Krunić je najveća enigma jer je teško reći koja mu je najbolja uloga, ali je jasno da bi morao biti starter.
Ako uzmemo da je nezamislivo da igramo bez tri vezna, a meni jeste, onda je problem kako uklopiti vezni red da može kontrolisati utakmice i istovremeno nuditi penetraciju u dubinu. Jer ako bi u teoriji postavio Tahirovića, Pjanića i Hadžiahmetovića u vezu, trebalo bi da ostvariš u svakoj slabijoj utakmici 60+% posjeda, ali ćeš biti vertikalno potpuno bezopasan. Krunić tu mora igrati umjesto jednog od dvojca Pjanić/Hadžiahmetović, a ako je suditi po ulozi koju sve češće dobija u Milanu, možda je i on deep lying. Opet ostaje neriješeno pitanje vertikalnosti, to može ponuditi samo desetka, eventualno Huseinbašić, ali on svakako i nema neki kvalitet.
Dal Varešanović je zanimljiv profil, potpuno drugačiji od svih ostalih, ali sa njim znatno prepuštaš kontrolu, jer on u organizaciji ne učestvuje, njegovo je da nosi loptu licem prema golu i asistira ili daje gol. Nisam siguran kako bi funkcionisalo.
Naš vezni red nema kapacitet da igra presing, doduše nama je i prva linija presinga poremećena jer ga Džeko ne može igrati, a presing je danas osnovni mehanizam fudbala i svaka ekipa koja ga ne može igrati na barem pristojnom nivou je u ozbiljnom problemu. To će se početi rješavati tek kad Džeko i Pjanić odu u penziju.
-
- Kontakt:
Znam druze o cemu pricam.JonSnow je napisao/la: ↑13 sep 2023, 18:02Kome to "vam" ?zeljovolimte je napisao/la: ↑13 sep 2023, 17:54Kao i kod Visce kad su ga gurali kao nekog Wingera nismo nista dobili. Tad vam je Hebibovic bio bolji od Visce, a Dulja od Lulica. Sad je Dal ili Djokanovic bolji od Amira, a nece nikad doci na Amirov nivo.
Amir nije 10ka.
To kolektivno ludilo u BiH vlada prema igracima koji imaju veze sa Zeljom odavno.
A vode ga ovi koji bi ubacili nekakvog Dala ispred Amira ili Hebibovica ispred Visce, Lulicu su glave dosli (cak su poruke selektorima slali tokom utakmice).
Visca kao i Amir su najbolji nasi igraci na svojim pozicijama.
Krunic i Tahirovic trebaju igrati zajedno, plus jedan ofanzivni vezni(+jedan na klupi), problem je sto ga nema da valja. Treba traziti nekog mladjeg.Goalgetter je napisao/la: ↑14 sep 2023, 14:49On kao tip veznjaka nema sta traziti u zadnjoj trecini terena. To vazi za vecinu nasih veznjaka, Tahirovic, Krunic, Pjanic, Cimirot, Prcic, pogledati samo njihovu heat map u klubovima i samo ce se reci zasto ne funkcionise kad igraju trojica od njih zajedno na terenu.
Amir, Pjanic i Pricic nek ulaze sa klupe, zavisi od forme.
Kako mogu biti najbolji kad su pruzali ispodprosjecne partije za reprezentaciju? Klub i reprezentacija nije isto. Moze on biti Ronaldo u Trabzonu ili Besiktasu, koga briga za to ako u reprezentaciji igra kao zadnji amater
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Šefe, zaboli me **** za tvog Želju i za njihovo Sarajevo i za glupog Dala...Pišem ono što vidim vlastitim očima.zeljovolimte je napisao/la: ↑14 sep 2023, 22:34Znam druze o cemu pricam.JonSnow je napisao/la: ↑13 sep 2023, 18:02Kome to "vam" ?zeljovolimte je napisao/la: ↑13 sep 2023, 17:54
Kao i kod Visce kad su ga gurali kao nekog Wingera nismo nista dobili. Tad vam je Hebibovic bio bolji od Visce, a Dulja od Lulica. Sad je Dal ili Djokanovic bolji od Amira, a nece nikad doci na Amirov nivo.
Amir nije 10ka.
To kolektivno ludilo u BiH vlada prema igracima koji imaju veze sa Zeljom odavno.
A vode ga ovi koji bi ubacili nekakvog Dala ispred Amira ili Hebibovica ispred Visce, Lulicu su glave dosli (cak su poruke selektorima slali tokom utakmice).
Visca kao i Amir su najbolji nasi igraci na svojim pozicijama.
Pogrešna pozicija u veznom redu ne može opravdat ono što se viđa od njega, a to je manjak bilo kakvog doprinosa izgradnji napada. Krunića isto šaltaju po čitavom veznom redu, al se ipak na svakoj od tih pozicija vidi da je klasa. Mali Dedić je igrao prihvatljivo na kontra strani terena, a to je rošada koja i puno bolje igrače razj.ebe, samo Amiru treba naći savršenu poziciju da ne bi na terenu izgledao ko igrač 2. lige centar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.