Druga su to vremena bila. Tada je Bayen imao i u prvih 11 polovnjaka, a o klupi da ne pricamo. Nije se imalo ni toliko para i tek se stvarao ovaj moderni Bayern. Tad si mogao ubacivati omladince kada se sve fokusiralo na Bundesligu i Kup a u Ligi Prvaka sta se napravi. Otplacivala se i Allianz Arena. Realno niko nije rijeci rekao kad se izgubilo od Intera u finalu jer su momci i Gaal i premasili ocekivanja sa onakvim sastavom i klupom. Danas je druga prica, prihodi veliki, tripleta je tu. Veliki je pritisak konstantno od medija i navijaca. A ovi danas omladinci nisu dorasli prvom timu realno, i treba da se prvo kale negdje drugo. Vidjet cemo sta ce biti sa Zirkzeom, i on treba jos pure pojesti da bi mogao igrati u prvom timu.
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Treba definitivno kaparisti Upamecana za naredno ljeto uklopio bi se odlično.Gledam Boateng opet promjena imidža jel' to znak da ostaje.effe_sa je napisao/la: ↑11 sep 2020, 20:04Upamecano je zvijer i svakako bi se trebalo potruditi oko njega. Samo to je izvjesno tek na naredno ljeto, jer sada tu za stoperske pozicije ima dosta igrača.
A opet naši mediji previše uzdišu Hasana, kaže sportsport.ba: Čeka se nova magija Hasana Salihamidžića....Bila je i prošlo ljeto njegova magija, pa je Kalle na kraju sređivao posudbe Coutinha i Perišića. On je to morao preuzeti u svoje ruke.
Naravno ne treba umanjivati Hasanov rad, ali on se tek tokom protekle sezone stabilizovao i u svom prezentiranju u medijima (bilo je jedno vrijeme dosta kritike kako pred novinarima je totalno neuvjerljiv), a isto tako kod mnogo transfera on i nije imao toliko značajnu ulogu koliko se to predstavljalo.
Samo Nijemci cijene rad i trud, a Salihamidžić je vrijedan, jako uporan i izuzetno lojalan, zato je i dobio povjerenje i podršku Ulija i Rummeniggea. Naravno po pitanju ovih mladih igrača, dosta je posla odradio. Ali da se na ovoj poziciji mora graditi, to svakako. I naravno svi transferi zvanično se odrađuju u kooperaciji Rummenigge, Kahn i Salihamidžić.

Ma naši mediji vole podići atmosferu sve za klik više, kako Hasan hara Evropom sa Bayernom a Khan i Rummenige uče od njega.

Ali kao što kažeš Haso je odradio dobar posao sa mlađim igračima, Davies jackpot a uvjeren sam da će to biti i Kouassi.
Ali fakat sa kojim je sastavom došao u finale CL mislim suvišno je bilo šta reći, nego jednostavno za mene je Van Gaal gigant.Bundesliga je napisao/la: ↑11 sep 2020, 21:10Realno niko nije rijeci rekao kad se izgubilo od Intera u finalu jer su momci i Gaal i premasili ocekivanja sa onakvim sastavom i klupom.

Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 11 sep 2020, 21:19, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Braco je doveo Kovača i to mu je dovoljno da završi u sportskom paklu ako tako nešto postoji.
-
- Kontakt:
Ma on je na 50/50 sto se tice prvog tima. Dobar transfer Daviesa a los Hernandeza. Odlicne je transfere pravio za omladince.
Odoi, Sane - 1 put? Kutinjo? Za mene, od 1 do 10, neka 3.
-
- Kontakt:
Odoija nije Chelsea htio pustiti, a i povrijedio se. Nije bilo do njega. Odoija da je imalo pametan bi valjalo sada zaganjati dok je guzva u Chelseaju. Sane nije samo njegov transfer, nije se on tu puno pitao. Zato i jeste ta saga toliko trajala jer su Rummenigge i Hoeness htjeli oboriti cijenu i on se povrijedi pred transfer. Coutinho isto nije njegova kupovina, i tu su glavesine imale prste. Za Hernandeza znam da je bio ukljucen od samog pocetka jer je pricao o njemu mjesecima prije nego je dosao i na kraju amaterski dao 80 miliona.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 11 sep 2020, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
Kako ja onda da vjerujem ili da znam da su transferi koji su uspjeli njegovi? Ili ima prste u svima ili je samo marioneta.
-
- Kontakt:
Marioneta jeste sigurno jer za sve transfere se pitaju glavesine ako je iznad 25 miliona. Dakle Davies je njegov transfer sigurno, ali je amaterski pristupio realizaciji Hernandeza pa i Odoija. Znaci javno je pricao o tim transferima i jasno i glasno dao do znanja da je Bayern zainteresovan. Sta su u Bayernu vidjeli da daju 80 miliona za njega, i kakvo je to bilo pregovaranje ja ne znam. Odoi nije ni dosao jer ga Sarri nije pustao, cini mi se da je on bio trener tada. Ni Chelsea ga nije htio pustiti tako da eto to sam progledao kroz prste. Sane je bila duga saga kojoj je doprinio moguc promasaj sa Hernandezom. Dali su za njega koji je bio povrijedjen 80 miliona i onda morali spustati cijenu sa Sanea. Coutinho cisto transfer da se smiri nezadovoljna javnost, dobro su i to realizovali za tako kratko vrijeme. Perisic Kovacev transfer.
Odoijev je, ako se dobro sjećam, transfer izofiro u javnosti i onda ljudi rekli odbi. Što se drugog posla tiče, mislim da je marioneta, i to Ulijeva, Ulijev čovjek da ta raspodjela funkcija i moći bude jednako raspoređena unutar kluba, po strujama. I svaki transfer koji Bajern radi, primjetio sam da oni skautiraju igrače dugo, par godina, ako ne i više, i Davies je sigurno ležao u fiokama, i tako da ga je on pronašao čisto sumnjam, ali mu se mora odati priznanje da je formalizirao transfer. Vjerovatno mu je rečeno, odaberi nešto jeftino, nas ne zanima, ako zajebeš svakako nije skup.
Ko je sad SD, ko sad radi transfere?
-
- Kontakt:
To i kazem, Odoijev transfer i Hernandezov je predstavljao kao gotov prije nego li je ista potpisano. To je amaterski odradio, prije njega su transferi radjeni u strogoj tajnosti. Probudis se jedan dan i igrac dosao. Sa Odoijem su bili dogovoreni licni uvjeti, ali zbog loseg pristupa transferu i cinjenice da ga Sarri i Chelsea nisu dali nije ni prodan. Vidjet cemo i ovaj prelazni rok kako ce biti odradjen. I njega i glavesine spasava to da smo osvojili tripletu. Kad smo kod Daviesa, treba odati priznanje Kovacu koji je malo sta uradio kako treba u Bayernu ali on je stavio Daviesa na lijevog beka. Ko zna da li bi on uopste izrastao u takvog lijevog beka da se nastavio koristiti na krilu.
Salihamidzic je i dalje SD, i clan odbora kako ja znam.
Salihamidzic je i dalje SD, i clan odbora kako ja znam.
Znači još je SD. Svejedno, svakako se skoro ništa ne pita.
Davies bi bio dobar i na krilu. U prvim utakmicama je tamo dobijao šanse i odmah je pokazao talent, čini mi se dao je i gol, dva. Sa tom pozadinom i godinama rijetko da ima neko ko odmah pokaže nešto, tj. ko pokaže ima nešto u sebi. Pa vidi ove neke nesretnike, Arpa, Cuisance i razne Kurtove, nisu ni kopačke isprljali.
Davies bi bio dobar i na krilu. U prvim utakmicama je tamo dobijao šanse i odmah je pokazao talent, čini mi se dao je i gol, dva. Sa tom pozadinom i godinama rijetko da ima neko ko odmah pokaže nešto, tj. ko pokaže ima nešto u sebi. Pa vidi ove neke nesretnike, Arpa, Cuisance i razne Kurtove, nisu ni kopačke isprljali.
-
- Kontakt:
Mozda bi bio dobar i na krilu ali sta ces onda s Comanom, Perisicem. Kljuc je da Alaba ne bi bio ni blizu dobar na beku kao sto je bio Davies. Dosta je sporiji, u napadu bez ikakvog znacajnog doprinosa vec godinama. Nama je bilo dobro sto su bekovi bili pokretljivi pa su pokrivali to sto je zadnja linija na centru ili cak i vise. Koliko puta je Davies spasio priliku ili gol svojom brzinom. Jedino od Cuisancea moze nesto biti, jos ako ne dodje kakav veznjak eto mu prilike za igru.sljivo je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:41Davies bi bio dobar i na krilu. U prvim utakmicama je tamo dobijao šanse i odmah je pokazao talent, čini mi se dao je i gol, dva. Sa tom pozadinom i godinama rijetko da ima neko ko odmah pokaže nešto, tj. ko pokaže ima nešto u sebi. Pa vidi ove neke nesretnike, Arpa, Cuisance i razne Kurtove, nisu ni kopačke isprljali.
- Centre forward
- Kontakt:
Pa dobro, Hasan još uvijek uči. On sigurno ima neke ideje, ali nema šanse da nešto implementira i finalizuje bez glava o'zgo.
Iskren da budem, mislio sam da će se Alaba vremenom transformisat' u krilo i uzet' sedmicu od Hadžije. Im'o je sve predispozicije za to, ali eto on je otiš'o u totalnu contru.
Ohladio mi je sa ovim suludim zahtjevima. Ponaša se k'o da je Kaiser. Zamjenjiv je itekako. U većini drugih ekipa,čak i onih na top nivou, bio bi totalna kiksara.
Valjda po pitanju trasnfera rade nešto u tajnosti. Očekujem neko pozitivno iznenadjenje.
Iskren da budem, mislio sam da će se Alaba vremenom transformisat' u krilo i uzet' sedmicu od Hadžije. Im'o je sve predispozicije za to, ali eto on je otiš'o u totalnu contru.
Ohladio mi je sa ovim suludim zahtjevima. Ponaša se k'o da je Kaiser. Zamjenjiv je itekako. U većini drugih ekipa,čak i onih na top nivou, bio bi totalna kiksara.
Valjda po pitanju trasnfera rade nešto u tajnosti. Očekujem neko pozitivno iznenadjenje.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Tada se to baš nije toliko pratilo kao danas gdje se odmah zna što je koji igrač kome rekao na treningu i koje novine su što napisale iste sekunde, dodaj na to agente koji sami puštaju tintu da nabiju cijenu i dobiješ da je teško bilo što sakriti, ajd sad su maske aktualne pa će skauti moći maskirani na tribine a bracika i dalje na miru pregledavati highlightseBundesliga je napisao/la: ↑11 sep 2020, 22:37To i kazem, Odoijev transfer i Hernandezov je predstavljao kao gotov prije nego li je ista potpisano. To je amaterski odradio, prije njega su transferi radjeni u strogoj tajnosti. Probudis se jedan dan i igrac dosao.

mislim da je ovo idealna prilika mladima da se pokazu, sto zbog korone sto zbig manjka pojacanja gdje istaje veliki prostor za minutazu
Mia San Mia
-
- Kontakt:
Pa i nije bas tako. I kada je Sammer bio SD, koji je ujedno realno bio mnogo bolji i iskusniji na toj poziciji od Salihamidzica sve se radilo bez prevelike pompe i u tajnosti. Recimo Gotze 2013, i tada je bilo agenata, interneta, drustvenih mreza pa je transfer dosao kao iz vedra neba. Samo smo culi pred finale da Gotze prelazi u Bayern. Costa recimo slicna situacija, Alonso, Coman itd. Sammer nije previse laprdao po novinama ili na konferencijama, nesto sto je Salihamidzic cesto radio.Bayo je napisao/la: ↑12 sep 2020, 01:07Tada se to baš nije toliko pratilo kao danas gdje se odmah zna što je koji igrač kome rekao na treningu i koje novine su što napisale iste sekunde, dodaj na to agente koji sami puštaju tintu da nabiju cijenu i dobiješ da je teško bilo što sakriti, ajd sad su maske aktualne pa će skauti moći maskirani na tribine a bracika i dalje na miru pregledavati highlightse![]()
Ali je zato kod Martineza bila saga samo takva, Coman nije baš bio iznenada ali Costa je zato doletio iz vedra neba...
Bracika je bio lajav, sad je začepio gubac ali po meni trenutno nemaju baš neki plan kako dalje nego čekaju da se netko smiluje uzeti Thiaga i riješiti ih muka, a o Alabi i njihovom planu bolje ni ne spominjati...
Bracika je bio lajav, sad je začepio gubac ali po meni trenutno nemaju baš neki plan kako dalje nego čekaju da se netko smiluje uzeti Thiaga i riješiti ih muka, a o Alabi i njihovom planu bolje ni ne spominjati...
Uli Hoeneß says Alaba's agent Zahavi is asking for an agent fee in the double digit million range (!): "I can understand that Brazzo freaked out during a conversation" [@****_Dopa via @kerry_hau]

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.