Dado je napisao/la:
Nikako mi se ne svidja mjenjati kostur tima ali ako se vec moraju ubacivati novi kadrovi onda to treba biti po principu prelaza iz U21 u A. Sa tim se povecava i kvaliteta U21 jer direktno daje do znanja da zalaganje u U21 vodi ka A timu. Od gore navedenih jedino Visca i Stevanovic bi se mogli isprobati, te eventualno Bilbija. Neznam zasto ljudi izbacuju Mulimovica i Maletica. Muslimovic bez tima i da skace na jednoj nozi moze vise napraviti nego navedene zamjene.
Ne znam baš. Po meni ovo i ne bi bio neki preveliki rez.
-----------------Begović--------------
Mujdža----____---Spahić-----Papac
---------Zahirović----Salihović-------
-----------------Pjanić-----------------
____------------------------------Lulić
-----------------Džeko-----------------
Osim 2 mjesta u ekipi, sve sama stara garda. A na spisku su još i Hasagić, Misimović itd. Bolje sada toj staroj gardi pridodati Hadžića, Višću, Stevnovića, Vučkića (ako može), po meni i Vranješa, Cocalića nego kasnije nekad.
U svakom slučaju 2 od 5 ili 6 igrača bi započinjali mečeve (više u slučaju ozljede ili nekih taktičkih zamisli trenera). Eventuano Padnža je takodje stara garda i onda bi bio kostur u 90% jednak onom u prošlim kvalifikacijama.
Na klupi je dozvoljeno držati 7 igrača, što znači Šehić/Hasagić (moja želja prvi), Misimović (eventualno), Medo, Ibišević i još 3 igrača
vol od ovih novih (recimo Hadžić, Zukanović i Stevanović)) ,a bilo bi poželjno,
vol od stare garde nekoga (Jahić, Ibrićić i evo, ne postoji sedmi dovoljno kvalitetan igrač ,bar ne u mojoj glavi, možda Štilić

).
U svakom slučaju, promjene su nužne, makar one bile neznatne. Makar samo Stevanović/Višća igrao/la na krilu/ma. Posebno sad, kad znamo da neće biti Lulića par tekmi (zna li ko koliko tačno?).