28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

Goalgetter
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 13 jan 2012, 14:48

tonyhz87 je napisao/la:Bas ne treba zvati igracer iz Premijer lige ( koji ce nam k.) Recimo skoro ili visca bi dobro dosli.
Mene muci FK Sarajevo i problemi, sa reprezentaciojom ce sve bit u dure
Skoro? Pa onda je Susic mogao pozvati i mene, i ja igram u 3. ligi austrije :lol: .

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 jan 2012, 14:59

Ako zovne Škoru onda može i mene komotno. Prodorniji sam i pokretljiviji od njega i spreman kao simplon :mrgreen: :lol:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 13 jan 2012, 15:11

ako zovne skoru, nek pokrene postupak dobijanja bh drzavljanstva i za "naseg" dragog lazara popovica :lol: :lol: :lol: on bi unaprijedio nasu igru u napadu za tristo se'set stepeni :lol: :lol:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jan 2012, 15:22

Najverovatnije da ce od ovih novih igraca samo 2-3 naci mjesto u timu i to kao izmjene a mozda nekada kao starteri. Jer mi nemamo taj luksuz da mjenjamo kostur ekipe.

Rahimic je rekao da napusta reprezentaciju ove godine, za njega imamo zamjenu Zahirovica. Sto se tice sadasnjih na klupi Muslimovci definitivno treba da ide, takdje Stilic, Avdukic.

Ovo za Skoru sto je @tonyhz87 postavio je da se nasalimo, nije ozbiljno mislio.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jan 2012, 16:14

http://www.tagblatt.ch/nachrichten/spor ... 24,2826534
Arena-Mediensprecher Markus Scherrer sagt, dass die Gespräche noch laufen. Noch sei nicht definitiv, ob das Spiel tatsächlich in St.Gallen stattfinden werde.
Jos se vode razgovori oko utakmice, i jos nije sigurno hoce li se utakmica igrati u St. Gallenu.
Laut der brasilianischen Zeitung «Folha de São Paulo» werden die Brasilianer mit vielen jungen Spielern antreten. Trainer Mano Menezes will die Testspiele nutzen, um das Team für die Olympischen Spiele in London vorzubereiten. (rr)
Prema Brazilskim medijama, Brazil ce nastupiti sa dosta mladih igraca, jer ce trener Mano Menzes iskoristiti ove prijateljske, da pripremi reprezentaciju za Olimpijske igre u Londonu.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 13 jan 2012, 16:15

znaci U23 i dva starija igraca.
ma imaju oni dosta dobrih mladih igraca i po evropi.
...

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 13 jan 2012, 16:56

Arnelinho je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Za Brazil, po mom misljenju!

1. Begovic
2. Hasagic
3. Sehic

4. Mujdza? (Ako bude oporavljen)
5. Spahic
6. Pandza
7. Jahic
8. Zukanovic
9. Salihovic
10. Lulic
11. Zahirovic
12. Visca
13. Stevanovic
14. Misimovic
15. Medunjanin
16. Ibricic
17. Pjanic
18. Dzeko
19. Ibisevic
20. Vuckic
21. Hadzic

Muslimovic, Maletic, Rahimic, Stilic, Mravac, Avdukic OUT
Od ovih momaka očekujem da iznesu kvalifikacije. Možda čak i Cocalića kao četvrtu opciju pozadi računati, a ne bi bilo loše ni pratiti kako će se Sudić ove sezone razvijati. Pa ako bude standardan što da ne. Nije ni prvi ni posljedni koji se ozlijedio. Ne treba ga otpisati.

PS. Pod hitno trebamo riješenja za štopera i lijevog beka. Za budućnost imamo Vranješa na desnom beku, od njega na lijevo malo škripi. Nadam se da će se Subaša razviti u solidnog beka, makar takvog da može igrati u prosječnom klubu Bundeslige.
Nikako mi se ne svidja mjenjati kostur tima ali ako se vec moraju ubacivati novi kadrovi onda to treba biti po principu prelaza iz U21 u A. Sa tim se povecava i kvaliteta U21 jer direktno daje do znanja da zalaganje u U21 vodi ka A timu. Od gore navedenih jedino Visca i Stevanovic bi se mogli isprobati, te eventualno Bilbija. Neznam zasto ljudi izbacuju Mulimovica i Maletica. Muslimovic bez tima i da skace na jednoj nozi moze vise napraviti nego navedene zamjene.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 jan 2012, 16:58

panties je napisao/la:znaci U23 i dva starija igraca.
I tri starija. ;)

Ovako nesta se i ocekivalo od Brazilaca,koji su poznati da mozda i najbolje iskoristavaju prijateljske utakmice.Dobro su poznati njihovi mecevi pred velika takmicenja sa smesnim selekcijama ala Tanzanija,Burundi...
Ovaj put su se odlucili za jacu proveru,ali i citav ovaj period im je jak,posle BIH sledi im u junu Argentina kao najjaca provera pred OI.

Ekipa se lepa moze sastaviti,Neymar,Pato,Damiao,Sandro,Fabio,Rafael,Breno,Danilo,Casemiro,Ganso,Andre,Alex...
Bice to veoma veoma kvalitetna ekipa i kvalitetna utakmica svakako. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jan 2012, 16:59

A da i mi posaljemo onu ekipu sto je igrala protiv Poljske? :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 jan 2012, 17:21

Znaci ipak igramo samo protiv "B" selekcije Brazila.
I izgledalo mi je previse lijepo u pocetku da bi bilo istinito.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 13 jan 2012, 17:23

Dylan Dog je napisao/la:Znaci ipak igramo samo protiv "B" selekcije Brazila.
I izgledalo mi je previse lijepo u pocetku da bi bilo istinito,
Devil je napisao/la:Ekipa se lepa moze sastaviti,Neymar,Pato,Damiao,Sandro,Fabio,Rafael,Breno,Danilo,Casemiro,Ganso,Andre,Alex...
ja ovo ne bih nazvala igracima B ekipe, vec buducim igracima A ekipe.

al nema veze, ima da ih uzmemo, ta ce oni :)
...

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 13 jan 2012, 17:34

Devil je napisao/la:
panties je napisao/la:znaci U23 i dva starija igraca.
I tri starija. ;)

Ovako nesta se i ocekivalo od Brazilaca,koji su poznati da mozda i najbolje iskoristavaju prijateljske utakmice.Dobro su poznati njihovi mecevi pred velika takmicenja sa smesnim selekcijama ala Tanzanija,Burundi...
Ovaj put su se odlucili za jacu proveru,ali i citav ovaj period im je jak,posle BIH sledi im u junu Argentina kao najjaca provera pred OI.

Ekipa se lepa moze sastaviti,Neymar,Pato,Damiao,Sandro,Fabio,Rafael,Breno,Danilo,Casemiro,Ganso,Andre,Alex...
Mozemo skupiti ekipu koja bi mogla pobijediti ovu mladez.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jan 2012, 18:20

K'o god igrao, Brazil je Brazil, nije to nista slabija ekipa ako dovedu ove U23 igrace. Pored toga, velika bi stvar bila pobjediti takvu svjetsku silu kao Brazil, a i dobili bi jako lijep broj bodova na FIFI-noj ranglisti.

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 13 jan 2012, 18:29

Cartman je napisao/la:A da i mi posaljemo onu ekipu sto je igrala protiv Poljske? :mrgreen:
Nemoj Boga ti. :mrgreen:

Još bolja priliku za pobjedu pa barem i protiv te "B" selekcije Brazila. Kao što neko reče Brazil je Brazil bez obzira ko igrao bilo bi fino pobijediti i dobiti još koji bod na rang listi.
Treba i Sušić pružiti nekim novim igračima priliku da igraju, barem koju minutu, igračima kao npr. Višća u kojima je budućnost bh. fudbala. :)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 13 jan 2012, 20:51

http://www.centrotours.ba/loc/utakbrazilbih.wbsp" onclick="window.open(this.href);return false;

Predobra ponuda po meni :D !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 jan 2012, 21:11

Dado je napisao/la: Nikako mi se ne svidja mjenjati kostur tima ali ako se vec moraju ubacivati novi kadrovi onda to treba biti po principu prelaza iz U21 u A. Sa tim se povecava i kvaliteta U21 jer direktno daje do znanja da zalaganje u U21 vodi ka A timu. Od gore navedenih jedino Visca i Stevanovic bi se mogli isprobati, te eventualno Bilbija. Neznam zasto ljudi izbacuju Mulimovica i Maletica. Muslimovic bez tima i da skace na jednoj nozi moze vise napraviti nego navedene zamjene.
Ne znam baš. Po meni ovo i ne bi bio neki preveliki rez.
-----------------Begović--------------
Mujdža----____---Spahić-----Papac
---------Zahirović----Salihović-------
-----------------Pjanić-----------------
____------------------------------Lulić
-----------------Džeko-----------------

Osim 2 mjesta u ekipi, sve sama stara garda. A na spisku su još i Hasagić, Misimović itd. Bolje sada toj staroj gardi pridodati Hadžića, Višću, Stevnovića, Vučkića (ako može), po meni i Vranješa, Cocalića nego kasnije nekad.

U svakom slučaju 2 od 5 ili 6 igrača bi započinjali mečeve (više u slučaju ozljede ili nekih taktičkih zamisli trenera). Eventuano Padnža je takodje stara garda i onda bi bio kostur u 90% jednak onom u prošlim kvalifikacijama.

Na klupi je dozvoljeno držati 7 igrača, što znači Šehić/Hasagić (moja želja prvi), Misimović (eventualno), Medo, Ibišević i još 3 igrača vol od ovih novih (recimo Hadžić, Zukanović i Stevanović)) ,a bilo bi poželjno, vol od stare garde nekoga (Jahić, Ibrićić i evo, ne postoji sedmi dovoljno kvalitetan igrač ,bar ne u mojoj glavi, možda Štilić :mrgreen: ).

U svakom slučaju, promjene su nužne, makar one bile neznatne. Makar samo Stevanović/Višća igrao/la na krilu/ma. Posebno sad, kad znamo da neće biti Lulića par tekmi (zna li ko koliko tačno?).
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2012, 21:29

Goalgetter je napisao/la:K'o god igrao, Brazil je Brazil, nije to nista slabija ekipa ako dovedu ove U23 igrace. Pored toga, velika bi stvar bila pobjediti takvu svjetsku silu kao Brazil, a i dobili bi jako lijep broj bodova na FIFI-noj ranglisti.
Otprilike pobjeda 582 bodova, nerjeseno 194. BiH trenutno ima 869, Mekse ispadaju, pobjedom bi otisili na cirka 920. Nerjeseno 885. Ako izgubimo opet se nece puno promjenuti.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jan 2012, 21:35

Dylan Dog je napisao/la:Znaci ipak igramo samo protiv "B" selekcije Brazila.
I izgledalo mi je previse lijepo u pocetku da bi bilo istinito.
I B selekcija Brazila je ako nista u rangu ''tvojih'' Rusa,pardon Slovaka.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 13 jan 2012, 22:03

Marseille84 je napisao/la:http://www.centrotours.ba/loc/utakbrazilbih.wbsp

Predobra ponuda po meni :D !
Nije to bas tako kao sto je predstavljeno u ponudi.
F.K.SARAJEVO

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 jan 2012, 22:18

Samba i Sevdah kombinacija ;) Bit će golijade!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.