Povratak gostujućih navijača na stadione

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

bambina
Kontakt:

Re: Povratak gostujućih navijača na stadione

Post Postao/la bambina » 22 dec 2011, 17:16

Dok se mladi ljudi ne promjene,narod,mržnja,nacionalizam.....Građanska kultura je glavni faktor, i odeš da pogledaš utakmicu,navijaš,atmosfera,a ne nosiš sa sobom cijelu pirotehniku ,kamene,noževe,baklje pa ih pališ u masi ljudi,.....Hallo 21 stoljeće ??? ni kulture ni bontona.Da ne znaš da li ćeš završiti na hitnoj poslje utakmice.Strogi zakon,dobra organizacija,osiguranje-najvažnije!

Ostalo ništa sijedi i uživaj uz Tv,jer nismo dorasli.Nažalost takva je slika i uvjek će bit netko tko će 'cirkusirat ' i sve pokvarit.Jer najmanje je fudbal bitan mnogima koji nažalost dolaze kvare nam sve!

Ne vrijeđam al klošari,narkići,ljudi s debelim dosjeima,problematični delikventi.....tugara :roll: takvi to rade i zabavljaju raju i okolinu!!!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 22 dec 2011, 19:08

Komitet je ovime potpisao kapitulaciju u borbi sa navijacima,huliganima,ultrasima,nazovite to kako god hocete.Ova je zabrana kao sto neko rece isto kao i zabraniti ljudima da voze jer se mogu desiti saobracajne nesrece,a znamo kad policija stisne kako se vezu pojasevi,kod nas u Tuzli jedna kamera kod Merkatora normalizira saobracaj,mislim na brzinu,a kamoli da ih ima recimo 5.Isto je i sa ovime,neredi se mogu sprijeciti samo uz dobar zakon o navijacima,par kamera,vise specijalaca(iako ih osobno ne volim)Pa evo nama se desilo da nam se bus zapali jer je oko nas bilo malo policije,da li je to kao sto inace bude prolaznje kroz crveno itd itd nebi se oni usdili uraditi ono sto jesu.isto se ultrasima desilo u tuzli,dodjes nenajvaljeno moras dobiti nerede.Vise policije,bolje osiguranje samo tako se mogu sprijeciti neredi na stadionima.A ova prica o narkicima itd itd vam ne pije vode,unutar navijacke grupe se sada nalazi vise djece iz razloga sto su stariji nasli poslove,zene itd a svi su se oni tukli mnogo vise nego mi danas.
Potpisali ste poraz !
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 23 dec 2011, 19:27

Hordas Doboj je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:

Ovo je snimak jedne navijacke grupe necu je imenovati :D sa zadnjeg gostovanja u Travniku.Vecina je ovo vjerujem gledala,a ja nazalost uzivo.I danas me stomak boli od smjeha kad se sjetim kako je onaj otreso sa ograde.A dosli su na tekmu i nemaju za kartu.Ziva istina.I na kraju ih uprava Travnika pusti,klosare djabe ,sta ce na poluvremenu.Udju na stadion i pogledajte ovo majke vam.Ako su ovi dosli da gledaju tekmu onda sam ja novi predsjednik Koreje :lol:
Ma daj o cemu mi pricamo...
Nek se ljuti ko god hoce ali komitet za normalizaciju je sto posto u pravu...pogledajte zasto...
" onclick="window.open(this.href);return false;
A ovo je takodje jedno gostovanje jedne navijacke skupine koje necu imenovati i evo zbog cega gospoda iz nenormalnog komiteta po meni nije upravu sekunde. Sad skontaj ovu utakmicu bez ovih navijaca pa zamisli ambijent na istoj.
@NeToBola potpisujem svaku rijec, ima mnogo drugih nacina da se sprijece neredi bez zabrana. Ako jedna Torcida iz Novog Pazara ode u Beograd ili jedne Delije odu u NP onda stvarno ja ne kontam zasto mi ne bi mogli ici u TZ, BL, Mostar i druge gradove u lijepoj nam drzavi???
Znas stvarno pokusavam stvari sagledati realno.Daleko od toga da ne uzivam u dobrim predstavama svih navijackih grupa.Evo mogu reci da su i mene Horde odusevile svojim odlicnim navijanjem na zadnjem gostovanju ovdje.I Manijaci su lijepo navijali,ali onda kad izgube tekmu potrgaju 30 ak stolica koje ni dan danas nisu popravljene.Mogu i slike postaviti.Ja znam da nisu svi dosli sa rusilackim namjerama ,ali ocigledno da je dobar dio tipova kao sto sam gore pisao dosao iskljucivo da divlja i rusi te pravi nerede.Gornjim postom mi stvarno nije bila namjera da kako kazu uvrijedim bilo koga,nego da vec jednom postavimo stvari na pravo mjesto i nazonemo ih svojim imenom.Jer ovaj snimak gore je sramota i ako bilo ko ovo pokusava opravdavati onda sa njim nesto stvarno nije u redu.
A da istina ima vise lica pokazace sljedeci snimak takodje iz Travnika gdje je prikazana navijacka grupa koju ti nisi imenovao ,a zbog dobrih namjera necu ni ja...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 23 dec 2011, 21:29

Heboga ti, nemozes uporedit to sto si sada postavio i ono maloprije. :roll:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 dec 2011, 02:38

cikac je napisao/la: A taj mit o fakultetski obrazovanim ultra navijačima slušam već godinama, samo još nikako da ih vidim. Fakutetski obrazovan čovjek koji ima ozbiljan posao ne može sebi priuštiti da dođe na posao sa šljivom pod okom, dok pravi ultras sebi ne može priuštiti da pobjegne od tuče. Ne vidim baš kako su te dvije stvari spojive, osim ako se ne radi o nekom pozeru na jednoj ili drugoj strani.
Ovo sam morao prokomentarisati, inace stvarno ne zelim da upadam u raspravu, jer svako ima svoj stav i svoj stil koji fura. Ali ima i takvih fakultetskih ljudi, akademskih gradjana koji su Ultras navijaci.

Dobro, ja sam jos uvijek student na ekonomiji i necu se deklarisati da sam Ultras navijac samo zato sto sam drzao baklju, bacio petardu, zato sto sam bio na svakoj Željinoj domacoj utakmici i na gostovanjima ove polusezone do zabrane (iako sam opet otisao u Zenicu za kup utakmicu, neorganizovano), zato sto sam pomagao pri postavljanju kartona, zato sto sam bio u Banja Luci kada je bilo kamenovanje, zato sto sam bio na mostu na Socijalnom kada je bio Hajduk. Ali to ne znaci da ja trazim belaje, uvijek pokusavam smiriti situaciju da upravo ne bi izbio sukob i da nebi doslo do materijalne ili ljudske stete, nekada se mora priznat poraz, ali ako izgubi klub, ne mora znaciti da ce izgubiti i navijacka skupina. Ali vrijedjanje protivnika i, na neki nacin, omalovazavanje mora biti, jer je cilj pogoditi drugu navijacku skupinu u njenu slabu tacku i izazvat revolt kod nje. Naravno, ne sada nacinima kao vrijedjanje mrtvih i sl. Mnogi na tribinama su upravo ekstremni u svim pogledima, ali to ne znaci da su i na ulici takvi, jer na tribini ipak zelis da izazoves osjecaj nize vrijednosti kod protivnika.

Necu sebe nazvati patriotom zato sto sam pokusao da branim koliko mogu grad od ljudi koji su htjeli da mu pokvare ugled i da ljudi koji zive u njemu prozivaju kao da nisu nacionalno osvjesteni, kao da mogu kada god zazele da ga osvoje (mislim na torcidu, a ne rat posto sam tada bio beba/dijete), zato sto sam htio prkositi odredjenim ljudima u Banja Luci pjevajuci Jedna si Jedina jer svakom prilikom odbijaju i pljuju po ovoj drzavi, zato sto sam na dan drzavnosti drzao parolu na jugu, dicio se sto sam gradjanin ove nam lijepe drzave, zato sto sam isao na docek Divjaka kada se vratio, sto sam isao na proteste kada je Ganic bio uhapsen, zato sto sam obisao Srebrenicu i Potocare, Kapiju, Markale, Zvornik itd i odao pocast.

Necu, jer ne zelim da se raspravljam sa ljudima oko toga jesam li ja Ultras/hardcore Manijak i patriota ili nisam. Necu, jer ne vidim razloga bas za to, ovo sto ovdje iznosim je vise neko kontruktivno misljenje nego sto zelim se raspravljati. I da, imao sam modrice i rane na licu poslije Banja Luke i Hajduka, da sam imao posao, sta, dobio bi kao otkaz ili kaznu na poslu zbog toga? Ma sigurno... Na faksu me niko nije ni pitao od cega je to, jer je to privatna stvar. Malo mi je smijesno da su svi ti hardcore navijaci odmah i klosari i najveci olosi grada samo zato sto su spremni da umru za ponos grada, a pogotovo kluba, zato sto gaje taj neki lokalni patriotizam, ali i prema Drzavi.

Negdje si rekao da smo mi bez prebijene pare, da smo na neki nacin neprofitabilni, tj bas ono sto maloprije rekoh, olosi... Pa odakle nam onda 30 KM koliko je kostao put do Banja Luke? Plus sto je jos svako potrosio na sendvice, sokove i sl. carlame. Kako onda skupimo za svako gostovanje? Odakle nam pare za tolike parole, koreografije, baklje koje kostaju po 10-15 KM? Sve je to iz naseg dzepa. Jedino protiv Hajduka smo trazili pomoc, jer je bilo iznenadno.

I eto, to je moje skromno misljenje koje se svodi na to, DA, ima akademskih gradjana unutar jezgre navijacke grupe, tj. Ultras navijaca, ne vidim razloga da ne bude.

I da, trebaju ukinuti zabranu organizovanog dolaska gostujucih navijaca, jer je to smijesno. Eto, postavili su je, nije bilo belaja od tada, ok, ali ja ne vidim da je to povecanje sigurnosti dovelo da normalni, hajmo reci, simpatizeri krenu na stadion. Eto, na neki nacin su vam obezbjedili sigurnost, mnogo vecu nego prije, zasto vas nema na tribinama, kao sto na neki nacin navodis da bi bilo? Vrsio sam statistiku, rapidno je opala posjecenost na stadionima od uvodjena zabrane. I negdje si naveo primjer sebe kao turist-navijaca. To je savrseno, ali naravno da ne smijes hodati sa obiljezima svog kluba kroz tudji grad, gdje vlada druga navijacka skupina, osim ako nisi mangup ili trazis belaja. Pa to ne mozes nigdje gdje postoji bar najmanji rivalitet... Nemoj samo navoditi primjer drzavnih selekcija i gradskih rivala.

Eto jedan roman od mene koji sumnjam da ce neko i procitati do kraja.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 24 dec 2011, 09:22

Mladiću, ako si upisao fakultet, ne znači i da ćeš ga završiti. Bar u Sarajevu nije teško biti student. Isto tako, kad ga završiš, vrlo je moguće da ćeš izgubiti entuzijazam da praviš bakljade po banjaluci i režeš kartone ili se tučeš sa Splićanima po Grbavici. Kao što kažeš, da si imao posao, znao bi odgovore na svoja hipotetička pitanja.

Međutim, vi mene pogrešno shvatate... ne kažem ja da ne treba navijati za svoj klub i ne treba ići na gostovanjam, da ne treba voliti grad i državu.

Ono što kažem je da huligane moramo početi zvati tim imenom a ne "ultra navijači", da njihov vandalizam trebamo osuditi, a ne diviti mu se, da se klubovi moraju početi obraćati potpuno drugom sloju društva ukoliko žele imati bio kakvu budućnost, a da se huligani (pa makar oni i ultra navijali za svoj klub i bili najveće patriote) moraju protjerati sa stadiona.

Jednostavno, huligani (kao oni na videu koji je VolimTz odbio komentarisati i nakon njega se izgubio u diskusiji) se kriju iza naziva "ultra navijači" i "patrioti" i kao mi svi bismo trebali da imamo veliko poštovanje prema njima. Žao mi je, ali ja prema takvim imam samo gnušanje.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 24 dec 2011, 12:27

Nisam se izgubio u diskusiji, a onda nisam vidio ni najmanju dozu huliganizma. Ti se sigurno nikad nisi iznervirao, ti si akademski gradjanin. I de mi objasni zasto su onog momka uhapsili svega ti, sigurno je policajcu izvadio oci kao sto je to snimak pokazao. :?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 dec 2011, 13:03

VolimTz je napisao/la:Nisam se izgubio u diskusiji, a onda nisam vidio ni najmanju dozu huliganizma. Ti se sigurno nikad nisi iznervirao, ti si akademski gradjanin. I de mi objasni zasto su onog momka uhapsili svega ti, sigurno je policajcu izvadio oci kao sto je to snimak pokazao. :?
A ti kao ne vidis da je ovdje bar 50 posto ovih momaka na snimku pijano i drogirano.E ako se stvarno pitas zasto su ga uhapsili onda svaka cast.Pa ima snimak brate evo nek svi ocjene.I nazalost on nije uhapsen nego je pusten odmah malo poslije.
Kazes iznervirali ga .A ko ih je majke ti ovdje iznervirao.Svi znamo da to u Orasju bas i nema ko uraditi.Jeste li se vi PRAVI NAVIJACI ikad zapitali koliko kosta jedna stolica na stadionu.I jesi li ti mozda pokrenuo akciju da se nadoknadi steta koja je napravljena...Ja to shvatam isto tako da tebi dodje neko u kucu i polomi sav namjestaj koji ste ti i tvoja porodica posteno zaradili.Ne znam kako bi se osjecao.Ali ne ti ces vjerovatno pravdati i sljedeci snimak iste navijacke grupe ...Izvinjavam se za ove snimke koje postavljam ali to radim iskljucivo iz razloga da se svi uvjere da itekako ima razloga za sankcije komiteta,a to da huliganizam kod nas na stadionima nije predaleko otisao mislim da niko pametan ne moze tvrditi...

OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 24 dec 2011, 13:18

Ivice proslo je gostovanje Manijaka u Gabeli, vrijeme je da se vrati sve u normalu zar ne ??? Ofiran si !!!
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 24 dec 2011, 13:18

VolimTz je napisao/la:Nisam se izgubio u diskusiji, a onda nisam vidio ni najmanju dozu huliganizma. Ti se sigurno nikad nisi iznervirao, ti si akademski gradjanin. I de mi objasni zasto su onog momka uhapsili svega ti, sigurno je policajcu izvadio oci kao sto je to snimak pokazao. :?
A ti kao ne vidis da je ovdje bar 50 posto ovih momaka na snimku pijano i drogirano.E ako se stvarno pitas zasto su ga uhapsili onda svaka cast.Pa ima snimak brate evo nek svi ocjene.I nazalost on nije uhapsen nego je pusten odmah malo poslije.
Kazes iznervirali ga .A ko ih je majke ti ovdje iznervirao.Svi znamo da to u Orasju bas i nema ko uraditi.Jeste li se vi PRAVI NAVIJACI ikad zapitali koliko kosta jedna stolica na stadionu.I jesi li ti mozda pokrenuo akciju da se nadoknadi steta koja je napravljena...Ja to shvatam isto tako da tebi dodje neko u kucu i polomi sav namjestaj koji ste ti i tvoja porodica posteno zaradili.Ne znam kako bi se osjecao.Ali ne ti ces vjerovatno pravdati i sljedeci snimak iste navijacke grupe ...Izvinjavam se za ove snimke koje postavljam ali to radim iskljucivo iz razloga da se svi uvjere da itekako ima razloga za sankcije komiteta,a to da huliganizam kod nas na stadionima nije predaleko otisao mislim da niko pametan ne moze tvrditi...

ovo je jedan od stotinu videa zasto ste dobili zabranu.licno da se mene pita ova zabrana bi trajala 10 godina.

vama "navijacima" nista nije sveto.razbijate izloge i auta ljudi koji muku muce da prezive i nesto da zarade za bolji zivot.palite i rusite stadione,autobuse.uzeti kamen i razbiti nekom glavu je postala svakodnevnica.ako policajci pokusavaju da prekinu svadju svi posle na njih bacaju kamenje.

ako ste mangupi onda se dogovorite 20 protiv 20 pa se tucite negdje u sumi nego rusiti,paliti i razbijati pa se posle hvaliti na forumu JA SAM TU BIO

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 24 dec 2011, 13:27

Evo zasto ja ne zelim da se raspravljam sa tobom, ko ovdje prica o Orasju. Ja pricam o onom klipu iz Travnika.

A kad smo kod Orasja, to je bio revolt protiv saveza i uprave kluba. Bila je dignuta parola: "**** mater i vama i savezu". Zato bolje suti ne znas o cemu pricas !!!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 dec 2011, 13:56

Nepročitan postPostao/la VolimTz dana 24 dec 2011, 13:27

Evo zasto ja ne zelim da se raspravljam sa tobom, ko ovdje prica o Orasju. Ja pricam o onom klipu iz Travnika.

A kad smo kod Orasja, to je bio revolt protiv saveza i uprave kluba. Bila je dignuta parola: "**** mater i vama i savezu". Zato bolje suti ne znas o cemu pricas !!!
Ovdje mi pricamo o huliganizmu na nasim stadionima zbog kojeg je komitet zabranio dolazak gostujucih navijaca.I to je tema.Ja znam tacno o cemu pricam i o tome pisem na pravom mjestu.O klipu iz Travnika je sve jasno.A o Orasju ti je objasnjenje samo tako :lol: .Cuj revolt u kojem polupas sve stolice na tribini na kojoj si u tudjem gradu ,koje su postavili i platili neki drugi ljudi koji su zeljeli da pomognu nasem nogometu pravljenjem ovog lijepog stadiona.Ma vidjeli su svi tu parolu pa ima i na klipu,niko nije corav.I znaci po tebi je nacin polomiti par stotina stolica na stadionu da bi rjesio neke svoje probleme.Ne znam kako to drugima izgleda ,ali meni je to bolesno,i zbog takvih kao sto su ovi sa ovog snimka je i doslo do zabrane gostovanja a ne zbog bilo cega drugog.Ko to ne vidi ,izvini ali on je budala ili nema dobre namjere...

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 24 dec 2011, 14:12

Stisacemo se svi ubuduce, jel Ok sad !?

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 dec 2011, 14:34

VolimTz je napisao/la:

Ma ja.... :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2011, 16:46

VolimTz je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ****. :lol: :lol: :lol:

Dobro rece ovaj u komentarima,pa nije tenis jbt. :roll:
Nisam ovaj klip ranije gledao,pa sam sada oplak'o. :lol: :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 25 dec 2011, 11:47

Devil je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ****. :lol: :lol: :lol:

Dobro rece ovaj u komentarima,pa nije tenis jbt. :roll:
Nisam ovaj klip ranije gledao,pa sam sada oplak'o. :lol: :lol:
Stvarno, mislim koji su to narkomani, pijanci, divljaci neobrazovani majmuni. Pricaju za vrijeme utakmice a cuo sam da su neki i neke grickalice jeli, SRAMOTA !!!

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 25 dec 2011, 16:03

To je to:

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/hul ... dion/71049" onclick="window.open(this.href);return false;

A mi ovdje o takvima raspravljamo koliko su cool, divimo im se, kritikujemo "ACAB" kad ga izbace sa stadiona, isl. Ali holanđani su levati, a mi smo face. :roll: blago nama, nije ni čudo što smo u svemu daleko uspješniji od njih.

@VolimTz, hoćeš li ti meni odgovoriti jesul na onom klipu ultrasi ili huligani?

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 25 dec 2011, 17:36

cikac je napisao/la:
@VolimTz, hoćeš li ti meni odgovoriti jesul na onom klipu ultrasi ili huligani?
Ma vidio si sve, sramota galame ondje. Dvojica nesto pricaju, treci jede nesto ometaju samo. A cuo sam i da su dvojica negdje oko Doboja popila dva tuzlanska 0,33l. Stvarno sta se desava na ovim nasim terenima. Prvo bi zabranio njima da idu na tekme, pa onda njihovoj djeci i unucima, pa uzoj i siroj familiji.

PS: Sve sto sam imao da raspravim sa tobom raspravio sam.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 25 dec 2011, 18:18

Mnogo si hrabar u intelektualnom sukobu jedan na jedan, pa ne smiješ odgovoriti na jednostavno pitanje.

Ne sumnjam da je mnogo drugačija situacija kad si u gomili.
Sve si mi rekao.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 25 dec 2011, 19:44

Vjerovatno vidis nesto na tom snimku sto je sporno, a ja ne vidim jer sam subjektivan (zato sto se radi o ekipi iz mog grada). Neke ti stvari nemogu objasnit, a druge pak nisu za foruma !!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.