Zasto sutimo?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alan_kardec
Kontakt:

Re: Zasto sutimo?

Post Postao/la alan_kardec » 25 mar 2011, 01:57

Prijeratni i ratni drot, a nakon rata novopečeni "nogometni radnik" i predsjednik nogometnog saveza (sa pozicije pendrek efendije, kako ismet horo nazva policajca, direktno u fotelju glavnog u savezu), ima informacije. :lol: :lol: :lol: :lol: Nemojte molim vas!
Jestel` čuli šta kaže Gracić? Stvari nisu toliko jednostavne da bi se krivica mogla svaliti na jednu stranu, a to se upravo pokušava. Ako nisi za jednog presjednika, automatski radiš protiv saveza, fudbala, pa čak i protiv ove zemlje. Stvari nisu toliko banalne, ljudi urazumite se!
Ljudima iz Sarajeva je najlakše pokazati na Banjaluku (i obrnuto iz Banjaluke na Sarajevo) i, kako onaj gledalac reče, "kauboja iz Laktaša" :lol: :lol: , kad se treba neko optužiti za nešto i prikriti svoje lopovluke i nerad. Naravno to rade jer to po nepisanom pravilu uvijek upali (posebno kad je dodik u pitanju), a meni samo nije jasno kako više raja ne skonta tu priču? pa jel vi zaista mislite da je dodik krivlji od pušine za aktuelnu situaciju u savezu, dodik ima veze sa fudbalom koliko sa kvantnom mehanikom, a pušina je u tom istom savezu bio glavni čovjek desetak godina. Čitam i na temi o rukometnoj repki BiH, ista priča, navodno Rađa je dodin čovjek, radi protiv repke, saveza, on je protiv ove zemlje i slične gluposti. A da nije bilo Rađe i isključivo njegovih poznanstava i veza, jedan od najboljih svjetskih golmana u ovom trenutku, Danijel šarić nikad ne bi obukao dres BiH. Toliko Rađa mrzi ovu zemlju. Njegovi trenerski kvaliteti su druga priča.
Što se mene tiče, nadam se da od suspenzije nema ništa, očekujem da se dogovore, a da li će biti jedan ili tri predsjednika, sasvim mi je svejedno. Nemam ništa protiv tog famoznog jednog predsjednika, ali imam protiv preglasavanja koje se dešavalo u prošlosti mnogo puta.
A zašto ljudi ćute? Pa vjerovatno jer se svako o svom jadu zabavio. Ogromna većina ljudi u ovoj zemlji ili su nezaposleni ili ne primaju platu za svoj rad, opterećeni su kreditima, svakodnevim rastom cijena i mnogim drugim stvarima i da se oni sad bave time ko je u pravu, Suljo, iljo ili Bogdan. Na kraju krajeva, ljudi su ćutali i o drugim mnogo bitnijim stvarima, pa što ne bi ćutali i kad je fudbal u pitanju? Evo ja stavljam se u poziciju prosječnog mladog čovjeka, da sam nezaposlen (hvala Bogu nisam), da nemam za gorivo, za izlazak, za kladionicu,... nikad mi na pamet ne bi palo da odem pred savez da protestvujem i izigravam mangupa. Ako već ne protestvujem zbog toga što imam fakultetsku diplomu a nemam posla, ne moram protestvovati ni zbog toga što se neki degenerici ne mogu dogovoriti hoće li sjediti u jednoj ili tri fotelje.

Fanatikosi su posebna priča! Imali su podršku bar 80% federalnih medija, imali su i finansijsku pozadinu jer većina njih živi vani, imali su svo vrijeme svijeta da urade nešto, a sve što su uspjeli je da na svakoj utakmici repke skandiraju onaj potpuno besmisleni slogan savez napolje, pale baklje zbog čega ispaštaju i savez ali i igrači, šamaraju Čeku pred hotelom :lol: :lol: ... a ovih dana ih nema nigdje. To je dokaz koliko su smješna organizacija, a većina se jedno vrijeme klela u njih.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 mar 2011, 11:34

Ja bih bas volio cuti kako stvari stoje, ako nisu banalne kao sto mislimo. Hajde @alane, reci nam barem priblizno kako stvari stoje, ako vec ne poznajes stvari detaljnije.
#divovi

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 25 mar 2011, 12:29

alane, dobar post nema šta, mogao bih se ja ovdje nadovezati ali ne smijem, proglasit će me izdajnikom :P
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 mar 2011, 13:58

kralj_je_mrtav je napisao/la:Dobro zboris, Pusina je bio u tom savezu nekih desetak godine. Savez u tom periodu funkcionirao mnogo bolje odo ovog sad, Jusufova poznanstva su nas dovela u UEFA-u i FIFA-u kada se tome nik nije nadao. U tom periodu igrali smo prijateljske tekme sa nekim reprezentacijama svijeta, sa nekom Argentinom, Brazilom, a danas, s kim danas igramo. E sad za Radju, jastaje nego Dodin covjek. Gdje ti zivis burazeru. Doveo Sarica, eto napravio nam veliku uslugu. Mlad Sara, 22 godine ima, branit ce za BiH jos 15. Nemoj molim te. Fanaticosi, sta reci, momci kada su nesto pokusavali ti i ovi sa fakultetskim diplomama ste ispijali kafice na carsiji. Jbg, moze vam se, boli vas uvo, pa zato nema potrebe da protiv njih sta govoris.

Znači stanje bilo bolje u vrijeme Pušine? Sarajevski policajac imao poznanstva u uefi i fifi? Ma šta mi napriča! :lol: :lol: :lol: :lol: Pa gdje ti živiš buraz?

U pušinino vrijeme su se na ovim prostorima igrala tri prvenstva, repka je gubila od malte i katara, remizirala sa far. ostrvima, rezultati a i ukupno stanje u savezu za primjer, nema šta. To što repka ništa značajno nije napravila u kvalifikacijama, posebna je priča.
Što se Rađe tiče, daj mi dokaz da je dodin čovjek. Šarić je došao relativno kasno u 34. godini, ali i kao takav može na vrhunskom nivou braniti još najmanje 4-5 godina (svi znamo gdje brani i kako brani) i jedini je (uz možda Tahirovića) koji u ovoj repci nije samo prosječan igrač. To što ga ljudi iz saveza i rađini prethodnici nisu zvali (ili ga jesu zvali, ali ga nisu uspjeli nagovoriti da igra), to nije rađina greška sigurno. To što je rađa dva puta zijanio od estonaca, druga je stvar, on treba otići, to je tačno, ali nemojte ke.njati previše.

Što se fanatikosa tiče, kao što sam već jednom napisao na ovom forumu, oni su moralno dno. Seru o patriotizmu, puna im usta bosne, a dok svira himna BiH oni pjevaju neki lijevi tekst, dođu u BiH jednom ili nijednom u tri mjeseca i oni bi nešto da promjene ovdje. To što mladi "ispijaju kafe", nek ispijaju, i bolje nego da rizikuju da dobiju pendrek preko leđa ni zbog čega. kad je već mnogo bitnijih stvari u ovoj državi otišlo u pm, nek ide i fudbal (ustvari već davno je i otišao).

moustapha je napisao/la:Ja bih bas volio cuti kako stvari stoje, ako nisu banalne kao sto mislimo. Hajde @alane, reci nam barem priblizno kako stvari stoje, ako vec ne poznajes stvari detaljnije.
Pa stvari nisu toliko banalne iliti crno bijele, iako pušina sinoć čitavu emisiju posvjećuje tome kao "mi smo dobri, oni smrde" (ne brini, i ovi iz fsrs su isti, pun mi je ku.rac petkovića, čeke, tešića... i njihove zaštite srpskih interesa u fsbih). Ono što je istina je da ih komplet sviju treba smjeniti jer svako ima svoj dio odgovornosti za loše stanje u bh fudbalu.
Niko ovdje ne priča o tome kako postoje veliki problemi u delegiranju kantonalnih predstavnika koji treba da čine kvorum na toj sudbonosnoj skupštini, da je njihov izbor nelegalan itd. Niko ne priča zašto je Velid Imamović (koordinator kojeg je postavila direktno uefa, za projekt formiranja novog statuta fsbih) podnio ostavku, zbog kako reče, velikog pritiska, prije svega iz federalnog saveza.
Ne priča se o tome jer to ne treba da se čuje. Zato je mnogo jednostavnije za sve optužiti ove iz fsrs i dodika, i optužiti ih za rušenje države, u ovom slučaju, preko fudbala. :lol: I raja to puši, što je najcrnje. :roll:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 mar 2011, 14:10

Sve te stvari uticu na losije funkcionisanje saveza i da i u jednom i drugom savezu ima parazita to je svima jasno. Medjutim, kako udovoljiti UEFA-inim zahtjevima, ako ti zahtjevi nacelno ne odgovaraju ljudima iz FSRS. To je problem koji je usko povezan sa politikom i garantujem i da se promjenu svi ljudi u oba saveza isti ce problem opet postojati.
Sto se tice Pusine, iako nije bio omiljen u svoje vrijeme, cinjenica je da su neke stvari bolje funkcionisale u to vrijeme. BiH je igrala utakmice sa Brazilom i Argentinom, a to sto su rezultati reprezentacije bili losiji ne moze se direktno njemu pripisati. Zar ocekivati od njega da obuce kopacke i zaigra. :lol: Bilo kako bilo u to vrije je bilo i dobrih rezultata tako da se i rezultati mogu polovicno kritikovati.
alan_kardec je napisao/la:U pušinino vrijeme su se na ovim prostorima igrala tri prvenstva
Prvo prigovaras svima koji prebacauju svu krivicu na FSRS, ovdje ti radis istu stvar. Za postojanje tri prvenstva svu krivicu prebacujes na njega, iako znamo svi da je takvo sto neposteno i nekorektno.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 mar 2011, 14:49

[quote="alan_kardec"]

Što se fanatikosa tiče, kao što sam već jednom napisao na ovom forumu, oni su moralno dno. Seru o patriotizmu, puna im usta bosne, a dok svira himna BiH oni pjevaju neki lijevi tekst, dođu u BiH jednom ili nijednom u tri mjeseca i oni bi nešto da promjene ovdje. To što mladi "ispijaju kafe", nek ispijaju, i bolje nego da rizikuju da dobiju pendrek preko leđa ni zbog čega. kad je već mnogo bitnijih stvari u ovoj državi otišlo u pm, nek ide i fudbal .

:shock: ''Moralno dno''
Pa zar ti @alene vec jednom ne navede da si bio na Kosevu BIH-Srbija.I kao sto rece navijao si za Srbiju i bio tamo na onoj drugoj strani navijaca.Kao zitelj Lukavice ili Istocnog Capajeba koji se defakto kad sve oduzmes i dodas nalazi u BIH.A ne u drzavi za koju vi zdusno navijate.Navijanje je licna stvar,ali tu onda prestaje slicnost sa bilo kakvim moralom.
I sa takvim nacinom razmisljanja ti uopste nemas pravo da nekome spocitavas sta je moralno a sta nije.
Velis Pusina je bio drot i bio vezan usko u politiku.Sta je onda Modricki Jelic bio, ako nije tajna.Osim rafinerije.
Ili mozda Sirokobrijeski Jelic ''visoki casnik'' kako bi oni rekli.
Nego naravno da ti ne pada na pamet da protestujes u vezi repke,koju ti i sam si priznao stavljas kao rezervnu.Tek poslije Srbije.
''Lijevi tekst''himne kako ti rece, je tekst prvobitne himne.Koja nije pasala ovima iz manjeg entiteta.Valjda zato sto direktno misli na cjelovitu BIH.
Lijevi tekst :roll: ,eto ti si izraziti desnjak.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 25 mar 2011, 15:13, ukupno mijenjano 3 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 mar 2011, 16:18

@kralj

Niti mislim da sam najpametniji, niti ja gdje napisah da imam diplomu (još uvijek ne). Ja sam se kao što napisah gore, samo stavio u poziciju mladih ljudi koji su fakultetski obrazovani, a koji nemaju posao, a takvih je značajan broj u ovoj zemlji, složićeš se. To što se fudbal ujedinio nije samo jusufova zasluga, već zasluga i ljudi koji su bili u druga dva saveza, a i uefe koja je i tada, kao i danas stvorila ogroman pritisak i frku, i da nije uefe bilo tada ko zna ko bi nosio epitet prvak BiH u fudbalu/nogometu. :lol: Rat je završio znamo kad, a fudbal se ujedinio znamo kad. Što se fudbal nije ujedinio ranije nije jusufova krivica, ali što se ujedinio je isključivo njegova zasluga. ma nemoj mi reći. Zašto ti misliš da meni treba informacija? možda zbog toga što misliš da si ti najpametniji? da ti se ja javim na pp? izvini jarane previše laskaš sebi.

@`aris

Evo nama `arisa, evo nama `arisa. :lol:

Kad vidim ko mi objašnjava šta je to zapravo moral, utješim se! :lol:
Tačno, bio sam oba puta na Koševu i navijao za one za koje smatram da trebam navijati. A to, hoće li se to nekome svidjeti ili neće, ne zanima me baš previše. Živimo u demokratskoj zemlji (valjda). Ono što je meni lično bitnije je da se ja ne skrivam iza ko zna koliko accounta na ovom forumu, da se ne ustručavam da kažem odakle sam i šta sam, da ću uvijek reći ono što mislim i da nisam iskompleksiran nekim stvarima kao što su pojedinci. Svaki dan radim sa ljudima druge vjere i nacije, niti ja imam problem sa njima, niti oni imaju problem sa mnom. Zajedno smo na straži gledali BiH-Turska i Srbija-Francuska(doduše na dva tv-a), ali smo gledali.
Šta kaže preko foruma neki tamo `aris koji ko zna odakle je, ko zna šta radi u životu osim što po vazdan tipka po forumu i brani papeta, stvarno mi nije bitno. Vrli Bošnjo kome je bitnije da komšiji crkne krava nego da se njegova ugoji i koji je svšavao prošlog ljeta kad su Australci i Turci pobjeđivali i nije ga nigdje bilo par dana kad su švabe ispušile. :lol:
RIP Adis Selmanović

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 mar 2011, 16:27

@alane ko tebi da diplomu.Grom ga spalio. :twisted:
Pa i u cirlici postoji x ili h.Izgleda da su takvi ko' ti zaebali i Vuka....Stefanovica.....
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 25 mar 2011, 18:09

kralj_je_mrtav je napisao/la:Necu vise raspravljati, ali eto samo da se zna. Fudbal u našoj zemlji ujedinjen je tad i tad, a najzasluzniji za njegovo ujedinjenje bio je taj i taj. I prilikom usvajanja prvog statuta, kao sto rece taj i taj, lijepo pisah da smo duzni postivati i uvazavati sve sugestije i pravilnike UEFA-e i FIFA-e. Ovo je kljucno, jer ovi koji su sada ti gdje jesu i koji se svim silama trude da preko fudbala pokusaju ostvariti velikohrvatske i velikosrpske interese, krše Statut, kojeg bi najradije ostavili na snazi. Zalosno! Pozdrav, odoh gledati Zelju.

Ti ako stvarno ovako razmišljaš, zabrinut sam za tebe. Čuj velikosrpske interese :lol: :lol:

@`aris

Ooooo pa ti znaš ćirilicu! :lol: Svaka čast `arise, napreduješ, obrazuješ se. Neka, neka, tako i treba. :mrgreen:
Što se diplome tiče, sreća pa mi je neće davati takvi ko ti, pocijepao bih je odmah. :lol:
RIP Adis Selmanović

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 mar 2011, 18:18

@alane zato i jeste tako ''napredni'' kao i ''moralni''.
Kur-va o postenju,vojnik o skracenju a @alan o moralu i obrazovanju. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 25 mar 2011, 18:34

ako nastavite lutati i trolovati temu, banovacu obojicu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 mar 2011, 23:52

jest vam utjerao strah u kosti sad nesmijete pisnit ..to je tito i partija :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

UrbanBatalion
Kontakt:

Post Postao/la UrbanBatalion » 26 mar 2011, 17:04

avenija je napisao/la:jest vam utjerao strah u kosti sad nesmijete pisnit ..to je tito i partija :mrgreen:
Forumska demokratija. :mrgreen:
Al saltcityattack je moj idol.

The Prodigy
Kontakt:

Post Postao/la The Prodigy » 27 mar 2011, 15:47

Ovo se odnosi i na vas dvojicu. Dakle, vratiti se temi...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 mar 2011, 22:37

:mrgreen:
Nego U-torak je na vratima.
Bilo kakav masivniji poziv bilo kakvom naravno mirnom protestu.Skoro pa ni glasa.
Sve se svodii na tanke pokusaje.
Repka je dokazala da se itekako moze nositi za borbu na Evropsko.
u slucaju jos jedne pobijede u Bukurestu,puhati za vratom Francuskoj a Rumuniju sahraniti konacno.

Kao sto znamo u UEFI su bas Rumun i Francuz jedni od onih koji se pita.
Znaci preglasavanje ce iskkoristiti do maksimuma.
E sad da ga ebem,sto ce ovima iz IO biti tek tako svejedno da dizu ruku za suspenziju,ako je ispod prozora 20.000 dusa.
Znaci i do nas je,ako nam je svejedno.Onda se ni ovima nema sta ''zamjeriti''.
Sami sebe pokopali.
Da je koncert DJ Krmka brojka bi bila veca.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 27 mar 2011, 23:23

kasno je za proteste, ne protestuje se 5 do 12, nazalost. bio je protest pred savezom i nista se nije postiglo stim, bila je "revijalna" utakmica u isto vrijeme kad smo igrali protiv cini mi se azerbajdzana u zenici i to nije pilo vode, zasto bi sad protesti nesto promjenili?
nek nas kazne, ruku na srce al to smo i zasluzili,....sledeca kvali. tekma je u junu a do tad bi se sredilo sto sta, stvorio bi se privremeni savez i nastavili bi sa kvalifikacijama a gubitnici bi bili klubovi jer nebi imali pravo nastupa u evropi sledece sezone,...al to nije ni problem neki jer i tak i tak nam je u prvoj, drugoj rundi kraj,...a uefa-fifa bi garant donirala koji dinar da se tim klubovima nekako i pomogne il sta ja znam vec sta, niko od njih nece otic u konkurs zbog ne igranja u evropi sledece sezone.
WHUFC

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 28 mar 2011, 01:14

kralj_je_mrtav je napisao/la:
samovasposmatram je napisao/la:kasno je za proteste, ne protestuje se 5 do 12, nazalost. bio je protest pred savezom i nista se nije postiglo stim, bila je "revijalna" utakmica u isto vrijeme kad smo igrali protiv cini mi se azerbajdzana u zenici i to nije pilo vode, zasto bi sad protesti nesto promjenili?
nek nas kazne, ruku na srce al to smo i zasluzili,....sledeca kvali. tekma je u junu a do tad bi se sredilo sto sta, stvorio bi se privremeni savez i nastavili bi sa kvalifikacijama a gubitnici bi bili klubovi jer nebi imali pravo nastupa u evropi sledece sezone,...al to nije ni problem neki jer i tak i tak nam je u prvoj, drugoj rundi kraj,...a uefa-fifa bi garant donirala koji dinar da se tim klubovima nekako i pomogne il sta ja znam vec sta, niko od njih nece otic u konkurs zbog ne igranja u evropi sledece sezone.
Da pojasnim nesto, posto vidim da svi zivite u snovima. Koji novi savez, ko bi ga cinio. Nemojte molim vas bezveze komentarisati. Suspenzija, znaci i kraj do ko zna kada jer UEFA i FIFA su glasno i jasno nekoliko puta ponovili, u slucaju suspenzije buduci Savez moraju ciniti predstavnici iz cijele BiH, sto samim tim znaci i iz RS i ovi ovi drugi. Dakle, jasno kao dan. Izvodljivo, ima i tamo ljudi koji zele dobro bh. fudbalu, no zna se kako oni mogu doci do Saveza. Nikako, dok Dole ne kaze, naravno i ovaj dole drugi. Dakle, privremeni savez su bajke za djecicu i nemojte beze nasjedati na te price.
hoces da ti nacrtam ko bi novi savez cinio?
budi realan i otvori oci, suspenzija ne znaci automatski kraj do ko zna kad, suspezija je nama trenutno jedina sansa da se nas fudbal ocisti od govana da se vise jednom za sva vremena povuce voda u "wc-u",...
da dodam jos nesto,..savez NE MORA da cini cijela BiH savez MORA da cini onaj ko je za to NAJ kompetentniji!!!!!!
uzmi primjer njemacku ljudi nikad nisu imali diskusiju dal ce gazda fudbala biti iz istocne il zapadne,...ili uzmi kanadu dal ce biti englez ili fracuz,..uzmi spaniju dal ce biti "spanjolac", bask ili katalanac" mani se nacionalnog kljuca jer to su bajke za malu djecu.
WHUFC

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 28 mar 2011, 14:22

ti fakat ne shvacas uefinu i fifinu poentu.
nacin glasanja ce se promjenit sa "novim" savezom i to drasticno,..jer ukoliko dodje do suspenzije moglo bi doci i do raspada SVIH ponavljam za tebe jos jednom SVIH fudbalskih il nogometnih institucija u BiH od seoske do premijer lige a to znaci novi pocetak, a novi pocetak se nemoze zapocet sa "starim" funkcionerima i novi pocetak bi donio promjene u svim segmentima BH fudbala.
WHUFC

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 28 mar 2011, 14:45

Sve je receno s ovim 6 Muslimana,5 Srba i 4 Hrvata.11 potrebno za odluku.Znaci bez nas se moze donijeti svaka odluka.Bez Muslimana i Srba ni jedna??????Pa treba li ista vise govoriti!!!Bevanda je ustao i rekao,"Nek bude tako al nek za odluku bude dovoljno 9 ruka".Naravno to se odbilo jer bi vjerojatno Muslimani ispaštali.Bez ravnopravnosti nema ni saveza,i to nema cijene!!!Kad smo igrali u Europi glasali smo za predsjedništvo,i tako ce biti i sutra.Nek bude 5,5,5 pa bi se lako dogovorili!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.