Monolog je napisao/la:Zna l' ti žena da igraš pokera?

Il' sakrivaš k'o moja malenkost.

Mislim da sam jedan od onih koji sedmično rade po 4 seminarska.
Šalu na stranu, nisam upratio tog lika/te likove/. Moraću mu
odrati kožu kad ga ugledam.

Dobro nije zakonski zena, al' se tako racuna

. Al' zna, od poraza pravim pobjedu, pa misli da sam dobar, tako da se ne buni

. Isto kao sa kladionicom, svaki sedmice legne tiket, svi misle slazem lovu, al' niko ne zna koliko uplacujem

.
Al' salu na stranu, dobar sam na pokeru (ne puno, al' eto),.. Velike stolove ne igram, jer sumnjam da tu ima 'njihovih' igraca kojim je nastimano da uzimaju pare. Evo gledam sad druga, tri ruke za redom ima JJ, K1 i KK,.. Zavrsi na all in i sve tri ruke gubi iako je dominirao prije flopa (100 eura ukupno). Ovdje se to precesto desava, a ko uspije ovo izvsti sa spilom karata tri ruke za redom, ima da pojedem taj spil. AA, KK i QQ padaju ko ledenice, tako nastimano. Bezze,.. Uz to skala i boja precesto izlaze. Kada ti na riveru dadne drugi par i nekome sansu za boju, budi siguran da je to boja.
A ovaj lik igra blajndove 2/4 eura. Napravi sto 'dogished' ili 'hu4rollz',.. Ranije su bili zestoki okrsaji, iz kojih je on uglavnom izlazio punih dzepova. Minimalan ulazak je bio 400 eura, a sada je spustio na 150 (

), jer malo ko zeli sa njim igrati. Sad ga mozes vidjeti kako satima sam cubi, niko mu ne ulazi

,.. Jedino ponekad upadne na pune stolove i napravi im haos

. Skroz sumnjivo. Tesko da je neko onako dobar. Skloniji sam misljenju da je on programirao ovaj poker

.
Inace ima ekstra dobrih igraca 'Royalovmali' ili 'GBasic', koji imaju odlicnu igru,.. Nikada ne znas sta imaju, totalno nepredvidivi. Al' ovo glavonji ne moze niko nista. Lopovluk najvjerovatnije.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.