SP - Grupa D
Moderator/ica: admin
Re: SP - Grupa D
evo ja predvidjam... nijemci ce bez ballacka igrati i ljepse i bolje... ko se smije kladiti? 

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
idem malo off, al' ima jedan pjanic koji je mladji od milosa i vec sada nije toliko iza milosamarconato je napisao/la:Jeste, slazem se! Ali isto tako ni u Bosni nema ni blizu jednom Vidicu, Ivanovicu ili Krasicu...Principatus je napisao/la:To se nadam i ja, ako BiH odigra nerjeseno ili cak pobjedi protiv Njemacke, to ce biti obadvjema od koristi i dace Njemcima zadnji slif. Snaga BiH lezi jasno u napadu i veznom redu, jednog Dzeku ni Lahm nemoze tek tako kontrolisati, nedaj boze da mora sa njim ici u vazdusni duel (). No jednog Dzeke nema ni blizu u grupi D u protivnickim ekipama.

- bistrikboy
- Kontakt:
Golmani:
Jörg Butt (Bayern München) Manuel Neuer (Schalke 04) Tim Wiese (Werder Bremen)
Odbrana:
Dennis Aogo (Hamburger SV) Holger Badstuber (Bayern München) Andreas Beck (1899 Hoffenheim) Jerome Boateng (Hamburger SV) Arne Friedrich (Hertha BSC) Marcell Jansen (Hamburger SV) Philipp Lahm (Bayern München) Per Mertesacker (Werder Bremen) Serdar Tasci (VfB Stuttgart) Heiko Westermann (Schalke 04)
Vezni red:
Sami Khedira (VfB Stuttgart) Toni Kroos (Bayer Leverkusen) Marko Marin (Werder Bremen) Mesut Özil (Werder Bremen) Bastian Schweinsteiger (Bayern München) Christian Träsch (VfB Stuttgart) Piotr Trochowski (Hamburger SV)
Napad:
Cacau (VfB Stuttgart) Mario Gomez (Bayern München) Stefan Kießling (Bayer Leverkusen) Miroslav Klose (Bayern München) Thomas Müller (Bayern München) Lukas Podolski (1. FC Köln)
Ovi igraci su pozvani na prvi dio priprema 4 momka ce otpasti (ili 3 sada kada je Ballack otkazao nastup)...
Jörg Butt (Bayern München) Manuel Neuer (Schalke 04) Tim Wiese (Werder Bremen)
Odbrana:
Dennis Aogo (Hamburger SV) Holger Badstuber (Bayern München) Andreas Beck (1899 Hoffenheim) Jerome Boateng (Hamburger SV) Arne Friedrich (Hertha BSC) Marcell Jansen (Hamburger SV) Philipp Lahm (Bayern München) Per Mertesacker (Werder Bremen) Serdar Tasci (VfB Stuttgart) Heiko Westermann (Schalke 04)
Vezni red:
Sami Khedira (VfB Stuttgart) Toni Kroos (Bayer Leverkusen) Marko Marin (Werder Bremen) Mesut Özil (Werder Bremen) Bastian Schweinsteiger (Bayern München) Christian Träsch (VfB Stuttgart) Piotr Trochowski (Hamburger SV)
Napad:
Cacau (VfB Stuttgart) Mario Gomez (Bayern München) Stefan Kießling (Bayer Leverkusen) Miroslav Klose (Bayern München) Thomas Müller (Bayern München) Lukas Podolski (1. FC Köln)
Ovi igraci su pozvani na prvi dio priprema 4 momka ce otpasti (ili 3 sada kada je Ballack otkazao nastup)...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
steve-o
Dobar je Pjanic igrac, ali on nije krilo! Spomenuo sam Krasica zato sto on pominje tamo Lahma u kontekstu da cuva Dzeku, sto nema veze s vezom! Ovaj spic, a ovaj bek! Logicnije je da cuva Krasica ili Jovanovica...
Dobar je Pjanic igrac, ali on nije krilo! Spomenuo sam Krasica zato sto on pominje tamo Lahma u kontekstu da cuva Dzeku, sto nema veze s vezom! Ovaj spic, a ovaj bek! Logicnije je da cuva Krasica ili Jovanovica...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Principatus
- Kontakt:
Stvar je u tome sto je Njemacka u odbrani isto jaka kao Srbija, ali jaca u veznom, a narocito u napadu. Ovdje se prica o Krasicu kao da je mladi talenat, koji je vec godine odigrao u jakoj ligi, kao da je neka vrsta Özila, Müllera ili Pjanica. No to nije slucaj. Dakle ima nekog koji nije samo blizu nego iznad Krasica u Njemackoj a i u Bosni. O golmanu da ne pricam, mislim da ce vas to prije ili kasnije pokopati. Pred sebom vidim zeznute lopte Trochowskog, kao cruise missiles. Posto odbrana ne daje golove, time ni Vidic a ni Ivanovic ih ne daju, a Njemacka ce zabiti najmanje 1-2 gola i pored takve odbrane Srbije, naopacke nista necemo primiti, pa i od koga? Tu treba biti realistican. Sebi covjek dakle moze zamisliti kako ce utakmica zavrsiti. Bosna na drugu stranu ima krhku odbranu, koja ipak ima najboljeg defenzivca francuske lige i pojacava se sa drugim talentima kao Bunozom itd. No Bosna ima napad koji ce cak i Njemackoj zabiti bar jedan gol, sa jakom igrom mozda dva i to pored ovake odbrane, a na Njemackim napadacima je odgovore.marconato je napisao/la:Jeste, slazem se! Ali isto tako ni u Bosni nema ni blizu jednom Vidicu, Ivanovicu ili Krasicu...
Sto se tice sastava, uzmi database kao sto je Transfermarkt pa slazi, ne mjenja nista i vidi se koje jasno jaci.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pa samo sa ovom prvom recenicom si objasnio neke stvari! Cuj Njemacka ima odbranu k'o Srbija!Principatus je napisao/la:Stvar je u tome sto je Njemacka u odbrani isto jaka kao Srbija, ali jaca u veznom, a narocito u napadu. Ovdje se prica o Krasicu kao da je mladi talenat, koji je vec godine odigrao u jakoj ligi, kao da je neka vrsta Özila, Müllera ili Pjanica. No to nije slucaj. Dakle ima nekog koji nije samo blizu nego iznad Krasica u Njemackoj a i u Bosni. O golmanu da ne pricam, mislim da ce vas to prije ili kasnije pokopati. Pred sebom vidim zeznute lopte Trochowskog, kao cruise missiles. Posto odbrana ne daje golove, time ni Vidic a ni Ivanovic ih ne daju, a Njemacka ce zabiti najmanje 1-2 gola i pored takve odbrane Srbije, naopacke nista necemo primiti, pa i od koga? Tu treba biti realistican. Sebi covjek dakle moze zamisliti kako ce utakmica zavrsiti. Bosna na drugu stranu ima krhku odbranu, koja ipak ima najboljeg defenzivca francuske lige i pojacava se sa drugim talentima kao Bunozom itd. No Bosna ima napad koji ce cak i Njemackoj zabiti bar jedan gol, sa jakom igrom mozda dva i to pored ovake odbrane, a na Njemackim napadacima je odgovore.marconato je napisao/la:Jeste, slazem se! Ali isto tako ni u Bosni nema ni blizu jednom Vidicu, Ivanovicu ili Krasicu...
Sto se tice sastava, uzmi database kao sto je Transfermarkt pa slazi, ne mjenja nista i vidi se koje jasno jaci.

Znaci, sto se napada tice, tu se slazem, ali po cemu su to oni u prednosti u vezi!?? Pa taj Ozil i Marin jos nisu na Krasicevom nivou! To Stankovic puno zaostaje(ako uopste i zaostaje) za Schweinsteigerom!? Pa Kacar i Tosic 'ubijaju' u toj istoj Bundesligi, takodje i Kuzmanovic ima zapazenu ulogu..

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Principatus
- Kontakt:
Pa dobro, koliko ova recenica sama sebe diskvalifikuje znas sam. Mislim uredu je, nezelim mnogo na to reci, jer znam da je Vidic nesto kao ikona vase reprezentacije, iako je teze svrsavati na odbrambene poteze nego na golove, ali se covjek navikne kad nema druge. Mislim da je ta izjava sa ciscenjem kopacka pretjerana i samo pokazuje koliko je nerealna uporedba ove dvije reprezentacije.kad se uzme u obzir da ti svi njihovi stoperi zajedno mogu Vidicu samo kopacke cistit!
No sto vise nerealno je ovo:
Kacar je u citavoj sezoni uspio da zabije 3 gola i 1 asistira. Time se uspio upisati na, kako kazes "zapazenu" ulogu, na 110. i neko mjestoPa Kacar i Tosic 'ubijaju' u toj istoj Bundesligi, takodje i Kuzmanovic ima zapazenu ulogu..

Iz razloga gore navedenih.Kakve to oni klase imaju koje toliko odskacu od nasih igraca!?
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 18 maj 2010, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Uvijek se desi neko veliko "iznenađenje" u grupnoj fazi, tj. da ispadne neka velika reprezentacija, a ja mislim da je došao red na Njemačku. Australija će ih karnut, a Srbija ako pobijedi prvu tekmu ja mislim da ide dalje.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- velez_mostar
- Kontakt:
Srbija ima ,po imenima ,vrlo jaku reprezentaciju ,pogotovo u odbrani gdje su igraci tipa Vidic ,Ivanovic ,Kolarov ,Dragutinovic ,Lukovic..nema sta ,svi ovi igraci bi imali mjesta u bilo kojoj repki..vezni red isto tako nije los ,iskusni Stankovic ,Krasic ,pa i Jovanovic koji ide u Liverpool ,ko je jos tu...da ,Milijas (veoma pouzdan vezni igrac),i uz takve veznjake ,napadaci ne moraju biti Bog zna sta..i ova ekipa u odnosu na Njemacku ima vjerovatno bolja imena ,ali je definitivno Njemacka turnirska ekipa ,ciji mentalitet je puno jaci ,i nikada se ne predaju ,dok Srbija zna vrlo lako past' ,i ako kola krenu nizbrdo katastrofa...ali prognoziram da ce ove dvije ekipe biti u vrhu grupe ,i da ce proci dalje..u nastavku takmicenja ne bi prognozirao kako ce ici ,ali grupa glatko
!

Sve grupe imaju anketu, pa bi tako trebala i ova... OTVORITE ANKETU 

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
-
- Kontakt:
Ja se opasno bojim ove Ghane.Imam u glavi jedan scenario:
Srbija-Ghana 1:2 Srbija povede rano npr. u 9 min. a onda u 76. 1:1 i u 90+ šok 1:2
Srbija-Njemačka 2:2 Ono Srbija bruka dobro odigra al opet ne uzme Švabe koji gol za 2:2 postižu u dubokoj sudiskoj nadoknadi.
I onda odlučujuća utakmica Srbija-Australija 1:1 Previše bitan meč,Australci povedu odmah u 3min. uslijed nervoze Srbija se raspadne od kikseva
U takvom scenariju dalje bi išli Ghana i Njemačka
Srbija-Ghana 1:2 Srbija povede rano npr. u 9 min. a onda u 76. 1:1 i u 90+ šok 1:2

Srbija-Njemačka 2:2 Ono Srbija bruka dobro odigra al opet ne uzme Švabe koji gol za 2:2 postižu u dubokoj sudiskoj nadoknadi.
I onda odlučujuća utakmica Srbija-Australija 1:1 Previše bitan meč,Australci povedu odmah u 3min. uslijed nervoze Srbija se raspadne od kikseva

- velez_mostar
- Kontakt:
Dobar scenarij...AlcoholBoysPD je napisao/la:Ja se opasno bojim ove Ghane.Imam u glavi jedan scenario:
Srbija-Ghana 1:2 Srbija povede rano npr. u 9 min. a onda u 76. 1:1 i u 90+ šok 1:2![]()
I onda odlučujuća utakmica Srbija-Australija 1:1 Previše bitan meč,Australci povedu odmah u 3min. uslijed nervoze Srbija se raspadne od kikseva![]()
- Banjaluka SRB
- Kontakt:
admin je napisao/la:naravno. srbi su konstitutivan narod u BiH i s punim pravom čine reprezentaciju BiH i njene navijače kojima je ovaj forum i posvećen.Banjaluka SRB je napisao/la:- $ " на ' " ", јер " ' " $ ". ? ' & $ 40% " 0,01% се $ на ? ". Па, $ ", нпр., ? - ' " & " " " " за " $ " ' о ", а & се $ на ' о СП у Јужној ", вјероватно " порастао & " % $. ? ' се / " " $ $ ' " на & '. А не ' %? А " " $ $, $ & " " " " ".
kakve sad veze srbija ima s tim? ima tema reprezentacija srbije na podforumu međunarodni sport.
uopšte ne kontam šta ti u stvari želiš? nagađam da želiš minirati ovu temu?
$, $ ' у $ $ спорт ' " ". ? " ' " у " везаној за СП " ' о % " јер $ је ? Јужна ". ' $ " " с " ' " " " њене ". Не ? " ову ', него ? $ " " " " у овој $ " " " " " " за ", а " & $ - овај сајт $ о СП у " & " ? " ?. $ " ' $ је ' о " $ " управо зато % " " & " ", а " ' " " $ " своју " на СП. " % зато, ' & ' ја ", а " $ " ? " ". " ' & " - $ на ' % " ' " " сајту.
- velez_mostar
- Kontakt:
Ne bi da u ime admin-a odgovaram kolegi navijacu Srbije ,on je puno kompetentniji ,i na pravi ce nacin to odraditi ,ali bi volio da generalno odogovorim navijacima susjedne drzave ,ovako :
Prvo ,nisu potrebne floskule tima ,nase domovine BiH ,kad svi ti navijaci bi htjeli da nema Bosne i Hercegovine ,da nema reprezentacija BiH ,da nema navijaca BiH ,i da nema domene "ba"...e ,to je najbitnije ,domena "ba" dovoljno govori ,i na portalima u Srbiji se moze pisati o Orlovima ,a ne ovdje ,i nema potrebe iskljucivo pisati o toj reprezentaciji.
Na ovom forumu su iskljucivo navijaci BiH ,i to oni koji dozivljavaju ovu zemlju kao svoju ,koji idu na Marakanu kako bi ih navijaci tih istih orlova proganjali nozevima ,skandirali kojekakve zlocinacke povike i td..zamolio bih admina da ne brise sto pisem ,to je odraz mog licnog misljenja ,i mozes se slobodno ograditi od njega.
Licno ja ,a vjerujem i 95 % navijaca BiH cemo navijati protiv Srbije ,jer je ne volimo ,i to je cinjenica ,kao sto je cinjenica i da ima onih koji bacaju supljake da ce navijati za Srbiju ,i to je ,po meni nemoguce...a vi ,Srbi iz BiH imate tamo forume ,udodvoravajte se njima ,misleci da im je stalo do vas ,i naravno mozete i ovdje doci i provocirati sa jezikom koji niko ziv ne koristi ,i samo mi stariji znamo o cemu pisete.
Da je sve normalno ,vi biste navijali za BiH,simpatizirali Srbiju ,i ne biste se trudili da se skupite u sto vecem broju kako bi pokazali svoju netrpeljivost prema Bosni i Hercegovini ,i to radite na najgnusniji nacin.
Pozdrav svima
Prvo ,nisu potrebne floskule tima ,nase domovine BiH ,kad svi ti navijaci bi htjeli da nema Bosne i Hercegovine ,da nema reprezentacija BiH ,da nema navijaca BiH ,i da nema domene "ba"...e ,to je najbitnije ,domena "ba" dovoljno govori ,i na portalima u Srbiji se moze pisati o Orlovima ,a ne ovdje ,i nema potrebe iskljucivo pisati o toj reprezentaciji.
Na ovom forumu su iskljucivo navijaci BiH ,i to oni koji dozivljavaju ovu zemlju kao svoju ,koji idu na Marakanu kako bi ih navijaci tih istih orlova proganjali nozevima ,skandirali kojekakve zlocinacke povike i td..zamolio bih admina da ne brise sto pisem ,to je odraz mog licnog misljenja ,i mozes se slobodno ograditi od njega.
Licno ja ,a vjerujem i 95 % navijaca BiH cemo navijati protiv Srbije ,jer je ne volimo ,i to je cinjenica ,kao sto je cinjenica i da ima onih koji bacaju supljake da ce navijati za Srbiju ,i to je ,po meni nemoguce...a vi ,Srbi iz BiH imate tamo forume ,udodvoravajte se njima ,misleci da im je stalo do vas ,i naravno mozete i ovdje doci i provocirati sa jezikom koji niko ziv ne koristi ,i samo mi stariji znamo o cemu pisete.
Da je sve normalno ,vi biste navijali za BiH,simpatizirali Srbiju ,i ne biste se trudili da se skupite u sto vecem broju kako bi pokazali svoju netrpeljivost prema Bosni i Hercegovini ,i to radite na najgnusniji nacin.
Pozdrav svima
- ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ
% " је & % " се ", " $ & % ? $ " на ' ' " % " у " & " " " " је " % ' " " ' " " " & " ' " " не ' те " " не % " " " не % " " $ ? " & " " &. Стварно не ' % " " јасно, " " ' ' " $ " ¥ " $ & ? $ ' у ?.Banjaluka SRB je napisao/la:admin je napisao/la:naravno. srbi su konstitutivan narod u BiH i s punim pravom čine reprezentaciju BiH i njene navijače kojima je ovaj forum i posvećen.Banjaluka SRB je napisao/la:- $ " на ' " ", јер " ' " $ ". ? ' & $ 40% " 0,01% се $ на ? ". Па, $ ", нпр., ? - ' " & " " " " за " $ " ' о ", а & се $ на ' о СП у Јужној ", вјероватно " порастао & " % $. ? ' се / " " $ $ ' " на & '. А не ' %? А " " $ $, $ & " " " " ".
kakve sad veze srbija ima s tim? ima tema reprezentacija srbije na podforumu međunarodni sport.
uopšte ne kontam šta ti u stvari želiš? nagađam da želiš minirati ovu temu?
$, $ ' у $ $ спорт ' " ". ? " ' " у " везаној за СП " ' о % " јер $ је ? Јужна ". ' $ " " с " ' " " " њене ". Не ? " ову ', него ? $ " " " " у овој $ " " " " " " за ", а " & $ - овај сајт $ о СП у " & " ? " ?. $ " ' $ је ' о " $ " управо зато % " " & " ", а " ' " " $ " своју " на СП. " % зато, ' & ' ја ", а " $ " ? " ". " ' & " - $ на ' % " ' " " сајту.

Zadnja izmjena: ЛАЗАРЕВО 2 - БЛ, dana/u 18 maj 2010, 04:12, ukupno mijenjano 1 put.
Прва & јутарња " " & ја " $, " " те ? " свега ? ? о ", %... % ?!!! $ ' ' " ? не ' " $ &...
-
- Kontakt:
Ovo mi se cini kao najujednacenija grupa, sa tim sto Australci nisu bas nisu na istom nivou, ali niti su imalo bezazleni.
Gana ce, kao i sve ostale africke nacije, imati podrsku sa tribina, i to im je prednost. Nijemcima je prednost sto su Nijemci, a Srbija mi je nepoznanica.
Nemoguce je da Deutschland ne ide dalje, znaci da je borba izmedju ostale tri. Svidja mi se Australija, a volio bih da Africke ekipe doguraju daleko.
Nijemce volim i za njih navijam u ovoj grupi uz Ganu. Australija mi je zanimljiva, a za Srbiju navijati, nikad.
Gana ce, kao i sve ostale africke nacije, imati podrsku sa tribina, i to im je prednost. Nijemcima je prednost sto su Nijemci, a Srbija mi je nepoznanica.
Nemoguce je da Deutschland ne ide dalje, znaci da je borba izmedju ostale tri. Svidja mi se Australija, a volio bih da Africke ekipe doguraju daleko.
Nijemce volim i za njih navijam u ovoj grupi uz Ganu. Australija mi je zanimljiva, a za Srbiju navijati, nikad.
Njemačka i Srbija.
Njemačka jer je Njemačka. Možda nema neke zvjezde kao prošlih godina, neće im igrati Ballack ali svejedno oni nikad nisu za podcjenjivati. U stanju su dobiti bilu koju reprezentaciju na svijetu.
A drugi će biti Srbija ili Australija. Mala prednost Srbiji ali veoma važna utakmica će biti Srbija-Australija tu će se birati taj drugi koji ide u drugi krug.
EDIT: Australija ne mrtva Gana.
Njemačka jer je Njemačka. Možda nema neke zvjezde kao prošlih godina, neće im igrati Ballack ali svejedno oni nikad nisu za podcjenjivati. U stanju su dobiti bilu koju reprezentaciju na svijetu.
A drugi će biti Srbija ili Australija. Mala prednost Srbiji ali veoma važna utakmica će biti Srbija-Australija tu će se birati taj drugi koji ide u drugi krug.
EDIT: Australija ne mrtva Gana.
Navijam protiv Srbije i uvjeren sam da ce popusit u najmanje dvije utakmice . . . Njemacka i Gana glat prolaze !
Valjalo bi na ljeto okrenuti biznis sa ganskim dresovima.

Principatus,
Da ti ja 'kazem' nesto otvoreno, nemas ti pojma o fudbalu!
Krenimo redom!
1. Sta sam ja to pogrijesio u vezi ciscenja kopacki i odbrana uopste!? Jel' Vidic tata za sve njihove odbrambene!? Jeste! Jel' trenutno medju 3-4 najbolja stopera na svijetu!? Jeste! Jel' i jedan njihov medju 10-15!? Nije! Sta ti tu sad nije jasno!? Evo, ako hoces i Subotic moze Vidicu samo kopacke cistit, a on vazi za ponajboljeg stopera Bundeslige! On cak ne moze(trenutno) ni sa Ivanovicem u isti kosh, koji nije 'loshiji' ni od 1 njihovog odbrambenog, cak stavise! Spomenuo sam Subotica kao 1 od najboljih stopera Bundeslige, a on kod nas sjedi na klupi! U paru sa Vidicem igra Lukovic iz Udinesea, koji je super tehnicki potkovan igrac i koji je susta suprotnost u odnosu na Nemanju! Sta cemo za Kolarova, koji je ove sezone uz Vargasa najbolji lijevi bek ili bocni igrac Seria A!? Sad na prelaznom roku 99% prelazi u veliki klub, a 1 od zainteresovanih je i Bayern...
2. Nije tacno da je Kacar ove sezone postigao samo 3 gola! Podatak sa transfermarkta je greska! Svako ko od pocetka sezone prati ligu, zna da je Kacar u prvih mjesec dana bio Herthin najbolji strijelac sa 4-5 postignutih golova! Onda je usledila povreda vs Francuske i od tada je vise bio po bolnicama, nego sto je igrao! Tek u poslednjih mjesec dana igra, ajmo reci standardno, i uspio se jos jednom upisati u strijelce! Poredjenje Kacara sa Ibisevicem i Dzekom je blago receno glupo, jer lik u Herthi igra sve osim klasicnog spica! Svako ko prati bundesligu zna da bi Kacara u svojim redovima volilo vidjeti pola lige(kao i Tosica) i da je on prije povrede, a narocito prosle sezone bio ako ne i najvazniji igrac Herthe!
3. Navodis mi tu Ozila i Marina koji tek treba da se dokazu i od talenta postanu igracine! Osporavas Krasica (bez osnova stavljas pomenutu 2-icu ispred njega), koji je recimo sa 20 god, osvojio Cup Uefa i sa U21 reprezentacijom Srbije 2 puta bio viceprvak Evrope! Pa Krasic je ove sezone bio jedan od igraca koji je obiljezio ligu sampiona! Prakticki je bio najvazniji igrac CSKA, uveo ih u osminu finala i kao krilo postigao 4 gola, isto kao i toliko hvaljeni Dzeko(pri tome ni u kojem slucaju ne zelim da osporavam ili omalovazavam ovog sjajnog igraca) koji za razliku od Krasica igra klasicnog spica! Zapitaj se malo zasto Bayern zeli bas Krasica da dovese kao zamjenu jednom Riberyu(ukoliko ovaj ode)!? Sto ne traze Marina ili Ozila!? a da ne pricamo o Unitedu, Milanu...
4. Kako primjecujem, dosta podcjenjujes nase spiceve! Pa recimo, taj isti Pantelic je bio manga Bundeslige, prosjek po sezoni mu je bio 15-tak golova, sto uopste nije los skor! Ove sezone je za Ajax postigao 16 golova u prvenstvu i najvjerovatniji prelazi u Salke 04! Zigic je u Valenciji za 330 odigranih minuta postigao 4 gola, sto znaci da na svakih 82 min postize gol! Jbt, pa nije on kriv sto ima konkurenciju u jednom Villi i jos par Spanskih reprezentativaca i sto ga na kraju krajeva ni sam trener ne forsira vise, zbog tog njihovog sisitema sa kratkim pasovima i brzim protokom lopte sa 1 ili 3 brzanca u spicu...Recimo, prosle sezone je bio u Racingu na pozajmici i za 1 polusezonu(Januar 2009 god-kraj prvenstva) je postigao 13 golova! Svi znamo da je Dzeko recimo iste te sezone bio najbolji strijalac Bundeslige sa 26 postignutih golova za citavu sezonu!
Ja ne kazem da su oni neke klase itd, ali nisu ni amateri iz trece Srpske lige, pa da nisu u stanju ni u kom slucaju postici gol takvim masinama i igracinama iz Njemacke granitne odbrane!
5. Dobro, ja razumijem da ti navijas za Svabe, pa ih 'malo' dizes(sto zbog subjektivnog misljenja, sto zbog medijskog uticjaa, tj naduvansoti istih igraca samo zato sto su Njemacki reprezentativci...), ali ne znam sto osporavas igraca Srbije!? Nije nista sporno sto ti mislis da je Njemacka bolja EKIPA(vrlo lako je moguce da jeste, sto cemo uostalom i vrlo brzo i vidjeti i razaznati), ali pricati kako oni toliko odskacu od konkurencije u grupi da ladno mogu igrati sa 2 postave, je prica klinca iz obdanista (koji je prvi put u zivotu vidio album za slicice SP 2010) u najmanju ruku receno! Ajde da si rekao tako nesto za Spance, pa da te i DONEKLE razumijem...
Da ti ja 'kazem' nesto otvoreno, nemas ti pojma o fudbalu!

1. Sta sam ja to pogrijesio u vezi ciscenja kopacki i odbrana uopste!? Jel' Vidic tata za sve njihove odbrambene!? Jeste! Jel' trenutno medju 3-4 najbolja stopera na svijetu!? Jeste! Jel' i jedan njihov medju 10-15!? Nije! Sta ti tu sad nije jasno!? Evo, ako hoces i Subotic moze Vidicu samo kopacke cistit, a on vazi za ponajboljeg stopera Bundeslige! On cak ne moze(trenutno) ni sa Ivanovicem u isti kosh, koji nije 'loshiji' ni od 1 njihovog odbrambenog, cak stavise! Spomenuo sam Subotica kao 1 od najboljih stopera Bundeslige, a on kod nas sjedi na klupi! U paru sa Vidicem igra Lukovic iz Udinesea, koji je super tehnicki potkovan igrac i koji je susta suprotnost u odnosu na Nemanju! Sta cemo za Kolarova, koji je ove sezone uz Vargasa najbolji lijevi bek ili bocni igrac Seria A!? Sad na prelaznom roku 99% prelazi u veliki klub, a 1 od zainteresovanih je i Bayern...
2. Nije tacno da je Kacar ove sezone postigao samo 3 gola! Podatak sa transfermarkta je greska! Svako ko od pocetka sezone prati ligu, zna da je Kacar u prvih mjesec dana bio Herthin najbolji strijelac sa 4-5 postignutih golova! Onda je usledila povreda vs Francuske i od tada je vise bio po bolnicama, nego sto je igrao! Tek u poslednjih mjesec dana igra, ajmo reci standardno, i uspio se jos jednom upisati u strijelce! Poredjenje Kacara sa Ibisevicem i Dzekom je blago receno glupo, jer lik u Herthi igra sve osim klasicnog spica! Svako ko prati bundesligu zna da bi Kacara u svojim redovima volilo vidjeti pola lige(kao i Tosica) i da je on prije povrede, a narocito prosle sezone bio ako ne i najvazniji igrac Herthe!
3. Navodis mi tu Ozila i Marina koji tek treba da se dokazu i od talenta postanu igracine! Osporavas Krasica (bez osnova stavljas pomenutu 2-icu ispred njega), koji je recimo sa 20 god, osvojio Cup Uefa i sa U21 reprezentacijom Srbije 2 puta bio viceprvak Evrope! Pa Krasic je ove sezone bio jedan od igraca koji je obiljezio ligu sampiona! Prakticki je bio najvazniji igrac CSKA, uveo ih u osminu finala i kao krilo postigao 4 gola, isto kao i toliko hvaljeni Dzeko(pri tome ni u kojem slucaju ne zelim da osporavam ili omalovazavam ovog sjajnog igraca) koji za razliku od Krasica igra klasicnog spica! Zapitaj se malo zasto Bayern zeli bas Krasica da dovese kao zamjenu jednom Riberyu(ukoliko ovaj ode)!? Sto ne traze Marina ili Ozila!? a da ne pricamo o Unitedu, Milanu...
4. Kako primjecujem, dosta podcjenjujes nase spiceve! Pa recimo, taj isti Pantelic je bio manga Bundeslige, prosjek po sezoni mu je bio 15-tak golova, sto uopste nije los skor! Ove sezone je za Ajax postigao 16 golova u prvenstvu i najvjerovatniji prelazi u Salke 04! Zigic je u Valenciji za 330 odigranih minuta postigao 4 gola, sto znaci da na svakih 82 min postize gol! Jbt, pa nije on kriv sto ima konkurenciju u jednom Villi i jos par Spanskih reprezentativaca i sto ga na kraju krajeva ni sam trener ne forsira vise, zbog tog njihovog sisitema sa kratkim pasovima i brzim protokom lopte sa 1 ili 3 brzanca u spicu...Recimo, prosle sezone je bio u Racingu na pozajmici i za 1 polusezonu(Januar 2009 god-kraj prvenstva) je postigao 13 golova! Svi znamo da je Dzeko recimo iste te sezone bio najbolji strijalac Bundeslige sa 26 postignutih golova za citavu sezonu!
Ja ne kazem da su oni neke klase itd, ali nisu ni amateri iz trece Srpske lige, pa da nisu u stanju ni u kom slucaju postici gol takvim masinama i igracinama iz Njemacke granitne odbrane!
5. Dobro, ja razumijem da ti navijas za Svabe, pa ih 'malo' dizes(sto zbog subjektivnog misljenja, sto zbog medijskog uticjaa, tj naduvansoti istih igraca samo zato sto su Njemacki reprezentativci...), ali ne znam sto osporavas igraca Srbije!? Nije nista sporno sto ti mislis da je Njemacka bolja EKIPA(vrlo lako je moguce da jeste, sto cemo uostalom i vrlo brzo i vidjeti i razaznati), ali pricati kako oni toliko odskacu od konkurencije u grupi da ladno mogu igrati sa 2 postave, je prica klinca iz obdanista (koji je prvi put u zivotu vidio album za slicice SP 2010) u najmanju ruku receno! Ajde da si rekao tako nesto za Spance, pa da te i DONEKLE razumijem...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.