Sad bio u Istanbulu, znaci standova sam vidio mali milion, te kukuruz (mada ne znam otkud im u ovo doba), te kesteni, kontam u sebi, da je sigurno dobra lovaAsteriks je napisao/la: ↑13 okt 2024, 17:47Kesteni uvijek idu, te svakako odličan biznis, prije svega jer se ne moraš lomiti oko branja.
Kupiš od preprodavača ili mještana, te po kg imaš ozbiljne zarade, obzirom da je desetak prženih kestena, tj. ona porcija oko 3 KM. Dok npr. u kg dođe, ajmo reć 60ak komada.
Otvoriš nekoliko pokretnih štandova u dva grada i eto love.
Šta početi, šta pokrenuti. Koji posao?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- bavariapivo
- Kontakt:
Re: Šta početi, šta pokrenuti. Koji posao?
Ako je bila kasna sjetva, otprilike negdje krajem juna, kukuruz se moze brati i pocetkom oktobra.
Najbolje se skladisti pothladjen, te u idealnim uslovima kad ocuva svjezinu moze haman dvije sedmice.
Stari su ga stavljali u skrinju, a onda bi ga imali i duze.
Najbolje se skladisti pothladjen, te u idealnim uslovima kad ocuva svjezinu moze haman dvije sedmice.
Stari su ga stavljali u skrinju, a onda bi ga imali i duze.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Odavno trazim freelancing kao dodatni posao i da nekad predjem na to 100% ali covjek nema vremena nikako kraj posla kojeg radi. Toliko te smori posao da nemas vremena da gledas nesto sa strane.
Ponavljam, za nase uslove zaradjujem iznad prosjeka ali nije to ta "sreca" i cista monotonija. Ponekad pomislim da sam stalno u kancelariji i ne svidja mi se pomisao da to radim jos 5-10 godina, ako naravno bude ziv i zdrav.
Sta ce mi pare ako ih ulazem u stvare koje volim (pc, gaming, tehnologija, a toliko smoren da ih ne mogu koristiti u slobodno vrijeme).
Bez privatluka nema nista. Sto novcano, sto "sloboda". Ovako vezan za stolicu osam sati.
Da mi je ovaj posao sa 18-22 godine, eh, sad bih imao ogroman kapital za neke potencijalne poslove.
Ponavljam, za nase uslove zaradjujem iznad prosjeka ali nije to ta "sreca" i cista monotonija. Ponekad pomislim da sam stalno u kancelariji i ne svidja mi se pomisao da to radim jos 5-10 godina, ako naravno bude ziv i zdrav.
Sta ce mi pare ako ih ulazem u stvare koje volim (pc, gaming, tehnologija, a toliko smoren da ih ne mogu koristiti u slobodno vrijeme).
Bez privatluka nema nista. Sto novcano, sto "sloboda". Ovako vezan za stolicu osam sati.
Da mi je ovaj posao sa 18-22 godine, eh, sad bih imao ogroman kapital za neke potencijalne poslove.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pitaj ove što su stalno na terenu i svaki dan u drugom gradu (npr. komercijala), svaki će ti reći lijepa kancelarija. Sjedište i radiš ko gospodin.
A pitaj ove što rade u kancelariji, svaki će ti reći što i ti - samo da mi je negdje drugo, ubi monotonija i zatvoren prostor.
Nije nigdje idealno, uvijek ćeš imati osjećaj da bi ti negdje drugo bilo bolje

Ako možeš probaj, promijeni posao, ali ćeš vidjeti da je sve to skoro pa isto.
Bježi od posla koji psihički umara i gdje je veliki pritisak, to je najgore.

Što bi stari rekli: "Dobar dan privatluče, dovidjenja rahatluče".
Fino je biti privatnik, svu lovu koju zaradis, sve ide tebi. Ali zato i svi troškovi idu tebi. Niko te ne pita imaš li pare da nešto platiš (posebno drzava).
To se najbolje pokazalo u koroni. Nema posla, a racuni stižu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.