Miralem Halilović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ibizevic
Kontakt:

Re: Miralem Halilović

Post Postao/la Ibizevic » 05 sep 2025, 20:08

Zna li se sta, ima li kakvog napretka u odnosu na srijedu?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 sep 2025, 21:01

Ma nece ovaj nikako nastupati do kraja EB, taman do finala da doguramo.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 sep 2025, 21:02

Nemas ga sta ni uvoditi, nije u nikakvoj formi. Igrati sa ovih 8-9 igraca, pa dokle dodjemo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 07 sep 2025, 14:24

Hvala za sve,ali je vrijeme za oprostaj i novog kapitena.
Obavezno mu ispostaviti racun da plati u ime poreznih obaveznika koji su mu omogucili baskarenje tokom Ep.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 14:27

guillermo je napisao/la:
07 sep 2025, 14:24
Obavezno mu ispostaviti racun da plati u ime poreznih obaveznika koji su mu omogucili baskarenje tokom Ep.
I ko ce u novembru centra igrati protiv Srbije i Turske? Sejfic i Loncar... :roll:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2025, 14:29

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 14:27
guillermo je napisao/la:
I ko ce u novembru centra igrati protiv Srbije i Turske? Sejfic i Loncar... :roll:
Sta ce igrati kad je svako malo povrijedjen. Daj Boze da dodje zdrav na pripreme.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 14:32

DamirT je napisao/la:
07 sep 2025, 14:29
Vaya je napisao/la:
guillermo je napisao/la:
Sta ce igrati kad je svako malo povrijedjen. Daj Boze da dodje zdrav na pripreme.
Ne pricam o povredama, ali sa slomljenom nogom nam je korisniji od gore navedenog dvojca...to nazalost i pokazuje realno nas kapacitet i domet...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 sep 2025, 14:33

I ova peka pekava neka ide u pm, da ne moze zube stisnuti i zaigrati 10 minuta. Lafo kapiten, kanta od kapitena.
Danas je bila utakmica zivota moze Musa zvani bruh pricati sta hoce da je medalja iduca, sa ovakvom ekipom nema šanse.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 07 sep 2025, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2025, 14:36

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 14:32
DamirT je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

Ne pricam o povredama, ali sa slomljenom nogom nam je korisniji od gore navedenog dvojca...to nazalost i pokazuje realno nas kapacitet i domet...
Pa dobro, korisniji je svakako, tu nema dileme. Ali sta nam znaci ako bude povrijedjen i ne bude mogao igrati kao na prvenstvu. Dzaba ga vodili. Jedino ako Dubai bude Kamenog koristio za ABA ligu, pa mu dopuste da dodje u novembru. Centarska pozicija me najvise brine sta ce ispasti na kraju.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 14:54

DamirT je napisao/la:
07 sep 2025, 14:36
Vaya je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

Pa dobro, korisniji je svakako, tu nema dileme. Ali sta nam znaci ako bude povrijedjen i ne bude mogao igrati kao na prvenstvu. Dzaba ga vodili. Jedino ako Dubai bude Kamenog koristio za ABA ligu, pa mu dopuste da dodje u novembru. Centarska pozicija me najvise brine sta ce ispasti na kraju.
Ma dobro dragi Damire, ko ziv - ko mrtav do novembra...ako bude povrijedjen - prekrizi ga, ako bude zdrav on mora igrati i gotovo...

Znaci, ako pricamo o QWB, Adis ako bude tu, on mora dobro zaokrenuti neke stvari po pitanju igračkog kadra, tj. on mora strasno prosiriti bazu dostupnih igraca i to kvalitetnih vec dokazanih igraca, a ne sada uvoditi mlade, jer nama u ovim kvalifikacijama treba rezultat, a za rezultat ti trebaju jaki i afirmisani igraci...

Sto se reketa tice, pored Halilovica i Alibegovica, za koje znas da bi ti trebali biti dostupni...mi moramo izmoliti nekako Dubai, da nam pusti Kamenjasa u kvalifikacije...ukoliko Kamenjasevic toliko voli Sarajevo i Bosnu, valjda ce nam izaci u susret sa tim zahtjevom...Druga stvar, Adis mora zovnuti onog Marica, ja ne znam je li on voljan igrati za reprezentaciju ili je bas neki veliki cetnik, pa da ga ne interesujemo...i treca stvar, ne znam kako, ali Adis mora, ali MORA rijesiti nesporazum sa Sulejmanovicem, neka to rade iza paravana, neka se nista ne iznosi u javnost ili eter, samo neka se decko konacno pojavi u reprezentaciji...

Sa ovih 5 igraca u reketu, se mozda i mozes necemu nadati u kvalifikacijama...ostalo je uprazno...

C: Halilovic/Kamenjas/Maric
PF: Alibegovic/Sulejmanovic

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 15:01

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 14:54
DamirT je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

i treca stvar, ne znam kako, ali Adis mora, ali MORA rijesiti nesporazum sa Sulejmanovicem, neka to rade iza paravana, neka se nista ne iznosi u javnost ili eter, samo neka se decko konacno pojavi u reprezentaciji...
Radilo se već iz paravana. Miloš, Halilović ga nagovarali. Šta je način više?

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 15:09

TripleThreat je napisao/la:
07 sep 2025, 15:01
Vaya je napisao/la:
DamirT je napisao/la:

i treca stvar, ne znam kako, ali Adis mora, ali MORA rijesiti nesporazum sa Sulejmanovicem, neka to rade iza paravana, neka se nista ne iznosi u javnost ili eter, samo neka se decko konacno pojavi u reprezentaciji...
Sve znam...
Neka se proba opet...neka se vidi nesto...neka se Adis aktivira i za ovaj ciklus kvalifikacija vrati i Sulju i Djedovica u tim...jos na to Castaneda u Unicaji...neka izmisle nesto...necu valjda ja ici u Malagu da ih molim...

Meni ta prica oko Sulje smrdi skroz, necu da zauzimam niciju stranu, ni ti me interesuje to prepucavanje, mene interesuje, kao i sve nas ovdje, da se Suljo vrati u ekipu, jer svi znamo da bi nam itekako bio od koristi...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 15:15

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 15:09
Vaya je napisao/la:

Meni ta prica oko Sulje smrdi skroz, necu da zauzimam niciju stranu, ni ti me interesuje to prepucavanje, mene interesuje, kao i sve nas ovdje, da se Suljo vrati u ekipu, jer svi znamo da bi nam itekako bio od koristi...
Sve dok se Emir ne odluči oglasiti oko ovog pitanja, je li imamo izbora nego da vjerujemo jednoj strani?

Pa meni bi bilo korektno i profesionalno da se barem oglasiš oko cijele situacije, daš nekome izjavu. Reći samo da nećeš nastupati dok je Adis tu je poprilično nedorečeno. Zašto se Penava nije ljutio na nedostatak minuta, kao što Sulejmanović jeste?

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2025, 15:19

Ne vjerujem da ce Dubai pustiti Kamenjasa. Ako puste njega, onda ce morati i Srbe koji ce u prvom prozoru igrati protiv nas. Nevezano za ulogu njihovih i nasih igraca (hipoteticki, ako Kamenjas bude treci centar, a Avramovic startni play), pretpostavljam da ce odluka biti ista za sve.

Od visokih igraca, Halilovic, Alibegovic i Penava su sigurno tu. Ajdin sad moze pomoci i na 5, nabio je malo mase i ne bi to toliko lose izgledalo. Od ostalih igraca koji bi se mogli pozvati na pozicijama 4 i 5:

Sulejmanovic - nece biti tu dok je Adis selektor
Maric - moguce da ne zeli igrati za nas
Manjgafic - nema kvalitet
Loncar - nema kvalitet
Sejfic - nema kvalitet
Mutic - iako je izmedju 3 i 4, moguce da bi mogao pomoci na PF, ali treba vidjeti kakvu ce ulogu imati u Lietkabelisu
Durmo - kao i Lazar, pokriva pozicije 3 i 4, vjerovatno bi mogao upasti u rotaciju - pogotovo u small ball petorci
Sikiras - klasicna cetvorka, iako je u klubovima znao igrati i peticu; upitno je da li bi mogao prosiriti roster (i tu treba vidjeti kako ce se snaci u novom klubu), ali je upitno i da li bi se odazvao (jos jedan Srbin koji ignorise pozive u zadnje vrijeme)

Neki su jos spominjali Popovica iz Igokee. On ne moze igrati za nas jer je nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Tako da, ovakav kakav je, Halilovic nam je zlata vrijedan. Medjutim, grupa u koju smo zapali, kao i u grupa s kojom se naknadno 'prosirujemo', ne daju nam neki poseban razlog da se nadamo plasmanu na Mundobasket.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 07 sep 2025, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 15:21

07 sep 2025, 15:15
Vaya je napisao/la:

Sve dok se Emir ne odluči oglasiti oko ovog pitanja, je li imamo izbora nego da vjerujemo jednoj strani?

Pa meni bi bilo korektno i profesionalno da se barem oglasiš oko cijele situacije, daš nekome izjavu. Reći samo da nećeš nastupati dok je Adis tu je poprilično nedorečeno. Zašto se Penava nije ljutio na nedostatak minuta, kao što Sulejmanović jeste?
Kazem ti opet, ne zelim da ulazim u meritum svega...hocu da vjerujem da je Adis razuman lik, kao sto hocu da vjerujem da u Sulji ima dovoljno svijesti da je grehota da gubi mogucnost igranja za drzavu na medjunarodnoj sceni...ko ce praviti prvi korak, ko ce se prvi izvinjavati ne treba se opterecivati niko od nas...valjda ima dovoljno razuma sa svih strana u tom postupku, koji ce prevagnuti, a ne sujeta i ego, te da ce se decko konacno vratiti da igra za reprezentaciju...

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 07 sep 2025, 15:36

Vaya je napisao/la:
07 sep 2025, 15:21
Vaya je napisao/la:

Kazem ti opet, ne zelim da ulazim u meritum svega...hocu da vjerujem da je Adis razuman lik, kao sto hocu da vjerujem da u Sulji ima dovoljno svijesti da je grehota da gubi mogucnost igranja za drzavu na medjunarodnoj sceni...ko ce praviti prvi korak, ko ce se prvi izvinjavati ne treba se opterecivati niko od nas...valjda ima dovoljno razuma sa svih strana u tom postupku, koji ce prevagnuti, a ne sujeta i ego, te da ce se decko konacno vratiti da igra za reprezentaciju...
Pa da je bilo mrvu razuma, valjda bi doso igrat na Eurobasketu. Koji bi to kosarkas to propustio tek tako. I da ga huja sad popusti zbog unaprijed izgubljenih kvalifikacija a 'mrski' mu trener jos uvjek tu. Mozemo se mi nadat sta hocemo al dok Bekiru ne vidimo ledja necemo vidjet ni Emirovu facu.

A Halil vise ne moze bit kapiten kad su Musa i Nurkic tu. Igrac koji propusta vecinu utakmica ne moze biti vodja ovog tima. A nije vala ni fer da on koji nista vise ne doprinosi ni u kvalifikacijama ni na prvenstvu ima tu ulogu pored ove dvojice.
Aziz Bekir: 'Ljudi su pričali da nama treba još jedan visok čovjek.Morate biti glupi da mislite tako,a takvih ljudi je puno u BiH'.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 sep 2025, 15:43

Maverick je napisao/la:
07 sep 2025, 15:36
Vaya je napisao/la:

Pa da je bilo mrvu razuma, valjda bi doso igrat na Eurobasketu. Koji bi to kosarkas to propustio tek tako. I da ga huja sad popusti zbog unaprijed izgubljenih kvalifikacija a 'mrski' mu trener jos uvjek tu. Mozemo se mi nadat sta hocemo al dok Bekiru ne vidimo ledja necemo vidjet ni Emirovu facu.

A Halil vise ne moze bit kapiten kad su Musa i Nurkic tu. Igrac koji propusta vecinu utakmica ne moze biti vodja ovog tima. A nije vala ni fer da on koji nista vise ne doprinosi ni u kvalifikacijama ni na prvenstvu ima tu ulogu pored ove dvojice.
Potpis.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 15:48

Ghuraba je napisao/la:
07 sep 2025, 15:19
Ne vjerujem da ce Dubai pustiti Kamenjasa. Ako puste njega, onda ce morati i Srbe koji ce u prvom prozoru igrati protiv nas. Nevezano za ulogu njihovih i nasih igraca (hipoteticki, ako Kamenjas bude treci centar, a Avramovic startni play), pretpostavljam da ce odluka biti ista za sve.

Od visokih igraca, Halilovic, Alibegovic i Penava su sigurno tu. Ajdin sad moze pomoci i na 5, nabio je malo mase i ne bi to toliko lose izgledalo. Od ostalih igraca koji bi se mogli pozvati na pozicijama 4 i 5:

Sulejmanovic - nece biti tu dok je Adis selektor
Maric - moguce da ne zeli igrati za nas
Manjgafic - nema kvalitet
Loncar - nema kvalitet
Sejfic - nema kvalitet
Mutic - iako je izmedju 3 i 4, moguce da bi mogao pomoci na PF, ali treba vidjeti kakvu ce ulogu imati u Lietkabelisu
Durmo - kao i Lazar, pokriva pozicije 3 i 4, vjerovatno bi mogao upasti u rotaciju - pogotovo u small ball petorci
Sikiras - klasicna cetvorka, iako je u klubovima znao igrati i peticu; upitno je da li bi mogao prosiriti roster (i tu treba vidjeti kako ce se snaci u novom klubu), ali je upitno i da li bi se odazvao (jos jedan Srbin koji ignorise pozive u zadnje vrijeme)

Neki su jos spominjali Popovica iz Igokee. On ne moze igrati za nas jer je nastupao za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Tako da, ovakav kakav je, Halilovic nam je zlata vrijedan. Medjutim, grupa u koju smo zapali, kao i u grupa s kojom se naknadno 'prosirujemo', ne daju nam neki poseban razlog da se nadamo plasmanu na Mundobasket.
Vodim se nekom logikom...trenutno Dubai u svom rosteru ima 18-19 registrovanih igraca... Za jednu utakmicu EL, ekipa moze imati prijavljenih 14 igraca kako se sjecam...ako se realno sagleda roster Dubaija, sa pretpostavkom da su svi zdravi, Kamenjas i Kondic realno po kvalitetu spadaju grupu igraca od tog 15 do 19 mjesta...apsolutno razumijem sta govoris, pogotovo kada u Dubajiu imas Petruseva i Avramovica...medjutim, ako je situacija takva, da postoji prilika razgovarati sa osobom koja rukovodi Dubaijem, ne razumijem zasto to ne bi probali uraditi i u najgorem slucaju sta moze biti? Da ti kaze - NE MOZE! Ako ne moze - hvala lijepo i dovidjenja...Ali treba pristupiti fino u tom postupku, probati otvoriti i komunikaciju na tu temu...navesti primjere Srbije i Turske protiv kojih cemo igrati, da ce postupiti isto, gdje ce sigurno u ekipama biti igraca Zvezde&Partizana, kao i Fenera&Efesa... Neka do tada, Kamenjas i Musa prodaju pricu Kosti za igranje u reprezentaciji, neka malo jos omile citavu tu pricu...

Ako ne bude moglo - tuci cemo se sa onim sto imamo na raspolaganju i gotovo...ali treba probati...jer ako ne probas, neces ga imati sigurno...

Isto je i sa Suljom...ne mogu se ponavljati po milioniti put, ni ti me u konacnici vise interesuje ko je kriv...ja samo znam da bi nam reprezentacija bila kvalitetnija sa njim, nego bez njega i to svi znamo ovdje...kome je stalo do boljih rezultata reprezentacije potrudit ce se da Suljo bude u ekipi...

Sad cu postaviti jednu fotku sa drustvenih mreza, od jedne poznanice koja je porijeklom iz Srebrenice...ona je jako aktivna u tim udruzenjima Srebrenicana i dosta je aktivna dole na terenu oko dosta stvari...prijateljica je sa Emirom...evo njihova fotka sa zadnjeg Marsa mira u Potocarima...ova fotka ne mora nista sustinski da znaci, i sustinski ona nista i ne znaci...ali vjerujem da Emir bi volio da igra za reprezentaciju, pa i ako postoji toliki anomozitet prema Adisu, vjerujem da je Emir insan u dusi i da postoji neki nacin, da se problem rijesi i predje preko njega...

slika

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 07 sep 2025, 15:56

Maverick je napisao/la:
07 sep 2025, 15:36
Vaya je napisao/la:

Sve znam, ali radi tog sukoba najvise pati reprezentacija i mi ludjaci koji tapkamo po dvoranama i pred televizorima, nadajuci se nekom rezultatu... Adis i Emir obojica svoj hljeb primarno zaradjuju u svojim klubovima, ali opet vjerujem da im je obojici na ovaj ili na onaj nacin bitan i rezultat u reprezentaciji...zato se opet potajno nadam, da ce smoci snage da se problem rijesi i u situaciji ako Adis bude i dalje selektor...

To hoce li kapiten biti Musa ili Halilovic je irelevantna stvar... Bitno je da Halilovic bude na raspolaganju ukoliko bude zdrav...

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 sep 2025, 16:54

Vaya je napisao/la:
Vaya je napisao/la:

ko ce praviti prvi korak, ko ce se prvi izvinjavati ne treba se opterecivati niko od nas...valjda ima dovoljno razuma sa svih strana u tom postupku, koji ce prevagnuti, a ne sujeta i ego, te da ce se decko konacno vratiti da igra za reprezentaciju...
Ja pročitah u više navrata, u različitim vremenskim periodima, da je jedna strana u više navrata pravila prvi korak. Zapravo, to više i nije prvi korak, to su tri-četiri koraka bila. Napisah gore, ako nije Adis, Gordan, Miralem i Dalibor dovoljan, ko više jeste?
Adis i Emir obojica svoj hljeb primarno zaradjuju u svojim klubovima, ali opet vjerujem da im je obojici na ovaj ili na onaj nacin bitan i rezultat u reprezentaciji
Ako je Emiru bitan rezultat, ja stvarno onda ne mogu da shvatim zašto se ne želi odazvati, ako je logična stvar da predstavljaš državu, a ne selektora?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.