Direktor košarkaške reprezentacije naše zemlje, Siniša Kovačević je na konferenciji za medije rekao da je naša reprezentacija dobila novog selektora Vedrana Bosnića
Bosnić je izabran od strane komisije u sastavu Tihomir Mustapić, Mirza Teletović, Dalibor Miloš i Siniša Kovačević.
- U posljednjih par dana smo dobili selektora seniorske reprezentacije, a to je Vedran Bosnić. Nakon dugo vremena, imali smo obavezu da razgovaramo sa Jasminom Repešom sa kojim se nismo dogovorili zbog njegovih obaveza od ranije. On je i dalje nama na raspolaganju. Imali smo sužen broj kandidata koji su zadovoljavali naše kriterije. To je morala biti osoba koja ima viziju da podmladi reprezentaciju, a na kraju je komisija u sastavu Tihomir Mustapić, Mirza Teletović, Dalibor Miloš i ja donijela odluku i smatram da je donesena prava odluka, kazao je Kovačević i zatim dodao:
- Smatramo da su njegovi prethodni rezultati doprinijeli da bude izabran. On je mladi trener, mi smatramo da je on nama dugoročno rješenje, po našem planu mi imamo period do sljedećeg Evropskog prvenstva. On i mi svi zajedno koji smo vezani za reprezentaciju ćemo pokušati u ova dva prozora uz neke mlade igrače damo šansu i ostalim mladim igračima, te da vidimo na koga možemo računati. Također, tu ne smijemo izostaviti ni naturalizovanog igrača.
Kovačević je svakodnevno u kontaktu sa selektorom Bosnićem sa kojim je razgovarao o njegovoj reprezentativnoj viziji.
- Svakodnevno smo u kontaktu sa selektorom. Vodili smo razgovore sa njim kao i sa drugim kandidatima i o spiskovima igrača i o tome kako vidi on reprezentaciju u sljedećem periodu. Izgubljene su šanse za plasman na EURO, cilj je da se mladim igračima da šansa da se vidi kako se ponašaju u reprezentaciji. Spisak će biti objavljen sutra ili prekosutra, nastavio je Kovačević i zaključio za kraj:
- Komisija je izabrala selektora, jedni od najozbiljnijih kandidata su bili Vedran Bosnić i Denis Bajramović. Razgovarano je sa oba selektora, mi kada smo dobili potvrdu za selektora, objavili smo to na našem sajtu. Skoro sam razgovarao sa Džananom Musom, pričali smo sa ostalim igračima koji će se naći na spisku. Razgovarao sam sa majkom od Ajdina Penave i on će se odazvati ako bude pozvan od selektora, takvu informaciju ja imam.
EMIR KATANA