06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

Raonffa
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la Raonffa » 16 avg 2016, 13:40

FoSte95 je napisao/la:
Medikament je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:Protiv Estonije bi mogli imati 4 debitanta na spisku, Milicevic, Jajalo, Dumic i Kodro.
Ne vidim potrebu da zadnja dva dobiju poziv.
Dumic briljira u Holandiji, prva dva kola dvije asistencije.
Zna li neko kada ce spisak biti objavljen?
Vjerovatno u idući ponedjeljak.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 avg 2016, 13:44

FoSte95 je napisao/la:
Medikament je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:Protiv Estonije bi mogli imati 4 debitanta na spisku, Milicevic, Jajalo, Dumic i Kodro.
Ne vidim potrebu da zadnja dva dobiju poziv.
Dumic briljira u Holandiji, prva dva kola dvije asistencije.
Zna li neko kada ce spisak biti objavljen?
Trebao bi u ponedjeljak. Jajalo cini mi se povrijedjen. Mislim da sam to negdje citao. Treba ovu svu nejac natrpat maksimalno. Vrlo lako se moze desiti da gol razlika odlucuje putnika na SP. Sto se sastava tice ocekujem Begovica, Pjanica , Dzeku i 8 igraca :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 avg 2016, 14:11

Zanimljivo :think: Čuj nemaju vremena, kao da je Lugušić jučer odstupio... :lol:
Trener golmana londonskog Čelzija voljan je pridružiti se nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i pripremati Asmira Begovića za prvu kvalifikacionu utakmicu ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, koju naš tim igra 6. septembra u Zenici protiv Estonije.

Kako je Begović prenio Savezu, jedan od njegovih trenera u Čelziju, kojem, nažalost, nismo uspjeli saznati ime, spreman je doći u BiH samo za trošak avionske karte te, eventualno, za djelić premije u slučaju plasmana naše selekcije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Do ove ideje naš golman je došao, jer Izvršni odbor NSBiH, prema svemu sudeći, neće imati dovoljno vremena da imenuje Lugušićevog nasljednika u stručnom štabu reprezentacije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 avg 2016, 15:17

Čuj djelić premije, zli jezici bi rekli da su talovi u pitanju :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 avg 2016, 19:47

SlevinKelevra je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la: Bio sam na toj utakmici i sta mogu reci nego da za mene krivac za bilo kakav uspjeh ili bilo kakav poraz ne moze biti pojedinac. Kad pobjedjujemo nema tu jedan-dva, nego svi. Kad gubimo nema tu kriv je jedan il dva nego svi. To je Dzeko rekao poslije Irske poslusaj ako si zaboravio. Tako mora biti, ne treba se vracati i govoriti ko je kriv nego se vratiti i ispraviti greske, od plakanja nista nema
Procitaj ponovo sta si napisao u prethodnom postu :roll:

Mesa nece sebi dozvoliti nikakvo eksperimentiranje u kvalifikacionim utakmicama, uvjeren sam. Sjetite se da je protiv Andore u Zenici izveo najjaci moguci sastav. Tri boda protiv Estonije vrijede isto kao i tri protiv Belgije i svakoj tekmi treba prilaziti maksimalno. Spanija protiv Luksemburga igra sa najjacih jedanaest, nema razloga da mi nesto glumimo. Zavrsilo je Safetovo doba idiotizma.
Ziva istina, izveo je najbolji sastav i sa njim nije eksperimentirao ali su mu zamjene bile ravne onim Susicevih iz najludjih vremena. Pjanic-Hadzic ili Kolasinac-Vrancic.
Ovo je eksperiment ravan onom prethodnika protiv Nigerije. Vjerujem da ce krenuti sa najboljim timom ali nisam siguran tko ce igrati DM a tko stoperski tandem. Da li ce biti 2 ili 1 napadac? Vidjet cemo nakon objavljivanja poziva je li se Mesa uozbiljio ili i dalje ima Susicevske kriterije pri izboru nekolicine igraca. Naravno da cemo pravu istinu tek spoznati kada se procita prvi tim.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 avg 2016, 21:30

dubrovnik je napisao/la: Ziva istina, izveo je najbolji sastav i sa njim nije eksperimentirao ali su mu zamjene bile ravne onim Susicevih iz najludjih vremena. Pjanic-Hadzic ili Kolasinac-Vrancic.
Ovo je eksperiment ravan onom prethodnika protiv Nigerije. Vjerujem da ce krenuti sa najboljim timom ali nisam siguran tko ce igrati DM a tko stoperski tandem. Da li ce biti 2 ili 1 napadac? Vidjet cemo nakon objavljivanja poziva je li se Mesa uozbiljio ili i dalje ima Susicevske kriterije pri izboru nekolicine igraca. Naravno da cemo pravu istinu tek spoznati kada se procita prvi tim.
Nemoj brate spominjat, i dan danas se nosim s psihičkim posljedicama tog dana. Znam se probudit u znoju sanjajući formaciju i igrače koje je režiser pokazao prije početka utakmice...
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 avg 2016, 21:35

dubrovnik je napisao/la: Ziva istina, izveo je najbolji sastav i sa njim nije eksperimentirao ali su mu zamjene bile ravne onim Susicevih iz najludjih vremena. Pjanic-Hadzic ili Kolasinac-Vrancic.
Koja utakmica je eksperiment ravan onom protiv Nigerije? Utakmice koja je zbunila one likove sto rade grafiku prije utakmica, pa kad su vidjeli da nema nikog na lijevom beku, stavili Medunjanina, ono 'lijevak je'... :roll: Koja utakmica je ekperiment ravan tome?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 avg 2016, 21:41

JonSnow je napisao/la:
Nemoj brate spominjat, i dan danas se nosim s psihičkim posljedicama tog dana. Znam se probudit u znoju sanjajući formaciju i igrače koje je režiser pokazao prije početka utakmice...
:D :D :D Nisam ni ja vjerovao vlastitim ocima i mislio sam da je nesto zabucano od strane rezisera utakmice. Pogotovu me zacudilo uzimajuci u obzir da je pripreme i utakmicu sa Argentinom odradio normalno. Kao da mu je neko drogu ubacio u Gatorade. Ali imao sam ja i sa Mesom slicnih zbunjoza da budem iskren. Nerijetko me zena pitala zasto psujem po kuci kada bih vidio njegove zamisli na tv-u. Tako da ne znam sta bi ti rekao. Mesa je makar u vecini slucajeva vrijedniji covjek pa se nadam da ipak mora biti manje los od prethodnika.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 avg 2016, 21:50

Koja utakmica je eksperiment ravan onom protiv Nigerije? Utakmice koja je zbunila one likove sto rade grafiku prije utakmica, pa kad su vidjeli da nema nikog na lijevom beku, stavili Medunjanina, ono 'lijevak je'... :roll: Koja utakmica je ekperiment ravan tome?
Nije utakmica jer meceva takve tezine realno nije ni bilo u povijesti BiH tima. Ali eto pogledaj zamjene u utakmici koju si naveo pa promisli. Ja ni u najludjem snu ne vidim Hadzica kao zamjenu za Pjanica ili Vrancica za Kolasinca. Ajde da je obratno pa i nekako.
Igrao mu je i tetovaza DM-a a Hadzic sjedao na klupi. To su po meni Susicevski potezi. Naravno i experimenti par excellence.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 16 avg 2016, 21:54

dubrovnik je napisao/la: Nije utakmica jer meceva takve tezine realno nije ni bilo u povijesti BiH tima. Ali eto pogledaj zamjene u utakmici koju si naveo pa promisli. Ja ni u najludjem snu ne vidim Hadzica kao zamjenu za Pjanica ili Vrancica za Kolasinca. Ajde da je obratno pa i nekako.
Igrao mu je i tetovaza DM-a a Hadzic sjedao na klupi. To su po meni Susicevski potezi. Naravno i experimenti par excellence.
Cekaj, govoris o utakmici protiv Andore nakon vodstva od 3:0? Pa, da je mjenjao Dzeku za Sehica niko mu ne bi zamjerio.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 avg 2016, 22:14

dubrovnik je napisao/la: Nije utakmica jer meceva takve tezine realno nije ni bilo u povijesti BiH tima. Ali eto pogledaj zamjene u utakmici koju si naveo pa promisli. Ja ni u najludjem snu ne vidim Hadzica kao zamjenu za Pjanica ili Vrancica za Kolasinca. Ajde da je obratno pa i nekako.
Cekaj, govoris o utakmici protiv Andore nakon vodstva od 3:0? Pa, da je mjenjao Dzeku za Sehica niko mu ne bi zamjerio.
A Tetovaza na DM? To je ocekivan potez za tebe. Meni bogme nije kao ni ovi prije da je 10:0.
Mogla nam je trebati i gol razlika. Susic jest bio vrh ludila ali znao je i on ponekad pogoditi sa sastavom i igrom. Do sada je i sa Mesom slicno. Makar meni, samo se nadam da ce biti bolje. Jednostavno djeluje normalnije.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 avg 2016, 01:33

Jedino sto Mesi mogu zamjeriti jeste Cocalic u veznom redu u najvaznijoj utamici godine. Stavio je stopera da igra sa Pjanicem. Ne ide.. Kakav god mu je defanzivni zadatak bio tu mu nije bilo mjesto.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 avg 2016, 11:31

JavierBosnia je napisao/la:Jedino sto Mesi mogu zamjeriti jeste Cocalic u veznom redu u najvaznijoj utamici godine. Stavio je stopera da igra sa Pjanicem. Ne ide.. Kakav god mu je defanzivni zadatak bio tu mu nije bilo mjesto.
Zar je to malo, sredinu ti igraju Cocalic i Pjanic u najvaznijoj utakmici cijelih kvalifikacija. Susic mi je skratio zivot za par godina ali boga mi i Mesini potezi su nerijetko bili za cesat se po glavi.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 avg 2016, 11:35

Ne treba mitove praviti, Cocalic u veznom redu samo sa Pjanicem je katastrofa ali u Dublinu ste svi prizeljkivali prvih 11 koje je i izveo i vidjeli smo na sta je to licilo. Za Ognjena nemam potrebe zamjeriti, pokusao i promasio, bitno je da ne ponavlja istu gresku i da nas to nije kostalo.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 avg 2016, 11:49

pinoglavi je napisao/la:Ne treba mitove praviti, Cocalic u veznom redu samo sa Pjanicem je katastrofa ali u Dublinu ste svi prizeljkivali prvih 11 koje je i izveo i vidjeli smo na sta je to licilo. Za Ognjena nemam potrebe zamjeriti, pokusao i promasio, bitno je da ne ponavlja istu gresku i da nas to nije kostalo.
Ja sam prvi mislio da je Cocalic bolji izbor na DM od tetovaze i to i sada mislim. Ali u tom slucaju ne mogu igrati 2 napadaca u timu. Osim toga imao je Bazdarevic 2 prava DM na klupi i nije ih stavio da igraju vec im je pretpostavio stopera. Ti ne cjenis Grahovca ali ja bi ga stavio da igra DM prije nego bilo kojeg stopera. Evo vidis vec se nalaze opravdanja u slucaju poziva Anelu a ja mislim da bolji DM ima i u Slobodi pa i Zrinjskom. Evo mene sada o PL. Sjecas li se sta si nedavno pisao za Dumica. Napisao si da ne moze u Andori ili nesto slicno igrati. Ocekivam dosljednosti i zamjerku Mesi ako ga pozove. Makar sa tvoje strane. Ja takve stvari odmah napisem, pogotovu ako tako cvrsto mislim da ce neki igrac svojom nekvalitetom rusiti BiH tim.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 avg 2016, 11:54

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ne treba mitove praviti, Cocalic u veznom redu samo sa Pjanicem je katastrofa ali u Dublinu ste svi prizeljkivali prvih 11 koje je i izveo i vidjeli smo na sta je to licilo. Za Ognjena nemam potrebe zamjeriti, pokusao i promasio, bitno je da ne ponavlja istu gresku i da nas to nije kostalo.
Ja sam prvi mislio da je Cocalic bolji izbor na DM od tetovaze i to i sada mislim. Ali u tom slucaju ne mogu igrati 2 napadaca u timu. Osim toga imao je Bazdarevic 2 prava DM na klupi i nije ih stavio da igraju vec im je pretpostavio stopera. Ti ne cjenis Grahovca ali ja bi ga stavio da igra DM prije nego bilo kojeg stopera. Evo vidis vec se nalaze opravdanja u slucaju poziva Anelu a ja mislim da bolji DM ima i u Slobodi pa i Zrinjskom. Evo mene sada o PL. Sjecas li se sta si nedavno pisao za Dumica. Napisao si da ne moze u Andori ili nesto slicno igrati. Ocekivam dosljednosti i zamjerku Mesi ako ga pozove. Makar sa tvoje strane. Ja takve stvari odmah napisem, pogotovu ako tako cvrsto mislim da ce neki igrac svojom nekvalitetom rusiti BiH tim.
A vidi ne kazem ja da Cocalic na DM nije katastrofalan potez, jeste sigurno, ali treba malo realnosti u oci pogledati, mi nismo imali postenog veznjaka osim Pjanica tada. Ne opravdavam time Mesu ali u Dublinu krenusmo sa ''najjacim'' sastavom pa nas ljudi pregazili. Cocalic na DM mi je cak ok, ali ako igra sa jos dvojicom u veznom redu. Dumicu ja zelim svu srecu, ako ga pozove i dobro odigra nemam problema da napisem da sam pogrijesio. I ja sam pisao o Memisevicu prije nego je napravio transfer, a ti si bio skeptican sto se tice tog transfera :D
Sto se Grahovca tice, ne znam sta da ti kazem osim da mislim da nije nista posebno i da nije puno bolji od Anela. Volio bi da grijesim.

A ta opravdanja za poziv Anela... jednostavno sam zivio za dan kad ce doci selektor koji ce imati igrace na jasno definisanim pozicijama, da nam se nece desiti da idemo bez napadaca nekome u goste. Tako da bi i volio da pozove Anela nego da racuna na Medu koji nije igrac za te pozicije, ako tu zaskripi. Besic, Cimirot, Jajalo su daleko ispred njega, pa i Burnic ako je DM, a u slucaju povrede nekoga od navedenih, da li ce pozvati Anela ili Grahovca to mi je potpuno svejedno. Ja bi dao prednost Grahovcu zbog godina, ali ne smatram da je neka greska ako Anela pozve. Kako god, mislim da trebaju biti 3 DM na spisku, a ne 2 DM pa eto ako zagusti moze Medo ili neko drugi odigrati. Te filozofije vise ne zelim u reprezentaciji.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 avg 2016, 12:01

Ja sam bio skeptican za njegov transfer u Njemackog giganta i to se naravno nije ni dogodilo. Memisevic se bori za status u solidnom klubu i ligi. Napravio je veliki korak naprijed makar sto se mene tice. Ti si bogme kada smo pisali o Nizozemskoj ligi i Dumicu bas podcjenjivacki pisao o recenom takmicenju. Ali nije vazno ajde. Bitno je da budemo principjelni do kraja. Zato ja navodim tvoju izjavu u vezi Dumica. Ako si stvarno mislio ono za Dumica sto si pisao, kako ces sada ignorirati poziv tom igracu?
Oprosti ali stvarno mi nije jasno.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 17 avg 2016, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 avg 2016, 12:04

Begovic

Vranjes (?) Zukanovic Bicakcic Kolasinac

Visca Pjanic Cimirot Lulic

Ibisevic Dzeko

Mi u ovom momentu boljih nemamo.ima tu par solidnih igraca za klupe,ali to je sve.
Spahica sam izostavio jer je vrijeme za neke nove momke da se pokazu i dokazu.
Zasto ne i Memisevic...treba davati sansu mladjim.
Cak sam se dvoumio izmedju Hodzica i Ibisevica.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 avg 2016, 12:06

solinas je napisao/la:Begovic

Vranjes (?) Zukanovic Bicakcic Kolasinac

Visca Pjanic Cimirot Lulic

Ibisevic Dzeko

Mi u ovom momentu boljih nemamo.ima tu par solidnih igraca za klupe,ali to je sve.
Spahica sam izostavio jer je vrijeme za neke nove momke da se pokazu i dokazu.
Zasto ne i Memisevic...treba davati sansu mladjim.
Cak sam se dvoumio izmedju Hodzica i Ibisevica.
Ibisevic-Milicevic, po meni bi to bilo to.
Spahic hmmmmm?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 avg 2016, 12:08

Ne znam sta sam pisao o Burnicu? :D Mislim da treba sto prije poziv dobiti. Treba vjerovatno neku papirologiju rijesti jer je nastupao za mladje selekcije Njemacke i nadam se da se to vec pokrenulo s mrtve tacke, inace ogroman propust.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, UtdBiH21, zikerrz21 i 33 gosta.