ABA LIGA 2015/16
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: ABA LIGA 2015/16
Mega i pored problema sa povredama gazi u ABA ligi.. a prosjek godina im ispod 20. Ako ovako nastave PO im je siguran.
ja ne vidim ko bi ih mogao zeznuti,oni su po meni četvri gotovo pa sigurnodscile je napisao/la:Mega i pored problema sa povredama gazi u ABA ligi.. a prosjek godina im ispod 20. Ako ovako nastave PO im je siguran.
U novu Evroligu idu direktno dva kluba iz ABA lige, a jedan u kvalifikacije!
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Ta FIBA Euroleague je još uvek tek 1 koncept.
Ne loži se unapred.
Ne loži se unapred.
- alan_kardec
- Kontakt:
Sjajna vijest! 
edit:
ipak ništa nije dogovoreno, evo sad pročitah na mozzartu

edit:
ipak ništa nije dogovoreno, evo sad pročitah na mozzartu
Direktor regionalnog takmičenja prenosi utiske sa sastanka u Minhenu
Pregovori se vode, sastanci održavaju, ali i dalje se ništa konkretno ne dešava na relaciji FIBA - Evroliga - klubovi! Prvi čovek Evropske kuće košarke Patrik Bauman razgovarao je danas sa predstavnicima svih liga o ideji da se napravi alternativno takmičenje za najbolje klubove Evrope, prisutni su bili i predstavnici ABA lige, međutim, pomaka nema, tako da nisu mnogo toga saznali.
Sve što je FIBA uradila do sada je predlog da se formiraju dve radne grupe čiji bi zadatak bio da konkretno osmisle sistem takmičenja. Vremenski rok je 19. januar i do tada bi trebalo nešto konkretnije da se uobliči, pa da se napravi novi sastanak na kome bi se raspravljalo o nekim detaljima - o tome kojim ligama ide koliko mesta, o formatu, rasporedu i sličnim stvarima koje zanimaju potencijalne članove.
Direktor regionalnog takmičenja Krešimir Novosel za MOZZART Sport prenosi utiske sa sastanka u Minhenu...
"Bio bih srećan da mogu da kažem da su nam ponudili tri mesta, kako je negde objavljeno, ali nije bilo reči o tome, kao ni o ponudi bilo kojoj drugoj ligi. Ono što je dobro je da se za razliku od nekih prethodnih vremena vodi računa o ABA ligi, tako da smo sigurni da će biti mesta za našeg predstavnika i u takmičenju koje bude FIBA predložila, ukoliko se odlučimo za tu varijantu", počeo je priču Novosel.
On ipak kaže da nema mnogo razloga za zadovoljstvo pošto vreme prolazi a i dalje nema informacija o onome što klubove najviše zanima.
"Iskreno, pomalo sam razočaran celom situacijom. Ni kod Fibinog ni kod Evroliginog predloga nije bilo reči o konkretnim finansijskim uslovima, vreme prolazi, ne pomeramo se sa mrtve tačke. FIBA čak ovaj put nije iznela ni tačan broj učesnika potencijalnog takmičenja. Vrtimo se u krug, a nama malim zemljama ostaje samo da čekamo".
Novosel je izdvojio jedinu konkretnu stvar koju je Bauman izneo. Radi se o ideji da se formira posebna kompanija koja bi stajala iza takmičenja i vlasništvo bi bilo podeljeno ravnopravnu između te forme i FIBA...
"Kao da i jedni i drugi (FIBA i Evroliga) čekaju da se sve lige same opredele. Problem je što mi kao predstavnici liga nemamo šta konkretno da iznesemo klubovima. Ni podatke, ni finansijske uslove. Voleo bih da što pre dođe do dogovora kako bi klubovi znali za šta se bore. Žao mi je što smo uopšte došli u situaciju da moramo da biramo i samo se nadam da neće biti kažnjavanja zbog izbora koji napravimo", zaključio je pomalo razočarano Krešimir Novosel.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Pošto po propozicijama aba lige ne mogu biti više od dva kluba iz istog grada je li to znači da od sledeće godine franjevci idu iz BG ?
Da se vrate u ZG ne mogu,imaju Cibona i Cedevita,Đe sa "institucijom" ?

Da se vrate u ZG ne mogu,imaju Cibona i Cedevita,Đe sa "institucijom" ?

Samo da naglasim, svake godine pišete kako je Aba nikad slabija pogotovo ove godine, a kada ono cz i cedevita u F16, isto tako Olimpija u Eurocupu, a Krka i Cibona u fiba Cupu
I opet neki novi momci isplivali, guduric, Babić napokon eksplodirao, Musa počeo igrati, megini klinci deru,...
Zato savjet ne letite pred rudu u ocjenama sačekajte novu godinu i ne zaboravite ovi prostori su bili i ostaće veliki rasadnici talenata
I opet neki novi momci isplivali, guduric, Babić napokon eksplodirao, Musa počeo igrati, megini klinci deru,...
Zato savjet ne letite pred rudu u ocjenama sačekajte novu godinu i ne zaboravite ovi prostori su bili i ostaće veliki rasadnici talenata
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
To ti je košarkaški autošovinizam.nerminh74 je napisao/la:Samo da naglasim, svake godine pišete kako je Aba nikad slabija pogotovo ove godine, a kada ono cz i cedevita u F16, isto tako Olimpija u Eurocupu, a Krka i Cibona u fiba Cupu
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa guraju sad u eurokupovima i Cibona i Olimpija jer znaju da u ABA ligi ne mogu nista,ovo je sad puko odradjivanje posla dok im se amerikanci trude u tim euro takmicenjima da se prodaju..Megini klinci deru,ali koji ce od njih biti Jokic i otici u NBA?Koji ce biti Micic pa igrati EL?ABA liga je trenutno liga 3 kluba i to je to,talenata vrhunskih mislim nikad manje,eto uporedit cemo na kraju sezone koliko ce se igraca i gdje otisnuti..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Koje lige su po tebi bolje, izuzev spanske ?Slatinash_7 je napisao/la:Pa guraju sad u eurokupovima i Cibona i Olimpija jer znaju da u ABA ligi ne mogu nista,ovo je sad puko odradjivanje posla dok im se amerikanci trude u tim euro takmicenjima da se prodaju..Megini klinci deru,ali koji ce od njih biti Jokic i otici u NBA?Koji ce biti Micic pa igrati EL?ABA liga je trenutno liga 3 kluba i to je to,talenata vrhunskih mislim nikad manje,eto uporedit cemo na kraju sezone koliko ce se igraca i gdje otisnuti..
Turska ,po meni u rangu sa španskomTribalian je napisao/la:Koje lige su po tebi bolje, izuzev spanske ?Slatinash_7 je napisao/la:Pa guraju sad u eurokupovima i Cibona i Olimpija jer znaju da u ABA ligi ne mogu nista,ovo je sad puko odradjivanje posla dok im se amerikanci trude u tim euro takmicenjima da se prodaju..Megini klinci deru,ali koji ce od njih biti Jokic i otici u NBA?Koji ce biti Micic pa igrati EL?ABA liga je trenutno liga 3 kluba i to je to,talenata vrhunskih mislim nikad manje,eto uporedit cemo na kraju sezone koliko ce se igraca i gdje otisnuti..
Pa ne znam druze koliko si gledao Megu, ali oni imaju dosta velike potencijale. Luwawu, koji doduse siluje loptu na utakmicama, ali je veliki potencijal.. Odma uz njega bih stavio Jaramaza, zatim Nikolica. Aranitovic koji ima tek 17 godina.. A uz to je najbolji igrac povrijedjen, Zagorac. Na njega se definitivno ne treba zaboraviti. Garantujem da ce svaki od njih igrati barem EL.. Ne nuzno nakon ove sezone, ali u roku od 3 godine definitivno. Tesko je ocekivati da ce se svake sezone ponavljati Jokic, jer nije bas ni cesto da 40 i neki pik, pri tome Evropljanin, odma ode u NBA i dobije finu minutazu, bude u top 10 rukija..
Nermin je ubo poentu.. Koliko se samo pljuvala liga na pocetku, a klubovi prave zapazene rezultate u Evropi. Za vecinu liga se moze reci da je liga 2-3 kluba. Ja ne vidim ko moze uzeti titulu u Spaniji osim Reala, Barse i Unikahe.. ko moze u Grckoj pored Olimpijakosa i Panatinaikosa, u Litvaniji pored Zalgirisa i Ritasa..
Sve u svemu, lijepo je vidjeti da klubovi iz ove lige imaju fine rezultate i na evropskom nivou.
EDIT: Tesko je uporedjivati lige jer ima tu dosta faktora.. najbolje ekipe, najlosije ekipe, rezultati u Evropi, posjeta, finansije..
Nermin je ubo poentu.. Koliko se samo pljuvala liga na pocetku, a klubovi prave zapazene rezultate u Evropi. Za vecinu liga se moze reci da je liga 2-3 kluba. Ja ne vidim ko moze uzeti titulu u Spaniji osim Reala, Barse i Unikahe.. ko moze u Grckoj pored Olimpijakosa i Panatinaikosa, u Litvaniji pored Zalgirisa i Ritasa..
Sve u svemu, lijepo je vidjeti da klubovi iz ove lige imaju fine rezultate i na evropskom nivou.
EDIT: Tesko je uporedjivati lige jer ima tu dosta faktora.. najbolje ekipe, najlosije ekipe, rezultati u Evropi, posjeta, finansije..
Znaci ABA treca u Evropi.ppppp je napisao/la: Turska ,po meni u rangu sa španskom
Italijani i Nemci imaju mnogo vise para od nas i nista nisu uradili. O Bayernu se bajke pisale, ljudi u milionima, trener pirocanac, tu neki amerikanci i opet nista. Armani necu ni da pominjem, iako sam vec pomenuo Italijane.dscile je napisao/la:

- Slatinash_7
- Kontakt:
Jaca je Ruska liga od ABA lige 100%..Ja ligu pratim,uvijek sam je pratio i gotivio,kvalitet je dobar,ali prije par godina je to bilo puno bolje,mislim bilo je vise talentovanih igraca u ligi..Jedne godine izasao Saric,jedne Jokic,onda dosta igraca iz Partizana sad igra bas zapazene uloge u EL sto mislim ove godine nece biti slucaj..
Slatina Bog i batina
Pa ove godine vec imas Gudurica koji ima ozbiljnu ulogu u top 16 timu u EL. Simanica koji je sa 17 godina dobio minute i u EL i u ABA... Rebica i Tejica necu da pominjem, oni su prakticno vec 3 godine u prvom timu.
U Cedeviti tu su Musa, Arapovic.. u Ciboni onaj mladi centar, Zizic ako se ne varam..Buducnost daje sansu Carapicu, koji je 99. godiste. Za Megu sam vec gore napisao. Ostale nisam pomnije pratio..
Ne vidim samo zasto je parametar jacine lige koliko ce mladih igraca odma otici u EL/NBA timove. Okej, to jeste znak necega.. ali ako neko ne ode sa 18/19 godina, ne znaci da nece sa 22/23 biti odlican igrac u respektabilnoj ekipi. Valjda i sposobnost kluba da zadrzi nekog igraca, odnosno zelja tog mladog igraca da ostane igrati jos koju godinu, govori nesto o stanju u ligi i tom klubu.. Musa i Simanic su mogli birati koji god hoce klub u Evropi, ali su izabrali ekipe koje su izabrali, a znamo koje su to ekipe.
U Cedeviti tu su Musa, Arapovic.. u Ciboni onaj mladi centar, Zizic ako se ne varam..Buducnost daje sansu Carapicu, koji je 99. godiste. Za Megu sam vec gore napisao. Ostale nisam pomnije pratio..
Ne vidim samo zasto je parametar jacine lige koliko ce mladih igraca odma otici u EL/NBA timove. Okej, to jeste znak necega.. ali ako neko ne ode sa 18/19 godina, ne znaci da nece sa 22/23 biti odlican igrac u respektabilnoj ekipi. Valjda i sposobnost kluba da zadrzi nekog igraca, odnosno zelja tog mladog igraca da ostane igrati jos koju godinu, govori nesto o stanju u ligi i tom klubu.. Musa i Simanic su mogli birati koji god hoce klub u Evropi, ali su izabrali ekipe koje su izabrali, a znamo koje su to ekipe.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Pa ja kazem suma sumarum na kraju sezone,koji igrac ce gdje otici i kakvu ce ulogu imati,bez obzira na godine i sve to,valjda je to pokazatelj neki,posebno za ekipe koje nisu Zvezda,Cedevita i Buducnost,jer svi ostali prezivljavaju i prodaju igrace,niko tu ne moze zadrzati kvalitet..Posebno mi je drago da Mega ovako dobro gura,skinuli su Partizana,pokazali karakter isto kao i u pon protiv Zvezde,pokazuju da se i sa mladjim igracima moze nesto napraviti..Mislim da je problem lige ova sredina tabele,bas se niko ne istice niti bori za nesto vise,valjda se saberu Cibona,Zadar i Olimpija u narednim sezonama pa da imamo bas konkurentnu ligu
Slatina Bog i batina
Slazem se to za sredinu tabele.. a to je posljedica stanja u drzavama. Tesko je ocekivati da Zadar uradi nesto sa npr. 300-400 hiljada evra budzeta.
Ja sam ove sezone dosta vise ocekivao i od Olimpije, a narocito od Igokee. Mislio sam da ce i jedna i druga ekipa biti u gornjem dijelu tabele..
Mega je bas osvjezenje. Mislim da ce im biti dosta 4-5 pobjeda u zadnjih 11 kola da obezbjede PO.. buduci da ostale ekipe zaostaju po tri pobjede, ne vidim koja moze pobijediti 7-8 utakmica do kraja. Sto se tice samog vrha, Buducnost ako pobijedi sutra Zvezdu vjerovatno ce i imati pol poziciju na kraju regularnog dijela, jer su zrtvovali Evropu da bi imali samo ABA ligu u kalendaru.. tesko da ce imati puno kikseva do kraja.
Ja sam ove sezone dosta vise ocekivao i od Olimpije, a narocito od Igokee. Mislio sam da ce i jedna i druga ekipa biti u gornjem dijelu tabele..
Mega je bas osvjezenje. Mislim da ce im biti dosta 4-5 pobjeda u zadnjih 11 kola da obezbjede PO.. buduci da ostale ekipe zaostaju po tri pobjede, ne vidim koja moze pobijediti 7-8 utakmica do kraja. Sto se tice samog vrha, Buducnost ako pobijedi sutra Zvezdu vjerovatno ce i imati pol poziciju na kraju regularnog dijela, jer su zrtvovali Evropu da bi imali samo ABA ligu u kalendaru.. tesko da ce imati puno kikseva do kraja.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Mi se uvijek vadimo na stanje u drzavama a u tim istim drzavama postoje i jako dobri projekti,samo sto ih neki nisu sposobni iznjeti a neki ih i ne zele radi menadzerskih talova i cega sve ne,znas vec na sta mislim..koliki je budzet Mege spram budzeta tog istog Zadra?Ljudi vec 3-4 godine proizvode super dobre igrace,igraju svaku utakmicu sa CZ i Partizanom na noz,sad evo ih ocekuje F4 ABA lige..Buducnost je pametno ovo odigrala,ali to ti je ono sto ja govorim,oni zrtvovali evropu za ABA a Olimpija zrtvovala 20+ utakmica u ABA ligi za par utakmica u Evropi i otud tamo uspjeh..Ima u ligi jos uvijek dobrih igraca,ali mislim da nije ko prije,s tim da zu CZ i Cedevita znatno ojacali u odnosu na prijasnje sezone
Slatina Bog i batina
Razlika izmedju Mege i svih drugih klubova u ligi jeste sto Mega ima jednog od najjacih menadzera u Evropi (ako ne i najjaceg) za predsjednika.. a svi mi znamo sta to znaci i da to nije mala stvar. Koliki je budzet Mege ne znam, ali ne vjerujem da je veliki jer vjerovatno vecina tih momaka igra za sicu u zamjenu za minutazu i afirmaciju..
Stanje u drzavama je takvo da manji gradovi nemaju kesa za ulaganje u kosarkaski klub. Pa ako se ne varam, Siroki je godinama imao budzet oko 200-250 hiljada.. A sa tim je tesko napraviti respektabilnu ekipu. Naravno, nije sve u parama.. nekada budzet ne znaci toliko jer te moze usrati da dovedes Amera koji ce eksplodirati, ali u vecini slucajeva pare odredjuju plasman.
Stanje u drzavama je takvo da manji gradovi nemaju kesa za ulaganje u kosarkaski klub. Pa ako se ne varam, Siroki je godinama imao budzet oko 200-250 hiljada.. A sa tim je tesko napraviti respektabilnu ekipu. Naravno, nije sve u parama.. nekada budzet ne znaci toliko jer te moze usrati da dovedes Amera koji ce eksplodirati, ali u vecini slucajeva pare odredjuju plasman.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.