Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Pappy
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Pappy » 24 maj 2016, 00:41

Agamemnon je napisao/la:Neprikladno skandiranje......hajde reci da se sale....
Ljudi skandiraju srbija zvizde himni drzave skandiraju ime ratnog zlocinca u Bijeljini i ne dobiju ni marke kazne.
Sta se to kod nas skandiralo "yebem Zelju i Sarajevo " i to se kazni a ovo gore sto sam nabrojao nista.
Yebem ti savez nakaradni
Cuj kazna za neprikladno navijanje pa nismo u pozoristu pleme vam yebem lopovsko.

I koji propusti u organizaciji moraju to pocet prezentovat da javnost zna cuj propusti.
Propusti za organizaviju utakmice su svaka zapaljena baklja. Kada god je klub kaznjen za bakljadu to vuce i propust za organizaciju utakmice.

Ono sto je meni nevjerovatno jeste da klubovi u 27. Kolu dobijaju upozorenje pred kaznu. :D znaci boze

P.s Nekidan mi ovdje traze dokaze kada sam rekao da su utakmice namjestene, i da izmisljam. Sta li ovo boze Sipa radi, koga dovodi u Lukavicu na razgovore, gle cuda zbog namjestanja. :mrgreen:

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 24 maj 2016, 02:05

Momak iz Prijedora je pisao za Gavrana da namješta utakmice. Što na pocetku nisam vjerovao dok i sam nisam skontao da od kad je on tu bio je prelaz protiv Veleza i Drine 2/1 neko je uzeo dobre pare. U ovoj ligi je svako namještao to i ptice na grani znaju.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 24 maj 2016, 09:27

Rafael30 je napisao/la:
SamoTravnik je napisao/la:
Rafael30 je napisao/la:Danas je u Sarajevu održana redovna 44. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojom je predsjedavao Predsjednik Elvedin Begić. NSBiH: Takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH je regularno :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Danas mi čovjek priča kako je predsjednik Travnika uzeo dobre pare na kladionici, Travnik - Velež 7:1 (0:1). Kad se sjetim još prije 7-8 godina su imali aferu za namjestanje prijateljski pripremni utakmica u Švicarskoj mislim. :njanjanja:
Ne može u BiH sport biti regularan. U ovakvoj državi nista nije regularno.
To za svicu se zna da je bilo pranje para ali od toga nikad nista nije bilo niti ce kad bit.
Ta utakmica sa Velezom nije nastimana, nije bilo nikakve potrebe jer je Velez ove sezone truba od ekipe i ovaj predsjednik sigurno nije uzeo pare na toj utakmici. A za druge utakmice necu da komentarisem. Sve i jedna ekipa je stimala sa drugim ekipama + sto sudije imaju svoju tarifu. Mi smo cak ove sezone morali vratiti jedan dug iz prosle sezone i to zbog trece ekipe. :lol:
Bas zbog toga što je Velež truba. Iz dvice u keca. Pustili ih prvo poluvrijeme, a u drugom ih natrpali. Tu su kvote dobre, prelaz 2/1 28-30 koeficjenti. 1000 da je uplatio, dobar je 30 000KM. Sudije uzimaju zato sto su ih naucili predsjednici klubova na to. Ako ti nećeš prodati utakmicu za 50 000KM, hoće te sudija povaliti za 20 000KM. Bit će možda kažnjen 3-4 kola delegiranja, ali ne gubi tu nista. Još je u plusu. Za 4 kola ne može zaraditi ti 20 000KM da sudi Englesku Premier ligu, a ne ovu našu. Dok se ne maknu lopovi iz saveza i sudijske organizacije uvijek ce biti namjestanja.
Ja ti kazem da nije a ti misli kako hoces. Vidi se da nisi upucen u te stvari i da iznosis nebulozne cifre.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 24 maj 2016, 09:36

Rafael30 je napisao/la:Danas je u Sarajevu održana redovna 44. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojom je predsjedavao Predsjednik Elvedin Begić. NSBiH: Takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH je regularno :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Danas mi čovjek priča kako je predsjednik Travnika uzeo dobre pare na kladionici, Travnik - Velež 7:1 (0:1). Kad se sjetim još prije 7-8 godina su imali aferu za namjestanje prijateljski pripremni utakmica u Švicarskoj mislim. :njanjanja:
Ne može u BiH sport biti regularan. U ovakvoj državi nista nije regularno.
Ma smiješno je pričati o nogometu u svijetu igdje koliko se love tu vrti mi smo mala maca. U Španjolskoj Barca izgubi 5 tekmi za redom i ATM imadne isti, a RM bod manje bodova kao sve u redu i dođe kolo prije kraja Levante koje je prekucano za zadnje mjesto dobije ATM :damn: ono dogodilo se ma dajte i onda mi ovdje u BH. pričamo kao kako se u nas namješta sve je to veliki biznis Šta je vama samo negdje je to puno cifri negdje manje, ali nema lige bar u Europi da je čista da je jeb_š. Najveći klubovi Europe za sponzore imaju kladionice čak evo npr. Milanu bio glavni sponzor WWin :mrgreen: biznis, biznis i samo biznis (€$) :kafa:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 24 maj 2016, 09:46

Pappy je napisao/la:Propusti za organizaviju utakmice su svaka zapaljena baklja. Kada god je klub kaznjen za bakljadu to vuce i propust za organizaciju utakmice.

Ono sto je meni nevjerovatno jeste da klubovi u 27. Kolu dobijaju upozorenje pred kaznu. :D znaci boze

P.s Nekidan mi ovdje traze dokaze kada sam rekao da su utakmice namjestene, i da izmisljam. Sta li ovo boze Sipa radi, koga dovodi u Lukavicu na razgovore, gle cuda zbog namjestanja. :mrgreen:
jesil bio na posljednjoj utakmici slavija-zeljo? ja bio na centralnoj tribini, i sve bilo ok do trenutka kad je nasa delegacija u svecanoj lozi pocela da se raduje kad je olimpik poveo na kosevu a onda se sjetilo par idiota vasih da skandira "ubij turcina" i da gadja stolicama nasu delegaciju... :) meni bilo smijesno, ali pravo... radujemo se tudjoj nesreci a vi nama tako :crazy:

ajd uspio sam da se i radujem kad smo dali gol :D tada nije bilo problema... :kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 24 maj 2016, 09:49

Ma gdje živimo da nam ligu vode Popovi, Hodže, Rabini :mrgreen: nebi nam mogla biti regularnija liga nego što je da me jeb_š :urnebes: :urnebes: , a to msm. i za cjelu europu više manje samo da infrastrukturu popravimo ovo ostalo više manje biće i vazda je bilo nikada presuđeno tako je to :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 maj 2016, 09:51

ultra gitano je napisao/la:Ma gdje živimo da nam ligu vode Popovi, Hodže, Rabini :mrgreen: nebi nam mogla biti regularnija liga nego što je da me jeb_š :urnebes: :urnebes: , a to msm. i za cjelu europu više manje samo da infrastrukturu popravimo ovo ostalo više manje biće i vazda je bilo nikada presuđeno tako je to :kafa:
Tebi je regularna dok Zrinjski osvaja i ide u Evropu. A da nije tako sigurno bi prozivao ovakve kao Radnik koji su 3-4 utakmice samo pustili..

Hellas
Kontakt:

Post Postao/la Hellas » 24 maj 2016, 10:03

Zna li neko nesto vise o ovome sa ove sjednice jucer?

Jedna od tema članovi Odbora večeras bila je i žalba Borac na licencu za Premijer ligu koja je izdata Čeliku.

Ali sa obzirom na to da banjalučki klub u žalbi nije naveo nikakve pojedinosti, Odbor je dao nalog Odjelu za licenciranje da preispita Čelikovu aplikaciju, te pozvao Borac da u NSBiH pošalje dokaze za svoje tvrdnje.

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 24 maj 2016, 10:08

tuzlak1987 je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la:Ma gdje živimo da nam ligu vode Popovi, Hodže, Rabini :mrgreen: nebi nam mogla biti regularnija liga nego što je da me jeb_š :urnebes: :urnebes: , a to msm. i za cjelu europu više manje samo da infrastrukturu popravimo ovo ostalo više manje biće i vazda je bilo nikada presuđeno tako je to :kafa:
Tebi je regularna dok Zrinjski osvaja i ide u Evropu. A da nije tako sigurno bi prozivao ovakve kao Radnik koji su 3-4 utakmice samo pustili..
Ali Šta je pustio pa jeli igro :?: je s kojim momčadi :| ali sami se opredjelili da gonjaju Kup i jbga. pa ne može ih niko kaznit zbog toga što je Ćelo igro sa juniorima, a ne prvom momčadi. Ja općenito govorim o ligi ne ova sezona već i prijašnje vazda će biti onih koji će se buniti i govorenja o namještanju :silent: Ali čim počne nova sezona sve se zaboravlja i kreće se ispočetka. Možeš sada napravit onda zavjeru da su iz Zrinjskog platili slobodi da izgubi od drine da bi mi bili prvi Bola sve je to u pet deka i svaki klub gleda da što bolje prođe pa tako i Radnik :think:, a uvjek će biti govorkanja i priče o regularnosti :crazy:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 maj 2016, 10:20

Ne mora se uopste raditi o Zrinjskom.

Evo npr Vitez-Celik, neka pogleda ko zeli i kaze jel to namjesteno? Tri boda koja su znacila opstanak. Dalje Radnik ceka Borca, Borac dobija tri boda koja ih drze u utrci za opstanak.

Da je sve regularno bilo Borac bi ispao prije zadnjeg kola, a Vitez bi isto vjerovatno ispao iz lige.

Onda zadnje kolo Sarajevo-Olimpik, neka pogleda neko neutralan utakmicu pa neka kaze.

Radnik pored ove tri ekipe citavo proljece vrsi rasprodaju, a moglo se to lako rijesiti. Samo izdas naredbu da ti igraju prvotimci iz prvih 20 kola. Povrede ne bi mogli lazirati jer su imali dvomec protiv Sirokog. Sto vodi tome da bi ih Siroki izbacio ili bi ipak Bjelica nasao jos jedan penal :)

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 24 maj 2016, 10:32

Pa općenito ti i ja govorim ,ali na kraju se neće nikakav se postupak ili tužba podnjeti(sit vuk ovce na broju)Pa same kladionice već znaju unaprijed koeficiente npr. u nas u Premijeru 1.9kv. je bila na sat od utakmice na pobjedu domaćina Radnik-Sloboda znači od favorita Slobode sa 2.30 kvota se popela na vas na 3.30 :hmmmmm: e šta ti to onda govori. Vazda govorkanje će da bude ,ali niko neće posezat za rigoroznim mjerama (tresla se brda rodio se miš) ;)

Navijač kao svaki navijač za svoj klub uvijek stoji i boli ga nepravda ,ali u takvom svijetu živimo jbga. :salut:

zdanzbula
Kontakt:

Post Postao/la zdanzbula » 24 maj 2016, 11:24

Hellas je napisao/la:Zna li neko nesto vise o ovome sa ove sjednice jucer?

Jedna od tema članovi Odbora večeras bila je i žalba Borac na licencu za Premijer ligu koja je izdata Čeliku.

Ali sa obzirom na to da banjalučki klub u žalbi nije naveo nikakve pojedinosti, Odbor je dao nalog Odjelu za licenciranje da preispita Čelikovu aplikaciju, te pozvao Borac da u NSBiH pošalje dokaze za svoje tvrdnje.
A Borac bi nekako da uskoci u ligu 12 umjesto Čelika :rol:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 maj 2016, 11:46

Najveci problem je sto se previse vjerovalo komitetu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 24 maj 2016, 12:20

tuzlak1987 je napisao/la:Ne mora se uopste raditi o Zrinjskom.

Evo npr Vitez-Celik, neka pogleda ko zeli i kaze jel to namjesteno? Tri boda koja su znacila opstanak. Dalje Radnik ceka Borca, Borac dobija tri boda koja ih drze u utrci za opstanak.

Da je sve regularno bilo Borac bi ispao prije zadnjeg kola, a Vitez bi isto vjerovatno ispao iz lige.

Onda zadnje kolo Sarajevo-Olimpik, neka pogleda neko neutralan utakmicu pa neka kaze.

Radnik pored ove tri ekipe citavo proljece vrsi rasprodaju, a moglo se to lako rijesiti. Samo izdas naredbu da ti igraju prvotimci iz prvih 20 kola. Povrede ne bi mogli lazirati jer su imali dvomec protiv Sirokog. Sto vodi tome da bi ih Siroki izbacio ili bi ipak Bjelica nasao jos jedan penal :)
daj nemoj biti smijesan, gdje ces bolan natjerati nekog da igra sa sastavom koji mu ti nametnes!!!
Volim te Bosno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 maj 2016, 12:33

xavi26 je napisao/la:

daj nemoj biti smijesan, gdje ces bolan natjerati nekog da igra sa sastavom koji mu ti nametnes!!!
Moze itekako, prosle sezone je bilo tako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 24 maj 2016, 12:35

xavi26 je napisao/la:

Pa u pravilniku stoji tako, samo što je to mrtvo slovo na papiru. ;) Doduše, to je i najgluplje pravilo koje postoji u istoriji fudbala.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 24 maj 2016, 12:37

Probisvjet je napisao/la:Najveci problem je sto se previse vjerovalo komitetu.
Amin. Komitet postavio Begica. A zivi bili pa vidjeli koliki je to kriminalac zajedno s Bakovicem. Koga zanima sta detaljnije bujrum u pp.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 24 maj 2016, 15:11

Ovdje pojedinci još ne mogu da je vjeruju da je Olimpic pobijedio Sarajevo. :o
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 24 maj 2016, 15:34

Prijatelju veze ti nemas... Utakmica Viteza i Celika nije namjestena,ljudi dosli s bez 4 igraca od tog trojice najboljih,u napadu igrao dzidic koji je stoper,nisu zapinjali jer im nije trebalo ni za sta i to je sve.Mogli su i oni dobiti,a i remi da ostane.tako da ne lupaj.. Bili smo osteceni u dosta utakmica,pa nikom nista... I zasto si siguran da bi ispali,S konkurentima za ostanak smo ili dobijali ili remizirali tako da...(samo nas travnik od ovih sto su ispali dobio)..I vi ste imali poguranaca ove sezone tipa. u Travniku,pa protiv Veleza u mostaru...
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 24 maj 2016, 15:37

Ti sto kazes da vitez celik nije namjesteno idi kod očnog svi smo gledali prenos SMJESNO
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.