FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 01 feb 2011, 20:48

pile87 je napisao/la:Jel zna neko sto su ovi preko ograde :lol:
slika
Staro društvo,
a brzo će i 17. kolo. ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 01 feb 2011, 20:50

Elegant je napisao/la:Sta je sa onim Svedjaninom ili sta je vec :mrgreen: , jel zadovoljio ?
liberijac sa svicarskim pasosem :mrgreen:
dvoumi se osim iz razloga sto raja ocekuje ako je stranac da je odma bolji od ovih nasih domacih i da odma mora uskociti u prvih jedanaest, al valjda trenutno ne moze odma, al posjeduje koliko toliko znanje, pa ce se znati vise u narednim danima da li ostaje ili odlazi :D
Za zivot cijeli!

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 01 feb 2011, 21:25

Nadam se da će Bajro Spahić dobiti više prostora za igru u narednoj polusezoni. Niko me ne može uvjeriti da je naša liga bolja od slovenske. Kad njima može trpati, može i ekipama u BiH.
U mom svijetu važe moja pravila

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 feb 2011, 21:43

TheDinoRules je napisao/la:Nadam se da će Bajro Spahić dobiti više prostora za igru u narednoj polusezoni. Niko me ne može uvjeriti da je naša liga bolja od slovenske. Kad njima može trpati, može i ekipama u BiH.
Ovo su pripremne utakmice u kojima mozes izgubiti od objektivno losih ekipa i isto tako dobiti neke bolje, trener kombinuje igrace probava neke taktike tako da ove utakmice nemaju nikakav znacaj i sluze samo da se ekipa ukomponuje i spremna doceka prvenstvo u svakom slucaju raduje to sto Bajro zabija...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 01 feb 2011, 21:47

ellaxaz je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Jel zna neko sto su ovi preko ograde :lol:
slika
Staro društvo,
a brzo će i 17. kolo. ;)
Ovaj kaze e daj ba pusti nas da gledamo da naucimo sta !! a Savic pita Osima: Sefe mozemol ih pustit ... :lol:

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 01 feb 2011, 22:07

pile87 je napisao/la:
TheDinoRules je napisao/la:Nadam se da će Bajro Spahić dobiti više prostora za igru u narednoj polusezoni. Niko me ne može uvjeriti da je naša liga bolja od slovenske. Kad njima može trpati, može i ekipama u BiH.
Ovo su pripremne utakmice u kojima mozes izgubiti od objektivno losih ekipa i isto tako dobiti neke bolje, trener kombinuje igrace probava neke taktike tako da ove utakmice nemaju nikakav znacaj i sluze samo da se ekipa ukomponuje i spremna doceka prvenstvo u svakom slucaju raduje to sto Bajro zabija...
Ma znam ja sve to, ali golovi su golovi. I to nisu neki "šupački" nego, kako su rekli, majstorski i to raduje. Izgleda da je ušao u formu tek što znači da najbolje tek možemo očekivati. Znam da je bio u kombinacijama da igra protiv Zrinjskog dole, ali tad se i povrijedio pa je mali Baljić zaigrao. Ja bih mu pružio šansu, zaslužio je to jer je zaista normalan, uporan i strpljiv momak. Što se tiče Harisa Bešlije, zar nije otišao u Srbiju? I dalje trenira sa juniorima i kako sam danas vidio, juniori su bolje fizički pripremljeni od njega. To mi je malo čudno. Ili mu je mrsko i čeka da ode ili šta .. ?
U mom svijetu važe moja pravila

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 01 feb 2011, 22:24

TheDinoRules je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Ma znam ja sve to, ali golovi su golovi. I to nisu neki "šupački" nego, kako su rekli, majstorski i to raduje. Izgleda da je ušao u formu tek što znači da najbolje tek možemo očekivati. Znam da je bio u kombinacijama da igra protiv Zrinjskog dole, ali tad se i povrijedio pa je mali Baljić zaigrao. Ja bih mu pružio šansu, zaslužio je to jer je zaista normalan, uporan i strpljiv momak. Što se tiče Harisa Bešlije, zar nije otišao u Srbiju? I dalje trenira sa juniorima i kako sam danas vidio, juniori su bolje fizički pripremljeni od njega. To mi je malo čudno. Ili mu je mrsko i čeka da ode ili šta .. ?
tacnije je trebao igrat protiv Veleza prije cega je slomio nogu ... ;)

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 02 feb 2011, 00:03

Dugo citam forum, i eto prikljucih se da serem i ja malo :roll: nezz koji me je k urac tjerao :D uglavnom, ljudi previse serete osim nekoliko momaka koji se fakat trude da imamo informacije i sve. Pile svaka cast, definitivno za nas si ko Visca za Zelju :) salu na stranu, fakat ljudi previse pricate gluposti tipa sta bi bilo kad bi bilo. Ja sam misljenja da se pare od Laze uloze u nekog za nase uslove jakog spica koji ce znati dati gol, za ligu se ne brinem ali sta cemo u Europi??? Cekati da nam sta Bog da, necemo sigurno. Napadac za Europu je neminovan. Druga stvar omladinski pogon na jako niskim granama, Amar se trudi da sta pokrene, vodi nekoliko njih na pripreme, sto je ogroman plus. Hodzica malog silom prilika znam i njega i oca mu, ono je buducnost s njim i sa Zolom i golmanom visegodisnje ugovore sto prije potpisati, obezbjediti im uslove i zivota i treniranja, jer oni pare donose a ne "haubica" ni peti ni deseti. Palamudim i ja bezveze, ali ne moze sve preko noci, malo po malo i stajemo na zdrave noge. Napadac podhitno i to golgeter, vrijeme je i mi da iskesiramo nesto, ne moze sve na lijepe oci, je.bo to!

PILE, CAMAC, BOCCHACIO, SEYO, NIKAD IZVINI, i ostali ovi malo normalniji i objektivniji momci fakat svaka vam cast samo naprijed
Nama je Željo svetinja jedina.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 feb 2011, 01:39

zasto Jese jos nije potpisao? rekli su ga cekati do nedjelje...nigdje veze,igrac koji ne odradi pripreme sa ekipom je u velikom nedostatku! nadam se da ce Jese i jedan napadac sto prije potpisati za Zelju,mada mislim da ce nam se prije vratiti Popovic,tesko je za njega uzeti neke pare,treba biti realan..tako da ce on i Bajro biti okosnica u napadu,sta je tu je..ali iole ozbiljan klub koji zeli u Evropu i tamo nesto napraviti mora imati izrazitog golgetera,bojim se da mi to nemamo,mada Bajro postize golove i moze biti nesto od njega,ali on nije provjeren igrac i nema iskustva,tu je glavni problem!..

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 feb 2011, 08:15

slika
slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 02 feb 2011, 10:00

Jučer se na ovoj temi vodila jedna dosta korektna polemika u kojoj su glavne uloge imali boccacio, camac, nikad-izvini, pile Seyo, AYAN i drugi forumaši. Nakon što sam ih pažljivo čitao, ramišljao da se odmah uključim, ali sam sve pustio da predani, odnosno da prenoći, zavisno od vremena pisanja posta. Mogu reći da je polemika bila konstruktivna i da sam iz svačijeg razmišljanja pokušao izvući ono što je najbolje za Želju. Jedni su da se počne i finansijski ulagati u dovođenje, nešto jačih igrača, a drugi da se to ne treba raditi i da se treba pružiti prilika postojećem kadru uz poboljšane uslove i "gurati" naše talente. I jedni i drugi su u pravu. Po meni, treba da se počne djelovati u oba pravca. Zolotić, Hodžić, Kjosevski i ostali mlađi igrači trebaju postepeno dobijati šansu u utakmicama u kojima je to moguće, ali potrebno je i uložiti nešto novca u dovođenje dobrog špic igrača (Ivan Bošković), pod uslovom da se potpiše ugovor na najmanje 2,5 godina. Navedeni igrač sigurno nije skup i mogao bi se dovesti od eventualnog Lazinog transfera i da nam još ostane love. Ukoliko se ne uklopi i ne pokaže se pojačanjem, Željo te pare može sigurno vratiti njegovom prodajom, bez obzira što se radi o dvadesetdevetogodišnjaku, jer bi se prodavao iz Želje, a ne iz Grblja. Ivana Boškovića sam naveo samo kao primjer, može to biti bilo koji drugi, a za naše uslove provjeren igrač/i. Finansijska konstrukcija za narednu polusezonu je zatvorena, pa prema tome, love ne nedostaje iako je nje uvijek malo, bez obzira koliko je imali. Ako kojim slučajem ljudi u klubu odluče da se ne izdvaja novac za pojačanja, mišljenja sam da se treba okrenuti izmirivanju dugova i stabilizacije u finansijskom smislu.
Dugo pratim Želju i znam da su naši navijači najrazmaženije osobe na Planeti. Zašto? Ljudi hoće uvijek bolje i više i to je u redu. Međutim , kada se odigra utakmica na Grbavici i završi jedno dva razlike za nas i to se ponovi par puta, već u narednim kolima je broj publike manji, jer oni hoće da uvijek dajemo 5-6 komada svakome. Navodim primjer samo domaćih utakmica, jer se na njima zarađuje lova od ulaznica. Upravo zbog toga bi trebalo "stvoriti" "zvijezdu/e" ili je/ih bar kupiti, zbog kojih bi raja dolazila na utakmice. Riječ zvijezda je možda i preteška, a ono barem, moramo imati golgetera u pravom smislu te riječi. Nadam se da će struka, sa svim relevantnim činiocima kluba znati naći pravo rješenje, koje bi u svakom slučaju trebalo biti strateško. Malo sam odužio i nadam se da mi nećete zamjeriti. Pozdrav plavoj naciji.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 02 feb 2011, 10:55

NOVICA
Prva preizkušnja na pripravah
Poraz z bosanskim premierligašem

slika

http://www.nktriglav.com/index.php?nid=1&id=11534 :D
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 feb 2011, 11:24

ako je vjerovati borovinama:
"Ekipi bi se danas trebo priključiti i Lazar Popović, koji očito nije završio posao s kazahstanskim Tobolom."
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 02 feb 2011, 11:28

Seyo_TM je napisao/la:ako je vjerovati borovinama:
"Ekipi bi se danas trebo priključiti i Lazar Popović, koji očito nije završio posao s kazahstanskim Tobolom."

sjebah se :mrgreen: zao mi bajre :mrgreen:

hahaha citam jutros kondicionu a danas utakmica ako ovu utakmicu odigramo kako treba nema nam brige na proljece
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 02 feb 2011, 11:33

ne znam sta da kazem oko tog povratka Lazara, jest mi on drag igrac ali ipak Bajro se raspuco i daje golove a takav nam napadac i igrac koji zna lopte treba, a Bajro to svakako zna, ipak covjek je dao 5 golova u 4 tekme, bruku asistencija i to svaki Go ( tj vecina ) Eurogol a ne neki supacki go

Al hajd opet ne mora znacit da ce Lazo igrat mozda haubica bude igrala :D
Razumijes ti mene burazere moj :)

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 02 feb 2011, 11:44

Seyo_TM je napisao/la:ako je vjerovati borovinama:
u dilemi je nema inf sa foruma da je potpisao pa nezna sta napisati :lol: :lol:

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 02 feb 2011, 11:51

Luca.Toni je napisao/la:ne znam sta da kazem oko tog povratka Lazara, jest mi on drag igrac ali ipak Bajro se raspuco i daje golove a takav nam napadac i igrac koji zna lopte treba, a Bajro to svakako zna, ipak covjek je dao 5 golova u 4 tekme, bruku asistencija i to svaki Go ( tj vecina ) Eurogol a ne neki supacki go

Al hajd opet ne mora znacit da ce Lazo igrat mozda haubica bude igrala :D
Ma jbt vidiš da nikoga ne zanima Bajro Haubica, većina hoće da se dovede neko pojačanje... :roll:

A što se tiče napadača u prvih 11, realno je očekivati da bajro uzme mjesto Popu... A nije ni Pop đaba tražio novi angažman, jer je i on svjestan da će mu Bajro uzeti mjesto u prvih 11. ;)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 feb 2011, 12:37

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 feb 2011, 12:43

Na proslim zimskim pripremama dosao je na probu Goran Perak...koliko je ono dao golova...6 ili 7 meni se cini...potpisao ugovor...nema ga nigdje...rasturio momak te pripreme...vraca se Lazo...ko kaze da Bajro nece imati minutazu sada kao Lazo,a da Lazo malo saceka u rezervi...to ce Amar da utvrdi...sad ja mogu reci @AYAN da si ti protiv Amara kad guras Bajru prije Laze i ne slazes se sa Amarovom logikom...zacas se druze rijeci izvrnu,je li tako ;) ...Bajro igra dobro pripreme i svaka mu cast na ovom jako dobrom povratku,imao je veliku hrabrost da se poslije teskog loma noge vrati i da igra ovako sjajno...mozda je docekao svojih 5 minuta...a sada mu se otvara mjesto jer nema Rovcanina...ima veliku priliku da preuzme mjesto prvog napadaca,posto Amar vjerovatno nece dovoditi nikoga vise na tu poziciju...ja opet mislim,nazalost,jer mislim da nam treba jedan dobar napadac,ali to je moje misljenje...sada neka se krpe on i Lazo,pa koga Amar izabere,svi trebamo da damo maksimalnu podrsku
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 02 feb 2011, 12:51

Za nase igrace se svi otimaju a za vase nema interesovanja uopste!

To samo potvrdjuje ono sto sam pisao da i nemate neke igrace,ali Amar je od njih izvukao maksimum,i svojim znanjem od njih napravio odlican kolektiv,a to je u fudbalu najvaznije. Bice borbe sa vama do zadnjeg kola!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15, Kajkutenjoyer, Levin, Paromlinac i 44 gosta.