FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- Cautinho
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
To i jest 100 puta bolje.
Luiz je dobar stoper,ali nisam za njegovo dovođenje.
Drazi bi mi bio Vert.
Nije sad neki WC vec doista dobar,brz i pravi igrac za Barcu.
Neka njega probaju i ne treba se puno muciti sa obranom.
Druga stvar je ta da Barci ne treba ime,vec igrac kompatibilan sa Barcinim sistemom, i da je jak i visok,te ne pretjerano star.
Da dovedu nekog izvan L5,Nizozemska je puna dobrih stopera,mogli bi skupiti kakvih 10-15 mil. i prosetati tamo pa kupiti dva stopera.
Engleska liga isto,ima dosta dobrih igraca koji ne igraju u TOP 5 klubova.
U vezi s Barcom u zadnje vrijeme je nabrojano bar 5-10 najboljih,izgradenih stopera u trenutku.
Nemoguce je dovesti sve i do jednog.
Budite realni.
Jel nama treba neko ime da se prodaje dres,ili pojacanje.
Rizik od anonimusa je velik,ali bez muda nema trofeja.
Evo napokon dobar i hvaljen trener,izgleda da nema mane.
98 % fudbalskog svijeta nije cuo za njega do kad nije spominjan u Barcinom kontekstu.
Zasada izgleda da ce dobro funkcionirati u Barci i da ce Barca sa njima dobro funkcionirati.
Takav nam i tip igraca treba.
Jel treba vise govoriti?
Luiz je dobar stoper,ali nisam za njegovo dovođenje.
Drazi bi mi bio Vert.
Nije sad neki WC vec doista dobar,brz i pravi igrac za Barcu.
Neka njega probaju i ne treba se puno muciti sa obranom.
Druga stvar je ta da Barci ne treba ime,vec igrac kompatibilan sa Barcinim sistemom, i da je jak i visok,te ne pretjerano star.
Da dovedu nekog izvan L5,Nizozemska je puna dobrih stopera,mogli bi skupiti kakvih 10-15 mil. i prosetati tamo pa kupiti dva stopera.
Engleska liga isto,ima dosta dobrih igraca koji ne igraju u TOP 5 klubova.
U vezi s Barcom u zadnje vrijeme je nabrojano bar 5-10 najboljih,izgradenih stopera u trenutku.
Nemoguce je dovesti sve i do jednog.
Budite realni.
Jel nama treba neko ime da se prodaje dres,ili pojacanje.
Rizik od anonimusa je velik,ali bez muda nema trofeja.
Evo napokon dobar i hvaljen trener,izgleda da nema mane.
98 % fudbalskog svijeta nije cuo za njega do kad nije spominjan u Barcinom kontekstu.
Zasada izgleda da ce dobro funkcionirati u Barci i da ce Barca sa njima dobro funkcionirati.
Takav nam i tip igraca treba.
Jel treba vise govoriti?
Keep walking.
Nece Rosell, on hoce da unisti Barcelonu.Titova-Juga je napisao/la:Dat' ćemo vam Boneru i Zaccarda džaba u paketu + "mi" ćemo im platiti kartu za Kataloniju...

Daj onog malog De Sciglia nemoj taj fus.

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- Titova-Juga
- Kontakt:
M4kaveli je napisao/la:Nece Rosell, on hoce da unisti Barcelonu.Titova-Juga je napisao/la:Dat' ćemo vam Boneru i Zaccarda džaba u paketu + "mi" ćemo im platiti kartu za Kataloniju...![]()
Čim saznam malo goru riječ od "fuš", napisat ću je pored imena te dvojice tzv. nogometaša

'Ta će vam De Sciglio, vama treba stoper baš kao i A.C.M-u

- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ma prekomandovat cemo ga na stopera, nije problem.Titova-Juga je napisao/la:M4kaveli je napisao/la:Nece Rosell, on hoce da unisti Barcelonu.Titova-Juga je napisao/la:Dat' ćemo vam Boneru i Zaccarda džaba u paketu + "mi" ćemo im platiti kartu za Kataloniju...![]()
Čim saznam malo goru riječ od "fuš", napisat ću je pored imena te dvojice tzv. nogometaša.
'Ta će vam De Sciglio, vama treba stoper baš kao i A.C.M-u

Zar i Milanu treba stoper ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Teško, fali mu kila...M4kaveli je napisao/la:
Ma prekomandovat cemo ga na stopera, nije problem.![]()
Zar i Milanu treba stoper ?

Povrijede li se Zapata ili Mexes pred neku bitnu tekmu, istu je bolje da predamo bez odigravanja :- )=.
Nije da su ta dvojica WC igrači, ali za one balvane iznad su svakako izmislili loptu.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Nije valjda da u Italiji nema defanzivaca ?Titova-Juga je napisao/la:Teško, fali mu kila...M4kaveli je napisao/la:
Zar i Milanu treba stoper ?![]()
Povrijede li se Zapata ili Mexes pred neku bitnu tekmu, istu je bolje da predamo bez odigravanja :- )=.
Nije da su ta dvojica WC igrači, ali za one balvane iznad su svakako izmislili loptu.
- Titova-Juga
- Kontakt:
M4kaveli je napisao/la:Nije valjda da u Italiji nema defanzivaca ?Titova-Juga je napisao/la:Teško, fali mu kila...M4kaveli je napisao/la:
Zar i Milanu treba stoper ?![]()
Toga na Apeninima nikada ne fali, al' ćelavac je kod nas davno prestao da ozbiljno ulaže u klub...

Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
može taj balvan montoya igrati protiv espanyola , valladolida i getafea , ali ne može u bitnim utakmicama lige prvaka ... i vjeruj mi , presing ništa ne znači . pressingom možeš oduzeti loptu kada imaš 8 svojih igrača na njihovoj polovici a stoper pokušava frljoku od lopte proturiti kroz sredinu terena . problem je kada neki veznjak uzme loptu , proslijedi je na krilo , i onda krene kontra koju barcina odbrana samo u snu može zaustaviti , jer alves i alba su u napadu , a stopera kao da nema .. i ne samo to , nego korneri . pa pobogu u barci sve kepeci , metar i dva žileta visoki , osim onog piquea - ali ne može ni on sve pokriti niti uvijek dobiti zračni duel .. (vidjeli smo svi kako je čuvao varanea u petercu kada je zabio gol u kupu) .. da , presing će otkloniti mogućnost da ekipe GRADE napade protiv barce , da vezu na terenu , međutim presing teško da može prekinuti kontre i prekide , jer tu barca ostaje ranjiva .M4kaveli je napisao/la:Jao price. Ja eto Rosell svjesno odugovlaci i nece da dovede stopera samo je bio spreman kesirati Silvu i sada bi dao 35 mil za Luiza.viKK je napisao/la:oni da su ozbiljno mislili na defanzivna pojačanja ovog ljeta , oni bi odriješili kesu i doveli dva klasna stopera , i nekog dobrog defanzivnog beka (desnog ili lijevog nije bitno , optimalno bi bilo da može igrati na dvije strane) , kao što je to bio Abidal ... a ne ova dvojica krilnih napadača koji su samo na papiru bekovi . realno , montoya je krampa od igrača , ribery ga prelazio ako čunja u onoj utakmici .xaviesta je napisao/la:Opet kad skontam da će taj potencijalni stoper igrati sa Alvesom i Shakirinim, jasno je da tu neće biti nekog poboljšanja. Opet ostaje nada da će zabijati više nego što mogu primiti i da će presingom svesti na minimum napade protivnika.
jedan novi stoper će malo promjeniti po mom sudu , pogotovo ako nije neki baš world class stoper .. i onda se desi da se taj novi povrijedi , ili ako se ne dovede nitko da se povrijedi pique ili mascherano ... pa opet gledamo veliki tandem adriano-song na stoperu.
Opet ponavljam, Tito je taj koji je potrosio pola prijelaznog roka na svoju zelju: ''Ili Thiago Silva ili niko''.
Montoya je krampa jer ga je Ribery predriblo 2-3 puta ? Od takvog igraca nije sramota ispasti, trenutno jedan od najboljih driblera svijeta u zivotnoj formi.
Nek vrati pressing iz Guardioline ere i ja i ti cemo moci igrati stopere u 90% utakmica.
i da , također mislim da će taj mathieu ili kako već iz valencie biti jedino pojačanje , ako uspiju i njega dobiti . barca već SADA mora početi skautirati za mlade talentovane stopere po holandiji , njemačkoj , švicarskoj , engleskoj(manjim klubovima) , jer tako se gradi ekipa za budućnost . neće oni sada dobiti ni luiza ni vertonghena . prvi nije na prodaju a drugog židovi neće dat za ispod 100 miliona funti . a i dalje stojim pri svojoj tvrdnji da njima jedan stoper nije dovoljan , već KOMPLETNA odbrana se mora reformirati .
nastavlja se izgleda losa transfer politika sa stoperima u nasem klubu,na ostalim pozicijama dovode se sjajni igraci, al na stoperu je odavno vec zapelo. zadnji pravi dobar potez bio je dovodjenje pique, sve poslije je bilo katastrofalno, dok je kapiten bio zdrav sve je to izgledalo sjajno, sad kad puyol vise ne moze, sad nastaju problemi
niz katastrofalni pogresaka je napravljeno, narocito prije godinu, pa i mi obicni navijaci smo imali 10 puta bolje procjene od strucnih ljudi u klubu koji primaju platu, govorili smo da puyol vise ne moze, da treba dovesti silvu iz milana, i to se zaista moglo odraditi, dati milanu velike pare kao i pariz i silva bi prije nama dosao sigurno.kad je silva otisao u pariz i ta sjajna prilika propustena, ukazivali smo na vertongena, koji se sam nudio za 12 miliona, ponovo katastrofalna greska
sad tek se ti igraci traze kad su otisli u bogate klubove i kad im je tesko i prismrditi, neke sanse za dovodjenje silve,luiza ili vertongena su postojale, ali svi smo znali da su jako male. i onda se desava ono sto sam govorio jos pred kraj sezone,samo da se ne udje u ovu pricu pokusaja dovodjenja,da prodju mjeseci i da vec pred sami pocetak sezone nemamo nikoga, i da onda se dovede kakav bilo levat u panici. to se nazalost i desilo, moralo se puno brze i ozbiljnije djelovati, cim je sezona zavrsila ponuditi parizu 45 miliona za silvu, ako odbiju, reci hvala i odmah ponudiit celziju 35 miliona za luiza, ako odbiju i njima se zahvaliti, al barem znas na cemu si. ovako se desilo ono cega sam se bojao, meljanje iz dana u dan bez ikakvog rezultata
sad sta dalje tesko je reci, cini mi se da je sad najbolja opcija dovesti dva neka stopera koja nisu trenutno u rangu sa gore navedenim, i nadati se da ce jedan od njih barem pokazati se, samo pitanje je koga opet, koga god dovedes sad je veliki rizik. nista nije nemoguce, hiljadu puta se pokazalo da neki anonimus moze izrasti u igracinu, ili neki igrac koji u nekom klubu nije bio nesto da procvjeta u novom klubu
sad je opet sve teze jer uskoro pocinje liga, neke su vec i pocele,klubovi se sad tesko odricu igraca,odradjene su pripreme, ako nekoga prodas sad nema se kad traziti neko novi tako lako, bice zahebano. sad vise nije losa opcija probati i sa vermalenom pa se nadati da ce procvjetati,ako je i to istina da bi arsenal prodao, ili sa sakhom, ili bilo ko da dodje, samo neka dodje
niz katastrofalni pogresaka je napravljeno, narocito prije godinu, pa i mi obicni navijaci smo imali 10 puta bolje procjene od strucnih ljudi u klubu koji primaju platu, govorili smo da puyol vise ne moze, da treba dovesti silvu iz milana, i to se zaista moglo odraditi, dati milanu velike pare kao i pariz i silva bi prije nama dosao sigurno.kad je silva otisao u pariz i ta sjajna prilika propustena, ukazivali smo na vertongena, koji se sam nudio za 12 miliona, ponovo katastrofalna greska
sad tek se ti igraci traze kad su otisli u bogate klubove i kad im je tesko i prismrditi, neke sanse za dovodjenje silve,luiza ili vertongena su postojale, ali svi smo znali da su jako male. i onda se desava ono sto sam govorio jos pred kraj sezone,samo da se ne udje u ovu pricu pokusaja dovodjenja,da prodju mjeseci i da vec pred sami pocetak sezone nemamo nikoga, i da onda se dovede kakav bilo levat u panici. to se nazalost i desilo, moralo se puno brze i ozbiljnije djelovati, cim je sezona zavrsila ponuditi parizu 45 miliona za silvu, ako odbiju, reci hvala i odmah ponudiit celziju 35 miliona za luiza, ako odbiju i njima se zahvaliti, al barem znas na cemu si. ovako se desilo ono cega sam se bojao, meljanje iz dana u dan bez ikakvog rezultata
sad sta dalje tesko je reci, cini mi se da je sad najbolja opcija dovesti dva neka stopera koja nisu trenutno u rangu sa gore navedenim, i nadati se da ce jedan od njih barem pokazati se, samo pitanje je koga opet, koga god dovedes sad je veliki rizik. nista nije nemoguce, hiljadu puta se pokazalo da neki anonimus moze izrasti u igracinu, ili neki igrac koji u nekom klubu nije bio nesto da procvjeta u novom klubu
sad je opet sve teze jer uskoro pocinje liga, neke su vec i pocele,klubovi se sad tesko odricu igraca,odradjene su pripreme, ako nekoga prodas sad nema se kad traziti neko novi tako lako, bice zahebano. sad vise nije losa opcija probati i sa vermalenom pa se nadati da ce procvjetati,ako je i to istina da bi arsenal prodao, ili sa sakhom, ili bilo ko da dodje, samo neka dodje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
pitanje je da li će oni i jednog stopera dovesti , a ne dva..Romariooo je napisao/la:sad sta dalje tesko je reci, cini mi se da je sad najbolja opcija dovesti dva neka stopera koja nisu trenutno u rangu sa gore navedenim, i nadati se da ce jedan od njih barem pokazati se, samo pitanje je koga opet, koga god dovedes sad je veliki rizik. nista nije nemoguce, hiljadu puta se pokazalo da neki anonimus moze izrasti u igracinu, ili neki igrac koji u nekom klubu nije bio nesto da procvjeta u novom klubu
Poenta je sto oni NIKADA NISU HTJELI da kupe nikoga. Nisu oni glupi da znaju da kasne ili su zakasnili sa kupovinom. Samo cekaju da se Barta i ostali dignu i postanu veliki igraci. Ali po meni malo sutra - Barta je plafon trenutno Pique, izgubljen, smusen i kriminalno spor. Ustvari da ne nastavljam pricu koju pola godine pisem. Meni nisu zamazali oci svojim laznjacima - uzdale se u budale u odbranu koja je od 2 konkurentska tima primili 10 komada a postigli svega 1. Samo naivan ce pomislit da se ova odbrana (+1 god stariji) moze nositi u LP sa tim brzim timovima.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Sakho je strasan igrac , moze jos sazrijeti i tako prestati raditi neke glupe greske koje je radio prosle sezone , sa igranjem i puyolom i piqueom kao mentorima , trebao bi sazrijeti . ( cak i taj hvaljeni luiz je radio iste greske ).
Sakho je mlad , stijena je , visok, znaci momak je jaci i od ramosa i varanea , brz , znaci sto se fizickog dijela tice , momak je top , tehnicki je isto dobar , jedino te greske ga malo bune . Istice ugovor brzo , cijena ne bi bila preko 15milki , idealna situacija za Barcu.
Uostalom , Inigo Martinez je puno bolji tehnicki od njega , ali fizicki nije toliko dobar kao Sakho , a i mislim da je duplo skuplji od Sakha ..
Bjezat od polovnjaka poput plavokosog beka iz Valencije
Sakho je mlad , stijena je , visok, znaci momak je jaci i od ramosa i varanea , brz , znaci sto se fizickog dijela tice , momak je top , tehnicki je isto dobar , jedino te greske ga malo bune . Istice ugovor brzo , cijena ne bi bila preko 15milki , idealna situacija za Barcu.
Uostalom , Inigo Martinez je puno bolji tehnicki od njega , ali fizicki nije toliko dobar kao Sakho , a i mislim da je duplo skuplji od Sakha ..
Bjezat od polovnjaka poput plavokosog beka iz Valencije
- Cautinho
- Kontakt:
Mnogi od vas i ne znaju da mi i imamo jednog od najboljih stopera,mozda i ikada.
Steta sto je ozljeđen,vratiti ce se do sredine rujna.Ako izbjegne ozbiljnije ozljede ove sezone,boljeg od njega nema.
Mnogi su se navikli na stoper par : Pique i Masce/Bartra/Adriano,pa misle losa obrana,ali kad se vrati El Capitano i upari se sa Piqueom ili mozda Bartrom,moglo bi to dobro ispasti.
Ali opet sam misljenja da treba stoper.
Verthongen bi bio sjajan,kad bi dosao za 30- mil.
Onda taj Sakho,Inigo...
Steta sto je ozljeđen,vratiti ce se do sredine rujna.Ako izbjegne ozbiljnije ozljede ove sezone,boljeg od njega nema.
Mnogi su se navikli na stoper par : Pique i Masce/Bartra/Adriano,pa misle losa obrana,ali kad se vrati El Capitano i upari se sa Piqueom ili mozda Bartrom,moglo bi to dobro ispasti.
Onda taj Sakho,Inigo...
Keep walking.
o cemu ti pricas, pa Puyol nije zdrav zadnjih 4-5 god. , ne bacaj se u zabludu da ce ove sezone biti nesto drugacijeCautinho je napisao/la:Mnogi od vas i ne znaju da mi i imamo jednog od najboljih stopera,mozda i ikada.
Onda taj Sakho,Inigo...

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
kakav puyol ba , bio je on dobar prije 4-5 godina .. jednostavno sad su ga i godine i ozlijede ubile , i nije više onakav kakav je bio . kad ga je anđeo marija polomio običnim trzajem u stranu , u onom klasiku , znao sam da je njegovo gotovo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Al' sto je najzalosnije - taj mrtvi Puyol je doktor za Piquea. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
@vikk taj Montoya bi trebao biti nasljednik Alvesa, veliki potencijal je momak. Cak su i prosle sezone pojedini pisali kako je spreman poslati Danija na klupu a sada kada ga je Ribery 2 puta presao vise ne valja ? I to pazi nije neki amater nego Ribery koji moze svakog beka proci kako hoce.
A sta je bilo kada mu Cristiano nije nista mogao u onom Clasicu ?
Pressing je Barcina odbrana godinama, ali slazem se da treba stoper i to pisem danima. Samo sto ove lakse utakmice mozemo i ja i ti igrati stopere a kamoli Mascherano ( koji je gle cuda jednu sezonu bio najbolji stoper ), Bartra, Bagnack i ostali.
Teskih utakmica ce u sezoni biti 10-tak u vrh glave.
Inigo ima klauzulu od 30 miliona tako da se ne isplati.
A sta je bilo kada mu Cristiano nije nista mogao u onom Clasicu ?
Pressing je Barcina odbrana godinama, ali slazem se da treba stoper i to pisem danima. Samo sto ove lakse utakmice mozemo i ja i ti igrati stopere a kamoli Mascherano ( koji je gle cuda jednu sezonu bio najbolji stoper ), Bartra, Bagnack i ostali.
Teskih utakmica ce u sezoni biti 10-tak u vrh glave.
Inigo ima klauzulu od 30 miliona tako da se ne isplati.
Nazalost, trenutno je.Monolog je napisao/la:Al' sto je najzalosnije - taj mrtvi Puyol je doktor za Piquea.
Pique se skroz srozao. Od odlicnog stopera do ne znam ni ja cega.
RIP CITY!
Dok dišem ja ću živjeti za Modree!
Dok dišem ja ću živjeti za Modree!
- RickBlaine
- Kontakt:
Nista, zabio je samo dva golaM4kaveli je napisao/la: A sta je bilo kada mu Cristiano nije nista mogao u onom Clasicu ?

Mi ovdje uzivamo gledajuci vase jadne pokusaje da dovedete nekog WC stopera. :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
Ne treba nam stoper kada ce Madrid opet gledati u ledja, kao i prethodnih 5 godina.RickBlaine je napisao/la:Nista, zabio je samo dva golaM4kaveli je napisao/la: A sta je bilo kada mu Cristiano nije nista mogao u onom Clasicu ?
Mi ovdje uzivamo gledajuci vase jadne pokusaje da dovedete nekog WC stopera. :kava:

OT: PSG zeli Alvesa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.