FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

zlajci
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2014, 18:39

Skver je napisao/la: Edit: kasnije sam vidio da je Jasarevic u donjem redu, nisam nikada cuo za ovog Slavkica.
Sad sam zvao starog.
Kaže da je Slavkić došao negdje iz sjeverozapadne Srbije i zadržao se samo polusezonu, max cijelu sezonu.
tuzlanska Sloboda

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 okt 2014, 19:52

zlajci je napisao/la:
Skver je napisao/la: Edit: kasnije sam vidio da je Jasarevic u donjem redu, nisam nikada cuo za ovog Slavkica.
Sad sam zvao starog.
Kaže da je Slavkić došao negdje iz sjeverozapadne Srbije i zadržao se samo polusezonu, max cijelu sezonu.
Što se tiče Petra Slavkića on je rođen u Futogu kod Novog Sada. Zatim je igrao u Sremu pa je onda prešao u Budućnost iz Banovića da bi kao igračka lutalica ne mogavši se dogovoriti sa Slobodom prešao u Radnički iz Šida. Ali, nakon 6 mjeseci upravo ga je Aleksandar Ivoš, tadašnji direktor Slobode, doveo u Slobodu. Bio je centarfor. To je bilo vrijeme kad je rahmetli Jusić napustio Slobodu, pa se tražila nova devetka. Prvo je došao izvjesni Džemil Cerić, negdje iz Krajine. Zadržao se, mislim godinu i prešao u Sarajevo. Zatim je doveden ovaj Slavkić. Sjećam se utakmice iz jeseni '73 protiv Veleža dao je drugi go nekad pred kraj utakmice za našu pobjedu od 2:0. Međutim pošto je uporedo s njim '73 doveden Jovan Geca iz Sloge Doboja , matični klub mu je bio FK Bilećanin iz Sečnja kod Zrenjanina , Geca se nametnuo kao prvi i pravi centarfor a Slavkić je morao potražiti drugu sredinu. Kasnije će 30. 04. '75 u igru ući neki momak od "35 kila"(stavili su mu malo kamenja u džepove), naravno pogađate Mersed Kovačević. I prva, pa muško, Sloboda-Partizan 3:3, sva tri gola Kovačević a sve tri asistencije Fako Avdičević glavom i to na ovaj go prema svlačionicama.
Što se tiče Jašara, Jašarovog šuta definitivno njegov go za historiju je u proljetnom dijelu sezone 74/75 i to Enveru Mariću za pobjedu Slobode protiv Veleža od 1:0. Daljina je bila 40m prema sadašnjoj sjevernoj tribini, naravno lopta je bila za centaršuta. Pošto je bio bliže nama na stajanju, dakle malo iskosa, raja ga je potpucava da puca direktno u go. Na golu reprezentativni golman, Enver Marić, nizak, ali parader. Jašarević se zatrčao i istog trena lopta je bila ispod prečke u golu uz svo nastojanje Marića da je odbrani. Štos je bio još u tome što je on prije zaleta i šuta imao običaj da 3-4 put špicom kopačke udari od zemlju kao atletičar kad se sprema za skok uvis ili slično. Tada je najjači šut na svijetu imao Peter Lorimer, Škot čija je fudbalka letila preko 170 km/h. Uvjeren sam i dan danas da je onaj Jašarov šut Mariću išao brže nego Federerov servis. Ta lopta nije putovala, to nije bio lob šut, to je bilo tup tup i go.
A što se tiče šuteva preko svlačionice, to je bilo podešavanje nišanskih sprava, možda su prva dva išla preko ali kasnije je to išlo sve niže i niže dok Jašar nije naučio gađati go. Posljednjih godina je to redovna pojava na treninzima Slobode i gotovo svaka treća ide preko svlačionice na šutingu. Zato oni i ne pucaju kad je utkmica da raja ne vidi kakvi su vezaraši.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 feb 2016, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 okt 2014, 20:41

slika

Ovde su igrači koji su izborili Prvu Ligu u sezoni 68/69(fali samo Altarac a na slici je Miličić do Geruma). Dakle, da potpišemo ovu sliku, gornji red slijeva: Fahrudin Avdičević (Bijeljina), Rizah Mešković (Tuzla), Faruk Pašić (Tuzla), Miralem Fazlić (Tuzla), Aco Miličić (Šabac),na slici nedostaje Albert Altarac , Tuzla, Đorđe Gerum (Pančevo, junior Partizanove zlatne generacije poznate kao Partizanove bebe koja je igrala 1966. finale KEŠ- a protiv Reala).
Donji red slijeva: rah. Mesud Nalić (Banja Luka), rah. Omer Jusić (Banja Luka), Časlav Jevremović(Kosovska Mitrovica), Rakić(nedostaje Tihomir Trifunović Šabac) i rah. Mustafa Hukić (Tuzla).
Interesantno je spomenuti Mirsada Kuku Fazlića čiji je otac streljan (jedini) u procesu suđenja mladim muslimanima 1952. Za Slobodu je odigrao više od 500 utakmica. Nakon toga, negdje '73 ili '74 odlazi u novoformirani fudbalski klub iz u Ameriku (SAD). Tamo je zaradio LIJEPE pare. Po povratku u Tuzli negdje oko 1988-1990. Fazlić Opštinskim vlastima Tuzle nudi da investira novac u svoj grad ali ne nailazi na razumijevanje.(rekli mu ne razumijemo se mi u kapitalizam) Obzirom da mu je supruga iz Crikvenice ona mu je predložila da probaju u njenom gradu. Našao je na izvandredan doček i odmah kupio prvi hotel. Za kratko vrijeme ovaj prvi zaradio je i drugi hotel. Fazlić sa suprugom ugodno živi u Crikvenici od hotelijerstva a začudo je da Sloboda nikad poslije rata nije boravila kod njega.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 21 jan 2017, 15:02, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 okt 2014, 20:43

sloboda72 je napisao/la:Što se tiče Petra Slavkića on je rođen u Futogu kod Novog Sada. Zatim je igrao u Sremu pa je onda prešao u Budućnost iz Banovića da bi kao igračka lutalica ne mogavši se dogovoriti sa Slobodom prešao u Radnički iz Šida. Ali, nakon 6 mjeseci upravo ga je Aleksandar Ivoš, tadašnji direktor Slobode, doveo u Slobodu. Bio je centarfor. To je bilo vrijeme kad je rahmetli Jusić napustio Slobodu, pa se tražila nova devetka. Prvo je došao izvjesni Džemil Cerić, negdje iz Krajine. Zadržao se, mislim godinu i prešao u Sarajevo. Zatim je doveden ovaj Slavkić. Sjećam se utakmice iz jeseni '73 protiv Veleža dao je drugi go nekad pred kraj utakmice za našu pobjedu od 2:0. Međutim pošto je uporedo s njim '73 doveden Jovan Geca iz Sloge Doboja a matični klub mu je bio Proleter Zrenjanin, Geca se nametnuo kao prvi i pravi centarfor a Slavkić je morao potražiti drugu sredinu. Kasnije će 30. 04. '75 u igru ući neki momak od "35 kila"(stavili su mu malo kamenja u džepove), naravno pogađate Mersed Kovačević. I prva, pa muško, Sloboda-Partizan 3:3, sva tri gola Kovačević a sve tri asistencije Fako Avdičević glavom i to na ovaj go prema svlačionicama.
Što se tiče Jašara, Jašarovog šuta definitivno njegov go za historiju je u proljetnom dijelu sezone 74/75 i to Enveru Mariću za pobjedu Slobode protiv Veleža od 1:0. Daljina je bila 40m prema sadašnjoj sjevernoj tribini, naravno lopta je bila za centaršuta. Pošto je bio bliže nama na stajanju, dakle malo iskosa, raja ga je potpucava da puca direktno u go. Na golu reprezentativni golman, Enver Marić, nizak, ali parader. Jašarević se zatrčao i istog trena lopta je bila ispod prečke u golu uz svo nastojanje Marića da je odbrani. Štos je bio još u tome što je on prije zaleta i šuta imao običaj da 3-4 put špicom kopačke udari od zemlju kao atletičar kad se sprema za skok uvis ili slično. Tada je najjači šut na svijetu imao Peter Lorimer, Škot čija je fudbalka letila preko 170 km/h. Uvjeren sam i dan danas da je onaj Jašarov šut Mariću išao brže nego Federerov servis. Ta lopta nije putovala, to nije bio lob šut, to je bilo tup tup i go.
A što se tiče šuteva preko svlačionice, to je bilo podešavanje nišanskih sprava, možda su prva dva išla preko ali kasnije je to išlo sve niže i niže dok Jašar nije naučio gađati go. Posljednjih godina je to redovna pojava na treninzima Slobode i gotovo svaka treća ide preko svlačionice na šutingu. Zato oni i ne pucaju kad je utkmica da raja ne vidi kakvi su vezaraši.
Svaka cast.... :tokralju:, ti si nas glavni povjesnicar ovdje, ziva enciklopedija.
P.S. Izgleda da su Jasarove lopte imale dopunsko punjenje :D.
🔴⚫️

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 okt 2014, 21:08

sloboda72 je napisao/la:U ovaj klub došao je i najveću igrač svijeta Pele a kasnije "neki" Giorgio Chinaglia, Vladislav Bogičević iz Zvezde, Kajzer Franc Bekenbauer i mnogi veliki svjetski igrači.
zašto provociraš druže? :evil:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 okt 2014, 21:19

Chinaglia je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:U ovaj klub došao je i najveću igrač svijeta Pele a kasnije "neki" Giorgio Chinaglia, Vladislav Bogičević iz Zvezde, Kajzer Franc Bekenbauer i mnogi veliki svjetski igrači.
Ne provocira :), to je stari zargon "neki", u prevodu veliki.....ako ti ne foliras sad :D
🔴⚫️

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 okt 2014, 21:23

Chinaglia je napisao/la:
Samo provjera , jeli Fan tu . P O Z D R A V
Ja volim FK Tuzla City

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 okt 2014, 21:24

ma zezam se :mrgreen: Chinaglia unikatan, kao igrač i kao ličnost :bow:

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 09 okt 2014, 21:26

slika

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 09 okt 2014, 22:06

Zodiac je napisao/la:slika
Kad analiziramo sa današnje perspektive, ono što skreće pažnju je 10 000 gledalaca, bar 2000 promatrača iz obližnjih mjesta, premoćnija ekipa Slobode od Dinama. . . .

Eh, da ima sad toga. Sloboda je premoćnija ekipa na terenu od Dinama (ekipe koji imaju budžet od 20 miliona i više), gledalaca perverzija, iz obližnjih mjesta, perverzija :mrgreen: . . .

:zzz: :zzz: :zzz:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2014, 23:01

sloboda72 je napisao/la:
zlajci je napisao/la:
Sad sam zvao starog.
Što se tiče Petra Slavkića on je rođen u Futogu kod Novog Sada. Zatim je igrao u Sremu pa je onda prešao u Budućnost iz Banovića da bi kao igračka lutalica ne mogavši se dogovoriti sa Slobodom prešao u Radnički iz Šida. Ali, nakon 6 mjeseci upravo ga je Aleksandar Ivoš, tadašnji direktor Slobode, doveo u Slobodu. Bio je centarfor. To je bilo vrijeme kad je rahmetli Jusić napustio Slobodu, pa se tražila nova devetka. Prvo je došao izvjesni Džemil Cerić, negdje iz Krajine. Zadržao se, mislim godinu i prešao u Sarajevo. Zatim je doveden ovaj Slavkić. Sjećam se utakmice iz jeseni '73 protiv Veleža dao je drugi go nekad pred kraj utakmice za našu pobjedu od 2:0. Međutim pošto je uporedo s njim '73 doveden Jovan Geca iz Sloge Doboja a matični klub mu je bio Proleter Zrenjanin, Geca se nametnuo kao prvi i pravi centarfor a Slavkić je morao potražiti drugu sredinu. Kasnije će 30. 04. '75 u igru ući neki momak od "35 kila"(stavili su mu malo kamenja u džepove), naravno pogađate Mersed Kovačević. I prva, pa muško, Sloboda-Partizan 3:3, sva tri gola Kovačević a sve tri asistencije Fako Avdičević glavom i to na ovaj go prema svlačionicama.
:clap: :clap: :clap:
Kada se već o Ešrefu ovoliko piše da ne preskočimo da je odigrao dvije utakmice za tadašnju reprezentaciju. Bilo je to na Južnoameričkoj turneji u januaru 1977.godine, protiv Kolumbije i Mexica. To je upravo ona turneja na kojoj je za repku debitirao i Šečerbegović te fasovao upalu pluća pri povratku u Jugoslaviju.

Za one koji ne znaju, Ešref vodi omladinske selekcije u svom radnom gradu, Zvijezda Gradačac i to mislim pionire te je tako čest gost Tušnja.

@sloboda72, hvala još jednom za sve ove informacije
tuzlanska Sloboda

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2014, 23:11

sloboda72 je napisao/la:slika

Ovde su igrači koji su izborili Prvu Ligu u sezoni 68/69(fali samo Altarac a na slici je Miličić do Geruma). Dakle, da potpišemo ovu sliku, gornji red slijeva: Fahrudin Avdičević (Bijeljina), Rizah Mešković (Tuzla), Faruk Pašić (Tuzla), Miralem Fazlić (Tuzla), Aco Miličić (Šabac), (Albert Altarac, Tuzla), Đorđe Gerum (Pančevo, junior Partizanove zlatne generacije poznate kao Partizanove bebe koja je igrala 1966. finale KEŠ- a protiv Reala).
Donji red slijeva: rah. Mesud Nalić (Banja Luka), rah. Omer Jusić (Banja Luka), Časlav Jevremović(?)
Časlav je 99% iz Kosovske Mitrovice.

Albert Altarac, za prijatelje Čiči, je poslije fudbalske karijere dugo vremena radio u Diti kao prevodioc za talijansko tržište. Albertova mama je inače talijanka. Nekad pred rat je Albert sa porodicom otišao u Italiju kod rodbine, a prema informacijama koje imam, njegov sin Mikica se poslije rata vratio u Tuzlu.
tuzlanska Sloboda

klma
Kontakt:

Post Postao/la klma » 10 okt 2014, 04:00

zlajci je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Albert Altarac, za prijatelje Čiči, je poslije fudbalske karijere dugo vremena radio u Diti kao prevodioc za talijansko tržište. Albertova mama je inače talijanka. Nekad pred rat je Albert sa porodicom otišao u Italiju kod rodbine, a prema informacijama koje imam, njegov sin Mikica se poslije rata vratio u Tuzlu.
Ma Armando je kralj, I igrao mu je sin za Slobodu tamo negdje 96, 97. Dosao iz neke 3 ili 4 talijanske lige. Ustvari igrao je par utakmica koliko mi se cini...Kasnije je igrao za ove MNK timove nesto ali pipa zesca...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 okt 2014, 17:22

danas na stupinama sjede nasi prvotimci i nas dobri Dzafic zapali jednu..ono da se opusti malo,sta li :D :D ...trcali bi oni meni oko stadiona dok im pluca ne ispadnu ili one tetovaze ne potpadaju :twisted: :twisted: ...kako ce to bit rastjerano na polusezoni..jedva cekam :evil: :evil:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 10 okt 2014, 17:31

staragarda je napisao/la:danas na stupinama sjede nasi prvotimci i nas dobri Dzafic zapali jednu..ono da se opusti malo,sta li :D :D ...trcali bi oni meni oko stadiona dok im pluca ne ispadnu ili one tetovaze ne potpadaju :twisted: :twisted: ...kako ce to bit rastjerano na polusezoni..jedva cekam :evil: :evil:
Zasto nisi slikao **** ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
samo Sloboda

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 10 okt 2014, 17:55

staragarda je napisao/la:danas na stupinama sjede nasi prvotimci i nas dobri Dzafic zapali jednu..ono da se opusti malo,sta li :D :D ...trcali bi oni meni oko stadiona dok im pluca ne ispadnu ili one tetovaze ne potpadaju :twisted: :twisted: ...kako ce to bit rastjerano na polusezoni..jedva cekam :evil: :evil:
Treb'o si ti to slikat. Propade nam prilika da ga se što prije riješimo!!!
Koliko li on zapali ono kad ga ne vidimo . .. yebaji ga !!!

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 10 okt 2014, 18:04

Moze li mi neko pomoci pa da izbaci onaj klip gdje Bad Blue Boys pricaju o grupi u kojem izmedju ostalog spominju gostovanja po bivsoj Jugi i gdje je bilo najzajebanije. Tusanj je spomenut.
samo Sloboda

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 10 okt 2014, 18:17

SaltCityAttack je napisao/la:MA **** TO BA NEGO EVO STA NEKADASNJE VODJE BBB KAZU GDJE SU IM BILA NAJTEZA GOSTOVANJA :)... LJUDI SU APSOLUTNO UPRAVU **** I CUVENI ALKATRAZ JE IZGUBIO SVOJ PRVI I NAJSTARI TRANSPARENT U TUZLI :)...A POLAKO SE POSTAVLJAJU TEMELJI DA PONOVO BUDE TAKO ISTO KAO NEKAD :)

PREMOTATI NA 45:10 U TIM TRENUTCIMA COVJEK LJEPO KAZE NEKE STVARI :)

[youtube][/youtube]

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 10 okt 2014, 19:26

Frajer odgovori kao iz topa koje je najteže gostovanje bilo :D
Čuj mačeta :lolno: :lolno: Probisvjete za.j.e.b.a.n si igrač bio :P

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 10 okt 2014, 19:31

Spominje se Tuzla i od 20:28 .

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.