Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2014, 23:33

Još da Siti ima magičara, vizionera, poetu tipa Misimović u svojim redovima bilo bi sve okej. Izmurli su igrače koji su igrali čistu desetku tipa Miske, Riquelme, Aimar itd.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 mar 2014, 23:35

stokton je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Jos jednom se pokazalo koliko ustvari njemu odgovara kad je sam naprijed, ili kad ga barem jos jedan napadac ne gusi u sesnestercu. Svi se sjecate Pariza i prvog poluvremena, ali ima tu jos primjera kao sto je Belgija npr. u obe utakmice ili Bjelorusija kuci kad je isto odigrao fenomenalno.

Pellegrini se strasno zeznuo sto ga nije odmah gurnuo u vatru, jer se pokazalo da mu u skoku niko iz Barcelone nije bio ni blizu. Vrlo dobar i u kontroli lopte, kao i obicno.
A Grafite?
Najbolje je partije pružo dok je bio sa njim u tandemu. A i u reprezentaciji kad je igro u paru sa Zlatanom ili Vedom( ovo pod Safetom ne podrazumjevam pošto Vedo igra desno krilo)

I u tandemu sa Negredom je ekstra igro, druga je stvar kad igra sa onim patuljkom sebičnim koji babi ne bi loptu dao.
Naravno da mu odgovara da igra s nekim kad si veliki favorit, kao sto je City u 90% svojih utakmica. U situaciji kad igras protiv jace ekipe, npr protiv Barce ili Francuske, i treba ti prevaga na sredini, Edin je idealan spic za 4-5-1.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 12 mar 2014, 23:44

Consigliere je napisao/la:
stokton je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Jos jednom se pokazalo koliko ustvari njemu odgovara kad je sam naprijed, ili kad ga barem jos jedan napadac ne gusi u sesnestercu. Svi se sjecate Pariza i prvog poluvremena, ali ima tu jos primjera kao sto je Belgija npr. u obe utakmice ili Bjelorusija kuci kad je isto odigrao fenomenalno.

Pellegrini se strasno zeznuo sto ga nije odmah gurnuo u vatru, jer se pokazalo da mu u skoku niko iz Barcelone nije bio ni blizu. Vrlo dobar i u kontroli lopte, kao i obicno.
A Grafite?
Najbolje je partije pružo dok je bio sa njim u tandemu. A i u reprezentaciji kad je igro u paru sa Zlatanom ili Vedom( ovo pod Safetom ne podrazumjevam pošto Vedo igra desno krilo)

I u tandemu sa Negredom je ekstra igro, druga je stvar kad igra sa onim patuljkom sebičnim koji babi ne bi loptu dao.
Naravno da mu odgovara da igra s nekim kad si veliki favorit, kao sto je City u 90% svojih utakmica. U situaciji kad igras protiv jace ekipe, npr protiv Barce ili Francuske, i treba ti prevaga na sredini, Edin je idealan spic za 4-5-1.
Opet nije tačno pa jel Wolsfburg protiv svakoga igro tako pa su Bayerna bucali on i Grafite?

Jel protiv Portugala u onom blamiranju igro sam, a u prvoj tekmi kad je Vedo ušo napravili smo jedine dvije prilike i ko zna šta bi bilo u uzvratu da je Vedo od početka igro jer ona dva balvana onda ne bi mogla da čuvaju Džeku i Vedu zajedno.

A sjećaš li se pod Ćirom kako smo izgledali Protiv tog istog Portugala sa dva napadača.

Da je City u obadvije utakmice igrao sa dva napadača protiv nikad lošije Barce vjerovatno bi prošli, ovako je Pelegrini postavio pi.čkastu 4-5-1 i tu im je bio kraj.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 mar 2014, 23:45

Dobar je bio večeras, šteta što nije zabio gol ali nema veze..

Večeras je bio dominantan u skoku a jedini adekvatan suparnik mu je bio Pique koji je opet mala maca za one mesare u Engleskoj gdje sva četri igrača u odbrani imaju dobru skok igru, to je jedan od razloga što je večeras pokidao.

Btw, Šta je sa Aguerom, je li neka povreda u pitanju?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 12 mar 2014, 23:48

Peligrini se suvise plasi Barce koju nepamtim da je losija bila ... steta sto nije to uvidio i otvorio se u prvom mecu i u drugom od prve minute.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 12 mar 2014, 23:50

FaraonTM je napisao/la:Dobar je bio večeras, šteta što nije zabio gol ali nema veze..

Večeras je bio dominantan u skoku a jedini adekvatan suparnik mu je bio Pique koji je opet mala maca za one mesare u Engleskoj gdje sva četri igrača u odbrani imaju dobru skok igru, to je jedan od razloga što je večeras pokidao.

Btw, Šta je sa Aguerom, je li neka povreda u pitanju?
Nije povreda tanak je bio negdje procita statistika iz prvog poluvremena 3 dodira s loptom od tog jedno tacno dodavanje.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 mar 2014, 23:51

stokton je napisao/la: Opet nije tačno pa jel Wolsfburg protiv svakoga igro tako pa su Bayerna bucali on i Grafite?

Jel protiv Portugala u onom blamiranju igro sam, a u prvoj tekmi kad je Vedo ušo napravili smo jedine dvije prilike i ko zna šta bi bilo u uzvratu da je Vedo od početka igro jer ona dva balvana onda ne bi mogla da čuvaju Džeku i Vedu zajedno.

A sjećaš li se pod Ćirom kako smo izgledali Protiv tog istog Portugala sa dva napadača.

Da je City u obadvije utakmice igrao sa dva napadača protiv nikad lošije Barce vjerovatno bi prošli, ovako je Pelegrini postavio pi.čkastu 4-5-1 i tu im je bio kraj.
Ti se stalno vracas na postavke klubova u kojima je igr'o, a ja ti kazem da njemu kao visokom napadacu koji je dobar na lopti odgovara igra u 4-5-1. I tu prije svega mislim na reprezentaciju. Uvijek se moze naci neki primjer da se kao dokaze nesto, ali ovo je kvalitetno i dugorocno rjesenje za nase probleme u velikim utakmicama.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 mar 2014, 23:52

FaraonTM je napisao/la:Btw, Šta je sa Aguerom, je li neka povreda u pitanju?
izgleda da je opet istegnuo mišić, ali to su nagađanja za sad :D ta povreda ga muči konstantno ove sezone .. ako se povrijedio, titula im je ozbiljno ugrožena, Džeko i Negredo moraju baš da prorade i to momentalno, inače im se ne piše dobro

da nije bilo tih povreda, vjerujem da bi Man City uzeo titulu, ovako je pitanje :roll:

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 12 mar 2014, 23:57

Dzeko odlican, zeljan - GRIZE :mrgreen:
Ovakav nam treba na SP.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

NoName
Kontakt:

Re: Odg: Edin Džeko

Post Postao/la NoName » 13 mar 2014, 00:01

*p!p!t@* je napisao/la:Poruka miševima: "Haters gonna hate." A Džekica vam ga svima zabi ovom asistencijom večeras. Popadali ste k'o šljive...
Pa normalno da su popadali, ipak je ovdje riječ o šljivotresu :)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 13 mar 2014, 00:01

Dobar Dzeko veceras. Danas sam pisao da ocekujem Dzeko od pocetka, ali Pelegrini je ocito imao neke druge zamisli. Koliko je pogodio dovoljno govore i 3 kontakta s loptom Aguera u prvom poluvremenu, te centarsutevi za istog igraca.

U drugom poluvremenu City dosta bolje odigrao, ali nisu oni jos taj nivo da izbace Barcelonu. Valdes izvadio onaj pokusaj Dzeke, a kasnije sudija vjerovatno kompenzirao i nije svirao cist penal nad Dzekom. U finisu asistencija Dzeke za gol Kompanya.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 13 mar 2014, 00:02

Dijamant odigrao vrhunsku utakmicu protiv velike Barcelone,steta sto nije igrao od pocetka,stvari bi se mozda i drugacije zavrsile.
Bravo Dijamantu,u inat hejterima.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 13 mar 2014, 00:02

Consigliere je napisao/la:
stokton je napisao/la: Opet nije tačno pa jel Wolsfburg protiv svakoga igro tako pa su Bayerna bucali on i Grafite?

Ti se stalno vracas na postavke klubova u kojima je igr'o, a ja ti kazem da njemu kao visokom napadacu koji je dobar na lopti odgovara igra u 4-5-1. I tu prije svega mislim na reprezentaciju. Uvijek se moze naci neki primjer da se kao dokaze nesto, ali ovo je kvalitetno i dugorocno rjesenje za nase probleme u velikim utakmicama.
Ja kažem da to nije rješenje i dao sam ti dokaze za to.
Druga stvar je što je odbrana Barse grozna pa ga onako jakog i visokog nema ko čuvat pa prema njima izgleda ko Ibrahimović

Opet ponavljam da Vedo igra klasičnu devetku a ne desno krilo gdje je igrač manje puno bi Džeki bilo lakše jer smo vidjeli kad je usamljen da ništa ne može, jer nije on tip igrača da predribla dvojicu i zabije gol, njemu treba neko kome može spustit loptu, dat povratni pas, i igrač koji može vezat drugog stopera za sebe i tako Edinu ostavit više prostora koji on koristi redovno: Edin-Negredo, Edin-Vedo dobitna konbinacija

Ali svak ima svoje mišljenje, ja tvoje poštujem ali se ne slažem s tobom, tako da neću više raspravljat o ovome, jer koliko god ja činjenica iznesem ti se nećeš složit :)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 13 mar 2014, 00:08

Edinu treba prostor,ko to ne vidi on nema pojma o fudbalu.Zato ako vec moraju igrati dva napadaca onda se Dzeko treba izvuci na krilo a ne Vedad i to na lijevo a ne na desno,tu ima prostora a kad uhvati prvi korak onda je neuhvatljiv.Veceras je prosao pored Pikea kao da frajer ne postoji.A kad se uvuce u krilo stoperima onda nema puno prostora i tu ne moze pruziti ono najbolje od sebe.
Nadam se da je i selektor uvidio ovo,Dijamant treba igrati izvucen na lijevo krilo u slucaju kad igramo sa dva napadaca,normalno kad vec razvijemo napad i stisnemo protivnika onda ulazi unutra.A Lulic moze desno umjesto lijevo bez ikakvih problema.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 mar 2014, 00:15

Cinjenica je da je Edin veceras kao JEDINI napadac Cityja pokazao puno vise nego kad igra sa jos jednim.
Edin je bio ubjedljivo najveca opasnost protivnickom golu iako je igrao samo 45 miniuta, pokazao je klasu.

Steta je sto Edin nikad ne igra kao jedini napadac. Ne znaci to da bi u tom slucaju svi odbrambeni igraci bili na njemu, moraju se i Toure, Silva, Nasri i ostali cuvati.

P.S.
Vedo je igrac manje na terenu, osim ako nije u 16. I to je cinjenica, svi to znamo. Vedo van 16 je 10% igraca.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 13 mar 2014, 00:17

drummer je napisao/la:Edinu treba prostor,ko to ne vidi on nema pojma o fudbalu.Zato ako vec moraju igrati dva napadaca onda se Dzeko treba izvuci na krilo a ne Vedad i to na lijevo a ne na desno,tu ima prostora a kad uhvati prvi korak onda je neuhvatljiv.Veceras je prosao pored Pikea kao da frajer ne postoji.A kad se uvuce u krilo stoperima onda nema puno prostora i tu ne moze pruziti ono najbolje od sebe.
Nadam se da je i selektor uvidio ovo,Dijamant treba igrati izvucen na lijevo krilo u slucaju kad igramo sa dva napadaca,normalno kad vec razvijemo napad i stisnemo protivnika onda ulazi unutra.A Lulic moze desno umjesto lijevo bez ikakvih problema.
Tačno
Edinu odgovara brza dinamična igra bez puno valjanja i peglanja lopte- kao u Wolsburgu, a to on kod ovih peglatora u Citiyu nema i u reprezentaciji takođe jer igramo sa 3 peglača u sredini bez klasičnog desnog krila.

I ne treba se on puno izvlačit na krilo, dovoljno na rub 16m, jer je Mancini to pokušao sa njim prve zime kad je Edin došao i nije dao ni jedan gol, njemu samo treba brza igra sa okomitim pasovima gdje on sa svojim dugim korakom jednim potezom odmah pravi prednost nad čuvarom.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 mar 2014, 00:18

Protiv ekipa koje se brane Edin ne može sam. Protiv napadačkih ekipa može itekako i tu mu drugi spic samo smeta.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 mar 2014, 00:21

Chinaglia je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Btw, Šta je sa Aguerom, je li neka povreda u pitanju?
izgleda da je opet istegnuo mišić, ali to su nagađanja za sad :D ta povreda ga muči konstantno ove sezone .. ako se povrijedio, titula im je ozbiljno ugrožena, Džeko i Negredo moraju baš da prorade i to momentalno, inače im se ne piše dobro

da nije bilo tih povreda, vjerujem da bi Man City uzeo titulu, ovako je pitanje :roll:
Vala iskreno da ti kažem, yebe mi se za njihovu titulu :D Bitnije mi je da Edin igra što više, jer i onako mislim da mu je ovo zadnja sezona u City-u. Ne kažem da ne bih volio da osvoje, ali više volim da ne osvoje titulu a da Džeko nabije statistiku nego da osvoje a da Džeko dobija priliku svaku drugu tekmu.. :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 13 mar 2014, 00:22

SamoZeljo je napisao/la:Cinjenica je da je Edin veceras kao JEDINI napadac Cityja pokazao puno vise nego kad igra sa jos jednim.
Edin je bio ubjedljivo najveca opasnost protivnickom golu iako je igrao samo 45 miniuta, pokazao je klasu.

Steta je sto Edin nikad ne igra kao jedini napadac. Ne znaci to da bi u tom slucaju svi odbrambeni igraci bili na njemu, moraju se i Toure, Silva, Nasri i ostali cuvati.

P.S.
Vedo je igrac manje na terenu, osim ako nije u 16. I to je cinjenica, svi to znamo. Vedo van 16 je 10% igraca.
Onda ti očito nisi gledo Edina sa Negredom u tandemu.

P.S:
kao što je Vedo igrač manje kad je na krilu tako je Edin igrač manje bez Vede uza se što smo vidili u zadnjih par utakmica, zbog čega se i digla ovolika halabuka na njega.

Ko to ne vidi je ćorav pored zdravih očiju

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 mar 2014, 00:24

Chinaglia je napisao/la:da nije bilo tih povreda, vjerujem da bi Man City uzeo titulu, ovako je pitanje :roll:
I ovdje kmečite :lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Google Adsense [Bot], hurem i 32 gosta.