hahaahah hej moj golmane pa vi ste u mramoru od one publike(čitaj penzionera i djece) bili bjeni dok je mramor igrao prvu ligu fbih.ne javljaj se bgtRezervniGolman je napisao/la:Ma dobacim ja dobro,nekad i prebacim pa me zato nedoumice peruProbisvjet je napisao/la:Vjerovatno da si dobacio do Sicke petlje.RezervniGolman je napisao/la:Pa bola ja pravo popularan na vasoj temi. Dovodite me u neke nedoumice. Bio sam u Tuzli par puta prije i poslje rata ali sam koristio zaštitu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede
SLOBODO gazi sve do pobjede
-
- Kontakt:
Sto lazes kada su bili u hiljadama nije ni bilo domacih morali ustupiti tribinu ra..onda su u koloni zapalili mramor isprevrtali pola tuzle otisli u split pjeske pobacali torcidu u vodu ko pastrmke i u vrapcice kafica lagano..nelazi internacional
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Kuduz i Mitrović propuštaju meč protiv Zvijezde, suspenzija
znači igrat' će panj Janković, a lijevo vjerovatno Halil
valjda se Migi osposobi do tad

- SiggySinatra
- Kontakt:
I dan danas ne smijemo izac iz kuce jer se bojimo da RA jos ne rusi gradwienultras je napisao/la:Sto lazes kada su bili u hiljadama nije ni bilo domacih morali ustupiti tribinu ra..onda su u koloni zapalili mramor isprevrtali pola tuzle otisli u split pjeske pobacali torcidu u vodu ko pastrmke i u vrapcice kafica lagano..nelazi internacional

Ljubimac Tušnja bodrio voljeni klub!

Ivoš u društvu uprave RFK Novi Sad i Saše Vugdalića
Aleksandar Aco Ivoš, legendarni veznjak Crveno - crnih, kako kaže, jedva je čekao da ponovo gleda Slobodu:
"U Tuzli sam proveo najljepše trenutke svoje karijere. Bio sam i u upravi i stručnom štabu kluba i veoma sam sretan što je Sloboda došla da odigra prijateljski meč sa Novim Sadom", istakao je Ivoš.

ako je zakoračio u devetu deceniju života, Ivoš izgleda odlično. Vitalan i razgovorljiv rado je podijelio uspomene i sjećanja iz perioda kada je bio alfa i omega Slobode, ali i Vojvodine. Članovi uprave Novog Sada i Saša Vugdalić iskreno su uživali u njegovom društvu.

Po okončanju susreta protiv Novog Sada Ivoš se osvrnuo na igru Crveno - crnih:
"Zaista sam oduševljen! Tako se dobro kreću svi na terenu da je veznjacima Slobode milina igrati jer uvijek imaju četiri-pet rješenja. Sve se radi u trku, brzo...odlično!".

Kako je ovo lijepo vidjeti ,mozda ga se ovi malo stariji sjecaju

Aleksandar Aco Ivoš, legendarni veznjak Crveno - crnih, kako kaže, jedva je čekao da ponovo gleda Slobodu:
"U Tuzli sam proveo najljepše trenutke svoje karijere. Bio sam i u upravi i stručnom štabu kluba i veoma sam sretan što je Sloboda došla da odigra prijateljski meč sa Novim Sadom", istakao je Ivoš.

ako je zakoračio u devetu deceniju života, Ivoš izgleda odlično. Vitalan i razgovorljiv rado je podijelio uspomene i sjećanja iz perioda kada je bio alfa i omega Slobode, ali i Vojvodine. Članovi uprave Novog Sada i Saša Vugdalić iskreno su uživali u njegovom društvu.

"Zaista sam oduševljen! Tako se dobro kreću svi na terenu da je veznjacima Slobode milina igrati jer uvijek imaju četiri-pet rješenja. Sve se radi u trku, brzo...odlično!".

Našem šefu struke Alfredu Casimiru prijale su ove riječi legende sa Tušnja, te ga je pozvao da kad god može posjeti Crveno - crne i njihove utakmice.Podsjetnik - FK Sloboda Tuzla, sezona 1966/67. Stoje: Ivoš, Mešković, Avdičević, Fazlić, Demir, Zuber Čuče: Stamatović, Zadel, Gerum, Ganić, Šijački.
Kako je ovo lijepo vidjeti ,mozda ga se ovi malo stariji sjecaju

Ovo su bile igračine, pogledajte vi samo divova Avdičevića i Meškovića.Zodiac je napisao/la:Ljubimac Tušnja bodrio voljeni klub!
Našem šefu struke Alfredu Casimiru prijale su ove riječi legende sa Tušnja, te ga je pozvao da kad god može posjeti Crveno - crne i njihove utakmice.Podsjetnik - FK Sloboda Tuzla, sezona 1966/67. Stoje: Ivoš, Mešković, Avdičević, Fazlić, Demir, Zuber Čuče: Stamatović, Zadel, Gerum, Ganić, Šijački.
Kako je ovo lijepo vidjeti ,mozda ga se ovi malo stariji sjecaju![]()
![]()

Enzo Zadel, stari se moj odlično znao sa njim za vrijeme dok je bio u Tuzli.
tuzlanska Sloboda
- RezervniGolman
- Kontakt:
@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep
http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/d ... play_media" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/d ... play_media" onclick="window.open(this.href);return false;
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.
dokaz da je Pastrmka bio u Mramoru je zastava GBR
je l' tvoja zastava Pastrmko brato?

- Probisvjet
- Kontakt:
Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Gledajte samo ove fudbalere koliko su bolje gradjeni od ovih sadasnjih npr. Noge fudbalske, ramena ko ormari..
- nesvrstani
- Kontakt:
Da ne citiram opet 3 slike
Iz ovog se vidi sta je Sloboda prije bila, koliko smo veliki bili i ostali samo sto nas je stoka koja je klub vodila unazadila...

Iz ovog se vidi sta je Sloboda prije bila, koliko smo veliki bili i ostali samo sto nas je stoka koja je klub vodila unazadila...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...
- TzBulevar87
- Kontakt:
Daj nam koju sliku od svojih đankelankehooo, yebo ovo brato, daj nam da i mi malo parimo ociRezervniGolman je napisao/la:@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep![]()

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075
Jusuf Hatunićtuzlak1987 je napisao/la:Gledajte samo ove fudbalere koliko su bolje gradjeni od ovih sadasnjih npr. Noge fudbalske, ramena ko ormari..

Pogledajte vi samo ovaj duel Hatune i nekog centarfora, gledajte nogu kod ljudi

Verlašević isto tako
A tek samo Fahrudin Avdičević, prvi s lijeva stoji

tuzlanska Sloboda
Poznati sportski novinar Ivo Tomic koji je radio na tadasnjem radiju Zagreb odbranu Slobode je zvao "soliteri ili neboderi sa Tusnja", covjek je tada bio zaljubljen u igru Slobode.Probisvjet je napisao/la:Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete.![]()
P.S. Na fotografiji je neko napravio gresku, tamo gdje pise Slavkić, treba da pise Jašarević (Ešref Jašarevic u Slobodu dosao iz Zvjezde Gradacac, odigrao i nekoliko utakmica za A selkciju Jugoslavije).
Edit: kasnije sam vidio da je Jasarevic u donjem redu, nisam nikada cuo za ovog Slavkica.
🔴⚫️
Ubila bolan policija Boga u vama, bježali ste preko njiva i šuma iz Mramora od policije. Kod nekolicine je pronađena i laka opojna droga. I još ste izgubili 1:0.RezervniGolman je napisao/la:@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep![]()

Jel iz Novog Sada Krasić došo?
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Probisvjet
- Kontakt:
Bio sam na utakmici kada je Sloboda igrala protiv reprezentacije SFRJ 1979. Esef Jasarevic je opalio bombu sa nekih tridesetak metara iskosa sa lijeve strane i dao gol u same raslje.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Boja na dresu, crvena ili narandžasta. Meni nekako više vuče na narandžastu, ali ako neko zna koja je tačno bila.Probisvjet je napisao/la:Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete.![]()

Ne sjecam se protiv koga smo ovdje igrali, kad je Jasar opalio loptu, otisla lopta preko starog semafora na cestu.....nikada u zivotu nisam vidio da je neko imao jaci udarac od njega.....covjek je bio za Riplijevu rubriku "Vjerovali ili ne"......to se ne uci, to je urodjeno...Probisvjet je napisao/la:Bio sam na utakmici kada je Sloboda igrala protiv reprezentacije SFRJ 1979. Esef Jasarevic je opalio bombu sa nekih tridesetak metara iskosa sa lijeve strane i dao gol u same raslje.
🔴⚫️
- Probisvjet
- Kontakt:
Bila je crvena, malo svjetlija. Narandjasta nije sigurno jer bi primjetili.NKMramor je napisao/la:Boja na dresu, crvena ili narandžasta. Meni nekako više vuče na narandžastu, ali ako neko zna koja je tačno bila.Probisvjet je napisao/la:Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.