FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

intercontinental
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la intercontinental » 09 okt 2014, 09:55

RezervniGolman je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Pa bola ja pravo popularan na vasoj temi. Dovodite me u neke nedoumice. Bio sam u Tuzli par puta prije i poslje rata ali sam koristio zaštitu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Vjerovatno da si dobacio do Sicke petlje. :urnebes:
Ma dobacim ja dobro,nekad i prebacim pa me zato nedoumice peru :urnebes: :urnebes: :wave:
hahaahah hej moj golmane pa vi ste u mramoru od one publike(čitaj penzionera i djece) bili bjeni dok je mramor igrao prvu ligu fbih.ne javljaj se bgt
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 09 okt 2014, 10:33

Sto lazes kada su bili u hiljadama nije ni bilo domacih morali ustupiti tribinu ra..onda su u koloni zapalili mramor isprevrtali pola tuzle otisli u split pjeske pobacali torcidu u vodu ko pastrmke i u vrapcice kafica lagano..nelazi internacional
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 okt 2014, 10:56

Kuduz i Mitrović propuštaju meč protiv Zvijezde, suspenzija :roll: znači igrat' će panj Janković, a lijevo vjerovatno Halil :D valjda se Migi osposobi do tad

SiggySinatra
Kontakt:

Post Postao/la SiggySinatra » 09 okt 2014, 11:37

wienultras je napisao/la:Sto lazes kada su bili u hiljadama nije ni bilo domacih morali ustupiti tribinu ra..onda su u koloni zapalili mramor isprevrtali pola tuzle otisli u split pjeske pobacali torcidu u vodu ko pastrmke i u vrapcice kafica lagano..nelazi internacional
I dan danas ne smijemo izac iz kuce jer se bojimo da RA jos ne rusi grad :(

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 09 okt 2014, 12:01

Ljubimac Tušnja bodrio voljeni klub!
slika

Ivoš u društvu uprave RFK Novi Sad i Saše Vugdalića

Aleksandar Aco Ivoš, legendarni veznjak Crveno - crnih, kako kaže, jedva je čekao da ponovo gleda Slobodu:

"U Tuzli sam proveo najljepše trenutke svoje karijere. Bio sam i u upravi i stručnom štabu kluba i veoma sam sretan što je Sloboda došla da odigra prijateljski meč sa Novim Sadom", istakao je Ivoš.

slika

ako je zakoračio u devetu deceniju života, Ivoš izgleda odlično. Vitalan i razgovorljiv rado je podijelio uspomene i sjećanja iz perioda kada je bio alfa i omega Slobode, ali i Vojvodine. Članovi uprave Novog Sada i Saša Vugdalić iskreno su uživali u njegovom društvu.

slika

Po okončanju susreta protiv Novog Sada Ivoš se osvrnuo na igru Crveno - crnih:

"Zaista sam oduševljen! Tako se dobro kreću svi na terenu da je veznjacima Slobode milina igrati jer uvijek imaju četiri-pet rješenja. Sve se radi u trku, brzo...odlično!".

slika
Podsjetnik - FK Sloboda Tuzla, sezona 1966/67. Stoje: Ivoš, Mešković, Avdičević, Fazlić, Demir, Zuber Čuče: Stamatović, Zadel, Gerum, Ganić, Šijački.
Našem šefu struke Alfredu Casimiru prijale su ove riječi legende sa Tušnja, te ga je pozvao da kad god može posjeti Crveno - crne i njihove utakmice.

Kako je ovo lijepo vidjeti ,mozda ga se ovi malo stariji sjecaju :clap: :clap: :clap:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2014, 12:47

Zodiac je napisao/la:Ljubimac Tušnja bodrio voljeni klub!
slika

Ivoš u društvu uprave RFK Novi Sad i Saše Vugdalića

Aleksandar Aco Ivoš, legendarni veznjak Crveno - crnih, kako kaže, jedva je čekao da ponovo gleda Slobodu:

"U Tuzli sam proveo najljepše trenutke svoje karijere. Bio sam i u upravi i stručnom štabu kluba i veoma sam sretan što je Sloboda došla da odigra prijateljski meč sa Novim Sadom", istakao je Ivoš.

slika

ako je zakoračio u devetu deceniju života, Ivoš izgleda odlično. Vitalan i razgovorljiv rado je podijelio uspomene i sjećanja iz perioda kada je bio alfa i omega Slobode, ali i Vojvodine. Članovi uprave Novog Sada i Saša Vugdalić iskreno su uživali u njegovom društvu.

slika

Po okončanju susreta protiv Novog Sada Ivoš se osvrnuo na igru Crveno - crnih:

"Zaista sam oduševljen! Tako se dobro kreću svi na terenu da je veznjacima Slobode milina igrati jer uvijek imaju četiri-pet rješenja. Sve se radi u trku, brzo...odlično!".

slika
Podsjetnik - FK Sloboda Tuzla, sezona 1966/67. Stoje: Ivoš, Mešković, Avdičević, Fazlić, Demir, Zuber Čuče: Stamatović, Zadel, Gerum, Ganić, Šijački.
Našem šefu struke Alfredu Casimiru prijale su ove riječi legende sa Tušnja, te ga je pozvao da kad god može posjeti Crveno - crne i njihove utakmice.

Kako je ovo lijepo vidjeti ,mozda ga se ovi malo stariji sjecaju :clap: :clap: :clap:
Ovo su bile igračine, pogledajte vi samo divova Avdičevića i Meškovića. :cool:

Enzo Zadel, stari se moj odlično znao sa njim za vrijeme dok je bio u Tuzli.
tuzlanska Sloboda

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 09 okt 2014, 13:03

@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep :urnebes:

http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/d ... play_media" onclick="window.open(this.href);return false;
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 okt 2014, 13:09

dokaz da je Pastrmka bio u Mramoru je zastava GBR :salut: je l' tvoja zastava Pastrmko brato?

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2014, 13:18

Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete. :shock:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2014, 13:23

Gledajte samo ove fudbalere koliko su bolje gradjeni od ovih sadasnjih npr. Noge fudbalske, ramena ko ormari..

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 09 okt 2014, 14:05

Da ne citiram opet 3 slike :mrgreen:

Iz ovog se vidi sta je Sloboda prije bila, koliko smo veliki bili i ostali samo sto nas je stoka koja je klub vodila unazadila...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 09 okt 2014, 14:09

RezervniGolman je napisao/la:@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep :urnebes:

http://www.redarmy-mostar.ba/galerija/d ... play_media" onclick="window.open(this.href);return false;
Daj nam koju sliku od svojih đankelankehooo, yebo ovo brato, daj nam da i mi malo parimo oci :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2014, 14:53

tuzlak1987 je napisao/la:Gledajte samo ove fudbalere koliko su bolje gradjeni od ovih sadasnjih npr. Noge fudbalske, ramena ko ormari..
Jusuf Hatunić

slika

slika

Pogledajte vi samo ovaj duel Hatune i nekog centarfora, gledajte nogu kod ljudi :tokralju:

slika

Verlašević isto tako

slika

A tek samo Fahrudin Avdičević, prvi s lijeva stoji :bow:

slika
tuzlanska Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 okt 2014, 15:22

Probisvjet je napisao/la:Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete. :shock:
slika
Poznati sportski novinar Ivo Tomic koji je radio na tadasnjem radiju Zagreb odbranu Slobode je zvao "soliteri ili neboderi sa Tusnja", covjek je tada bio zaljubljen u igru Slobode.
P.S. Na fotografiji je neko napravio gresku, tamo gdje pise Slavkić, treba da pise Jašarević (Ešref Jašarevic u Slobodu dosao iz Zvjezde Gradacac, odigrao i nekoliko utakmica za A selkciju Jugoslavije).

Edit: kasnije sam vidio da je Jasarevic u donjem redu, nisam nikada cuo za ovog Slavkica.
🔴⚫️

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 09 okt 2014, 16:09

RezervniGolman je napisao/la:@intercontinental daj brato necu ulazit u neke rasprave ali nemoj lagat tebra. Bio sam u mramoru i nigdje u drugoj ligi nismo docekani kao tu. Ja nekom malcu dao šal sjecam se bilo mu drago pravo Bilo nas oko 80-100 i to ekipe koja je beton bila tada. Daj bola ne lazi narast ce ti rep :urnebes:

Ubila bolan policija Boga u vama, bježali ste preko njiva i šuma iz Mramora od policije. Kod nekolicine je pronađena i laka opojna droga. I još ste izgubili 1:0. :lol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 okt 2014, 16:30

Jel iz Novog Sada Krasić došo?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2014, 16:49

Bio sam na utakmici kada je Sloboda igrala protiv reprezentacije SFRJ 1979. Esef Jasarevic je opalio bombu sa nekih tridesetak metara iskosa sa lijeve strane i dao gol u same raslje.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 09 okt 2014, 16:51

Probisvjet je napisao/la:Sjecam se kada su se pojavili ovi dresovi. Ja bio dijete. :shock:
slika
Boja na dresu, crvena ili narandžasta. Meni nekako više vuče na narandžastu, ali ako neko zna koja je tačno bila. :D

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 09 okt 2014, 17:10

Probisvjet je napisao/la:Bio sam na utakmici kada je Sloboda igrala protiv reprezentacije SFRJ 1979. Esef Jasarevic je opalio bombu sa nekih tridesetak metara iskosa sa lijeve strane i dao gol u same raslje.
Ne sjecam se protiv koga smo ovdje igrali, kad je Jasar opalio loptu, otisla lopta preko starog semafora na cestu.....nikada u zivotu nisam vidio da je neko imao jaci udarac od njega.....covjek je bio za Riplijevu rubriku "Vjerovali ili ne"......to se ne uci, to je urodjeno...
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 okt 2014, 17:11

NKMramor je napisao/la:
slika
Boja na dresu, crvena ili narandžasta. Meni nekako više vuče na narandžastu, ali ako neko zna koja je tačno bila. :D
Bila je crvena, malo svjetlija. Narandjasta nije sigurno jer bi primjetili.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.