Nogometna reprezentacija Hrvatske
Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske
Protiv Ceha u petak u 18.30
Hrvatska futsal reprezentacija odlično se predstavila u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Belgiji! Sa šesterostrukim prvacima Europe izabranici Mate Stankovića odigrali su odličnu utakmicu i remizirali, utakmica je završila podjelom bodova – 3:3 (1:2).
Nakon prvih dvadeset minuta Hrvatska je imala vodstvo od 2:1 golovima Saše Babića (10′) i Franca Jelovčića (18′) dok je za Španjolce pogodio Aicardo (16′). U nastavku su Španjolci preokrenuli preko Lina koji je dva puta pogodio. Ali u 38. minuti Matija Capar pogodio je za povijesnih 3:3!
Izbornik Mato Stanković od prve minute na teren Lotto Arene u Antwerpenu poslao je Jukića, Novaka, Marinovića, Jelovčića i Sutona. Hrvatska je u ovoj utakmici bila bez Jakova Grcića koji je morao odraditi suspenziju zbog crvenog kartona. Španjolci su krenuli s petorkom: Rafa, Ortiz, Aicardo, Rafael Usin, Raul Campos.
Hrvatska je jako dobro krenula u utakmicu. Nakon laganog pritiska Španjolaca Dario Marinović u drugoj minuti dva puta opasno je zaprijetio golu Španjolske. Prvi puta obranio je Rafa, a drugi pokušaj sijevnuo je pokraj druge vratnice.
Dvije minute kasnije prva ozbiljnija šansa za španjolsku reprezentaciju, Ivo Jukić odlično brani udarac Lozana koji je vrlo opasno šutirao. Aktualni prvaci Europe opasno su zaprijetili i preko Fernandaa u šestoj minuti, ali naš kapetan na vratima odlično je reagirao i obranio njegov udarac.
Minutu kasnije sjajna šansa za Hrvatsku. Jelovčić je spretno oduzeo loptu, sjurio se prema vratima Rafe i ljevicom opalio prema golu. Obranio je to vratar Španjolske.
I onda je došla deveta minuta, i Hrvatska je povela protiv Španjolaca! Saša Babić se najbolje snašao nakon gužve pred vratima Furije i pogodio za 1:0.
Nakon našeg vodstva dva puta su opasno zaprijetili Španjolci, preko Raul Camposa i Fernandaa, ali Jukić je obranio njihove udarce. Hrvatska uzvraća preko Protege koji je u 14. minuti mogao udvostručiti vodstvo Hrvatske, no nije bilo sreće za našu reprezentaciju.
Španjolci su izjednačili u 15. minuti nakon sjajne kombinacije iz auta. Za 1:1 precizno je pogodio Aicardo.
Veliko veselje svim našim ljudima pred malim ekranima i u Antwerpenu donio je Franco Jelovčić koji je u 17. minuti pogodio suprotni kut nakon asistencije Marinovića. S velikim i neočekivanim vodstvom Hrvatske od 2:1 otišlo se u nastavak.
Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Španjolci koji su pojačali tempo igre i “ubacili u brzinu više”, iako je Marinović imao jako dobru šansu 22. minuti. Pucao iz okreta, no Juanjo izvrsno brani.
Nakon toga nam se Božica Fortuna dva puta osmjehnula, Španjolci su pogađali okvir vrata u dva navrata. Najprije je Torras pogodio stativu iz velike udaljenosti, a nakon toga iz indirektnog udarca Jukiću lopta prolazi kroz noge i gađa stativu.
U 27. minuti Španjolci izjednačuju preko Lina koji je bio precizan nakon što je Marinović izgubio loptu.
Nova nesigurnost u obrani koštala nas je samo minutu kasnije. Lin je opet pogodio nakon što se Jukić i Novak nisu najbolje snašli. Pritisli su nas nakon toga malo igrači Španjolske, ali Jukić je dobro intervenirao u tri navrata. U napadu smo odgovorili preko prilike Darija Marinovića.
Do posljednjih pet minuta Španjolci su nekoliko puta zaprijetili, ali izglednijih prilika nije bilo.
Tri minute prije kraja Stanković ubacuje igrača-vratara, a to mu se itekako isplatilo jer je upravo Matija Capar spretno pogodio za 3:3!!
Do kraja utakmice Španjolci su nas dobro pritisnuli, ali uz malo sreće uspjeli smo održati 3:3 i tako uzeti povijesni bod! Svaka čast dečki!
Europsko prvenstvo, skupina D:
Španjolska – Hrvatska 3:3 (1:2)
Strijelci: Babić 10′, Jelovčić 18′ Capar 38′ / Aicardo 16′, Lin 27′, 28′
Španjolska: Rafa, Ortiz, Aicardo, Rafael Usin, Raul Campos, Jesus Herrero, Juanjo, Jose Ruiz, Torras, Fernandao, Pola, Miguelin, Lozano, Lin.
Izbornik: Jose Venancio Lopez
Hrvatska: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović, Suton, Stojkić, Capar, Grbeša, Protega, Matošević, Duvančić, Pavić, Babić.
Izbornik: Mato Stanković
- See more at: http://hrfutsal.com/utakmica-za-povijes ... iEKJs.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Hrvatska futsal reprezentacija odlično se predstavila u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Belgiji! Sa šesterostrukim prvacima Europe izabranici Mate Stankovića odigrali su odličnu utakmicu i remizirali, utakmica je završila podjelom bodova – 3:3 (1:2).
Nakon prvih dvadeset minuta Hrvatska je imala vodstvo od 2:1 golovima Saše Babića (10′) i Franca Jelovčića (18′) dok je za Španjolce pogodio Aicardo (16′). U nastavku su Španjolci preokrenuli preko Lina koji je dva puta pogodio. Ali u 38. minuti Matija Capar pogodio je za povijesnih 3:3!
Izbornik Mato Stanković od prve minute na teren Lotto Arene u Antwerpenu poslao je Jukića, Novaka, Marinovića, Jelovčića i Sutona. Hrvatska je u ovoj utakmici bila bez Jakova Grcića koji je morao odraditi suspenziju zbog crvenog kartona. Španjolci su krenuli s petorkom: Rafa, Ortiz, Aicardo, Rafael Usin, Raul Campos.
Hrvatska je jako dobro krenula u utakmicu. Nakon laganog pritiska Španjolaca Dario Marinović u drugoj minuti dva puta opasno je zaprijetio golu Španjolske. Prvi puta obranio je Rafa, a drugi pokušaj sijevnuo je pokraj druge vratnice.
Dvije minute kasnije prva ozbiljnija šansa za španjolsku reprezentaciju, Ivo Jukić odlično brani udarac Lozana koji je vrlo opasno šutirao. Aktualni prvaci Europe opasno su zaprijetili i preko Fernandaa u šestoj minuti, ali naš kapetan na vratima odlično je reagirao i obranio njegov udarac.
Minutu kasnije sjajna šansa za Hrvatsku. Jelovčić je spretno oduzeo loptu, sjurio se prema vratima Rafe i ljevicom opalio prema golu. Obranio je to vratar Španjolske.
I onda je došla deveta minuta, i Hrvatska je povela protiv Španjolaca! Saša Babić se najbolje snašao nakon gužve pred vratima Furije i pogodio za 1:0.
Nakon našeg vodstva dva puta su opasno zaprijetili Španjolci, preko Raul Camposa i Fernandaa, ali Jukić je obranio njihove udarce. Hrvatska uzvraća preko Protege koji je u 14. minuti mogao udvostručiti vodstvo Hrvatske, no nije bilo sreće za našu reprezentaciju.
Španjolci su izjednačili u 15. minuti nakon sjajne kombinacije iz auta. Za 1:1 precizno je pogodio Aicardo.
Veliko veselje svim našim ljudima pred malim ekranima i u Antwerpenu donio je Franco Jelovčić koji je u 17. minuti pogodio suprotni kut nakon asistencije Marinovića. S velikim i neočekivanim vodstvom Hrvatske od 2:1 otišlo se u nastavak.
Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Španjolci koji su pojačali tempo igre i “ubacili u brzinu više”, iako je Marinović imao jako dobru šansu 22. minuti. Pucao iz okreta, no Juanjo izvrsno brani.
Nakon toga nam se Božica Fortuna dva puta osmjehnula, Španjolci su pogađali okvir vrata u dva navrata. Najprije je Torras pogodio stativu iz velike udaljenosti, a nakon toga iz indirektnog udarca Jukiću lopta prolazi kroz noge i gađa stativu.
U 27. minuti Španjolci izjednačuju preko Lina koji je bio precizan nakon što je Marinović izgubio loptu.
Nova nesigurnost u obrani koštala nas je samo minutu kasnije. Lin je opet pogodio nakon što se Jukić i Novak nisu najbolje snašli. Pritisli su nas nakon toga malo igrači Španjolske, ali Jukić je dobro intervenirao u tri navrata. U napadu smo odgovorili preko prilike Darija Marinovića.
Do posljednjih pet minuta Španjolci su nekoliko puta zaprijetili, ali izglednijih prilika nije bilo.
Tri minute prije kraja Stanković ubacuje igrača-vratara, a to mu se itekako isplatilo jer je upravo Matija Capar spretno pogodio za 3:3!!
Do kraja utakmice Španjolci su nas dobro pritisnuli, ali uz malo sreće uspjeli smo održati 3:3 i tako uzeti povijesni bod! Svaka čast dečki!
Europsko prvenstvo, skupina D:
Španjolska – Hrvatska 3:3 (1:2)
Strijelci: Babić 10′, Jelovčić 18′ Capar 38′ / Aicardo 16′, Lin 27′, 28′
Španjolska: Rafa, Ortiz, Aicardo, Rafael Usin, Raul Campos, Jesus Herrero, Juanjo, Jose Ruiz, Torras, Fernandao, Pola, Miguelin, Lozano, Lin.
Izbornik: Jose Venancio Lopez
Hrvatska: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović, Suton, Stojkić, Capar, Grbeša, Protega, Matošević, Duvančić, Pavić, Babić.
Izbornik: Mato Stanković
- See more at: http://hrfutsal.com/utakmica-za-povijes ... iEKJs.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Gledao sam utakmicu, odlicno su se postavili i odigrali. Spanjolska mi nije djelovala kao Spanjolska, il su igrali s pola snage ili je mozda Hrvatska razlog tog. Nakon sto je Spanjolska konacno uspjela u svom naumu i okrenula pomislio sam da ce se nasi raspast i izgubit s barem 5-2, ali su nastavili igrat, uspijevaju zabit za tih 3-3. Pred kraj je bilo malo straha, to je i logicno, ali veliki bod je tu. Sad dobit Cesku i prvi cilj je ostvaren.
Prava je steta sta Babic nikad nije igra "veliki" nogomet, majstor, igra sam protiv njega bezbroj puta i kako taj covjek sa lakocom radi sve na terenu to je cudo.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
"Idol mi je Drogba, divio sam se i Inzaghiu, ali mom stilu najviše odgovara igra Marija Mandžukića. Ibrahimović? On je fenomenalan, ali nije baš prijateljski nastrojen prema rivalima", kroz osmeh je prokomentarisao Aleksandar Mitrović.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pa da ti pravo kazem, po onom sto sam vidio od njega, stvarno imaju slican stil, gotovo isti. Borbeni, pomalo prgavi, doduse ne znam je l mitrovic jos dosega otaj nivomarconato je napisao/la:"Idol mi je Drogba, divio sam se i Inzaghiu, ali mom stilu najviše odgovara igra Marija Mandžukića. Ibrahimović? On je fenomenalan, ali nije baš prijateljski nastrojen prema rivalima", kroz osmeh je prokomentarisao Aleksandar Mitrović.

RIP CITY!
Naravno da nije jos dostigao taj nivo, mlad je, ima vremena, ali takodje i enormno napreduje! Na 16 prvenstvenih meceva za Anderlecht je postigao 10 golova + 4 asistencije! 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Mislio sam na nivo prgavostimarconato je napisao/la:Naravno da nije jos dostigao taj nivo, mlad je, ima vremena, ali takodje i enormno napreduje! Na 16 prvenstvenih meceva za Anderlecht je postigao 10 golova + 4 asistencije!

RIP CITY!
Ahaaa
Pa prije da je na taj nacin vec dostigao Mandžukića... 

mitrovic je odlican napadac, po meni za sad vise pokazao od markovica...
on, markovic, rebic i livaja su za sad top mladi napadaci iz ex yu liga (mislim na napadace koji igraju seniorski nogomet vec neko vrijeme, a imaju max. 20-21 god)
on, markovic, rebic i livaja su za sad top mladi napadaci iz ex yu liga (mislim na napadace koji igraju seniorski nogomet vec neko vrijeme, a imaju max. 20-21 god)
Marković je vise krilo nego sto je napadac (barem to igra u Benfici)... 

2:1 za nas na poluvremenu,Marinovic se poigrava sa Cesima
HRHB
HRHB
3:3 na kraju, s bodom smo 99% u drugom krugu.
Capar opet zabi otreci gol, sjajno
Capar opet zabi otreci gol, sjajno

RIP CITY!
Ne stigoh pogledat utakmicu, al vidim da smo se mucili za bod, al nebitno, on je izvucen. Sad jos navijat da Slovenije uzme bod Azerima i onda da s Janezima igramo u cetvrtfinalu i imamo realne sanse za polufinale sto je ogroman uspjeh, po meni i najveci, jer smo jedino polufinale igrali na domacem terenu.
Ma mucenje cijelu utakmicu,dosta zicera smo promasili,Jukic obranio kazneni udarac(dva puta) i na kraju nas opet Capar spasio,ako budemo sa Slovencima igrali onda imamo velike sanse za polufinale
HRHB
HRHB
Izgubise Slovenci iako su imali i po 2 gola prednosti. Na kraju 7-6 za Azere. Sad se nadat da ce Italija dobit s 1-0 il 2-1 Azerbajdzana i tako Sloveniji osigurat prvo mjesto. Na taj nacin bi svi imali po 3 boda i gol razliku na nuli, ali bi Slovenija imala najvise datih golova i bila bi prva. U tom raspletu ispala bi Italija.
Gotova grupna faza, Spanjolska vrlo lako razmontirala Cesku, Italija na slican nacin Azere. U cetvrtfinale cemo s Italijom koja nas je dobila 2012. u borbi za trece mjesto na EP sa 3-1. Zanimljivo da je Italija izgubila od Slovenije u grupnoj fazi sto znaci da su itekako ranjivi, ali takve momcadi ce tesko izgubiti dvije utakmice u kojim su apsolutni favorit. Mec je na rasporedu u utorak.
Ako kojim slucajem prodjemo ceka nas bolji iz meca Portugal - Ukrajina. Tu je Portugal favorit, ali Ukrajina nije ni malo za podcijeniti.
Ako kojim slucajem prodjemo ceka nas bolji iz meca Portugal - Ukrajina. Tu je Portugal favorit, ali Ukrajina nije ni malo za podcijeniti.
Danas protiv Brazilaca, uh, tj. Talijana
. Nadam se cvrstoj igri i opet polufinalu!

RIP CITY!
Popusili od Brazilaca, bas steta velika jer smo imali dosta lijepih prilika. Cestitke izborniku Stankovicu i igracima na predstavi na Euru.
RIP CITY!
Mislim da smo odigrali sasvim solidno, ali ostaje mrlja da nismo nikog pobijedili. U svakom slucaju mislim da je reprezentativni futsal napredovao u odnosu na prije 3-4 godine. Prvenstvo u Hrvatskoj je sigurno donijelo dosta dobar napredak, sad se puno vise prati i od strane navijaca i ocekujem samo vece uspjehe. Utakmicom protiv Spanjolske i veceras protiv Italije nasi igraci su pokazali da znaju da se nose s najvecima. Sad samo treba pobjedjivat ekipe koje su u rangu s nama, tipa Ceske s kojom je odigrano tek 3-3.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Švabe pišu da je Raketa zanimljiv Barci. Ako se realizira imali bi igrače u 3 najjača svjetska kluba trenutno.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.