TOJEMOJTIM je napisao/la:boccacio ako mene pitaš ja nikad ne bih dao 100k za onog iz grbalja, nikad!!!
prije bih pojačao ugovore višći, šehiću, svraki - koji i jesu sada pripaženi. Zašto? Zato jer je crnogorac OK igrač i ništa više. Važnije je Zolu i Hadžića vezati - što ispod stola što ugovorima i gurati ih max.
To je put. Ne želim da FKŽ bude ko KKBosna..da se uzimaju i uhljebljuju potrošeni igrači za, za nas, velike velike pare.
ciganišemo jer znamo je kako je kad se nema za plata i dugova (i kad menadžeri igrača vode politiku kluba) i kad zbog toga odu štila, buba, jahić, vladavić, cocalić, kerla za sitniš. Odlazili su za sitniš jer su imali slabe i po klub loše ugovore. Ja i dalje tvrdim da je zeba strašno pojačanje (i od početka lige tvrdim da je bolji i važniji od bekrića), i da nam treba samo jedan jak (strašno pripremljen) centarfor koji će otvarati za njih prostor (višća, čolić, bešlija i zeba). To, moje je mišljenje, može uraditi bajro i eventualno baljić. za nikolića ne znam.
Pa dobro,slazemo se,opet ti kazem,tako se i radilo otkad je Amar tu i imamo rezultat,o tome nema diskusije uopste,sve je to za deset...Amar je vec pripazio igrace i podebljao im je ugovore u skladu sa mogucnostima...evo jaci smo za Stanceskog i Jamaka,stoper nije toliko potreban sa odlaskom Kerle...za igraca iz Grbalja sam naveo samo primjer,uopste nije bitno o kome se radi i iz kakvog kluba bi se uzeo neki igrac...evo gura i Zolotica,to je lijepo,zabice mu dobar ugovor sigurno...znaci sve to stoji...plate lagano povecavati...ali to je samo organizacioni napredak,to je ono sto nam treba svakako,ali pravi napredak ce biti kada se Amaru svidi neko iz npr.Zrinjskog...dodje Amar i kaze koliko vam kosta taj lik,hocu da ga kupim...pa oni kazu 150 000...amar kaze,nema sanse,skup je,evo vam 50 000...oni se nasmiju i kazu,ma jok,evo 100 000...Amar ga kupi za 70 000 na kraju ali ga kupi i da im pare regularno...i imamo igraca koji se Amaru svidja,da li ce on njega nakon dvije sezone prodati za 300 000 ili vise,ili ce mali propasti kod nas,to je rizik posla...poenta je da se mora malo poceti ulagati,ne previse,ali onoliko koliko nam sigurica dozvoljava...ako je Lazo npr. imao 5 000 platu,za sezonu je dobio 60 000 znaci...dodaj jos 30 000 na ovih pola godine i to je 90 000...prodati ga za 300 000 je svakako dobitak za klub...znaci dobra stvar...moze li se desiti da onda Amar izdvoji 100 000 i da dovede nekog napadaca...za tu cifru,mislim da moze dovesti dobru zamjenu za nasu ligu...
Hocu da se shvati da ja ne napadam,cak sta vise potpuno sam odusevljen nacinom vodjenja Zelje,sve ide kako treba...ali postoji ta jedna stvar za koju ponavljam da je ciganluk...mora se napredovati i u tim stvarima...nijednom navijacu nije dobro kad zna da u napadu nema napadaca,sistem igre se oslanja na Zebu i veznjake i imamo rezultat,to je ok...moramo brate dovesti napadaca...jel hocemo da budemo ozbiljan klub?...onda se brate isprsi malo,rizikuj...ja sad molim Boga da se Lazo vrati,ako Amar misli da ne kupuje napadaca