sergejevic je napisao/la:Prije tacno tri minute se pozivas na zvanicni zapisnik i sada ti treba neki drugi dokaz da je momak pljunuo Vedrana. To je navedeno u zapisniku.
Zasjedale su te komisije i odatle izrecene kazne, nisu se oni sami od sebe kaznili.
Dalje, Zeba je prvo udario protivnickog igraca dok je ovaj bio na zemlji. Slazem se, mogao je dobiti manju kaznu, mada je i to veliki prekrsaj. Poslije toga je nekoliko minuta nasrtao na sudiju, psovao mu sta je stigao sto se jasno vidi jer je tek na kraju odlucio da pokrije usta. To nije sve, kada je sudija oznacio kraj utakmice on se ponovo vratio na teren iako nije smio biti na istom psovajuci opet sudiji, onda protivnickim igracima i na koncu treneru Slavku Petrovicu. Mogao je izazvati incident velikih razmjera da su ostali igraci krenuli njegovim stopama da tjeraju svoju pravdu i da se tuku po terenu.
Sto se tice Kjosevskog ja sam da se kaznjavaju i mnogo manje stvari od te kao sto su: nasrtanje na sudiju poslije svake odluke(sto smo mogli vidjeti od igraca Celika), zuti karton za svaki prigovor(kao sto vidimo na svakoj utakmici), udaranje protivnickih igraca(Amer Bekic), gadjanje bakljama sudije(navijaci Sarajeva), ganjanje sudija i igraca Radnika u Sirokom Brijegu gdje ljudi nisu smjeli kuci da odu, divljanje Musemica pored aut linije svaku utakmicu i obavezno komentarisanje sudjenja sto nije dozvoljeno, fasticki povici i simboli na stadionima(sto vidimo na vecini istih), razne afere "punac" ili barem kazniti lika koji bez dokaza optuzuje za nesto takvo, lika koji je suspendovan ali maltretira direktore drugih klubova, politicke reklame na stadionima(HDZ)...
Kao sto vidis ima mnogo toga, i sto je vaznije od svakog kluba nesto za kazniti. Mnogo toga prodje bez sankcije i sada se zaljepiti na jednu koja je mozda blago izrecena pored svih drugih je obicna glupost za mene.
U zapisnik su usle samo rijeci Kjosevskog i ja opet kazem mogao je izjaviti sta je htio, sto je normalno da ce izjaviti bilo sta da on ispadne manje kriv. Ostalo je to da sudija nije pokazao crveni karton jer nije smio, a ta komisija dade smijesne kazne igracima Zelje.
Amer Bekic i Kjosevski su trebali dobiti drasticno velike kazne, onda bi ova Zebina kazna i imala smisla. Ovako ispada da sarajevski klubovi imaju neki vid protekcije.
Za ostalo se sve slazem, politicke poruke, nacionalisticke povike, nasrtanje na sudije i sl., treba strogo kaznjavati, ali imati neki pravilnik za kazne, a ne svaki put izmisljati neke nove kazne i onda dodje do ovakvih situacija da su kazne smijesne. Isto tako treba poostriti i kazne prema sudijama. Ima i sudija koji dovedu do situacije da ga neko napada. Sve u svemu opet kazem, kakav savez, takva nam je i liga.