lech je napisao/la:vi ste cisti dokaz koliko su bosnjaci glup, da ne kazem zatucan narod. samo da se smijati tudjoj nevolji.. a vi veliki fanatici Zelje da kojim slucajem igrate za nas klub i dobijete ponudu od grckog kluba koji vam daje vecu platu od Zelje, to ne bi presli? da napomenem od te plate trebate hraniti porodicu, placati rezije i sl. Kerla je bar nesto postigao u zivotu.. ako nista, onda vi, ja i hiljadu drugih gradjana znamo njegovo ime.. a vas poznaje par forumasa i to preko nicka. umjesto da ste mu zahvalni sto je lavovski odigrao za nas, vi se nasladjujete njegovoj nevolji.
pa sta ako je otisao u Njemacku na probu, i maltene nas ''izdao'' kako vi kazete? za to je bio kaznjen, i ako mi nadjete jednog gradjana koji ne bi otisao za parama van ove drzave, pljunite me u usta.
previse gledate filmove, modne kampanje i strani fudbal.. nasi igraci nisu nista iznad nas koji chatamo preko ovog foruma kao sto je slucaj u drugim ligama. jesu im plate vece od nasih.. znatno vece da kazem, ali nakon 30 i neke oni idu u penziju, i sta su zaradili zaradili su. upravo iz tog razloga nasi igraci idu u kazahstan, grcku, moldaviju, izrael i ostale znj drzave da zarade sta para.
S tim da sam ja napisao i naslađivao se Kerlinom neuspjehu, osjećam se prozvanim.
Pod jedan, ko si ti da nekome kažeš da je glup ? Koji si ti faktor ? Sad bi svašta nešto lajao, al ne ide, fol navijamo za isti klub. Ne slažemo se, u redu, poštujem, al nećemo tako, na čobanski način. Doduše, to je to onih koji su te odgojili a ne do mene.
Igrač koji ode pred finale kupa a ima važeći ugovor je 0. 0 od igrača i čovjeka ; Da nije Želje, sa takvim mentalnim kapacitetom, Kerla bi radio na nekoj benzinskoj pumpi, možda i to bi mu bio životni uspjeh.
Nakon svega toga bude mu oprošteno i opet zaigra. Prvenstveno preko Želje bude pozvan u reprezentaciju. Opet nas zajebe i ode u **** klub gdje sjedi na klupi. To je u redu, jel ? Onda da promijenimo ime u FK Socijalna Ustanova i otvorimo vrata svima. Raširenih ruku sve igrače dočekamo a kada odlaze plješćemo im, još im damo stoju, da im se nađe na putu.
Kerla nije star igrač, 22-23 godine, starter u ekipi, ponuđen mu je novi i sigurno poboljšani ugovor. Potpiše ga, odigra sezonu-dvije, upadne na širi spisak reprezentacije, vjerovatno odigra još par utakmica za reprezentaciju, par utakmica sa Željom u Europi i onda se proda i riješi egzistenciju a i Željo nešto zaradi.
Ja navijam za Želju a ne za Kerlu. Kada Kerla(koji je mlad i ima vremena da zaradi za života) zajebe Želju, zajebo je i mene. Kad se to desi ja trebam da podržavam Kerlu i odobravam njegov potez koji je kontra Želje. Želje koji nema para i koji bi trebao da živi od prodaje igrača. Igrača kao što je Kerla. A on nas zajebe samo tako i ode u neku **** grčku ekipu koja će ispasti iz lige. To treba da podržim ? Onda sam pride i glupi i zatucani Bošnjo.
Jeb.em i tebe i tvoju logiku.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna