FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Dzoni
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dzoni » 29 sep 2014, 02:44

anelbavarac je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Nego gdje mi je onaj kladionicar @anelbavarac s kojim se opkladih u avatar na godinu dana?
Nesto ste trebali?

Osim ako na forumu nemaju dva anelabavarca,onda ti nisi covjek od rijeci.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 sep 2014, 02:49

Ccc, anele gdje ti je avatar Real Madrida?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 sep 2014, 09:22

Fire alarm in the team hotel forces FC Bayern out onto the cold streets of Moscow and a nearby restaurant, tonight. After one hour we've been given the all-clear

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... af7446b8cc

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 sep 2014, 09:27

Uvijek nesto kad smo u Rusiji. :sick:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 29 sep 2014, 12:34

isakovich je napisao/la:Iskreno ne bi volio susret sa Realom osim u finalu,jer oni su cudna ekipa,imaju trenera rodjenog za turnire LP,a igrace kojima je exstra gust igrati LP-a, a domaca im dodje kao "ponizenje" neatraktivno za takve zvijezde.Smatram da je Real ove godine zreo za odbrani titulu LP,ali naravno to ce pokusati preko FC Bayern München :mrgreen:
muamerc je napisao/la:I ja ne bih volio Real, Chelsea i Athletico prije finala. A volio bih Liverpool (zbog brata), Arsenal cisto da utvrdimo gradivo (salim se, zbog stila kojeg gaji profa nekako nam leze), Barsu (da vidimo jesul nadosli :-)), Juve (da vidimo taj 'talijanski strah i trepet, da li su oni napredovali :-)), PSG mi je odvratan ali bih volio da se sastanemo da ubijemo arapima pojam o fuci, ko jos ima? Borusija, cesto s njima igramo pa to za drugi put. Sa Romom igramo sad. Porto? volio bih sa njima, oni se vole nadigravati, mogli bi nam oni leci na volej. Ostali nisu interesantni.

momci sta da vam kazem sanse sa realom da se sretnemo ili bilo kojomm drugom vecom ekipom pa cak i u osmini finala zavise iskljucivo od nas kako cemo zavrsiti,da je igra bajana nije,da smo statiticki bolji od protivnika ,jesmo,da imamo bolje irace imamo ,zavisi kako cemo dradtii sutra CSKa i dvomec sa romima,bez obzira sto su gradjani uzijanil oni nisu otpisani za borbu za prvo mjesto ,a Bogami i ovi romi imaju konja za trku ,u ovakvoj grupi je sve moguce pa i da zavrsimo drugi,u kom slucaju bi u osmini finala mogli igati protiv ekipa ,reimo ateltiko.M da zavrsi prvi,reala ,prcelone,celskog ,benfike....
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 29 sep 2014, 12:40

sto se tice reala volio bi sa njima igrati jer imamo pozitivan omjer protiv njih samo bi nas guardiola mogao ukopat kao prosle godine igrati bez zadnjeg veznog i rafinjom u ekipi i dopustiti im onolike kontre. nadam se da je pep izvukao pouku iz tog i da mozemo real pobjediti jer mislim da i mi nekad moramo prepusttiti igru protivniku pa ih pokusat napasti iz kontri za sto imamo sjajne igrace posebno arjena koji prozivljava svoju drugu mladost hvala bogu nadam se da cemo ga jos gledati na zelenim terenima
joj hamo vidi mu glave

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 29 sep 2014, 12:54

polako ljudi mi tempiramo formu baš kako bi zaigrali finale LP ove godine ,što se tiče međusobnih duela mislim da kod nekih recimo parova važno je to ko kome leži, Atletiko recimo ne leži ni Barsi ni Realu,mi ne štimamo Arsenalu onda Siti koji je po meni dobra ekipa ne može se snaći u Lp ali vidjećemo kako će ić dalje mi uglavno imamo sve potencijal,kvalitet igrače trenera još samo da igru popravimo i imamo kontroverznog Pepa s kim se nikad ne zna...

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 29 sep 2014, 12:57

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... _TNM_ART_3" onclick="window.open(this.href);return false;

ovo je smijesno za ovako veliki klub kao sto je bayern mora se poraditi na ovome polju ,ogromne novce momcadi ubiru .

dajte momci je ko imam statisticke podatke od poslovanju ove sezone ,interesuje me kolko smo zaradili.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 sep 2014, 13:03

Nije Bayern za to kriv. Cardiff je ispao iz Premier lige, a opet je više novca na tv prava zaradio od Bayern-a.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 29 sep 2014, 13:06

Neutral je napisao/la:Nije Bayern za to kriv. Cardiff je ispao iz Premier lige, a opet je više novca na tv prava zaradio od Bayern-a.

znam ja za to ,ali def.moze se puno toga uciniti da se poveca ova cifra za jedno 40 miliona ako nista ,ipak cifra navedena u tekstu je presmjesna ,razumijem da su tu na to utjecali brojni faktori ,al def. klub kao bayern morao bi vise na ovome polju zaradjivati i uradti.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 29 sep 2014, 13:18

Od tih "bajnih cifri" prihoda za TV prava nema ništa dok se ne počne individualno pregovarati odnosno da se ne donosi ugovor za čitavu BL pa onda na principu fair play-a pare rasporede "manje više" ravnomjerno ...

Uostalom taj ugovor je stariji, nezz tačno kada je sklopljen ali sigurno ne poslije ovog BUMA Bayerna i Borusije 2008-09/2010 ... Novi ugovor nastupa 2015 godine i kolektivno liga će uveliko profitirati... Sigurno da Bayern i BvB neće imati 100 mil. ali opet biće veliki plus za ove "manje" klubove ...

U Španiji od 40 klubova iz prve i druge lige imaš preko 30 u dugovima i veći broj je blizu bankrota te im budućnost ovisi o šeicima, rusima i naftašima... Mada opet šta mene briga za Španiju i Njemačku i njihovom ekonomijom ali pokazuje koji je sistem rada efikasniji i "zdraviji" pa izvuci pouku ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 29 sep 2014, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 sep 2014, 13:18

Ovo je sramotno što se tiče tv prava, pa Bayern gubi najmanje 70-100 mil svake sezone na tv prava.Nisam zato da se novac djeli kao što se čini u Španiji gdje Real i Barca uzimaju sva pa šta ostane za ostale, ali ovaj ugovor za Bundesligu je porazan gdje prvak zaradi 36 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 sep 2014, 13:23

Cijela liga uzima neuporedivo manje od engleza i spanaca, ali to je i onako polje gdje se sada najvise radi i gdje bl klubovi mogu najvise napredovati.

Sta mislite sto se ide u Kinu ili Ameriku na pripreme?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 sep 2014, 13:27

I onda kazu Bajern ubija bundesku. Ubija konkurenciju, kupuje najbolje da oslabi. Ok, onda dajte tv prava po zaslugama pa a vidimo onda. Bajern bi imao stoju, Borusija 60-70 ostali po cenera mil eura.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 sep 2014, 13:28

slika

;)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 sep 2014, 13:37

Dzoni je napisao/la:Osim ako na forumu nemaju dva anelabavarca,onda ti nisi covjek od rijeci.
Ne znam gdje je problem zaista. :kafa:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2014, 13:49

To su stara TV prava kako sam razumio. Bundesliga je potpisala novi ugovor i ona ce iznositi 628 mil eura po sezoni. NAravno i ovo je presmjesno sobzirom koliko je liga jaka i gledana, realno ispod milijarde se nije smjelo razgovarati no i sami znate kako funcionišu pretplate u Njemačkoj i da se teško može postići ova cifra. Kad Juventus u lošoj Seriji A ima 94, a BAyern sitniš u jačoj i gledanijoj ligi i u najačoj ekonomiji u Evropi onda je jasno da se ovdje radi o klasinčnom kriminalu. Bundesliga je uz Premiership najgledanija i najbolja liga na svijetu, no sa ovakvim TV pravima teško da će biti konkurentna na tržištu u dogledno vrijeme. Zamislite da Bayern ima tv prava kao jedan City, jasno da bi uz Real imao najveće prihode na svijetu.

628 mil eura tv prava za 36 klubova prve i druge lige. Ovo je za doživotni zatvor. :oops:
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 29 sep 2014, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 29 sep 2014, 13:52

Serie A je po kvaliteti fudbala za BL i dalje tv u boji. I sa starim stadionima, stalnim skandalima, krizom velikih glavnih klubova, i dalje sirom svijeta privlaci vise gledalaca nego Bundesliga. S toga nije ni cudno sto su za Serie A skuplja tv prava.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 29 sep 2014, 15:34

O kvaliteti lige sve govore rezultati u Evropi a vala i međusobni susreti ...

Od imena i historije se ne može živiti ... Bili su i HSV, M'gladbach i Frankfurt itd. evropski velikani u prošlosti pa odoše u drugi plan ... A nisu otišli u drugi plan u vrijeme ovog "Modernog fudbala" nego mnogo ranije ...

Ko može tvrditi da će Inter ili Milan za 10 godina vratiti na put stare slave a ako se ne vrate neće biti zanimljivi Kinezu, Arapu, Ameru il šta ja znam kome i onda ih neće gledati-pratiti tj. odmah manje pare ... Serija A te pare od TV prava dobija na osnovu stare slave, nezz ni kada je zaključen ... Kako su krenuli neće biti zanimljivi van Italije jer blamaže po Evropi ne privlače gledaoce a vala niti se stiče reputacija ...

I Bayern bi mogao izvuci ako ne isto onda približno para kao Barca i Real da je indivdualni ugovor ali nije ...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 29 sep 2014, 16:17

thulkazal je napisao/la:O kvaliteti lige sve govore rezultati u Evropi a vala i međusobni susreti ...

Od imena i historije se ne može živiti ... Bili su i HSV, M'gladbach i Frankfurt itd. evropski velikani u prošlosti pa odoše u drugi plan ... A nisu otišli u drugi plan u vrijeme ovog "Modernog fudbala" nego mnogo ranije ...

Ko može tvrditi da će Inter ili Milan za 10 godina vratiti na put stare slave a ako se ne vrate neće biti zanimljivi Kinezu, Arapu, Ameru il šta ja znam kome i onda ih neće gledati-pratiti tj. odmah manje pare ... Serija A te pare od TV prava dobija na osnovu stare slave, nezz ni kada je zaključen ... Kako su krenuli neće biti zanimljivi van Italije jer blamaže po Evropi ne privlače gledaoce a vala niti se stiče reputacija ...

I Bayern bi mogao izvuci ako ne isto onda približno para kao Barca i Real da je indivdualni ugovor ali nije ...
Vidis da moze :) Italijani opet dobiju vise para jer ih gleda veci broj ljudi :cool:
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.