GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
8%
- Ademi
9
25%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
42%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 36

nate
Kontakt:

Re: Dinamo Zagreb

Post Postao/la nate » 08 jan 2013, 21:53

Pokrivac posudjen Interu do ljeta, a s Calellom je raskinut ugovor.

Kakav posao uprave zar ne?

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 09 jan 2013, 13:51

SiamoNoi je napisao/la:
To je strašno kakve vi priče pušite.Pa kbk želi li on ostati ovdje ili ne želi.Potpisao je dugogodišnji ugovor.Ako može Tomečak na tribine zbog gluposti,zašto ne bi mogao i Vida zbog eventualne nediscipline?!Odjednom mu nije dobar HNL,a kad je trebalo oživit karijeru onda je bez problema potpisao?!
A što se tiče cifre...prvo se govorilo o 7.5m pa su se svaki dan sve manji iznosi pojavljivali u medijima da bi na kraju ispalo da je otišao za 4.5m.Transfermarkt kaže 5,vjerovat ćemo mu onda.A došao je za 1.3m što bi bio profit od 3.7 m kada ne bi računali iznose koji idu raznim posrednicima,pa bivšim klubovima (Leverkusen,Osijek...),placu koju je primao.Čisti profit bi bio nešto više od 2m što i nije tako fantastičan iznos kako neki žele prikazati (solidan je,ali sjajan nije).I naravno da prodaja nije bila nužna jer je klub mogao bez tog novca,jer jeli..."puni smo ko brod."Samo još jedan potez koji ide u prilog onima koji tvrde da je glavni cilj kluba prodaja,a ne rezultati i stvaranje neke konkurentne momčadi.

Ne radi se tu iskljucivo o novcima (makar su vazan pokretac kod odluka o odlasku jer vani su bolje place, a svi zele vise novaca) nego o karijeri i ambicijama doticnog. Dinamo mu moze dosta toga ponuditi jos za razliku od ostalih klubova u regiji ali daleko je to od idealnog. Ukoliko se pokaze u Kievu otvorena su mu vrata za sve vece klubove, takodjer Kiev mu moze ponuditi bez problema 3 mil god placu, bolju ligu i uvijete za napredak. Mene bi fasciniralo da neki igrac Dinama ne zeli ici u neki "veci" bogatiji klub jer bi to znacilo da nema ambicija. Reprezentacija ima Corluku, Lovrena, Simunica (zbog iskustva i odlicnih partija koje je pruzao do sada), ne zamjenjivog Srnu na desnoj strani koji su konkurencija Vidi, ajmo reci da Hajduk proda Malocu recimo u Besiktas, Vida je automatski svoju poziciju u reprezentaciji stavio u ne bas tako dobar polozaj sa ostankom u Dinamu.

Dinamo nema bas mogucnosti kupovati neke velike zvijezde eto recimo otvara se prilika za Lakica ali da se mene pita ja bi radije otisao u Brazil po neka 2,3 klinca od kojih mozda jedan postane novi Sammir ili Dudu nego vracati Lakica. I to je cijela filozofija Dinama (ukratko kupi jeftino prodaj skupo i ulazi u mlade igrace). Dinamo tako i funkcionira u Lokomotivi su igraci koji bi trebali se dokazati + neki igraci iz inozemstva sto dodju za sitne pare tj (do 2 mil) + nekoliko iskusnih koji bi trebali paziti na mlade i biti im na neki nacin uzor u ponasanju na terenu i van njega. Kada se dobije ponuda za nekog igraca treba odvagati da li se moze eventualno zadrzati jos jednu sezonu (sto ovisi uvelike o ugovoru) i da li postoji neka alternativa za to mjesto koje ce se isprazniti odlaskom. Ako je netko zagrizao ozbiljno za igraca nekog, vise od 1 sezone na silu ga je prakticki nemoguce drzati.
Tomecak ti je glup primjer, Sammir je bolji sto se tice zadrzavanja igraca na silu.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jan 2013, 15:41

Insect_terminator je napisao/la: Doci ce stoperi sigurno ima vremena za stopera tj i da se dovede zadnji dan prijelaznog roka nije problem jer se prvenstvo vec osiguralo a tom stoperu ce priprema biti tih 12 utakmica sto je ostalo. Prodao se Vida i vidim da ljudima nije jasno kako je to moguce. Ajmo reci ovako da se nije prodao recimo objektivno od njega bi bilo ocekivati simuliranje ozljeda, ispijanje pivi u svlacionici i onda bi tu dezurni kriticari okrenuli pricu i rekli koji je Mamic idiot sto nije prodao Vidu dok je mogao. Slicna situacija se dogodila sa Corlukom, Lovrenom i Mandjukicem. Mene zanima da li je Vida uopce htio ostati. Recimo da igra za pola milje po sezoni a u drugom klubu mu nude milju. Igraci dinama se sami zele sto prije prodati vani to oni u intervjuima uopce ne skirvaju tako da mi nije jasno zasto se uopce cuditi prodaji. Nisu ga prodali za sicu cak mislim da su dobili dobru ponudu s obzirom da je imao vec neuspjesnu epizodu u njemackoj i vec svima poznate probleme sa disciplinom.
Ne znam baš sad dal će doći štoper i ako dođe kakav će to štoper biti. Postoje dva problema što su sada Vida i Tonel otišli po pitanju budučnosti obrane Dinama.

S jedne strane odljev kvalitete je veliki i maltene ga je nemoguće planirano nadoknaditi. nadoknaditi se može samo ako neko od klinaca ili "ljevih" igrača explodira. E sad da je Tonel ostao Dinamo bi još uvijek imao sjajan štoperski par, ali STAR štoperski par. Pitanje je koliko dugo će još Joe, a koliko dugo bi još ostao Tonel. Tu dolazimo do problema da bi Dinamo od jenput doslofce svi kvalitetni štoperi napustili Dinamo i Dinamo bi se našao u gadnom problemu. Ovako se ostavio prostor da se neki mladić pokuša "odgojiti" još dok se ima vremena uz Šimunića, pa kad Šimunić ode, da to ne bude tako strašan udarac (makar će biti).

Kako god da ga okreneš, niti jedna situacija nije idealana, no ako ova uspije = jedan stari i skusni štoper sa jednim mladim i talentiranim štoperom, Dinamo je na konju!

**** kad štopera poput Tonela, koji bi došli u Dinamo ima 10 na svijetu, 9 ih je pod ugovorom NEGDJE, a taj jedan pitaj Boga di na kugli zemaljskoj se krije...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jan 2013, 15:43

Jack777Pott je napisao/la:Znam ja da njih sviju zaboli ona stvar za Dinamo i da jedva ocekuju otic, zato i ne prigovaram. Bolje prodat igraca sad, nego da se preostale godine ugovora po terenu vuce ko prebijena kuja i ode besplatno negdje. Samo cu ostat u neshvacanju ako za vrijeme prijelaznog roka ne dodje barem jedan provjereni stoper tipa Tonela ili Simunica, a ne neko dijete koje treba da se razvije. Naravno, pored tog starog lisca ocekujem jos jednog, a taj jedan moze bit dijete koje treba da se razvije, ja bi aplicirao na Barbarica kojeg sam ove sezone gledao u 3-4 utakmice i mogu reci da je momak napredovao. Naravno, pored iskusnjaka bi jos naucio, a za sezonu-dvije bi mogao biti dobar obrambeni. Nadam se i lijevom bocnom, al njemu se svi nadamo vec godinama, al uzalud. Dinamo treba brzinca ciji centarsutevi zavrsavaju happy endom.
Ti stvarno živiš u nekom čudnom svijetu. Čuj štoper poput Tonela...

Ljudi nit neshvačaju kakav je to jack pot bio. ne govorim ovdje o kvaliteti Tonela, nego o šansi da takav igrač uopće dođe u Dinamo - e to ti je kao da dobiješ na jack potu.

Problem je što Hrvatska sada više nema štopera koji je na razini jednog Kovača ili Šimunića a da ima 32-33 godine i da nema kluba :D :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jan 2013, 15:55

anton 1983 je napisao/la:
Ti stvarno živiš u nekom čudnom svijetu. Čuj štoper poput Tonela...

Ljudi nit neshvačaju kakav je to jack pot bio. ne govorim ovdje o kvaliteti Tonela, nego o šansi da takav igrač uopće dođe u Dinamo - e to ti je kao da dobiješ na jack potu.

Problem je što Hrvatska sada više nema štopera koji je na razini jednog Kovača ili Šimunića a da ima 32-33 godine i da nema kluba :D :(
Nisam mislio na kvalitetu i reputaciju, vec da je provjeren igrac i da znamo da se moze racunati na njega, zato spomenuh i Simunica koji je ocigledno bio laksi plijen nego Tonel ;)
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jan 2013, 15:57

Jack777Pott je napisao/la:
Nisam mislio na kvalitetu i reputaciju, vec da je provjeren igrac i da znamo da se moze racunati na njega, zato spomenuh i Simunica koji je ocigledno bio laksi plijen nego Tonel ;)
Samo si se mrvicu krivo izrazi. Naime nemreš to oćekivati jer su stavio previsoku ljestvicu. To možeš jedino željeti...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jan 2013, 16:06

Moram priznati da sam u zadnje vrijeme, a Bogami i u prednje vrijeme, nešto zamijetio!

Naime riječ je o licemerima koji su protiv Mamića. Eto jedan jako kvalitetan primjer 100%-tnog licemjerstva.

Kada igrač Dinama HOĆE ići iz Dinama, onda tome treba stati na kraj jer se igrači nesmiju prodavati i nesmiju HTJETI ići iz Dinama, ako imaju važeći ugovor. Znači ko tebe **** ako ti oćeš iz Dinama a imaš važeći ugovor. Ovdje su želje igrača nebitne i tu uopće nije bitna, etika i moral.

E sad pazite di licemjerstvo stupa na snagu. Naime radi se o RIJEČI UGOVOR. UGOVOR je svetinja koje se svi moraju pridržavati!.

Kada Dudu potpiše UGOVOR - što je za te licemjere, ZAKON, BOG; ISUS i što treba poštivati, oni zbog tog UGOVORA pljuju po Mamiću. Bez obzira što ga je Dudu sam potpisao, treba se tu gledati na "osječaje" tog igrača. Isto tako treba zanemariti činjenicu što je Mamić, Dudu za novac, spasio život. iskreno ja bi novac uvijek dao da si spasim život.

Na kraju dolazimo do zaključka, da su ti ljudi poludjeli i da se na njih više netreba obraćati pažnja. Imaju samo jedan cilj, a to je pljuvati Mamića i Dinamo, bez nekih svojih čvrstih stavova i uvjerenja.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jan 2013, 16:27

http://www.24sata.hr/nogomet/mamic-prij ... era-296716

- Zadovoljan sam s onime što smo do sada napravili u prijelaznom roku. No to nije kraj jer mi i dalje tražimo jednog vrhunskog stopera - rekao je Zdravko Mamić prije odlaska u Belek.

A sad cemo da vidimo da li je Mamiceva ljestvica niza il visa od moje :mrgreen: . Svakako mislim da nece dovest nekog bezveze, jer u zadnje vrijeme Dinamo je imao jako dobre stopere, pogotovo kad se sjetimo i usporedimo ih s onim od prije par sezona kad je obrana bila glavni faktor neuspjeha u Europi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 jan 2013, 18:17

Jack777Pott je napisao/la:
A sad cemo da vidimo da li je Mamiceva ljestvica niza il visa od moje :mrgreen: . Svakako mislim da nece dovest nekog bezveze, jer u zadnje vrijeme Dinamo je imao jako dobre stopere, pogotovo kad se sjetimo i usporedimo ih s onim od prije par sezona kad je obrana bila glavni faktor neuspjeha u Europi.
Ma ja sam uvjeren da će on dati sve od sebe ako ne i više od toga! ;)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 21:29

Jack777Pott je napisao/la:Nije to pusenje prica, takva je situacija, i ne samo u Dinamu, vec svugdje. Ako igrac nije zadovoljan bolje ga je prodat nego mu davat placu koju nece zasluziti na terenu. Jos ce i nakon isteka ugovora otic drugdje, a ti nisi dobio nista. Imali smo savrsen primjer velikom dinamovca i kapetana Badelja. Doduse, momak se trudio, igrao, ali nije htio novi ugovor, tako da je to na neki nacin bila ucjena da ga se proda. Ovaj bi vjerojatno isto napravio, a tko zna i sta jos, jer sam upoznat s njegovim ludim provodima po Osijeku. Naravno, i za to postoje kazne, kresanje placa, al to nikud ne vodi, steta se pravi i igracu i klubu.
Ja osobno mislim da je on prodan jer Mamic misli da za njega ne moze dobit vise, ni sad, a ni za par sezona, a kroz tih par sezona bit ce situacija Badelj, pa ce se ga morat prodat prvom koji ponudi.
Na kraju su vjerojatno zadovoljni i u klubu, a zadovoljan je i igrac, nas navijace nitko nista ne pita, al sta ces, tako je, nismo mi krivi sto ne navijamo za AFC Wimbledon, Union Berlin il koga vec. Imamo to sta imamo i samo se nadat mozemo da ce ova uprava otic i nakon nje nastupit bolje doba, iako sam sve vise siguran da ce otic i da ce sve ostat isto.
Badelj je druga situacija.Njemu je isticao ugovor i to je već druga stvar dok je Vida imao još par sezona.
Rješenje su mu tribine u slučaju nezadovoljstva.Pustili bi jednog tako pa bi i sljedeći vidio da se može pa hoće i on nakon jedne dobre sezone u "bolji klub i ligu".Mora se imat nekog reda.Jer ipak bi trebali biti nogometni klub i težit nekakvim rezultatima,a ne ovo što se sada radi i ne vodi ničemu osim punjenju Mamićevih dzepova.
anton 1983 je napisao/la:Na kraju dolazimo do zaključka, da su ti ljudi poludjeli i da se na njih više netreba obraćati pažnja. Imaju samo jedan cilj, a to je pljuvati Mamića i Dinamo, bez nekih svojih čvrstih stavova i uvjerenja.
Naravno.Sve sami huligani i hejteri puj,puj,puj.A sve ovo zbog ljubomore prema Mamiću i njegovom uspjehu.slika
Insect_terminator je napisao/la:Mene bi fasciniralo da neki igrac Dinama ne zeli ici u neki "veci" bogatiji klub jer bi to znacilo da nema ambicija. Reprezentacija ima Corluku, Lovrena, Simunica (zbog iskustva i odlicnih partija koje je pruzao do sada), ne zamjenjivog Srnu na desnoj strani koji su konkurencija Vidi, ajmo reci da Hajduk proda Malocu recimo u Besiktas, Vida je automatski svoju poziciju u reprezentaciji stavio u ne bas tako dobar polozaj sa ostankom u Dinamu.

Dinamo nema bas mogucnosti kupovati neke velike zvijezde eto recimo otvara se prilika za Lakica ali da se mene pita ja bi radije otisao u Brazil po neka 2,3 klinca od kojih mozda jedan postane novi Sammir ili Dudu nego vracati Lakica. I to je cijela filozofija Dinama (ukratko kupi jeftino prodaj skupo i ulazi u mlade igrace). Dinamo tako i funkcionira u Lokomotivi su igraci koji bi trebali se dokazati + neki igraci iz inozemstva sto dodju za sitne pare tj (do 2 mil) + nekoliko iskusnih koji bi trebali paziti na mlade i biti im na neki nacin uzor u ponasanju na terenu i van njega. Kada se dobije ponuda za nekog igraca treba odvagati da li se moze eventualno zadrzati jos jednu sezonu (sto ovisi uvelike o ugovoru) i da li postoji neka alternativa za to mjesto koje ce se isprazniti odlaskom. Ako je netko zagrizao ozbiljno za igraca nekog, vise od 1 sezone na silu ga je prakticki nemoguce drzati.
Tomecak ti je glup primjer, Sammir je bolji sto se tice zadrzavanja igraca na silu.
Da,Dinamo nema mogućnosti kupovati zvijezde zato bi i trebalo zadržavat ovakve igrače tipa Vida,pa prije Vukojević,Pokrivač dok je bio u 1.mandatu...sve ih se imalo prilike zadržat više sezona (jer prodaja nije bila nužna za funkcioniranje kluba kao što su bile one Eduarda,Modrića,Čorluke i možda Lovrena) i onda napraviti nešto ozbiljnije u Europi.I tu se jasno vidi da ljudima u klubu rezultat nije nikakav prioritet pa se prodaju ovakve priče koje su smiješne,al eto ima ljudi koji to puše izgleda.

I da,naravno da je moguće zadržati igrača.Zadržali su začudo i Mandzukića svojevremeno.Sammira nitko ne zadržava.Za njega nema ponuda.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 09 jan 2013, 21:42

Evo SiamoNoi, Mamic ti nudi posao. Vidim da si iz Zagreba, pa svrati do Maksimira :lol:

http://sportske.jutarnji.hr/mamic--najb ... -/1077494/

Koliko ste zadovoljni transferom Domagoja Vide?

- To su neizbježne stvari, već sam to mnogo puta objašnjavao. Mi živimo od prodaje, na hrvatskom tržištu ne ostvarujemo niti 15 posto sredstava za život. Dinamo bi s Vidom, Mandžukićem, Modrićem, Lovrenom, Ćorlukom, Pranjićem, Kranjčarom ili Vukojevićem sigurno bio bolji, ali to je nemoguće. Ukoliko mi netko može objasniti formulu kako takve igrače možemo zadržati, spreman sam je prihvatiti, ostvariti i još platiti za ideju i realizaciju. A naše ambicije, što se pokazuje, nisu manje niti jedne godine.

Naravno da se malo zezam, al eto ti ponude, ako znas kako zadrzat takve igrace svrati u Maksimirsku 128 :lol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 22:03

Misliš da se neće netko javit? :mrgreen:

Jasno da se mogu zadržat nekoliko godina da se napravi rezultat...da se želi.Ne svi,ali oni "manji" transferi o kojima sam pisao.Dovoljno "sredstava za život" je došlo prodajom one četvorice koje sam spomenuo,pa veliki iznosi od grada svake godine,pa sponzori prije koju godinu...
Stvar je i više nego jasna.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jan 2013, 22:11

Nije da nisi vecinom u pravu, ali djelomicno ipak grijesis. Puno, puno vise tu ima segmenata, faktora, rizika i svega ostalog koje ljudi ''sa strane'' ne vide da ti sad riskiras nezadovoljnog igraca i promjene stanja na trzistu pa da ne zivis od prodaje igraca u datom momentu i da ides na neki zamisljeni rezultat. Sta je uostalom rezultat? Treba i to definirati. Ti imas u glavi neku fiksnu ideju sigurno, kao i ja za svoj klub, kao i netko deseti za svoj klub. Ali, koliko je to realno i ostvarivo u uvjetima u kojima se taj klub nalazi? Ne pricamo mi o sredjenim drzavama sa sredjenim ligama, to je nebo i zemlja razlika automatski.To lijepo na papiru djeluje, to lijepo i demagoski djeluje kad treba napadati Uprave, Mamice, Pamice, Bamice i pm, al dok se ne pocnes baviti ozbiljnom trzisnom ekonomijom (sto nogomet sustinski jest, pusti sad romantiku i neadekvatnu semantiku) u svojoj vlastitoj bransi, kamoli u nogometu, neces ni shvatiti to sve, a zasigurno da nasim klubovima fali kvalitetnih analiticara i strucnjaka. I puno veci i bogatiji klubovi zive od prodaje, kamoli ne Dinamo, iako je najjaci na Balkanu. Ali, samo na Balkanu.
...Život za Široki...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 22:25

ŠB_Fidelis je napisao/la:I puno veci i bogatiji klubovi zive od prodaje, kamoli ne Dinamo, iako je najjaci na Balkanu.
To uopće nije dovedeno u pitanje.

Opet ponavljam...uzmimo Vidu za primjer.Jel se vratio u HNL kako bi "obnovio" karijeru?Je.Nije ni da ima malu plaću.Dinamo ga je "doveo" opet u reprezentaciju.Ima dugogodišnji ugovor i nema razloga da odlazi za prvom "ozbiljnijom" ponudom.Napisao sam već da onda po tom principu mogu i svi nakon njega postupati i zamisli na kaj bi to ličilo.Može on biti nezadovoljan pa opet na terenu sve određivat maksimalno profesionalno (takvih primjera ima mali milijon u Europi),a može i iskazivat nedisciplinu pa ga se fino na tribine pošalje i lupiš mu kaznu.Klub tu sigurno nije na velikom gubitku jer će i igrač shvatit da se ne može vječno inatit klubu koju mu je pružio šansu.U suprotnom gubi novac koji je mogao zaradit u budućnosti,gubi status reprezentativca...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jan 2013, 22:32

Gle, KK Široki je na taj nacin ''revitalizirao'' karijere brojnim igracima, od Vladovica, Morovica, Tomasa, Dijana, Vrbanca... da ne nabrajam sada, isuvise ih je. Naravno, sezonu ili max dvije poslije su otisli za boljom ponudom, za vise para. To je tako. Razlike su samo u kojim se okvirima to desava. Zagreb, Dinamo, iako je puno siri i bogatiji segment, u puno bogatijem sportu, takodjer je samo jos jedan u nizu prosjecnih segmenata za one iznad. A uvijek je netko iznad. U Balkanskom slucaju jako puno ih je iznad.

Tvoj temeljni ulog u odnosu na potencijalni dobitak uz procjenu rizika sta napraviti s takvim igracem u x mogucih slucajeva je obicna trzisna ekonomija i kao takva podlozna analizi i krajnjoj odluci.

Iako imas validnu poantu, ponavljam, prodaja za visestruko visi iznos u korist obje strane je takodjer opravdana, tocnije u ovom slucaju logicna.
...Život za Široki...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 22:41

ŠB_Fidelis je napisao/la:Tvoj temeljni ulog u odnosu na potencijalni dobitak uz procjenu rizika sta napraviti s takvim igracem u x mogucih slucajeva je obicna trzisna ekonomija i kao takva podlozna analizi i krajnjoj odluci.

Iako imas validnu poantu, ponavljam, prodaja za visestruko visi iznos u korist obje strane je takodjer opravdana, tocnije u ovom slucaju logicna.
Sve to stoji,ali pazi...klub ima novaca od prijašnjih transfera itd. i nije mu neophodan za daljnje funkcioniranje kao što je recimo kod Hajduka slučaj.Znači,prijašnjim velikim transferima je klub sasvim financijski stabiliziran i sad se naravno očekuje rezultat tj. nešto više da se napravi u Europskim natjecanjima.
Uostalom navijače ne zanimaju pretjerano financije (tako je svugdje u svijetu),oni traže rezultat,da se nešto opipljivo napravi na sportskom planu.Kad za to postoje uvjeti kao što ovdje postoje,a klub ne ide u tom smjeru,e to je već problem.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jan 2013, 22:52

Opet kazem, ovisi tko kako definira rezultat. Ne moze te jednostavno ''ne zanimati'' financijski plan ili financijsko stanje kluba naustrb rezultata. Na taj nacin je razmisljala Cibona, Zadar, Split, pa znamo gdje su zavrsili. Umalo. Neki se jos uvijek nisu izvukli, a na isti su nacin razmisljali, poput Bosne. I njihovi su fanovi govorili tada sta me briga, dovedi mi igraca, hocu rezultat, ta imate para, sto ih ne bi imali. Fanovi Dinama bi makar trebali biti sretni sto imaju ako nista financijski sposobnu i realnu Upravu, ako nista drugo. Stremiti visem, da, al ne pod svaku cijenu. Doci ce moment (ako nije vec dosao) za pravi kvalitativni iskorak.
Fakticki bilo koji klub osim Dinama na Balkanu bi prodao dusu vragu da moze upasti u Ligu Prvaka. Dinamo nije toliko los bio kakva je surova statistika i koliko je tu psiha kriva i pritisak/ocekivanja javnosti. O medijima necemo ni pricati. Naravno, tu ima i teskasa i onih koji su se bolje snasli rezultatski, ali ne mislim da je neuspjeh toliko godina dominirati ligom i zadnje dvije sezone igrati LP, pokazavsi u pojedinim susretima pristojnu dozu napretka, odnosno pokazavsi makar da se ide u pravom smjeru, zasto ne ocekivati iduce godine daljni pomak, pa makar i djecijim koracima. Razmazena je to publika isuvise. Da nije Mamic, sutra bi bio neki drugi. To je naravno sasvim ''normalno'' bilo gdje u svijetu, no rijesit ce se jednog dana i ta situacija i fanovi ce ponovno biti zadovoljni. Realno, hrvatski klupski nogomet bi bio pri dnu bez Dinama. Cista je realnost da je nabio taj koeficijent koji danas omogucuje i hnl klubovima koji su u neku ruku slicne ili iste kvalitete kao npr. pojedini BH premijerligasi, al imaju veliku prednost u odredjenom segmentu.
To da se mogla i dobiti koja utakmica, to stoji, no kazem, tu se treba i poklopiti par stvari za kojih su potrebne neke druge stvari, ne nuzno samo igracki kadar. Vise je tu problem sto ostali ne mogu pratiti unutar lige sve to i sto se stagnira citavu godinu u prosjecnosti.

A to sad koliko klub ima novca i za sta ne znam, ima tu dosta, dosta segmenata za koje sigurno obicni ljudi ne znaju (ne mislim pritom na necije uzimanje novca za svoje potrebe nuzno), a nuzne su za trenutacnu i buducu likvidnost kluba te neke eventualne projekte i zamisli koji se ne moraju nuzno objaviti javnosti. Nije to samo dobio si 6 milijuna eura, sad otidji kupi tri igraca za po dva milijuna eura.
...Život za Široki...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 23:03

Pomak se već dugo očekuje pa opet ništa.Ne smijemo zaboraviti da se u LP ušlo tek nakon ovih Platinijevih "reformi",a budimo realni tu se Dinamo sastaje s protivnicima koje se uvijek redovno pobjeđivalo i stvarno bi bio neuspjeh da se u toj situaciji ne plasira u LP.Naravno može se dogoditi koji put da ispadnu,ne prolazi uvijek bogatiji,"bolji"/"jači",ali u globalu plasman u LP u ovoj situaciji bi morao biti nešto normalno.To što ljudi u klubu pokušavaju prikazat da je to tko zna kaj,to je već druga stvar.

I ajde,igra se sad ta LP drugu godinu za redom i pravimo se da očekujemo neki pomak.Samo što pomaka neće biti,to je svima jasno kada malo bolje pogledaju kako se i na koji način radi u klubu.

A sve može biti lijepa priča...ako se tako ispriča.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 09 jan 2013, 23:39

Kljuno:
Nisam sudjelovao u razgovorima oko angažmana kapetana Hajduka. To nije moj posao. Jedino sam ljudima u klubu spomenuo Maloču kao igrača u hrvatskom nogometu koji ima predispozicij igrati u Dinamu. Nikada međutim nisam rekao da bismo ga trebali dovesti. Čak i nemam konkretnih imena igrača koje bismo mogli dovesti na stoperske pozicije.

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 09 jan 2013, 23:43

SiamoNoi je napisao/la:Pomak se već dugo očekuje pa opet ništa.Ne smijemo zaboraviti da se u LP ušlo tek nakon ovih Platinijevih "reformi",a budimo realni tu se Dinamo sastaje s protivnicima koje se uvijek redovno pobjeđivalo i stvarno bi bio neuspjeh da se u toj situaciji ne plasira u LP.Naravno može se dogoditi koji put da ispadnu,ne prolazi uvijek bogatiji,"bolji"/"jači",ali u globalu plasman u LP u ovoj situaciji bi morao biti nešto normalno.To što ljudi u klubu pokušavaju prikazat da je to tko zna kaj,to je već druga stvar.

I ajde,igra se sad ta LP drugu godinu za redom i pravimo se da očekujemo neki pomak.Samo što pomaka neće biti,to je svima jasno kada malo bolje pogledaju kako se i na koji način radi u klubu.

A sve može biti lijepa priča...ako se tako ispriča.
Nije dinamo nazadovao u cijeloj toj prici ..... kao sto kaze ŠB Fidelis ide se djecijim koracima (ali zdravim) i realno je i pozeljno ocekivati uvijek vise jer to je bit sporta, natjecanja ali tvoj problem je Mamic i ti kada pricas o njemu si UVIJEK nerealan. Da je Zajec umjesto Mamica na njegovoj funkciji sa ovim rezultatima ti ne bi bio uopce kritican vec bi pjevao o dinamovoj renesansi. Ja volim procitati kvalitetnu kritiku jer kazem nije sve savrseno ali od tebe dolaze samo otrovne streilice koje nemaju veze sa kvalitetnom kritikom. Opcenito se stvorila takva negativna klima u kojoj klub se mora nauciti funkcionirati, a sto je najtragicnije uopce nema potrebe da bude takva.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.