Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Novinar Prolić
Neko će reći i da Žuti nije mogao napraviti pitu od znate već čega. Sam Miralem Pjanić je rekao da smo osrednja ekipa. Šta uopšte to znači?
Ako smo mi osrednji tim sa igračima iz Serije A, Bundeslige i Premiershipa, onda su, orvelovskim vokabularom, Finci i Armenci još “osrednjiji”. Pogledajte gdje igraju finski nogometaši – njihova prva zvijezda je član ekipe koja spašava živu glavu u Engleskoj. Tuominen, recimo, igra u BATE Borisovu. Sjeća li ga se neko možda iz duela sa Sarajevom? Da, toliko je dobar da ne ostavlja prosječnom fudbalskom gledaocu baš uspomenu na vlastiti lik.
To je bila naša konkurencija u grupi J kvalifikacija za EP. Kroz koju je dobar trener morao prokrčiti put do Eura. Morao. Žuti nije znao.
Prosinečki je i dao ostavku, ako se sjećate. Nije bilo tako davno. Shvatio je prije nešto više od mjesec, nakon one bruke u Jerevanu (4:2) da ipak nije u stanju ovu ekipu izvesti na pravi put. Imao je u subotu bljesak protiv Finske (koji potvrđuje tezu o osrednjim i “osrednjijim” ekipama), ali potom se opet vratio u tu svoju rolu taktičkog komformiste i već u utorak dozvolio grčkom selektoru Johnu van’t Schipu da mu održi lekciju daleko boljom pripremom utakmice.
Ne, Prosinečki nije za posao selektora BiH i pokušao je to objasniti Elvedinu Begiću nakon Armenije. Izvršni odbor lezihljebovića ipak je odbio prihvatiti njegovu ostavku, jer su u Nogometnom savezu, na čelu s pomenutim predsjednikom, shvatili da bi morali brzo pronaći novog selektora, a to im se jednostavno nije radilo u ovom trenutku. I gdje je sad njihova odgovornost?
“Naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne”, naveli su tada u saopštenju članovi naše nogometne vlade, obrazlažući odluku o odbijanju ostavke. Šansi sada više nemamo za direktan plasman na EP, ko će od njih iz IO NSBiH snositi krivicu za pogrešnu procjenu o ostavljanju Žutog na klupi?
Da su izabrali novog selektora, on bi kroz naredne četiri utakmice kvalifikacija barem mogao uigrati ekipu po vlastitim standardima, isprobati igrače na vrijeme.
Ocigledno je da ce zuti ili prije ili poslije dobiti otkaz.
Samo ne razumijem one sto spominju Nalica kao njegovog nasljednika?
Sta je taj Nalic uradio u karijeri?trenutno trenira slobodu koja je na 9 mjestu u nasem prvenstvu
Dajte ljudi nemojte se zahebavat pa za njega je Sliskovic Mourinho
Samo ne razumijem one sto spominju Nalica kao njegovog nasljednika?
Sta je taj Nalic uradio u karijeri?trenutno trenira slobodu koja je na 9 mjestu u nasem prvenstvu
Dajte ljudi nemojte se zahebavat pa za njega je Sliskovic Mourinho
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Nalic nije nista uradio, bio je pomocnik, pomocnik Svedske U21, nije ni bio glavni selektor.
evo mogu li ja biti trener, na FMu imam sjajnu karijeru
Odlazi Krme debelo i povedi svog prijatelja kozojebaca Begica. Otvorite farmu i cuvajte ovce ako vam iko i to dadne. MAJKU VAM OBOJCI..bruko..
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Upravo tako,pa Boro Primorac je 2 puta bolja opcija od NalicaVucevich je napisao/la:Nalic nije nista uradio, bio je pomocnik, pomocnik Svedske U21, nije ni bio glavni selektor.
Nala pokrenuo armiju botova i skripti po portalima da komentarišu 

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Izgleda da Feđa Dudić bolje razumije sistem kvalifikacija od ovog glupana
Ne pratim domacu kukuruz ligu, ali znam da je bio trener Slobode. Nek mi navijac neki Slobode objasni, kako su izdrazli tog psihopata uopste.Osim13 je napisao/la:Nala pokrenuo armiju botova i skripti po portalima da komentarišu
Mislim gledam evo na Novoj ono prije utakmice njegove analize, ja bolesnijeg lika nisam odavno video.
Pred Italiju kaze "To su uglavnom ti igraci koje sam ja pobjedio na EP do 21". Hallo sta si ti? Nosio lopte na teren i postavljao one motke. Ili kad pocne o nekim formacijama kao "ovi igraju u 4-1-2-1-2, 4-2-2-2, 4-3-3" pa pametuje oko toga pola sata kao da je formacija nesto sto nije promjenljivo uz svaku minutu utakmice.
A glavno mu je filozofirat o "u Skandinavij je ovako, je onako".

Ja ne vidim nijedno drugo objasnjenje za to.Osim13 je napisao/la:Nala pokrenuo armiju botova i skripti po portalima da komentarišu
Nevjerujem da bi iko zdravog razuma predlozio nalica za selektora,lik ima 50 godina i vrhunac karijere mu je zasad treniranje Slobode

Kad su emisije na novoj bh pametuje ko da je Mourinho al svoje "znanje" pokazuje redovno u slobodi

DudićVucevich je napisao/la:Izgleda da Feđa Dudić bolje razumije sistem kvalifikacija od ovog glupana

Selektor Prosinečki je dobio zadatak da nas odvede na Euro, on još nije izgubio šanse za prolaz.
uso je u historiju kao trener
1) pod kojim nismo boda uzeli u gostima (do sad)
2) koji je sam sebe naslijedio
3) koji ce vjerovatno u jednoj kalendarskoj godini dva puta biti bivsi selektor
1) pod kojim nismo boda uzeli u gostima (do sad)
2) koji je sam sebe naslijedio
3) koji ce vjerovatno u jednoj kalendarskoj godini dva puta biti bivsi selektor
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Ja ga ni ne slušam na Novoj, mada ne znam šta se bunite, valjda i jest poenta dovesti nekog stričnog komentatora u pravom smislu riječi u studio a ne Konjića ili Glavaša. Pa ko voli nek izvoli. Te analize mu ne može niko osporiti, to mu na kraju krajeva i jeste karijera da bude taj stručni konsultant a ne prvi trener, to je jedino u Slobodi bio. I Salih genijalac ne trenira on Slobodu više.Amarinho je napisao/la:Ne pratim domacu kukuruz ligu, ali znam da je bio trener Slobode. Nek mi navijac neki Slobode objasni, kako su izdrazli tog psihopata uopste.Osim13 je napisao/la:Nala pokrenuo armiju botova i skripti po portalima da komentarišu
Mislim gledam evo na Novoj ono prije utakmice njegove analize, ja bolesnijeg lika nisam odavno video.
Pred Italiju kaze "To su uglavnom ti igraci koje sam ja pobjedio na EP do 21". Hallo sta si ti? Nosio lopte na teren i postavljao one motke. Ili kad pocne o nekim formacijama kao "ovi igraju u 4-1-2-1-2, 4-2-2-2, 4-3-3" pa pametuje oko toga pola sata kao da je formacija nesto sto nije promjenljivo uz svaku minutu utakmice.
A glavno mu je filozofirat o "u Skandinavij je ovako, je onako".
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Pa misli na baraz naravno, ali makar razumije da cemo igrati polufinale na domacem terenu a ne 'preskociti polufinale zbog Svedske'Drape je napisao/la:DudićVucevich je napisao/la:Izgleda da Feđa Dudić bolje razumije sistem kvalifikacija od ovog glupana
Selektor Prosinečki je dobio zadatak da nas odvede na Euro, on još nije izgubio šanse za prolaz.

Na dnevnom redu bit će samo jedna tačka, tačnije analizirat će se rezultati reprezentacije i samog stručnog štaba, a održat će se 23. oktobra u 14:00 sati.
Analizirace rezultate!? cetvrto mjesto ispred Lihtenstajna
Sta se tu ima analizirati bagro razbojnicka? Vjerovatno da ostavite ovog debelog klovna da nas dokrajci.
Analizirace rezultate!? cetvrto mjesto ispred Lihtenstajna

Sta se tu ima analizirati bagro razbojnicka? Vjerovatno da ostavite ovog debelog klovna da nas dokrajci.
Ako mu dadnu otkaz imat ce 20 dana da nadju novog selektora( i manje zato sto selektor mora objaviti spisak igraca prije utakmice).DrFilgud je napisao/la:Na dnevnom redu bit će samo jedna tačka, tačnije analizirat će se rezultati reprezentacije i samog stručnog štaba, a održat će se 23. oktobra u 14:00 sati.
Analizirace rezultate!? cetvrto mjesto ispred Lihtenstajna![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko ja vidim oni ce njega ostaviti do kraja kvalifikacija i onda mu dati otkaz

Dovoditi trenere poput Osima, Musemica, Nalica itd., bilo koga iz nase lige je stepenica nize za napredak reprezentacije, to je nivo nize nego Zuti. Tad bi sebi zabili posljednji ekser u tabut i sahranili se. Ta vrsta trenera koje obitavaju u nasoj ligi, su ostali mentalitetima u 80-im ili kasnim 90-im godinama. Najbolji primjer su rezultati klubova koje su vodili ti "strucnjaci". Nama trebaju trener kao Vaha ili stranac da ne yebe ove nase balerine ni 2%.... Samo mlade igrace forsirati, od ovih starijih vise nema fajde.
Dok se malo slegne
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, hurem, Mostarska, Vanja8 i 55 gostiju.