Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Trequartista
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Trequartista » 25 avg 2013, 17:46

Pa imao je Chelsea brza krila Matu i Hazarda pa su obojica bili nevidljivi u obje tekme.

Fazon je što je kod Tuzlaka vlada sljedeća filozofija: meč protiv Bayerna > od miliona drugih i da je Marchisio najgori igrač na svijetu.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2013, 18:18

pa utakmica protiv jedne prave nije > nego >> veca i bolje mjerilo od 10 protiv ekipa kojim konkretno nesto fali sto ti pokusavas da uocis..

uostalom nema smisla razgovarati o slabostima 3-5-2 sa nekim ko ih prvo ne vidi drugo nece da prizna . Svaka formacija ima slabosti pa ni ova nije bezgresna i svaka ima nacin na koji se najlakse probija. svako ko i malo gleda fudbal sa razumijevanjem zna da je toj formaciji najteze igrati protiv ekipa sa brzim i tehnicki jakim krilima i da se ta formacija najbolje neutralise sa 4-2-3-1 sa jakim bocnim igracima. eh sad Bajern je olicenje igre po strani sa ubitacnim ne samo krilima vec i bekovima, Real i Mancester takodjer..sto se tice tekme protiv Celzija de malo pogledajte ako i sad ima na zonalmarking ili negdje , na sta su bazirali teziste svoje igre. npr Bajern je do povrede Krosa i od povrede Krosa igrao formacijski potpuno isto i ja kazem da je Kros ostao ne bi izgubili ili bar ne bi bilo onako nadigrani, njegov izlazak je vise nas pogodio nego njih jer su filozofiju okrenuli na nesto sto nama nikako al nikako ne godi...dalje eto duel Navas- Kijelini na CF-u je primjer isto, i jos par tekmi reprezentacije, tipa teskoca branjenja Nejmara tu malo vucem paralelu jer fakticki odbrana Italije= nasa odbrana...ma ustvari sta objasnjavam dzaba ne mogu da vjerujem da me neko poksava ubijedit da jedina slabost nase odbrane ni brzina i da najvise problema nemamo sa brzim krilima vec sa nekim drugim tipom igraca :roll: ..i nije najgori na svijetu vec najgori od nasih startnih 11 :D

natrag na "jednacinu Barza>Leo", to stoji naravno, pricamo o trenutnoj formi po kojoj je Leo bio ispred, ali generalno Barza je bolji igrac. Barza moze odigrati super kvalitetno i sa 4 pozadi dok je Bonuci tu strasno tanak i opstaje u prvom timu samo jer Konte igra sa 3 nazad. Da predjemo na 4 i Ogbona bi vjerovatno bio ispred pa i Kaseres koji je strasno podcijenjen nas igrac.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 avg 2013, 18:27

Pa ne kontam, da igras 5-3-2 imao bi problema sa izuzetno kvalitetnim krilima tipa Robben, CR7, Ribery da ne nabrajam dalje. Ja samo hocu da kazem da to nije gubitna kombinacija kao sto je ti predstavljas i mislim da se moze suprotstaviti upravo tim ekipama ovakvom postavkom pogotovo u odbrani gola sto je na kraju krajeva i primarni zadatak Talijanima uvijek bio.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2013, 18:44

ne mozes jer se stvara visak na strani , imas 2 na 1 situaciju..2 igraca idu ev recimo na Listajnera i tu se stvara visak...Listajner zatvara recimo Alabu ,a Barzaglji izlazi i mora pomoci na krilu da bude bar 2 na 2, i logicno da na sirokom prostoru ne moze cuvati krilo tipa RIberija ili Ronalda u naletu. Ne samo da on ne moze nego sumnjam da bi i jedan stoper mogao. Bonuci mu ne moze pomoc je cuva Mandzukica..u sustini takvom postavkom samo olaksavas takvim ekipa da postignu ono sto zele, a to je da najbolje igrace ostave u situacijama 1na 1 gdje su oni bolji od svakog stopera na svijetu ne samo Barze, Kijelinija itd..

dok recimo sa 4 pozadi imas situaciju da nas krilni igrac (Pepe?) brani i prati Alabu, Riberi ide na Listajnera ali onda nas stoper izlazi i pomaze i imas 2 na 1 u nasu korist. Drugi stoper uzima Mandzukica, u sredini je i dalje podjednako 3 na 3 tako da nigdje nemas manjka, jedan igrac moze slobodno pomoc i zaustavit bilo kojeg igraca. Ako prodje dvojicu svaka mu cast...nemoj da ovdje takticka predavanja drzim haha :P

paradoks 3-5-2 protiv formacije sa izrazito pfanzivnim krilima i ofanzivnim bekovima je sto se gubi taj jedan igrac "viska" kojeg inace imas u odbrani i postaje igrac manjka nazad, dok sa 4-3(5)-3(1) povlacis tog jednog spica a ojacavas bokove onako kako sam gore opisao. jbg moras tako protiv takvih ekipa, i Konte je rekao da bi da je imao igraca, jer ne mozes njima ostavit 1 na 1 situacije posebno ne sa stoperima ne znam ko da su, moras duplat.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 avg 2013, 18:53

Uredu drugacija filozofija i to je to, sumnjam da ce Conte sta mijenjat pa cemo da vidimo popravni ove postavke.
Alessandro Del Piero !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 25 avg 2013, 19:43

Kao sto sam i napisao, prizeljkujem minimalnu pobjedu i tako je i bilo.
Pozdrav iz tropskih krajeva.
Forza 8-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 25 avg 2013, 23:00

Inter dijeli drugo mjesto na tebeli, odmah iza Napolia :lol: :lol: :lol:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 avg 2013, 12:58

Bianconeri 500 dana na vrhu ljestvice 8-)

Rossi najvjerovatnije u Valladolid, a kako se piše danas bi moglo sve biti gotovo i sa transferom Quagliarelle u West Ham.

Još jedan trač, Beltrame na posudbu i Marrone u suvlasništvo bi išli u Kaljari, a mi bi dobili Nainggolana naredne sezone :D

Gledao sam sinoć Napoli, kad bi doveli Zunigu bilo bi to veliko pojačanje, prava mašina.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 26 avg 2013, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 26 avg 2013, 13:00

Iduće godine džaba.
Idi Quaqs matere ti.
Allegri je gospodin!

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 26 avg 2013, 17:50

Padovan je napisao/la:Još jedan trač, Beltrame na posudbu i Marrone u suvlasništvo bi išli u Kaljari, a mi bi dobili Nainggolana naredne sezone
Amin da bude nesto od ovog :D
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 avg 2013, 18:11

I ja sam bio jako zagrijan za njega, a onda sam čuo da je teški Interista...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 26 avg 2013, 18:19

Ma dobro mali je malo zaluto . Doso bi on sebi kad bi preso kod nas :mrgreen:

Raduje me da nismo primili go u 2 teske tekme jos na strani..

Opet Lazio za vikend.. mislim da ce se ovaj put povuci i bit ce ****. Al sada imamo Teveza koji moze odluciti iz jedne akcije ili Vucinic ...
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 avg 2013, 18:23

500 dana? Jel` vam bar malo dosadno? :mrgreen:

Majstorski i gospodski, u skladu s renomeom kluba. ;) :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 26 avg 2013, 18:47

Rooney88 je napisao/la:500 dana? Jel` vam bar malo dosadno? :mrgreen:

Ma nema prestajanja ;)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 avg 2013, 19:04

ma Verati je strasan sto se tice veznjaka i najbolje rjesenje za nas.. gledam ga kad je pocela liga prvo kolo mislim i napreduje odlicno. Cak je i fizicki napredovao te popravio radijus kretanja da sad moze igrat i sa jednim igracem kraj sebe na sredini , ne trebaju mu 2 osiguraca kao Pirlu...ali mislim da je produzio ugovor i nazalost preskup za nas.

Niangolan bi donio fizicki aspekt ..Kondogbia je kompletniji igrac, fizicki tu negdje a tehnicki jaci. Takodjer, ako je sudit po prvom kolu i Florenci pokazuje da rijetko kad pogresno procijenim igraca, i od njeg ce biti solidan ofanzivni veznjak i ne bih imao nista protiv i njegovog dovodjenja.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 26 avg 2013, 20:14

Hvala, come on David Moyes, play like Fergie boys :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 avg 2013, 20:20

Ne kontam, zar nije Napoli na 1.mjestu? To svakako ne umanjuje ono sto ste napravili u proteklom periodu :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 26 avg 2013, 20:25

Ma nije ba to. Imamo isto bodova i dijelimo prvo mjesto tako nekako su to skontali :mrgreen:
Allegri je gospodin!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 avg 2013, 20:29

Pa da isto kao strijelci cisto bodovno gledano trenutno dijelimo to prvo mjesto, a dalje se grana na golove i ostale stvari.
Alessandro Del Piero !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 avg 2013, 20:36

A fakat mi nisu jasne te tabele kad neko ima isto bodova. Recimo na kraju sezone dva kluba imaju isto bodova. Jel se gleda medjusobni duel il gol razlika?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.