FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
50
20%
2. Borbu za Evropu
115
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 253

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 14 nov 2023, 20:16

dubioza144 je napisao/la:
14 nov 2023, 16:46
Sve ekipe u ligi ako su u prilici trce kontre samo kod nas se stane na loptu da bi se vratila nazad Kosoricu/Cocalicu :urnebes: lakse je bilo gledat ekipu gdje je igrao Vrhovac Crncevic Resic nego ovu skupinu Zeljovaca
Resic nije igrao sa Vrhovcem i Matom.
Ta ekipa je imala srce i dušu, a ova nema nista.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 14 nov 2023, 20:36

NoDi80 je napisao/la:
14 nov 2023, 18:28
Normalno kad ti je vezni bio spoj mladosti i iskustva
Hodzic (21 godina), Santos (21), Beca (20), Amoah (20)
Sve mladi momci koji su zeljni dokazivanja ,
Brzina, tehnika, snaga plus instikt Stilica koji je bio majstor te sredine
Fino poslozen vezni falio nam je jos jedan napadac uz Haracica
Tad Krpica nazalost nismo imali vec Beganovica koji nije 9ka

Danas imas vezni star,trom, umoran , povrijedjen i nekvalitetan

Jos plus umjesto da das sansu Goleticu, ti dovodis neke Bibere i Turanjanine
Umjesto da das sansu Efendicu, Sabicu, Babaluku, Musicu, Sadzaku, Jaberu
Ti konstatno pravis veci trosak dovodeci vecinom istrosene, povrijedjene i poluprodukte sa strane
I opet u 3 godine samo jednom izboris Europu
Jos ti igraci odu dzabe
Znaci nikakvog smisla nema
Prizeljkivao sam nabrijanog Sabica i izadje ti Jasarevic
Ispo je 10 puta do 15te minute
Prizeljkivao sam Jabera oni stave sporog Bibera uz sprijeg Stilica i nesto brzeg Mekica
A iza njih Kosoric 37 godina
Smijesno i zalosno
Hocu djeca da igraju pun mi je ****
Starih i sporih igraca
Niko ovoj drugoj ublehi nije reko prihvati Alisona, prihvati Turanjanina, prihvati Bibera, nemoj prihvatiti Bilala is Sloge, pa je uradio to. Niko mu nije rekao da mu bekove igraju Jašarević i Galić, da Beća, Musić, Šehić donedavno nezaslužuju minute u dresu, međutim njemu je tako bilo. Ja opet ko papagaj ponavljam, Beća 30 minuta, Musić 0 minuta, Gasal na početku sezone našo formu, znao se naći u situaciji, pogodio jedno 2-3-4 stative, bukvalno mu samo gol falio da se vrati na prošlosezonski nivo forme i da krene opet sa asistencijama i golovima, haj ti njega na klupu, i daj Drlju, koji ima jednu moždanu vijugu u glavi. I kako onda Gasal, Beća, Sehić, Musić, pa i Drina donekle(ne računam ovaj sad period povrede) da imaju motivaciju za dalje. Kako omladinci od kadeta da imaju motivaciju za prvi tim? Nikako eto kako.
Onda se i pitamo što nam omladinci odlaze, i što su zadnje tarabe oni koji ostaju.
Evo ja se sjećam Osmankovića i Eldara Šehića kao zadnje dvojice naših omladinaca koji su imali priliku i koji su istrpljeni na seniorskom nivou pa da su uradili nešto u svojoj karijeri. Možemo pričati šta hoćemo, ali Osmanković sasvim dobru karijeru u Hrvatskoj ima.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 nov 2023, 21:51

Alipasino je napisao/la:
14 nov 2023, 11:32
Nekad pomislim a izgleda da je tako da se ovdje vise nema sta napisat.Dodje raja malo da se ispuse,baci koju zajebanciju i onda idemo sa igraca na igraca tipa ovog treba otjerat ovaj nije za nas itd.Mozemo ovdje još 5 godina svrljat ali sve dok lova ne legne bice ovako samo sa drugim akterima koji nece bit ni bolji ni losiji.Naravno da raja nece vise izdrzat jer hrzavom kit.. nema ni sexa.Evo mi još izdrzavamo a znamo da nemoze bolje sve dok lova ne kane.U svim sferama zivota nemoze se bez para a pogotovo u Fudbalu.Mislim moze ali ces gledat Gasale Turjananina i ostalu buraniju.
Pare jesu bitne u fudbalu ali nisu presudne. Mi 10 godina bez titule. Zadnje 3 prezivljavanje. Niko nama nije zabranio da uzimano jeftine, mlade, brze i zeljne dokazivanja igrace. Niko nam nije zabranio da imamo dobre trenere u OP pa da imamo svoje dobre igrace. Uvijek kad smo bili kokuzi imali smo svoje igrace koji su nas cupali. Otjerali smo Sehica, Kemu, Hajdarevica pa i Dzenisa i sad nijedna njihova zamjena nije bolja. Gasal bio bolji u prvoj svojoj utakmici za prvi tim nego sad. Redovno se pljuje po Drini. Vucevic i Resic nam zauzimaju mjesto nasim igracima. Potpisali Alisona samo jer je iz Brazila.
Nemamo jasnu viziju sta i kako, nemamo odredjenu viziju za selekciju igraca. Nismo mogli nac trenera koji vjeruje mladom igracu, koji ga moze unaprijedit. Koliko god mi losi bili uvijek mozemo dovest 3 4 dobra igraca uz koje ce ovi slabiji da uce i napreduju. Mi to ne znamo i nemamo.
Eto kao Sloga ima vise para od nas pa nas satra.
Mi bi da dodje neko pokloni nam 20 mill necega i ode. Kad to skrsimo da dodje neko drugi. Jasta ce.
Plan, organizacija i rad pobjedjuju. Mi to ne znamo, ocito.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 14 nov 2023, 21:59

Najbolje bi bilo za sve, kad bi kakve Arape stavili od vrha do kraja. Od UO do omladinskog pogona, sa naglaskom na omladinski.
Godinama se isti ljudi vrte, i sve više i više tonemo.
Nemamo mi kvalitetnih ljudi u fudbalu i to je to.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 nov 2023, 22:16

avalPacidoroP je napisao/la:
14 nov 2023, 21:59
Najbolje bi bilo za sve, kad bi kakve Arape stavili od vrha do kraja. Od UO do omladinskog pogona, sa naglaskom na omladinski.

Ovo je tacno ali nezgodno je iz razloga sto mora neko da im prenese taj plavi dnk :kafa: inace cemo se pretvoriti u klub za rejsanje konja.
Brzonogi dorat i eustahió zekanić.

Vjerovati im dozirano, to su lopovi samo takvi. Izgledaju ne bi mrava zgazili a ovamo prevaranti bara bara s çifutima.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 14 nov 2023, 22:21

MocMahale444 je napisao/la:
14 nov 2023, 22:16

Ovo je tacno ali nezgodno je iz razloga sto mora neko da im prenese taj plavi dnk :kafa: inace cemo se pretvoriti u klub za rejsanje konja.

Vjerovati im dozirano, to su lopovi samo takvi. Izgledaju ne bi mrava zgazili a ovamo prevaranti bara bara s çifutima.
Ma dok se nisu povezivali sa nama, vala bili su mi najmrži narod.
Pazit se treba, ali vala radije bih na kocku stavio sve sa njima, nego da gledam ove naše hoštaplere kako nas polahko, ali sigurno guraju ka federaciji.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 nov 2023, 22:37

14 nov 2023, 22:21
MocMahale444 je napisao/la:
14 nov 2023, 22:16

Ma dok se nisu povezivali sa nama, vala bili su mi najmrži narod.
Pazit se treba, ali vala radije bih na kocku stavio sve sa njima, nego da gledam ove naše hoštaplere kako nas polahko, ali sigurno guraju ka federaciji.
Naj su gori od svu decu, ovi nasi nehljebovici .
Mislim generalno tuto-kompleto.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 14 nov 2023, 23:20

MrAmarOsim je napisao/la:
14 nov 2023, 17:54
Razlika je što si prošle sezone imao ublehu br1 koja je znala igrati na rezultat i uspjela uzet dobar repertoar bodova prije nego što je podlegla veličini borbe za trofej/Europu, a ove polusezone si imao ublehu br2 koja ti je ostavila klub sa 15 bodova nakon 12 kola.
Razlika je sto si prosle sezone imao 50% jacu ekipu. Ove sezone nemas dva najbolja igraca i imas Amoaha koji je psihicki grohnuo, nije mu do zivota. Plus si doveo zamjene tipa ovaj alison, turanjanin, biber i slicni. Tako da ta prica Basic vs Mulalic ne pije vode

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 14 nov 2023, 23:27

MrkiMedo je napisao/la:
14 nov 2023, 23:20
Razlika je što si prošle sezone imao ublehu br1 koja je znala igrati na rezultat i uspjela uzet dobar repertoar bodova prije nego što je podlegla veličini borbe za trofej/Europu, a ove polusezone si imao ublehu br2 koja ti je ostavila klub sa 15 bodova nakon 12 kola.
Razlika je sto si prosle sezone imao 50% jacu ekipu. Ove sezone nemas dva najbolja igraca i imas Amoaha koji je psihicki grohnuo, nije mu do zivota. Plus si doveo zamjene tipa ovaj alison, turanjanin, biber i slicni. Tako da ta prica Basic vs Mulalic ne pije vode
Upravo,imao si dva igraca najbolja na svojim pozicijama u ligi,Hodzic je toliko zreo bio da si ga mogao u repku gurnuti
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 15 nov 2023, 00:04

MrkiMedo je napisao/la:
Kad se vratis u ljeto prosle godine.
Doveo dva igraca iz Rudara P koji je ispao, Amoah malo bolji od Santosa. Santos rezerva u Rudaru.
Hodzic vracen na DMF sto prvi put igra od ksd je u Zelji.

Itekako ima do trenera..
Vrijeme ce pokazati kolika je ubleha Basic.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 nov 2023, 06:50

Moj Godrina dobro si napiso.Znaci Haj sto si kokuz još imaš levate koji neznaju svoj poso tj sjede pogresni ljudi na pozicijama.Pa to ti je još gore od bit samo kokuz.Znaci sve je do ljudi koji rade u klubu.Jedni neznaju pare u klub donijet drugi neznaju prepoznat dobrog igraca.Pa sta treba vise da bude.Još da raja odustane i kaze zalibo me vise nemoze se ovo trpit.I kraj.Zato kazem u nasem slučaju samo pare mada i to sto kazes i sa parama naši strucnjaci bi kupili opet nekog polovnjaka sa povredom ili bi mu vraćali karijeru.Sto reče jedan sve od do smjenit pa nek vodi i Arap samo da se nepatimo vise.Kad moze Njukast i ostali sto nebi i mi .

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 15 nov 2023, 07:36

MrkiMedo je napisao/la:
Opet ponavljam, dosadio sam samom sebi. Jel Bašiću iko drugi kriv što je on na probi prihvatio Turanjanina, Alisona, Bibera, ili je on sam kriv za to stanje? Jel obaveza u fudbalu igrati sa krilima? Jel Bašiću neko drugi kriv što Arap minute kako treba nije dobio, a pokazao je da nije loš, Sehić koji je bolja opcija od Jašarevića, pa i mali Šabić, što da ne. Jel mu iko kriv što je Krpić igrao i kad fizički više nije mogao izdržati a na klupi mu Haračić koji ga je spasio debakla? Jel mu iko kriv što nam je odbrana klimava na bilo koji jači napad, i on je i dalje igrao sa dvojicom štopera. U rijetkim situacijama kada je odlučio izaći sa 3 nazad, predobro smo izgledali, osim Posušja gdje ga je Karačić nadmudrio.
Niko mu drugi nije kriv nego on sam sebi. Samim tim i ta priča o tome kako je sezona drugačija, ekipa gora, ne pije vode. Ili si sposoban vidjeti sljedeće, aha nemam krila, vezni red mi je klimav, idemo zabetonirati odbranu i igrati romb na sredini, ili eventualno dvojicu da smetaju protivnicima koliko toliko, ili si jednostavno nesposoban. Ako si nesposoban, što Bašić jeste, jer je to pokazao u 12 utakmica koje je vodio, onda ti druže nisi za trenera, barem u ovom realnom svijetu gdje se traži znanje i praksa, a ti teoretisat možeš narednih 10 godina bez ikakvog uspjeha.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Laki26
Kontakt:

Post Postao/la Laki26 » 15 nov 2023, 08:37

Pola ekipa u Premijer ligi trenutno ima slabiji igrački kadar od nas a mi imamo 10 poraza. Smijesno je pisati ovaj imao ono, onaj imao ono. Pa nisu u drugim klubovima igrači poput Santosa,onog ili ovog. Nego, poenta je napisati da Edis ne valja, a Basic valja. Covjek u Radomlju I kod nas imao niz poraza nikad niko nije imao, a imali smo I slabije ekipe.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 15 nov 2023, 10:11

Mizerno je i porediti jednog i drugog. Nisu nizasta, kao sto i ekipa nije i klub trenutno, taman smo tu gdje trebamo biti trener je nebitan.

Laki26
Kontakt:

Post Postao/la Laki26 » 15 nov 2023, 10:43

Svugdje u svijetu se poštuju bivši igrači, pogotovo ako se uzmu posla a da nemaš za hljeba. Al jok, nama je dobar Marenzi, Kostic ubleha. Imaju dobre video analize, igrači ih ne kontaju.
Poštovanje je jedno. Ne mora on biti trenercina, takav ne postoji. Musemic osvojio toliko trofeja pa ga šetali s noge na nogu. Amar osvojio skoro sve trofeje kluba, kamatar, morz. Nije ni čudo što kompletna država se skoro iselila. Ne moras da ga volis, ne znači da su idealni, ali brate..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 nov 2023, 11:51

Alipasino je napisao/la:
15 nov 2023, 06:50
Moj Godrina dobro si napiso.Znaci Haj sto si kokuz još imaš levate koji neznaju svoj poso tj sjede pogresni ljudi na pozicijama.Pa to ti je još gore od bit samo kokuz.Znaci sve je do ljudi koji rade u klubu.Jedni neznaju pare u klub donijet drugi neznaju prepoznat dobrog igraca.Pa sta treba vise da bude.Još da raja odustane i kaze zalibo me vise nemoze se ovo trpit.I kraj.Zato kazem u nasem slučaju samo pare mada i to sto kazes i sa parama naši strucnjaci bi kupili opet nekog polovnjaka sa povredom ili bi mu vraćali karijeru.Sto reče jedan sve od do smjenit pa nek vodi i Arap samo da se nepatimo vise.Kad moze Njukast i ostali sto nebi i mi .
Ma previse se mi kurcimo da znamo a u kanalu smo strasnom. Ovo je osudjeno na prezivljavanje sa ponekim bljeskom. Sve dok ne dodje neko ko zna i pocne RADIT.
Pogrešnu smo strategiju imali skroz.
Gledam jutros negdje na fb, nijedan "probosanski" grad nema prvaka u najvaznijim sportovima u obje konkurencije. Eto koliko znamo.
Svega sam ja svjestan toga i opet levat jedva cekam utakmicu i nadam se pobjedi pa makar gostovali Juventusu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 nov 2023, 12:15

Evo pitari uzese Slogi Vidica
To ti je kad imas pare
Ne sikiras se za konkurenciju samo im uzmes najbolje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 15 nov 2023, 14:44

Ma samo sacekaj Saudijce da se trznu..

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 15 nov 2023, 14:55

NoDi80 je napisao/la:
15 nov 2023, 12:15
Evo pitari uzese Slogi Vidica
To ti je kad imas pare
Ne sikiras se za konkurenciju samo im uzmes najbolje
Covjek u 30oj godini igra sezonu zivota. Zabio 1/4 golova u karijeri ove sezone.
Od 10 golova: tri Igmanu, tri Sarajevu, dva nama, i Velezu i TC po jedan.

Srpska verzija Mirsada Ramica.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 15 nov 2023, 18:39

Jel nam puleni mogu izdrzat treninge znal se :hmmmmm:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Anpa, Google Adsense [Bot], ristagrad, Riziko i 49 gostiju.