U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AnelZ
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la AnelZ » 18 okt 2012, 08:29

Posto vidim da ljudi raspravljaju oko stadiona i kvalifikacija za U-17 i U-19, ja cu vam reci da nije dovoljan samo jedan stadion da bi se odrzale ove kvalifikacije. Potrebno je minimalno dva solidna stadiona (moze i tri do sest ako se ima).

Evo npr. uzmemo Gradacac, posto znamo da bi se na Banja Ilidži moglo sigurno igrati (barem sam ja tog uvjerenja), ali koji cemo onda drugi stadion uzeti koji je u neposrednoj blizi (nekih 30-45 minuta voznje od smjestaja, eventualno sat)? Ili Bihać? Ja mislim da tamo u Krajini samo pod Borićima ispunjava uvjete za Premijer ligu (sto mislim da je dovoljno i za ove kvalifikacije), ali koji jos to ima? Ispravite me ako grijesim. Ne moze se igrati u Gradačcu i u npr. Sarajevu, pa nece ljudi putovati po tri-cetiri sata po danu, da ne pricam za Bihać. Najmanje je bitan kapacitet stadiona, bitni su prateci objekti u i oko stadiona za ove kvalifikacije (svlacionice, parking i sl), sto SRC Slavija zasigurno ispunjava iako tribine ne pokazuju bas takvu sliku. Osim toga, bitan je smjestaj, tj. dali to mjesto/grad gdje ce biti kvalifikacije imaju dovoljan kapacitet da prime ekipe, strucni stab i cesto neke clanove porodice (tj. otprilike po najmanje 35 ljudi po reprezentaciji, nekada to moze biti i 50 ili vise) + sudije, delegati i ostali UEFA-ini ljudi? Uz to, reprezentacije su rijetko u istom hotelu (znaci nekada i po cetiri hotela), a sigurno ne smiju biti zajedno sa sudijama i sl. A smjestaj zasigurno mora biti moderan hotel, tipa sa tri do pet zvijezdica.

Sto se tice vasih pitanja zasto cesce bude u manjim mjestima vise ljudi nego u Sarajevu na ovakvim utakmicama (na vecim utakmicma se zna da je stadion/dvorana uvijek 80% najmanje puna i u Sarajevu), to je prvenstveno jer u Sarajevu su ljudi navikli na takva sportska dogadjanja, tj. na vece i medjunarodne utakmice i ne privlaci im paznju da odu da gledaju U-17 ili U-19, kada znaju da ce nesto slicno ili vece u skorije vrijeme opet biti, dok npr. kada bi se igralo u Bihaću (iako Bihać nije mal' gradić), raja bi nagrnula, jer mnogo rijedje tamo bude neka takva utakmica nego u Sarajevu. Isto vazi za Gradacac, Travnik, Brčko, Goražde i sl. To je uvijek tako bilo za vece i uspjesnije sredine (uspjesnije u sportu), skoro svugdje (mozda su jedino Nijemci izuzetak). Evo, ja sam od ove tri utakmice od U-19 otisao svega jednom, protiv Kazahkstana i to sam, jer pitam raju da ide sa mnom i niko ne zeli (a idu cesto na sportske manifestacije) i pitam zasto, kazu nije im dovoljno zanimljivo :roll: .

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 okt 2012, 14:29

U posavini ima "solidnih" stadiona, u Modriči, Gradačcu, Orašju, mislim da bi tu juniorska reprezentacija mogla igrati.
DRUG NEBI TI PUNCA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 okt 2012, 14:44

bagrcavi je napisao/la:U posavini ima "solidnih" stadiona, u Modriči, Gradačcu, Orašju, mislim da bi tu juniorska reprezentacija mogla igrati.
Sve zavisi koliko su spremni u savezu da igraju sa juniorskom/kadetskom u Modrici ili Orašju. Zasto igrati npr. u Modrici ili Orašju ako ce isto biti ljudi k'o na Koševu? Hoce li dati podrsku timu ili ce ga opstruirati? Gradacac je druga prica.

Znam da se igra utakmica u Lukavici sada, ali nasa juniorska igra sve tri utakmice na Koševu, dok protivnici medjusobno igraju tamo u Lukavici. Jedino to da uradimo sa Gradačcom, tj. da BiH igra sve tri utakmice na Banja Ilidži, a da ostale tri utakmice u grupi (one koje nisu protiv BiH) da se igraju tipa Modriči ili Orašju. Može i Brčko ako ima solidan stadion. To treba malo bolje analizirati i utvrditi dali je zaista moguce uraditi. Dali su voljni u Orašju ili Modrici ustupiti stadion i dali ispunjave te norme, koja je naknada i tako to, onda gdje smjestiti reprezentacije, delegate i sudije i sl.

Treba ovo doci do saveza kako bi uzeli razmatranje, jer ovako se ne dize nikakva pompa pa je njima poprilicno svejedno gdje se igra, mozda im je logisticki najlakse u Sarajevu (mozda cak i finansijski) pa ono zasto da se mucimo sa sjevernom Bosnom...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 23 okt 2012, 13:40

evo Vlado zove Halilovica i Kolosinca..

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 okt 2012, 16:57

ahmic je napisao/la:evo Vlado zove Halilovica i Kolosinca..
Jednom za sva vremena: Kolasinac
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 23 okt 2012, 17:57

Kolašinac je u biti u istoj situaciji kao sto je bio Besic prije par godina! Odigrao par tekmi u Hsvu i naši ga odma zvali, zato ne vidim razlog zašto se ne bi odazvao, ukoliko želi da igra za nas!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 23 okt 2012, 19:16

Papastathopoulos je napisao/la:
ahmic je napisao/la:evo Vlado zove Halilovica i Kolosinca..
Jednom za sva vremena: Kolasinac
Kolacinac?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 okt 2012, 19:17

Kokošinjac

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 23 okt 2012, 19:34

Coca Kola

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 23 okt 2012, 19:48

redarmy0 je napisao/la:Coca Kola
inace nas stub odbrane u buducnosti Cocalic i Kolasinac ili ti ga COCA KOLA combination :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mogla bi nam onda COCA COLA biti sponzor zadnje linije
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 okt 2012, 20:22

Bilo bi odlicno kada bi Vlagodic pozvao Halilovica i Kolasinca. Obojica su pravi "dragulji" i bila bi velika steta da ne zaigraju za Bosnu i Hercegovinu. Posebno me raduje ova prica oko Halilovica. Nasi su vec poceli kampanju da Alena privuku da zaigra za BiH. Citao sam u Sportu da ga je Susic rekao pozvati za jednu od predstojecih prijateljskih utakmica, a evo sada stize i vijest da ce biti pozvan u mladu repku. To se trazi!
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 okt 2012, 20:26

TMovac je napisao/la:
redarmy0 je napisao/la:Coca Kola
inace nas stub odbrane u buducnosti Cocalic i Kolasinac ili ti ga COCA KOLA combination :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mogla bi nam onda COCA COLA biti sponzor zadnje linije
Nemamo mi para za tako jakog sponzora, sto bi rek'o mali Memo :mrgreen:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 okt 2012, 20:27

Mogao bi Vlado i ovog malog zvati u reprezentaciju:http://www.transfermarkt.de/de/muamer-a ... 31727.html
Igra u 2.ligi Ceske,ali je njegov tim vodeci u ligi.Koliko vidim standardan je ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 okt 2012, 20:29

Neka ih pozove, za KOlašinca sam 99% siguran da će prihvatiti, ali ovaj Dinamov Messi, ne znam, ipak je on u Mamićevim rukama, teško. Ako ne prihvati ne treba ga ni osuđivati ni napadati....U Dinamu se igrači najmanje pitaju za svoju budućnost... :cry:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 okt 2012, 20:29

:o znam ovog lika, igrao prije u mostarske lokomotive
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 23 okt 2012, 20:31

Adi_Zepce je napisao/la:Mogao bi Vlado i ovog malog zvati u reprezentaciju:http://www.transfermarkt.de/de/muamer-a ... 31727.html
Igra u 2.ligi Ceske,ali je njegov tim vodeci u ligi.Koliko vidim standardan je ;)
Mume je prejak igrač definitivno, a i velika čast bi mu bila da ga Jagodić pozove u repku.

Čak je ja mislim jednu sezonu igrao i za omladince Viktorije iz Plzena.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 okt 2012, 20:33

Ja sam vidio da ga dosta ljudi fali.Nisam ga nikad gledao uzivo,ali s obzirom da je standardan sa 19 godina u timu koji ce vjerovatno u 1.Cesku nije ocito los.Vidim da je igrao za U-17 nase reprezentacije.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 23 okt 2012, 20:35

Adi_Zepce je napisao/la:Ja sam vidio da ga dosta ljudi fali.Nisam ga nikad gledao uzivo,ali s obzirom da je standardan sa 19 godina u timu koji ce vjerovatno u 1.Cesku nije ocito los.Vidim da je igrao za U-17 nase reprezentacije.
Im'o sam jedan duel sa njim na jednom turniru dok smo još mali bili, jedna njegova lopta me pogodila u glavu pri skoku(naravno nije bio ubačaj nego direktan šut). Tad' sam osjetio da će jednoga dana nešto od njega biti. :mrgreen:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 okt 2012, 20:37

*p!p!t@* je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Ja sam vidio da ga dosta ljudi fali.Nisam ga nikad gledao uzivo,ali s obzirom da je standardan sa 19 godina u timu koji ce vjerovatno u 1.Cesku nije ocito los.Vidim da je igrao za U-17 nase reprezentacije.
Im'o sam jedan duel sa njim na jednom turniru dok smo još mali bili, jedna njegova lopta me pogodila u glavu pri skoku(naravno nije bio ubačaj nego direktan šut). Tad' sam osjetio da će jednoga dana nešto od njega biti. :mrgreen:
:lol: :lol:
Pravi si skaut onda,bolji od ovih iz veliki euro klubova.Ti igraca odmah testiras :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 okt 2012, 20:39

Ovaj Haurdić izgleda da je počeo lagano da propada od one povrede prije sezonu, dvije čini mi se.Vrijednost mu je opala duplo, i veoma malo utakmica je odigrao.A bio je jedan od glavnih igrača mlade repke i Jabloneca.
http://www.transfermarkt.de/de/anes-hau ... 70327.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.transfermarkt.de/de/aldin-ca ... 63380.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vidim i Čajiću ističe ugovor na kraju sezone, bilo bi dobro po njegovu karijeru da ode negdje van Češke.I valjda će ga Vlado konačno pozvati u u21 reprezentaciju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 40 gostiju.