Evo npr. uzmemo Gradacac, posto znamo da bi se na Banja Ilidži moglo sigurno igrati (barem sam ja tog uvjerenja), ali koji cemo onda drugi stadion uzeti koji je u neposrednoj blizi (nekih 30-45 minuta voznje od smjestaja, eventualno sat)? Ili Bihać? Ja mislim da tamo u Krajini samo pod Borićima ispunjava uvjete za Premijer ligu (sto mislim da je dovoljno i za ove kvalifikacije), ali koji jos to ima? Ispravite me ako grijesim. Ne moze se igrati u Gradačcu i u npr. Sarajevu, pa nece ljudi putovati po tri-cetiri sata po danu, da ne pricam za Bihać. Najmanje je bitan kapacitet stadiona, bitni su prateci objekti u i oko stadiona za ove kvalifikacije (svlacionice, parking i sl), sto SRC Slavija zasigurno ispunjava iako tribine ne pokazuju bas takvu sliku. Osim toga, bitan je smjestaj, tj. dali to mjesto/grad gdje ce biti kvalifikacije imaju dovoljan kapacitet da prime ekipe, strucni stab i cesto neke clanove porodice (tj. otprilike po najmanje 35 ljudi po reprezentaciji, nekada to moze biti i 50 ili vise) + sudije, delegati i ostali UEFA-ini ljudi? Uz to, reprezentacije su rijetko u istom hotelu (znaci nekada i po cetiri hotela), a sigurno ne smiju biti zajedno sa sudijama i sl. A smjestaj zasigurno mora biti moderan hotel, tipa sa tri do pet zvijezdica.
Sto se tice vasih pitanja zasto cesce bude u manjim mjestima vise ljudi nego u Sarajevu na ovakvim utakmicama (na vecim utakmicma se zna da je stadion/dvorana uvijek 80% najmanje puna i u Sarajevu), to je prvenstveno jer u Sarajevu su ljudi navikli na takva sportska dogadjanja, tj. na vece i medjunarodne utakmice i ne privlaci im paznju da odu da gledaju U-17 ili U-19, kada znaju da ce nesto slicno ili vece u skorije vrijeme opet biti, dok npr. kada bi se igralo u Bihaću (iako Bihać nije mal' gradić), raja bi nagrnula, jer mnogo rijedje tamo bude neka takva utakmica nego u Sarajevu. Isto vazi za Gradacac, Travnik, Brčko, Goražde i sl. To je uvijek tako bilo za vece i uspjesnije sredine (uspjesnije u sportu), skoro svugdje (mozda su jedino Nijemci izuzetak). Evo, ja sam od ove tri utakmice od U-19 otisao svega jednom, protiv Kazahkstana i to sam, jer pitam raju da ide sa mnom i niko ne zeli (a idu cesto na sportske manifestacije) i pitam zasto, kazu nije im dovoljno zanimljivo