Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

crozla
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la crozla » 16 okt 2019, 12:04

Fudo je napisao/la:Ja zivotom garantujem da ispadamo iz baraza ma koga god izvukli ako ovaj uljup, neznalica, krme ostabe na klupi.

Nece ostati, ne boj se. Realno, treba izvrsiti pritisak. Robert bi trebao biti zlo, za neko dobro. Kada bi Begic spakova kofere sa Robijem, to bo bila pobjeda. Da se reprezetacia ne ofira po Zenici, oni za udinesea drukaju.
Koji trash. Dok ste za decembarskim trcali....vrati se saveze u kanalizaciju i usreci naciju!
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 16 okt 2019, 12:21

Pa kad bi se mogla znati sudbina Žutog?
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 okt 2019, 12:24

Ma spakovacete ga malo sutra , kad ba neko da otkaz sto posto pred kamerama i sutra ga povuce znas sa kakim posla imas, ubjedio ga Begic satro , na osnovu cega uzasnih igara , vidis da se ni ne spominje ostavka vec analize , ko da smo izgubili tri tekme od protivnika nema dalje. Ja sam pitar i znam koje je ovo svetogrdje , al ja bi i Amara uzo sad prije nogo ovog ,, on oce da igra od noge do noge sa Bicakcicem Kovacevicem Cimirotom, Saricem i Pjanicem koji eto ko jedini bi mogo taj stil iznjet , plus odbrana nam tanka. Oni ne znaju zajedni pritisnut svu noc. Mi smo trebali igrat ko Finci timski i na kontre polukontre naprjed smo jaci vazno je sacuvat go , a kuci se moze i otvorit protiv nekih repki i mislim da bi cak i Amar to znao. A moja zelja sad u ovom trebutku je Vinko Marinkovic , gledo sam mu tekme i kad izgubi od favorita to je igra sa nekim planom sa glavom i repom. Prosinecki me ne znam iznenadiou pm.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 16 okt 2019, 12:28

Ljudi pogledajte intervju sada sa dolaska iz Grcke ovo je dno dna . Covjek je sav nadrogiran, jedva prica. Ovo je velika sramota sta nam rade i sta nam se Servira! :puke: :puke:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 12:28

bhfanatic14 je napisao/la:Ljudi pogledajte intervju sada sa dolaska iz Grcke ovo je dno dna . Covjek je sav nadrogiran, jedva prica. Ovo je velika sramota sta nam rade i sta nam se Servira! :puke: :puke:
Link?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 16 okt 2019, 12:30

bhfanatic14 je napisao/la:Ljudi pogledajte intervju sada sa dolaska iz Grcke ovo je dno dna . Covjek je sav nadrogiran, jedva prica. Ovo je velika sramota sta nam rade i sta nam se Servira! :puke: :puke:
Ti si lave moj postao ko Informer.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 16 okt 2019, 12:31

Salih1984 je napisao/la:
Link?
Tamo na radi.osarajevo bilo live ukljucenje. Pregledaj, sigurno ce bit jos negdje postavljeno.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 12:39

Zuti posmrko liniju na terenu poslije utakmice,hebo on mater svoju
I kako je moguce da nijedan novinar nema muda pa da napise nesto protiv saveza?jesul bas svi nasi novinari toliko pi.ke ili ?

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 16 okt 2019, 12:39

Vidi Žutog i facijalne ekspresije. Osam slika i svih osam razlicite emocije, ljubi ga majka razvaljenog. :bow:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 16 okt 2019, 12:40

Sredinom 2014.godine, međutim, nakon trenerskog angažmana u Turskoj i glumačkog u reklami za Kutjevački gemišt, “Veliki Žuti” – taj posljednji nogometni romantik i svakako jedan od većih heroja moje mladosti – prihvatio je sukomentatorsku poziciju na HRT-u i, dok je Atletico Madrid junački gazio Mourinhov Chelsea u polufinalu Lige Prvaka, sjećam se toga kao da je bilo jučer, on je u studiju, kraj elokventnog Igora Štimca koji je, nota bene, za tu prigodu odlučio odjenuti odijelo Al Caponeovog potrčka iz prohibicijskog razdoblja s početka 20-ih godina prošlog stoljeća u Chichagu (isplati se potražiti tu sliku na internetu), Robi je dakle, za to vrijeme, vrijedno prćkao po uhu dok je govorio, ćaćkao ga i, trljao krmeljave oči
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 16 okt 2019, 12:41

Salih1984 je napisao/la:Zuti posmrko liniju na terenu poslije utakmice,hebo on mater svoju
I kako je moguce da nijedan novinar nema muda pa da napise nesto protiv saveza?jesul bas svi nasi novinari toliko pi.ke ili ?
Nisu toliko picke koliki su ljigavci. Da im se ukinu razne beneficije vidio bi ti kako blate i savez i selektora i igrace. Ovako imaju korist pa im dobro. Sramota za profesiju.
Cuva Bog Zelju svog!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 16 okt 2019, 12:44

Roberte, Pape ti je poslao jasnu poruku.
@igrajlopte 🐦

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 okt 2019, 12:44

Je l' moguce da ovom jos nisu dali otkaz? Pa **** ti sunce krvavo Sabane

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 16 okt 2019, 12:45

ReX je napisao/la:

Roberte, Pape ti je poslao jasnu poruku.
I poslije Papeta Pape

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 okt 2019, 12:48

Kakva izjava :urnebes:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 okt 2019, 12:48

:crazy:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 okt 2019, 12:49

Treba robert otic, ali volio bih da vidim i nekog nasljednika vrijednog promjene. Oj.ebine iz EX YU ili ovi nazovi treneri od bivsih igraca repka ne trebaju doc u razmatranje
=\_1921_/=

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 okt 2019, 12:50

Sta se ovdje ima vise pisat.Popusili,nikad laksa grupa,savez i Zuti jebu fudbalsku naciju,igraci nece i sta treba da se mi ovdje jedemo pitanjima,kako sto nisu pa mi smo bolji.Eto cudite se i dalje kako sta dok drugi vrije pare i imaju korist od svega.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 16 okt 2019, 13:30

Ovako više ne ide sa ovim igračima u ovoj postavci i to bi i idiot razmio. Moramo zategnuti sredinu i ima igrača koje bi mogli probati tu, ako treba čak i promjeniti formaciju u 4231 gdje bi Hodzic bio iza Dzeke da pomaze veznom redu.
Nema velike koristi ni od Visce ni od Hajrovica tako da treba pokusati sa Krunicem ili ovim Hoticem na desnom veznom, isto kao sto Gojak igra lijevog veznog koji je spletom okolnosti nesto istureniji. Makar bi onda ojacali sredinu terena.
Treba nam i neko s kim cemo upariti Pjanica i to nam je najveca mana jer taj igrac ne postoji, Cimirot, Besic i Jajalo nisu taj kalibar mada bih od njih najradije Jajala gledao zbog iskustva.

I naci par Bicakcicu, Kovacevic to nije. Kriminalan je sinoc bio. Ima jos stopera i treba dati i drugima sansu da pokazu sta znaju.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 okt 2019, 13:34

Novinar M. Tomaš:
Dakle, naš izbornik ne zna koji je razlog zašto nismo bili na istom nivou kao protiv Finske. Kao da njegov posao nije upravo detektiranje slabih točaka kako protivničke tako i naše momčadi. Njemu je čudno kako nismo uspjeli odigrati dvije podjednako kvalitetne utakmice što nam zorno svjedoči o tomu da se do sada nije ni zapitao zašto nismo sposobni odigrati dva podjednako kvalitetna poluvremena što nas je koštalo pobjede protiv Grčke na domaćem terenu, Italije i Finske u gostima. Barem je lijepo priznao da on pojma nema što se desilo.

Dobro, to priznanje bi bilo lijepo da se ne radi o jedinom čovjeku koji je plaćen da zna upravo te stvari za koje mrtvo hladno izjavljuje da o njima nema pojma.
Možda je mogao spasiti ono što mu je ostalo od karaktera, koji je donio sa sobom u Bosnu i Hercegovinu, u slučaj da je stvarno napustio klupu BH reprezentacije nakon debakla u Armeniji. Otišao bi kao principijelan tip s malčice nagriženim integritetom ali se doveo u situaciju da tjednima bude predmet opće sprdnje kao jedini izbornik u Europi koji je na klupi naslijedio samog sebe.
Da je otišao protiv Armenije mogao je spasiti svoju nogometnu dušu i ono malo obraza što mu je preostalo, a kojeg su mu grickali otkad je stupio na funkciju. Čudio se on tome što mu štipkaju i grickaju obraze, ali možda nije znao da je ovdje obraz deficitarna roba, pogotovu u okruženju u kojem se on našao.

Robert Prosinečki je prevaren vjerojatno na razne načine, jer tko zna što su mu sve obećavali, ali najviše su ga, onako baš krvnički, zajebali kad su ga nagovorili da ostane.
U pravilu su ulaganja u lokalne talente najmanja, ali to ne znači da ne treba najviše novca uložiti upravo u omladinske pogone, kako u ljude koji rade s mladim igračima tako i u uvjete u kojima oni rade, jer upravo uvjeti čine razliku i određuju koliko će igrač moći napredovati. Uzmite nogometni put bilo kojeg svjetski poznatog nogometaša i vidjet ćete da se s poboljšanjem uvjeta u kojima radi podizala i kvaliteta njegove igre. Što je bolje i zdravije i rasterećenije okruženje, što su mu bolji suigrači to su i igre nekog igrača bolje. Vrlo sam površno ovdje ispisao osnovne stvari o razvoju nogometa.

Pitajte, recimo, Elvedina Begića zna li išta o tim mehanizmima. Ja nekako sumnjam. Poslije toga, netko bi mu trebao postaviti pitanje zašto se radi u uvjetima u kojima se radi kad novca koji cirkulira kroz savez ima za stvaranje daleko boljih uvjeta. O tome bi već možda nešto i znao ali sumnjam da će vam reći. Ako ste novinar potencijalno biste mogli popiti i poneku uvredu.

Ali, evo, gospodine Begiću gdje je novac? Zašto nije uložen u travnjake, stadione i omladinske škole? Zašto reprezentacija kojoj je izgrađen kamp pripreme provodi na Ilidži gdje uvjeti nisu adekvatni za provođenje profesionalnih priprema? Čija je to ideja i u koju svrhu?

Kad smo se već dotakli gospodina predsjednika, hajdemo postaviti pitanje: što njega točno kvalificira da bude nadređeni jednom Robertu Prosinečkom ili jednom Edinu Džeki ili Miralemu Pjaniću?
To što se u atmosferi kakva je vladala u Ateni ne bi pokrenuo ni Tony Montana na kokainu nije nikakav izgovor za onakvu mamurnu predstavu. Imali su oni za što igrati. Za bodove, za Euro, za nas koji godinama grizemo nokte zbog njih. A možda su se iznenadili Grčkom pristupu. Možda su se čudili da ovi grizu i pred praznim stadionom možda samo kako bi dokazali navijačima da ipak zaslužuju potporu, jer se, ako ništa, trude i kada je sve već izgubljeno.

Igrače treba biti sramota jer im uvijek možemo oprostiti poraz ali nezalaganje i letargiju kakvu su pokazali u Grčkoj ne može im oprostiti niti jedan navijač, jer navijač onakvu igru smatra osobnom izdajom.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 16 okt 2019, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.