Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

KapioFootball
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la KapioFootball » 17 sep 2013, 13:16

Bale ce mozda propustiti mec veceras
HALA MADRID!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2013, 13:20

Iskreno, meni je Higuain bolji igrač od Benzeme. Više učestvuje u igri, šuti i radi svoj posao najbolje što zna (jbg, mašao je kolosalne prilike, ali Benzemino kretanje je takvo da se nije mogao ni naći u takvim :mrgreen: ), odlično se razumije sa krilnim igračima (i u reprezentaciji i u Realu) i za razliku od Benzeme - može zabiti bez da cijeli tim igra za njega. Šta ja znam, ja bih se u svakom momentu odlučio za Higuaina spram Benzeme. Naravno, sa Baleom, Iscom i Ronaldom je luksuz imati Benzemu i Higuaina, posebno u sistemu sa jednim napadačem. Dakle, jasno je da je jedan morao otići. Samo, problem je što je otišao pogrešan. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 sep 2013, 13:51

Koliko je proslo ligaskih kola pa se pokazalo da je otisao pogresan ?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 sep 2013, 13:53

da nije benzema dao dva gola pa hajde i nekako :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2013, 13:53

tyler durden je napisao/la:Koliko je proslo ligaskih kola pa se pokazalo da je otisao pogresan ?
Ja sam to mislio istog trenutka kad je Napoli doveo Higuaina. Napisah već zbog čega mi je Gonzalo bolji od Benzeme, ne govorim to na osnovu tri kola u Serie A ili četiri u Primeri.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 sep 2013, 13:54

Monolog je napisao/la:Iskreno, meni je Higuain bolji igrač od Benzeme. Više učestvuje u igri, šuti i radi svoj posao najbolje što zna (jbg, mašao je kolosalne prilike, ali Benzemino kretanje je takvo da se nije mogao ni naći u takvim :mrgreen: ), odlično se razumije sa krilnim igračima (i u reprezentaciji i u Realu) i za razliku od Benzeme - može zabiti bez da cijeli tim igra za njega. Šta ja znam, ja bih se u svakom momentu odlučio za Higuaina spram Benzeme. Naravno, sa Baleom, Iscom i Ronaldom je luksuz imati Benzemu i Higuaina, posebno u sistemu sa jednim napadačem. Dakle, jasno je da je jedan morao otići. Samo, problem je što je otišao pogrešan. :mrgreen:
Da neko kaze da Higuain ima bolje kretanje od Benzeme. :lol:
Pa Higuain je bas ovisan od tima, i ne moze sam da napravi nikakvu razliku. Benzema to moze. Trenutno nije u formi, al sjeti se malo ranijih perioda.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 sep 2013, 13:56

Monoloze zanjeo te vjetar. :)

Ajde pisi nam malo o Benzeminim kvalitetama.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2013, 13:58

tyler durden je napisao/la:Ajde pisi nam malo o Benzeminim kvalitetama.
Fizički jači, bolje građenje i bolji u igri glavom. Tu vidim Benzemine prednosti u odnosu na Higuaina.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 sep 2013, 13:59

Monolog je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Ajde pisi nam malo o Benzeminim kvalitetama.
Fizički jači, bolje građenje i bolji u igri glavom. Tu vidim Benzemine prednosti u odnosu na Higuaina.
A nema bolju tehniku? Nije brzi? Ne zna bolje asistirati saigracu?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2013, 14:01

Greivis je napisao/la:A nema bolju tehniku? Nije brzi? Ne zna bolje asistirati saigracu?
Nema, nije i ne zna.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 17 sep 2013, 14:12

Pa kako nema bolju tehniku molim te, prvo što mi pada na pameti kod Benzeme jest tehnika, pa Higuain nikad na TI nije bio sa tehnikom, ono što ga uvijek krasilo je bolja završnica od Benzeme. Sad, također sumnjam da je brži Benzema ali je jači i snažniji definitivno. I sigurno bolje asistira.
Ono što mi smeta kod Benzeme jest njegova lijenost u dosta situacija, slabo kretanje. Ali da je veći znalac od Higuaina to i ptice na grani znaju.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:14

Ti si @monoloze zamijenio dva igraca.

Higuain kao boljeg napadaca i Benzemu kao boljeg igraca.

Higuain je cisti skorer , koji ima dobro kretanje,fantasticno kretanje i itekako ovisi o suigracima.
Benzema je vise false nine koji ima bolju tehniku(ajme) i koji ima daleko bolji osjecaj za asistenciju i razigravanje , al je slabiji ispred gola i ima slabije kretnja(manje radi u odbrani).
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 17 sep 2013, 14:19

a šta će realu napadač koji više učestvuje u igri tipa higuain kad ima ronalda balea i isca iza sebe :roll:
Vođa zna.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 sep 2013, 14:21

Monolog je napisao/la:
Greivis je napisao/la:A nema bolju tehniku? Nije brzi? Ne zna bolje asistirati saigracu?
Nema, nije i ne zna.
ima, mozda i zna
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:21

I ne , Higuain nije ucestvovao vise u igri od Karima :D
Karim se bas stalno izvlaci i kombinuje sa veznjacima sto Gonzalo nikad nije radio(ne znam o cemu monolog :mrgreen: ) Bas to izvlacenje (mada rezultiralo i sa mnogim asistencijama) se zamjeralo cesto Karimu , sad igra blize golu.

A uz dvojicu krila koja uveliko ulaze u sredini i trose dosta lopti , svrsihodniji je jedan ovakav napadac koji pomaze razvitku igre , nego da visi u 16 stalno.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:28

I da , Karim u 80 utakmica manje za Real ima vise asistencija od Higuina (ako kome treba podatak)
No valda je svima jasno kakav tip su obojica ako su gledali jednog i drugog , ja uvijek kazem
jedan bolji napadac , jedan bolji igrac
a ovom Realu mislim pase "bolji igrac" jer imaju dvojica napadaca u vidu Ronalda i Balea , Napoli pase vise bolji napadac jer trebaju takvog go to mana.

Higuain - bolji skorer,kretanje bez lopte,utrcavanje u prazan prostor i vise radi za ekipu
Benzema - bolji asistent,tehnicki potkovaniji igrac koji moze sebi napraviti prostor(sam)

i ajme , od svega
monolog nabroja igru glavom kao jacu stranu Benzema :mrgreen:
mislim da od ovih 90 golova za Real , dao je 3 glavom..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 sep 2013, 14:33

Učestvovanje u igri sam spominjao Real + Argentina. Benzema se izvlačio i iz drugih razloga - zato što ne dobija dovoljno lopti (opet dolazimo do slabijeg kretanja i činjenice da nije u stanju naći se u šansi kao Higuain), ne samo zato što učestvuje u igri kao neki organizator.

Što se tiče tog osjećaja za asistenciju, ja isti vidjeh kod Higuaina. Pa frajer je prošle sezone barem 3-4 puta poravnao Ronalda i Benzemu s protivničkim golom. Da ne govorim o saradnji sa Messijem u dresu Argentine.

A, ako postoji napadač koji se nije razvio onako kako se to od njega očekivalo - to je Benzema. Čovjek koji je imao sve predispozicije da bude jedan od najboljih napadača, a nije to iskoristio na najbolji način.

Što se tiče tehnike, jbt pomisliću da sam Higuaina miješao sa Gomezom ili Dugarryjem.
Raul_64 je napisao/la:monolog nabroja igru glavom kao jacu stranu Benzema
Pa isto to mislim da je Ibrahimovićeva jača strana u odnosu na Rooneya, a svi znamo da Zlaja više voli hvatati neke makazice ili pete iako je lopta u visini glave.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:41

Monolog je napisao/la:Učestvovanje u igri sam spominjao Real + Argentina. Benzema se izvlačio i iz drugih razloga - zato što ne dobija dovoljno lopti (opet dolazimo do slabijeg kretanja i činjenice da nije u stanju naći se u šansi kao Higuain), ne samo zato što učestvuje u igri kao neki organizator.
Spojio si dvije razlicte stvari u jednu.
Benzema vise ucestvuje u igri (u fazi napada ako hoces)
Higuain vise ucestvuje u igri (u fazi odbrane)
Monolog je napisao/la:Što se tiče tog osjećaja za asistenciju, ja isti vidjeh kod Higuaina. Pa frajer je prošle sezone barem 3-4 puta poravnao Ronalda i Benzema s protivničkim golom. Da ne govorim o saradnji sa Messijem u dresu Argentine.
Mozda si vidio , imao je solidne brojke.
Al on je gol first , dok je Benzema pass first igrac.
Sto ce potkrijepiti suhe brojke asistencija kao i one znacajniji u vidu "kljucnih pasova" koji su debelo na strani karima , barem je taj dio ocigledan.
Monolog je napisao/la:Što se tiče tehnike, jbt pomisliću da sam Higuaina miješao sa Gomezom ili Dugarryjem.
Mozda ga mijesas sa onim prije povrede ledja , jer je taj imao brzinu i sve
ali Gonzalo od tog novembra 2010 ne moze uzeti igraca posteno 1 na 1 , a takodje sposobnosti razigravanja,kratkih pasova,igre na malom prostoru koji su debelo na strani Karima bi ubrojao u segment "tehnike".
Monolog je napisao/la:Pa isto to mislim da je Ibrahimovićeva jača strana u odnosu na Rooneya, a svi znamo da Zlaja više voli hvatati neke makazice ili pete iako je lopta u visini glave.
A ne fakat si mogao jednostavno preskociti , cak mislim da Gonzalo koristi bolju glavu(makar se racunalo u milimetrima) al Karim ima fobiju od toga , gledat ce da loptu primi na prsa 3 metra od gola.

Vodio sam 100 rasprava o njima i gledao ih 4 godine zajedno , i uvijek bi mi se zakljucak
"Benzema bolji igrac , Higuain bolji napadac" , cinio najpostenijim.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 sep 2013, 14:43

Meni je licno Higuain kvalitetniji igrac.

Doduse, igre u Argentini mozemo zanemariti jer iza ledja ima Messija koji mu brat,bratu 5 zicera kreira po utakmici.Zavrsnica mu je kriticna od kako je Ronaldo stasao u all-star lidera u Madridu.Ne krivim ga jer je veliki pritisak bio na njegovim plecima , mnogo vise paznje je morao posvetiti Ronaldu nego protivnickom golu...

Benzema je ljencuga.Igrac turbo talentovan ali mrtav.Kazem mrtav jer ga Murinjo nije mogao ozivjeti a kada Portugalski vodonosa to nije uspio , malo kome ce poci za rukom.(Sjetimo se kako je Eto'o prekomandovao u kvazi beka ...)

Higuain sigurno ima jedan od najboljih osjecaja za prostorom od sve i jednog igraca na planeti.Momak ima instikt killera i siguran sam da ce u Napoliju pod palicom Spanskog dikobraza pokazati zaista koliko vrijedi.Generalno gledano Benzema posjeduje veci broj kvaliteta ali i Ronaldo posjeduje abnormalan arsenal pa nije bolji od Messija.
Higuain ima kvaku da opali i ne libi se probati iz svake situacije.Sjetimo se sezona prije dolaska Ronalda kakve je partije pruzao.

Higuain>Benzema
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 17 sep 2013, 14:54

Inace mnogi su pod dojmom nekim da haman Karim nije odradio postene sezone u Realu :mrgreen:

Druga sezona - 48 utakmica , 26 golova - 9 asistencija
Treca sezoba - 52 utakmice , 32 gola , 15 asistencija
Prosla sezona - 50 utakmica , 20 golova , 19 asistencija

ae ono , skoro na prosjeku gola/asista po tekmi
uz silne rotacija sa Higuainom sto nisu pomogle nijednom ni drugom , uz Ronalda dominatnog zbog cega broj golova jednostavno mora biti manji i bio bi svakom drugom napadacu taman se zvao Ibrahimovic.

Ljencuga jest i zna se zapustit , al imao je vise dobrih momenata nego losih
problem je sto mu se moras stalno derati u uho kako bi stalno radio sto zna
tako me podsjeca na Runia gdje vidis sav taj potencijal svijeta , pa ti je uvijek malo , ma koliko god on dobro punio ove statisticke kolone.

Posebna prica je Liga Prvaka.
Karim Benzema je postigao 31 gol u LP u 53 utakmice i ima ponajbolji prosjek uopste
Higuain je postigao 8 golova u 48 utakmica
Znaci Benzema odigrao 5 utakmica u LP vise , a zabio ravno 23 gola vise ;) (i ima naravno vise asistencija)

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.