Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neutralan88
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Neutralan88 » 08 mar 2014, 15:08

Goalgetter je napisao/la:On umjesto da se bori na terenu za 15.000 navijaca sto ga je doslo u Innsbruck gledati, on se nasikirao da nece sa Ibricicem na Copacabanu. Zemljo, otvori se... :roll:
bravo :!:

Ima prevelike ovlasti haman "dijamant" a dok je Susic govorio može doci u (19 sati )prije utakmice i igrat ce onda je bilo sve u najboljem redu..

Bosna i Hercegovina nije Edin Džeko a ni Emir Spahić...
Poceli su mi da se gade, još pogotov sto je Hajrovic imao loš docek..a eto božijeg davanja Izet spasi dupe Džeki.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 08 mar 2014, 15:10

Susic je na pres konferenciji stitio Edina.
Vjerovatno je i sam Susic sujetan covjek i zasmetalo mu je ovo Edinovo javno prozivanje.
Ne branim Susica, boze sacuvaj, ali ovdje je Dzeko taj koji je apsulutno kriv.
Ko je on da odredjuje ko ce igrati a ko ne?
Ko je on da javno proziva selektora, ma kakav taj selektor bio?
Ako ne valja Susic, sto to nije Edin rekao onda kad smo pobijedjivali i kad je on dobro igrao?
Tek onda bi to mogli okarakterisati kao dobronamjernu kritiku.
Ovako se samo zeli izvaditi za sranja koja je uradio prije, tokom i nakon ove utakmice.

Ali u internoj prici sa ljudima na kafi, velika vecina je svesna ko je ovdje pravi krivac i ko je taj koji sam sebe smatra vecim i od same reprezentacije.
Edine, svaka cast tebi, hvala ti na svemu dobrom sto si uradio, ali malo se spusti i shvati gdje ti je mjesto.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 mar 2014, 15:19

drummer je napisao/la:
pisac je napisao/la:Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
I Dzeko i Susic i navijaci i svi ostali.
Da svi uvide svoje greske i da jedni drugima orposte i pruze ruku.
SP je pred vratima i to treba biti glavni cilj svima, a ne njihovi licni intresi.
To je sad skoro pa nemoguce.Dzeko nigdje nije napao selektora osim sto mu je zamjerio sto ga nije zamijenio kako su se dogovorili.
Sušić jeste napao i optuzio Dzeku za ozbiljne stvari.
Sušić je izazvao sukob i napravio krizu u reprezentaciji.
Spahic je slomio ponos (izgubljene utakmice) i nazvao Susica. Sto to Dzeko ne uradi. Ide u inat selektoru i navijacima pred SP. E moj jado :? Sta radis bekane - smiri hormone pa da skupa idemo da lupamo dobosima, bubnjevima i srcima da na SP svi zajedno kao jedno osvjetlamo obraz domovine i najboljih navijaca na svijetu.

p.s. i daj jednom sazrij vise - kakav babo, mama, sestra, šoljanin i sl. ma zaboli nas za Amrom i kojim kur*em vise. :evil: Manje od 100 dana kacit se s navijacima a familija s selektori koji mu je :evil: Sazrij insanu ....
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 08 mar 2014, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 08 mar 2014, 15:21

Sve ove stvari što se pišu o Edinu nikako nisu dobre za repku. Ipak je on sa pjanicem daleko klasa iznad ostalih igraca. Nije Dzeko takav kompleks, kao jedan Balotelli. Dobar je on u duši i voli i Bosnu i reprezentaciju. Nebi ovo nikad ni izašlo u javnost sa ozbiljnim selektorom koji ima autoriteta. Nije da opraštam Dzeku prvi sam govorio o njegovom trudu i to davno. Ozbiljni selektor bi to odmah popravio cim je kasnio na okuljanje radi Hajrovica, nebi dopustio da se tenzije ovoliko dignu, pogotov pred simim SP.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 15:23

bparena je napisao/la:
drummer je napisao/la:
pisac je napisao/la:Mislim da je jedino normalno rijesenje da svi sad spuste loptu.
I Dzeko i Susic i navijaci i svi ostali.
Da svi uvide svoje greske i da jedni drugima orposte i pruze ruku.
SP je pred vratima i to treba biti glavni cilj svima, a ne njihovi licni intresi.
To je sad skoro pa nemoguce.Dzeko nigdje nije napao selektora osim sto mu je zamjerio sto ga nije zamijenio kako su se dogovorili.
Sušić jeste napao i optuzio Dzeku za ozbiljne stvari.
Sušić je izazvao sukob i napravio krizu u reprezentaciji.
Spahic je slomio ponos (izgubljene utakmice) i nazvao Susica. Sto to Dzeko ne uradi. Ide u inat selektoru i navijacima pred SP. E moj jado :? Sta radis bekane - smiri hormone pa da skupa idemo da lupamo dobosima, bubnjevima i srcima da na SP svi zajedno kao jedno osvjetlamo obraz domovine i najboljih navijaca na svijetu.
Ne vrijedjaj seljos,tata ti je b.ekan!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 mar 2014, 15:24

drummer to pitaj one na tribini koje je provocirao nepotrebno glavom kroz zid.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 08 mar 2014, 15:27

Najmanji problem je to SP u Brazilu.. (ne treba ni ici ako ce ratovati tamo)
Više me nervira što su iskoristili dobrotu ovog naroda i djece pogotov i sad komaduju i eto što Dzeko pametuje kriv je onaj kriv je ovaj a on je haman taj MIŠ koji grebe ..

Cuj ti njega nema Ibricica :roll:
Krivo mu sto je Hajrovica pozvao u repku :roll:
Smeta mu zvizdanje navijaca, još ušao u sukob sa njima mahajuci rukama :roll:

Što se mene tice ne mora više igrati za moju državu (ako je sve to istina) a vjerujem da jest.

kako ga nije stid :arrow: :?:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 15:29

Ko je gdje spomenuo da se Dzeko ljuti na selektora zbog Ibricica?Sta cemo sad spekulkacijama se baviti?
Otkud to,neko to pretpostavlja je li?E necemo se tako igrati.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 08 mar 2014, 15:30

drummer je napisao/la:Ko je gdje spomenuo da se Dzeko ljuti na selektora zbog Ibricica?Sta cemo sad spekulkacijama se baviti?
Jesi to ti Džeko :?: :mrgreen:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 15:31

Lampard8 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Ko je gdje spomenuo da se Dzeko ljuti na selektora zbog Ibricica?Sta cemo sad spekulkacijama se baviti?
Imas odgovor na pitanje,neki link,clanak?

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 08 mar 2014, 15:31

Lampard8 je napisao/la:
možda je to Mirza Šoljanin :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 08 mar 2014, 15:34

Neutralan88 je napisao/la:
Lampard8 je napisao/la:

možda je to Mirza Šoljanin :lol:

Odgovor duhoviti,odgovor?

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 08 mar 2014, 15:39

Rekao je Susic. Sumnjam da bi bas takvo sto izmisljao.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 08 mar 2014, 15:44

Svi koji smaatraju da trebaju imati neki poseban status u reprezentaciji, nikad vise neka ne zaigraju za nju.
Makar bili u rangu Makedonije i nikad se nigdje ne plasirali.

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 08 mar 2014, 15:48

Dzeko je obicni mulac. Nista vise. Licemjer...

U City-u ne smije da pisne. "Sam" ga ne vidi kad ima loptu. A Yaya Toure ne moze da ga podnese. Licno mislim da je iz tog razloga sto kofole glumi muslimana a tamo ide i opija se s drustvom. Osim toga, prosle sezone kad je davao golove, vise puta se desavalo da vecina igraca ne zeli da mu cestitaju.

A kod nas u BiH ima svu slobodu. Sve od autoriteta u svlacionici pa do tog bezobrazluka da se onako ponasa prema navijacima. Koja je to hinja covjece... Tamo igracima u City-u u supak se uvlaci kako bih ga neko zavolio a isto tako za njihove navijace.

Totalno ne profesionalac! Nista drugo... Poznajem ja njegove tipove. Ima ih dosta ovdje u Danskoj. Pogotovo tih takoznavi "fudbalera". Dok u svojim klubovima po danskoj ne smiju da pisnu i gledaju sve saigrace u oci, dodaju cim mu prvo slovo od imena progovore itd. prica je sasvim drugacija u bosanskim krugovima.

Tamo su oni "glavni". Medju bosancima su oni zaista "profesionalci", "zvijezde", "bogatasi", "frajeri", "modeli" itd. Prema njima je ton pun drskosti, arogancije, podcijenjivanja...

Nema veze Dzeko. Vratit ces se i ti u BiH cim ti se karijera zavrsi pa ces tu htjeti da glumis nekog "trenera", jer te u inostranstvu nit tad nece ni 5 % *****

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 mar 2014, 15:49

Ako je istina ovo sto Susic kaze, onda nije lijepo to od Dzeke. Niko se ne smije mijesati u posao selektora.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 mar 2014, 15:54

Bitno je da se Edinu trazi dlaka u jajetu. Uvijek se i trazila.
Ponajvise ovi navijaci i simpatizeri Sarajeva i Celika, ali ima i drugih. Nije to samo sada, UVIJEK je tako bilo. Ako bi Ibisevic bio bar malo u formi, ovi isti su "vikali" mozemo igrati sa jednim napadacem, Ibisevic, a Dzeko na klupu.
Kasnije kad je Hajrovic dao onaj jedan i jedini gol za reprezentaciju, isti su "vikali" evo imamo Hajrovica, ne treba nam Dzeko.

Zao mi je momci, Edina cete vi gledati jos duugo godina, buduci kapiten reprezentacije i naravno, najveci i najzasluzniji do sada. Niko od igraca BiH nama nije dao vise od Edina. Meni je drago sto su Pjanic i Begovic veliki potencijal, sto se od njih moze ocekivati puno, ali, obojica zajedno jos nisu dali ni blizu koliko Edin sam.
Među sedam najpopularnijih muslimana u svijetu i Edin Džeko

Internet stranica “onislam.net” koja se bavi promocijom civilizacijskih vrijednosti i kulture objavila je listu najpopularnijih muslimana koje su izabrali muslimani diljem svijeta glasajući za njih putem interneta, javlja. Među muslimanima zvijezdama koji su svojim uspjesima i dostignućima obilježili 2013. godinu nalazi se i reprezenativac Bosne i Hercegovine i igrač Manchester Cityja Edin Džeko.

Osim njega, osobe koje su u protekloj godini ostavile najviše traga u muslimanskoj javnosti, prema ovoj stranici, su još Jasser Auda, Tariq Ramadan, Hanan Chehata, Nazma Khan, Samah El-Shafiey i Sami Zeidan.

Navodi se da su muslimani iz mnogim zemalja širom svijeta izabrali pomenutih sedam muslimana, koji su, prošle godine poslom kojim se bave dali veliki doprinos u zajednicama i zemljama gdje se nalaze ali i u svijetu.

“Ovih sedam muslimana je izabrano za 'Muslimane zvijezde 2013. godine' zbog njihovih dostignuća koja su doprinijela razvoju cijelog čovječanstva”, navodi se na ovom portalu.

(Vijesti.ba/Anadolija)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 mar 2014, 15:55

Ja ga postujem i cijenim, ali sudeci po mimici i gestikuliranju, kao onom sto pruza na terenu, nije jednostavno se suzdrati kritike. Nazalost je poprilicno ozbiljan postao, mozda i preozbiljan a mozda ide ozbiljno i pogresnim putem...

Meni licno fali onaj dobri insan sa bobuljicama ( :lol: ) koji nemilosrdno reseta golove i dje oblik frizure bio na relativno zadnjem mjestu. Steta zadnje dvije, tri godine nije to vise to, gleda se svaka tekma City-a ali nije to vise to. Reprezentacija je samo ogledalo te sitvacije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 mar 2014, 16:01

Spustite malo loptu na zemlju, Dzeko nije sigurno takav kakvim ga neki predstavljaju.
On je nas capitano futuro. Ali nas capitano i capitano futuro moraju shvatiti da ako postoje neki rascjepi u reprezentaciji, od njih se ocekuje da ih zakrpe, ta nece Pjanic koji jedva da prica Bosanski. :) A ne da ih produbljuju, ako je stvarno tako bilo.

Tarik91
Kontakt:

Post Postao/la Tarik91 » 08 mar 2014, 16:03

ima li iko link..?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood i 24 gosta.