Zar on nije bio 6. u izboru za najboljeg igrača Svijeta?
Messi, Ronaldo, Xavi, Iniesta, Rooney, Suarez, Oezil...
A, smiješno je reći da se Lavezzi pojavio tek ove godine, jer u tom slučaju bismo mogli reći da se Suarez pojavio 2010, što bi značilo da ima "samo" godinu više nekog ozbiljnijeg fudbala.
Naravno, još smješnije je reći da je Suarez 3x bolji igrač od Lavezzija. Al' haj', kad je Adam bolji od Modrića, Shelvey i Spearing budućnost fudbala, onda mi je lakše razumjeti i ovu konstataciju glede Suareza.
Da, šesti, moja greška.
Napisao sam da se Lavezzi na svjetskoj sceni pojavio tek ove godine, ogromna je razlika između italijanske i svjetske scene. Ako me pamćenje dobro služi, Napoli do prije dvije godine nije dozvoljavao tv prijenos domaćih utakmica van Italije.
Ja nisam započeo priču da je Suarez 3 puta bolji, nego sam se uključio kada je Mor rekao da su obojica tu negdje.
Shelvey jeste budućnost Liverpoola i Engleske, dok sam za Spearinga uvijek govorio da je kasno počeo igrati profesionalni fudbal.
Što se tiče Modrića, malo je igrača na svijetu od kojih je on bolji. **** u igri prema naprijed, kukavica u igri prema nazad, ako šta može neka se doda prvom do sebe i tako ukrug. Adam odigra polusezonu i svom klubu donese više bodova nego ovaj drugi za cijelu sezonu, još plus ostvari 10 asistencija u svim takmičenjima.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).